Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Ιαν-2019 23:59

  Γιατί αρρωσταίνουν τα παιδιά στον παιδικό σταθμό;

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την πρώτη χρονιά -ίσως και τη δεύτερη αλλά σε μικρότερο βαθμό- που θα γράψετε το μικρό σας στον παιδικό σταθμό, είναι πιθανό πως θα χρειαστεί να το κρατάτε στο σπίτι λόγω ίωσης σχεδόν τις μισές μέρες. Γιατί συμβαίνει αυτό; 
  Στις περισσότερες περιπτώσεις το ανοσοποιητικό σύστημα του νηπίου είναι όσο πρέπει ισχυρό και είναι απόλυτα φυσιολογικό, παρόλα αυτά όταν έρχεται σε καθημερινή επαφή με συνομήλικα παιδάκια και ειδικά μέσα σε κλειστό χώρο, αρχίζει να κολλάει ιώσεις. Από την άλλη πλευρά, όσο μικρότερο είναι το νήπιο τόσο πιο ανέτοιμο είναι το ανοσοποιητικό του για να αντιμετωπίσει αυτές τις επιθέσεις των ιών, αφού δεν έχει αναπτύξει ακόμη τα αντισώματα που έχουμε όλοι μας. 
   
  Πόσο συχνά είναι φυσιολογικό να αρρωσταίνει;
  Είναι συνηθισμένο τα νήπια να αρρωσταίνουν 8 – 10 φορές το χρόνο μέσα στην χειμερινή περίοδο, εξαιρώντας δηλαδή το καλοκαίρι και τους ζεστούς μήνες της άνοιξης και του φθινοπώρου που ακόμη και στον παιδικό σταθμό τα παιδάκια είναι πολλές ώρες έξω στην αυλή. Αυτό σημαίνει ότι ένα παιδί μπορεί να είναι άρρωστο και δύο φορές το μήνα και αυτό να μην σημαίνει τίποτε αρνητικό για το ανοσοποιητικό του. Εάν όμως βλέπετε ότι το μικρό σας παρουσιάζει συνεχώς βαριές λοιμώξεις ή περνάει με ψηλό πυρετό τις συνηθισμένες ιώσεις της εποχής, δεν έχει όρεξη για φαγητό και δεν αναπτύσσεται καλά, δεν παίζει με κέφι και διάθεση και να δείχνει γενικά κουρασμένο, τότε θα ήταν καλό να το συζητήσετε με τον παιδίατρό σας μήπως χρειαστεί να γίνουν ορισμένες εξετάσεις. 

  Μήπως να μην πάει ακόμη στον παιδικό σταθμό;
  Σύμφωνα με τους ειδικούς, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, είναι προτιμότερο να περιμένετε μέχρι τα δύο ή ακόμη καλύτερα τα τρία χρόνια του παιδιού για να το στείλετε στον παιδικό σταθμό, αφού σε εκείνη την ηλικία το σύστημα άμυνας του οργανισμού απέναντι σε ιούς και μικρόβια είναι πια αρκετά επαρκές. Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει το πόσο συχνά θα αρρωσταίνει το μικρό σας είναι το οικογενειακό περιβάλλον. Αν υπάρχει στο σπίτι μεγαλύτερο αδερφάκι είναι σχεδόν βέβαιο πως το νηπιάκι σας θα έχει έρθει ήδη σε επαφή με πολλούς ιούς και μικρόβια και θα έχει ήδη ένα αρκετά αναπτυγμένο ανοσοποιητικό σύστημα, οπότε και θα αρρωσταίνει λιγότερο συχνά στον παιδικό σταθμό. Το ίδιο κι αν οι γονείς εργάζονται και οι δύο και έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο, π.χ. είναι εκπαιδευτικοί, οπότε φέρνουν και αρκετά μικρόβια στο σπίτι. 

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:36 09/04

  Προσφορά της DEMO ABEE για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

  Δωρεά 60 monitors για τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ και δωρεά χειρουργικών μασκών στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

  08:59 09/04

  Το DNA ή τι ιικό φορτίο επηρεάζει πόσο βαριά θα νοσήσει κάποιος από COVID-19;

  Το γονιδίωμα ασθενών νεαρών και χωρίς υποκείμενα νοσήματα που είναι θύματα της COVID-19 εξετάζονται για να βρεθεί μια πιθανή γενετική προδιάθεση.

