Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 31-Μαϊ-2017 18:15

  Τα βλαστοκύτταρα, η Stem-Health και το ΥΓΕΙΑ

  Τα βλαστοκύτταρα, η Stem-Health και το ΥΓΕΙΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αναστάτωση σε χιλιάδες γονείς προκάλεσε επιστολή από την τράπεζα βλαστικών κυττάρων Stem-Health, στην οποία αναφέρεται πως υπάρχει άμεσος κίνδυνος καταστροφής των βλαστοκυττάρων που φυλάσσονται στις εγκαταστάσεις του ΥΓΕΙΑ, όπου η εταιρεία διατηρεί τα εργαστήρια της.

  Η επιστολή της Stem-Health, την οποία έχει στη διάθεσή του το Capital Health, αναφέρει τα εξής:

  "Αγαπητοί γονείς,

  Η επιστολή αυτή σκοπό έχει να σας ενημερώσει και να σας  επισημάνει τον άμεσο κίνδυνο καταστροφής των βλαστικών κυττάρων των παιδιών σας που φυλάσσονται στις εγκαταστάσεις του ΥΓΕΙΑ από την εταιρεία Stem-Health Hellas SA. Έχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διάσωσης του υλικού και, χωρίς τη δική σας πλέον παρέμβαση προς το ΥΓΕΙΑ, η καταστροφή των βλαστικών κυττάρων των παιδιών σας είναι πλέον πολύ πιθανή, εάν όχι αναπόφευκτη. Όπως γνωρίζετε, η λήψη και διατήρηση ενεργών βλαστοκυττάρων των παιδιών σας σκοπό έχει τη διατήρηση γενετικού υλικού που θα μπορέσει να τα βοηθήσει, εάν ό μη γένοιτο χρειαστεί, στην αντιμετώπιση τυχόν παθήσεων που θα προκύψουν στη διάρκεια της ζωής τους και οι οποίες, εάν δεν υφίσταται αντίστοιχο υλικό, μπορεί να είναι θανατηφόρες.
   
  Δυστυχώς, η εταιρεία μας, μετά την αποχώρηση του ΟΜΙΛΟΥ ΥΓΕΙΑ από το μετοχικό κεφάλαιο και την ουσιαστική διοίκησή της και δεν άντεξε τον αθέμιτο ανταγωνισμό από εταιρείες που καταφέρνουν να αποφεύγουν την επιβάρυνση με ΦΠΑ έχει περιέλθει σε απόλυτο οικονομικό αδιέξοδο. Οι λεπτομέρειες της αδυναμίας μας αυτής δεν είναι του παρόντος.
   
  Όταν οι περισσότεροι από εσάς μας εμπιστευθήκατε τη φύλαξη των κυττάρων των παιδιών σας, η Stem-Health Hellas ανήκε, άμεσα και έμμεσα, κατά 75% στον ΌΜΙΛΟ ΥΓΕΙΑ και μόνο κατά 2,5% σε εμένα. Ίσως να μην το γνωρίζετε, αλλά, πριν μερικά χρόνια, το 2013, ο ΌΜΙΛΟΣ ΥΓΕΙΑ απαίτησε και πέτυχε, χωρίς κανένα δικό μας όφελος, την αποχώρησή του από τη μετοχική σύνθεση της Stem-Health Hellas. Και πάλι, οι λεπτομέρειες της αποχώρησης του ΟΜΙΛΟΥ ΥΓΕΙΑ δεν είναι το μείζον ζήτημα σήμερα.
   
  Το μόνο θέμα που απασχολεί πλέον εμένα και τους συνεργάτες μoυ είναι το πώς θα σωθούν τα κύτταρα που φυλάσσονται στο εργαστήριο της Stem-Health  που στεγάζεται στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ. Για να συντηρηθούν τα κύτταρα χρειάζεται, μεταξύ άλλων, συνεχής τροφοδότηση υγρού αζώτου που αφενός η Stem-Health δεν είναι σε θέση πλέον να εξακολουθεί να χρηματοδοτεί,  οι δε λύσεις που προτάθηκαν στο ΥΓΕΙΑ έχουν όλες απορριφθεί.
   
