Συνεχης ενημερωση

    Κυριακή, 12-Μαϊ-2019 23:59

    Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο, το πιο ζουμερό burger!

    • Εκτύπωση
    • Αποθήκευση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


    Παρότι η συνταγή του burger είναι απλή, χρειάζεται να γνωρίζει κανείς τα μυστικά για να φτιάξει το πιο ζουμερό burger στο σπίτι. Ακολουθήστε τις παρακάτω βασικές συμβουλές, πειραματιστείτε ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο και μελετήστε το βίντεο. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Καλή όρεξη!

    Ο κιμάς πρέπει να είναι πάντοτε σκέτος. Άλλο τα burger κι άλλο τα µπιφτέκια. Για το πιο ζουμερό burger διαλέξτε μοσχαρίσιο κρέας με περίπου 20% περιεκτικότητα σε λιπαρά. Απλά ρωτήστε το χασάπη σας! 

    Το ψήσιμο είναι βασικό. Αν παραψήσετε το burger σας, θα βγει στεγνό. Το ιδανικό είναι να είναι καλά ψημένο απ’ έξω αλλά να κρατάει λίγο μέσα. 

    Το ψωµί πρέπει να είναι "ελαστικό", απορροφητικό και αφράτο, όχι "υγιεινό”, ολικής άλεσης ή πολύσπορο. Έτσι θα έχει ουδέτερη γεύση που δεν θα καλύψει τη γέμιση και θα απορροφά τα πολλά υγρά.

    Το κρεµµύδι δεν πρέπει να έχει µεγάλη αψάδα. Η ισορροπία στις γεύσεις των υλικών είναι το ζητούµενο. Η καλύτερη επιλογή για νόστιμο και ζουμερό burger είναι το καραμελωμένο κρεμμύδι. 

    Το τυρί παίζει εξίσου πρωταγωνιστικό ρόλο στο τέλειο burger. Το ιδανικό είναι ένα ωριµασµένο τσένταρ ή µια γευστική γραβιέρα. Αν αγαπάτε το µπλε τυρί μπορείτε επίσης να το επιλέξετε αλλά με προσοχή στην ποσότητα καθώς η έντονη γεύση του υπερισχύει αυτής των άλλων υλικών.

     

     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