  08:00 09/04

  Οι δύο πιο βασικές βιταμίνες για ισχυρό ανοσοποιητικό

  Η ποικιλία στη διατροφή, τα άφθονα φρούτα και λαχανικά εποχής συμβάλουν στην επάρκεια βιταμινών στον οργανισμό, μερικές φορές όμως δεν είναι αρκετά.

  23:59 08/04

  Χάστε βάρος με περπάτημα - γίνεται!

  Βελτιώστε το σώμα και τη διάθεσή σας με περπάτημα, ακόμη και αυτή την περίοδο που μένουμε σπίτι, αφού "επιτρέπεται" η έξοδος για φυσική δραστηριότητα.

  15:51 08/04

  23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα τεστ για τον κορονοϊό από το Παστέρ

  Όσα αναρωτιόμαστε και όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα τεστ για τον κορονοϊό και τα τεστ αντισωμάτων από τους πλέον ειδικούς.

  11:21 08/04

  3D προστατευτικές ασπίδες προσώπου στο Εργαστήριο 3D απεικόνισης και εκτύπωσης του Metropolitan Hospital

  Hellas COVID 19 3D Printing Supplies: Κανένας από τους ανθρώπους που μάχονται στην πρώτη γραμμή εναντίον του κορονοϊού χωρίς προστασία.

  09:15 08/04

  H COVID-19 γένους θηλυκού... και άλλες ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις

  Αφού η συζήτηση για τον νέο κορονοϊό είναι καθημερινά στο τραπέζι, ας ξέρουμε, τουλάχιστον, τι λέμε, κι ας το λέμε σωστά.

  09:15 08/04

  Γιατί και πώς θα μπούμε σε "λειτουργία πτήσης"

  Μερικές βασικές συμβουλές για να ξεκουράσουμε το σώμα και το μυαλό αυτές τις δύσκολες μέρες που μένουμε σπίτι.

  23:59 07/04

  Θέλετε να δώσετε αίμα; Διαβάστε πρώτα αυτές τις πληροφορίες.

  Ποιοι δεν μπορούν να δώσουν αίμα και τι να έχετε κάνει πριν την αιμοδοσία.

  11:23 07/04

  Ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων Ευάγγελος Γιαμαρέλλος απαντά για τον κορονοϊό

  Ο κορονοϊός και τα υποκείμενα νοσήματα, η κλινική μελέτη SAVE και η "επιστροφή" του ιού. Τα σχόλια του καθηγητή έχουν ενδιαφέρον.

  10:12 07/04

  Στον δρόμο για την έγκριση νέας θεραπείας για το πολλαπλό μυέλωμα

  Θετική γνωμοδότηση από τον ΕΜΑ για το isatuximab ως θεραπεία του υποτροπιάζοντος και ανθεκτικού πολλαπλού μυελώματος.

  09:59 07/04

  Εξετάζεται η έγκριση της θεραπείας για τη νωτιαία μυική ατροφία στην Ευρώπη

  Θετική γνωμοδότηση από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση για την onasemnogene abeparvovec-xioi, τη γονιδιακή θεραπεία για την SΜΑ.

  09:37 07/04

  Δώστε μία ευκαιρία στη διατροφή και στη ζωή σας

  Τώρα που μένουμε σπίτι ας εκμεταλλευτούμε αυτό το διάστημα για να υιοθετήσουμε καλύτερες διατροφικές συνήθειες.

  11:16 06/04

  Διεθνής μελέτη για το remdesivir στον κορονοϊό: Τι μας απαντά η επικεφαλής της έρευνας στην Ελλάδα

  Η Γιώτα Τουλούμη, Καθηγήτρια Βιοστατιστικής & Επιδημιολογίας, μιλά αποκλειστικά στο Capital.gr για τα δεδομένα της μελέτης "Adaptive COVID-19 Treatment Trial".

  09:22 06/04

  Στα... λύματα ψάχνουν απαντήσεις για την εξάπλωση του κορονοϊού

  Τα λύματα μπορούν να αποκαλύψουν την πραγματική εξάπλωση του κορονοϊού και να προειδοποιήσουν για μία επανεμφάνισή του στο μέλλον, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

  09:16 06/04

  Η Pfizer Hellas κατά της πανδημίας της νόσου COVID-19

  Η Pfizer Hellas συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια και δωρίζει 100 monitors για Μ.Ε.Θ. και 100.000 ειδικές μάσκες για τους επαγγελματίες υγείας.