  Πιστεύω ότι, πέρα από κάθε νομική υποχρέωση, ο OΜΙΛΟΣ ΥΓΕΙΑ έχει ηθική και ιατρική υποχρέωση να σώσει τα κύτταρα των παιδιών σας. Στο κάτω-κάτω, οι περισσότεροι από εσάς εμπιστευθήκατε τη φύλαξη των κυττάρων στην Stem-Health με εισήγηση και αμοιβή των γιατρών που ξεγέννησαν τα παιδιά σας στα μαιευτήρια του ΥΓΕΙΑ, επειδή ήταν μέλος του ΟΜΙΛΟΥ ΥΓΕΙΑ  και στεγαζόταν στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ. Σημειωτέων ότι το κόστος της φύλαξης και διατήρησης των βλαστοκυττάρων είναι ασήμαντο για τον ΟΜΙΛΟ ΥΓΕΙΑ.
   
  Μέχρι σήμερα, κάθε προσπάθειά μας για να πείσουμε τον ΟΜΙΛΟ ΥΓΕΙΑ να συμβάλλει στη φύλαξη των βλαστικών κυττάρων αντιμετώπισε πλήρη άρνηση.  Κατόπιν αυτών μόνη λύση είναι να απευθυνθείτε στους δικηγόρους σας ή στη δικηγορική εταιρεία "Οικονομόπουλος και Συνεργάτες", Κουμπάρη 4, Αθήνα 10674, τηλ 210 3613615, fax 210 3641806 και email StemHealth.SOS@gmail.com για την προσπάθεια διασφάλισης των δικαιωμάτων σας και κάθε δική σας σχετική  νόμιμη ενέργεια και, φυσικά, με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός σας έναντι οιουδήποτε, ώστε το ΥΓΕΙΑ να αναλάβει και τυπικά, εκ νέου, την υποχρέωση της φύλαξης και συντήρησης των κυττάρων των παιδιών σας μέχρι, εφόσον επιθυμείτε, να μπορέσετε να συμβληθείτε με άλλο νοσοκομείο και/ή τράπεζα βλαστοκυττάρων για την διατήρησή τους.
   
  Οι συνεργάτες μου και εγώ παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω επικοινωνία και ενημέρωση.
   
  Ειλικρινά
  Για τη Stem Health Hellas A.E
   
  Νικόλαος Νικολαΐδης, Διευθύνων σύμβουλος"

  Τι απαντά ο όμιλος ΥΓΕΙΑ

  Το Capital Health επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη διοίκηση του ομίλου ΥΓΕΙΑ, η οποία ενημερώνει κατηγορηματικά πως δεν τίθεται θέμα καταστροφής των βλαστοκυττάρων, κάτι όμως που δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' αόριστον.

  Η διοίκηση του ομίλου αναφέρει πως τα δείγματα στα εργαστήρια είναι ασφαλή, διευκρινίζοντας παράλληλα πως ο χώρος των εργαστηρίων ενοικιάζεται από τον όμιλο προς την εταιρεία Stem-Health.

  Σημειώνεται πως η Stem-Health άνηκε στον όμιλο ΥΓΕΙΑ μέχρι και το 2013, οπότε και αποσχίστηκε (δείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση).

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  Τελευταία άρθρα

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:29 17/05

  Θεραπευτική Ιστιοπλοΐα από την Ελληνική Εταιρεία Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

  Η ιστιοπλοΐα φαίνεται πως αποτελεί ένα μέσο για τις θεραπευτικές τεχνικές ψυχικής ενδυνάμωσης και σωματικής ευεξίας για τους ασθενείς.

  08:15 17/05

  Η εκπαίδευση στη χειρουργική

  Το "εργαλείο" για την βελτίωση των αποτελεσμάτων των χειρουργικών επεμβάσεων.

  09:31 16/05

  ΕΚΠΑ: Κέντρο αναφοράς για την διάγνωση και αντιμετώπιση της αμυλοείδωσης στην Ελλάδα

  Αναγνώριση της Μονάδας Πλασματοκυτταρικών Δυσκρασιών της Θεραπευτικής Κλινικής του ΕΚΠΑ ως Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης Σπάνιων και Πολύπλοκων Νοσημάτων με πεδίο την Αμυλοείδωση.

