Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Ιαν-2019 23:59

  Πότε πρέπει να πετάξουμε το φαγητό που έμεινε;

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αν και τα τάπερ μας βοηθούν να ετοιμάζουμε το βραδινό εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιώντας τα λάθος μπολ ή αφήνοντας τις τροφές για πολύ καιρό στο ψυγείο, μπορεί να καταλήξουμε ακόμη και στο νοσοκομείο.

   

  Άσχετα με το τι είδους τροφή βάζεις στο ψυγείο, είναι καλή μόνο για 4 ημέρες."Μας αρέσει να σκεφτόμαστε ότι το να βάζουμε μία τροφή στο ψυγείο σημαίνει ότι πατάς παύση στη διάρκεια της ζωής του", λέει η Jennifer McEntire, Ph.D. "Αλλά πρόκειται μόνο για επιβράδυνση της ανάπτυξης μικροοργανισμών στο φαγητό μας".

  Θεωρώντας λοιπόν ότι το ψυγείο είναι ρυθμισμένο στη σωστή θερμοκρασία, τέσσερις ημέρες είναι το ανώτατο όριο για να διατηρείς το φαγητό εκεί.Και αν προετοιμάζεις το γεύμα μίας ολόκληρης εβδομάδας, τοποθέτησε στην κατάψυξη τα γεύματα του δεύτερου μισού της βδομάδας και ξεπάγωσε τα όταν θα τα φας.

  Τι μπορούμε να κάνουμε: 

  1. Μην αφήνεις το φαγητό σου να παγώνει στον πάγκο 

  Μόλις μαγείρεψες μία μεγάλη κατσαρόλα σούπα και χρειάζεται αρκετή ώρα για να παγώσει προτού την βάλεις στο ψυγείο. Σωστά; Όχι. "Αν οι τροφές παραμένουν σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερες από 2 ώρες, είναι τόσο ευαίσθητες στα βακτήρια, ώστε να μην κάνει να τις φας", λέει η Marianne Gravely, ειδικός στις τεχνικές πληροφορίες για την Ασφάλεια των Τροφίμων.

  Μοίρασε τη σούπα ή την τροφή που μαγείρεψες και μόλις είναι έτοιμη τοποθέτησε την στο ψυγείο, ακόμα και αν είναι ακόμα ζεστή.

  Διαβάστε στο Shape.gr περισσότερες χρήσιμες συμβουλές για το πως να παγώνετε και να ξεπαγώνεις χωρίς φόβο τα τρόφιμά σου:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