Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 23-Οκτ-2016 09:12

  Νέα δεδομένα στη μαστεκτομή

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η διατήρηση της θηλής μετά από τη συντηρητική μαστεκτομή, εφόσον βέβαια είναι αυτό ογκολογικά ασφαλές, μπορεί πλέον να επιτευχθεί σύμφωνα με τους ειδικούς γιατρούς.  

  Και αυτό καθώς η εξέλιξη της χειρουργικής του μαστού υπήρξε εντυπωσιακή κατά τα τελευταία 50 χρόνια, με το πέρασμα από την "επιθετική" χειρουργική παρέμβαση με τη ριζική μαστεκτομή, σε πιο συντηρητικές επεμβάσεις να αποτελεί μια μακρά αλλά σταθερά πλέον ελπιδοφόρα προοπτική.

  Η πλήρης μετά από μαστεκτομή αισθητική αποκατάσταση του μαστού, ο οποίος αποτελεί μια από τις σημαντικές "ταυτότητες" της γυναικείας ψυχοσύνθεσης, διασφαλίζεται με τη συντηρητική μαστεκτομή, τα αποτελέσματα της οποίας σύμφωνα με διηγήσεις γυναικών, ξεπερνούν τις αρχικές προσδοκίες τους. Προϋπόθεση είναι βέβαια οι επεμβάσεις αυτές να πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο χειρουργό μαστού με εμπειρία στην ογκοπλαστική χειρουργική και με τη συνεργασία πλαστικού χειρουργού". 

  Σήμερα η συντηρητική μαστεκτομή με διατήρηση της θηλής, αποτελεί την πλέον εξελιγμένη επέμβαση στη σύγχρονη χειρουργική του μαστού, εφόσον βεβαίως είναι ογκολογικά επιτρεπτό, προκειμένου το υψηλής ποιότητας αισθητικό αποτέλεσμα να αποτελεί ψυχολογικό "όπλο" και κίνητρο για ενίσχυση του αγώνα της κάθε γυναίκας που πάσχει από καρκίνο του μαστού.  

  Δεν θα πρέπει επίσης, να διαφύγει της προσοχής, πως η μαστεκτομή με διατήρηση της θηλής, αποτελεί επέμβαση εκλογής για τις γυναίκες οι οποίες δεν νοσούν μεν, αλλά διαθέτουν ισχυρούς προδιαθεσικούς παράγοντες, όπως είναι οι μεταλλάξεις σε γονίδια που ευθύνονται για τον καρκίνο του μαστού, διασφαλίζοντας τη σχεδόν  μηδενική πιθανότητα να εμφανίσουν στο μέλλον τη νόσο.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