  08:14 16/05

  Spetsathlon 2023: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 9η διοργάνωση

  Για 9η συνεχή χρονιά και έχοντας κερδίσει χιλιάδες οπαδούς, το Spetsathlon επέστρεψε το τριήμερο 12-14 Μαΐου στο νησί των Σπετσών.

  08:10 16/05

  Η METRO στηρίζει το θεσμό της οικογένειας και τους ανθρώπους της

  Με αφορμή τις Παγκόσμιες Ημέρες της Μητέρας στις 14 Μαΐου και του Πατέρα στις 18 Ιουνίου, η METRO σχεδίασε και υλοποιεί μία κίνηση με μεγάλη σημασία και με υψηλό συμβολισμό, υποστηρίζοντας το σωματείο...

  12:31 15/05

  Dport Services: Μία ξεχωριστή Family Day

  Η Dport Family Day είχε και άλλες εκπλήξεις όπως η παρουσία σε αυτή του γνωστού θρύλου της Εθνικής ομάδας μπάσκετ και αρχηγού του Ολυμπιακού, Γιώργου Πρίντεζη.

  08:24 15/05

  Δωρεάν ενημερωτική εκδήλωση για τα ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου

  Εκτιμάται ότι στην Ελλάδα περισσότερα από 30.000 άτομα ζουν με Ελκώδη Κολίτιδα ή Νόσο Crohn, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

  07:55 15/05

  Εκπαίδευση επιστημόνων στις τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών από την Advanced Hair Clinics στο Λος Άντζελες

  Στις Η.Π.Α. διεξήχθη στις 28-30 Μαρτίου ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά συνέδρια ιατρών υπό την αιγίδα του διεθνώς γνωστού επιστημονικού φορέα Los Angeles Hair Restoration Courses (LAHRC).

  12:39 12/05

  Βασιλιάς Κάρολος: Καλές συνήθειες που τον διατηρούν υγιή

  Στη στέψη του λίγες ημέρες νωρίτερα, ο βασιλιάς -πλέον- Κάρολος εμφανίστηκε ευθυτενής και υγιής. Κατά καιρούς έχει αποκαλύψει τις συνήθειές του που συμβάλουν στην καλή υγεία και ευεξία.

  14:25 11/05

  Θα πρέπει να φορολογούνται διαφορετικά τα προϊόντα καπνού που βλάπτουν λιγότερο την υγεία; Τι λένε οι ειδικοί

  Τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε τελικά σε έναν κόσμο χωρίς καπνό.

  08:32 11/05

  Επένδυση στην Υγεία: Κλειδί για την πρόσβαση των ασθενών σε ποιοτική και αποδοτική υγειονομική περίθαλψη

  Νέα μελέτη του Ι.Π.Ο.Κ.Ε. Ερευνητικού Κέντρου που καταδεικνύει τις επιπτώσεις της υποχρηματοδότησης στον τομέα της υγείας και του Φαρμάκου στους δείκτες υγείας και στην ποιότητα ζωής των Ελλήνων.

  15:19 10/05

  Η Λουξ ήταν επίσημος υποστηρικτής στο Δρόμο Εκεχειρίας στην Αρχαία Ολυμπία

  Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αρχαία Ολυμπία το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου με τη συμμετοχή δρομέων όλων των ηλικιών από πολλές περιοχές της χώρας.

  14:35 10/05

  Μπορεί να ξεχάσει ο καθένας μας το μωρό στο αυτοκίνητο; Tο Σύνδρομο του Ξεχασμένου Μωρού

  Το τραγικό γεγονός με το μωρό που έχασε τη ζωή του στην Άρτα μας κάνει – γονείς και μη- να αναρωτηθούμε πώς γίνεται ένας πατέρας να ξεχάσει το μωρό του στο αυτοκίνητο.

  17:16 09/05

  Έλενα Χουλιάρα: "Πώς μπορούμε να κάνουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας μας πιο ανθεκτικό;"

  Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου αναδεικνύει την ανάγκη για ένα βιώσιμο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

  15:57 09/05

  Η Lidl Ελλάς χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος "Η δύναμη στο πιάτο σου" της ActionAid

  Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα αφορά στην ισορροπημένη διατροφή, την υπεύθυνη κατανάλωση και τη μείωση της σπατάλης τροφίμων.