Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 29-Ιαν-2019 23:59

    Γιατί αρρωσταίνουν τα παιδιά στον παιδικό σταθμό;

    • Εκτύπωση
    • Αποθήκευση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Την πρώτη χρονιά -ίσως και τη δεύτερη αλλά σε μικρότερο βαθμό- που θα γράψετε το μικρό σας στον παιδικό σταθμό, είναι πιθανό πως θα χρειαστεί να το κρατάτε στο σπίτι λόγω ίωσης σχεδόν τις μισές μέρες. Γιατί συμβαίνει αυτό; 
    Στις περισσότερες περιπτώσεις το ανοσοποιητικό σύστημα του νηπίου είναι όσο πρέπει ισχυρό και είναι απόλυτα φυσιολογικό, παρόλα αυτά όταν έρχεται σε καθημερινή επαφή με συνομήλικα παιδάκια και ειδικά μέσα σε κλειστό χώρο, αρχίζει να κολλάει ιώσεις. Από την άλλη πλευρά, όσο μικρότερο είναι το νήπιο τόσο πιο ανέτοιμο είναι το ανοσοποιητικό του για να αντιμετωπίσει αυτές τις επιθέσεις των ιών, αφού δεν έχει αναπτύξει ακόμη τα αντισώματα που έχουμε όλοι μας. 
     
    Πόσο συχνά είναι φυσιολογικό να αρρωσταίνει;
    Είναι συνηθισμένο τα νήπια να αρρωσταίνουν 8 – 10 φορές το χρόνο μέσα στην χειμερινή περίοδο, εξαιρώντας δηλαδή το καλοκαίρι και τους ζεστούς μήνες της άνοιξης και του φθινοπώρου που ακόμη και στον παιδικό σταθμό τα παιδάκια είναι πολλές ώρες έξω στην αυλή. Αυτό σημαίνει ότι ένα παιδί μπορεί να είναι άρρωστο και δύο φορές το μήνα και αυτό να μην σημαίνει τίποτε αρνητικό για το ανοσοποιητικό του. Εάν όμως βλέπετε ότι το μικρό σας παρουσιάζει συνεχώς βαριές λοιμώξεις ή περνάει με ψηλό πυρετό τις συνηθισμένες ιώσεις της εποχής, δεν έχει όρεξη για φαγητό και δεν αναπτύσσεται καλά, δεν παίζει με κέφι και διάθεση και να δείχνει γενικά κουρασμένο, τότε θα ήταν καλό να το συζητήσετε με τον παιδίατρό σας μήπως χρειαστεί να γίνουν ορισμένες εξετάσεις. 

    Μήπως να μην πάει ακόμη στον παιδικό σταθμό;
    Σύμφωνα με τους ειδικούς, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, είναι προτιμότερο να περιμένετε μέχρι τα δύο ή ακόμη καλύτερα τα τρία χρόνια του παιδιού για να το στείλετε στον παιδικό σταθμό, αφού σε εκείνη την ηλικία το σύστημα άμυνας του οργανισμού απέναντι σε ιούς και μικρόβια είναι πια αρκετά επαρκές. Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει το πόσο συχνά θα αρρωσταίνει το μικρό σας είναι το οικογενειακό περιβάλλον. Αν υπάρχει στο σπίτι μεγαλύτερο αδερφάκι είναι σχεδόν βέβαιο πως το νηπιάκι σας θα έχει έρθει ήδη σε επαφή με πολλούς ιούς και μικρόβια και θα έχει ήδη ένα αρκετά αναπτυγμένο ανοσοποιητικό σύστημα, οπότε και θα αρρωσταίνει λιγότερο συχνά στον παιδικό σταθμό. Το ίδιο κι αν οι γονείς εργάζονται και οι δύο και έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο, π.χ. είναι εκπαιδευτικοί, οπότε φέρνουν και αρκετά μικρόβια στο σπίτι. 

     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    09:12 10/12

    Συνεχίζει να μειώνεται ο πληθυσμός από το 2011 έως σήμερα

    Η γήρανση του πληθυσμού και η βραδεία ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού επιβραδύνουν το ΑΕΠ και όχι μόνο.

    09:01 10/12

    Πότε η τριχόπτωση πρέπει να σε απασχολήσει;

    Το 85% των ανδρών αντιμετωπίζει πρόβλημα τριχόπτωσης. Σε αρκετούς μάλιστα το πρόβλημα ξεκινάει από την ηλικία των 20 ετών. Μην περιμένεις για να δράσεις!

    08:57 10/12

    Τι είναι η αιμορροφιλία, η νόσος που πλήττει τα αγόρια

    Μια πρωτότυπη εκστρατεία ενημέρωσης για την αιμορροφιλία από τη Roche Hellas που βοηθά παιδιά και ενήλικες στην καλύτερη διαχείριση της νόσου.

    07:33 10/12

    Βρεφικοί κολικοί: "Ήρεμη κοιλίτσα" και "ήρεμοι γονείς"!

    Τα Almora PLUS® Baby Drops εξασφαλίζουν ανακούφιση του μωρού από τους κολικούς.

    08:59 09/12

    Η συνήθεια που μπορεί να μειώσει φυσικά τη χοληστερίνη

    Η νηστεία αποτελεί, εκτός από το θρησκευτικό της συμβολισμό, μια πολύ καλή ευκαιρία για να βελτιώσετε τους δείκτες της υγείας σας.

    08:53 09/12

    Αντρική γονιμότητα: Τα 5 χαρακτηριστικά που έχει το υγιές σπέρμα

    Η υπογονιμότητα είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα στα ζευγάρια. Ο έλεγχος του σπέρματος αποτελεί σημαντικό κομμάτι της διερεύνησης του προβλήματος.

    23:59 08/12

    3 απαντήσεις για την "πίεση" και τα αντιυπερτασικά φάρμακα

    Η υπέρταση είναι μια δυνητικά επικίνδυνη νόσος. Τα καλά νέα: Μπορείτε να την ελέγξετε!

    16:03 06/12

    Σημαντική "σύμπραξη" για κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες

    Συνεργασία του Ομίλου ΥΓΕΙΑ και της σύμπραξης Theracell – Orgenesis στον τομέα των προηγμένων κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών.

    13:04 06/12

    Είναι η ελιά η "κορωνίδα" της μεσογειακής διατροφής;

    Η ποικιλία, οι συνθήκες καλλιέργειες και η επεξεργασία επηρεάζουν όχι μόνο τη γεύση αλλά και τα θρεπτικά συστατικά της ελιάς.

    08:36 06/12

    Θετικά τα αποτελέσματα μελέτης για τη ριβαροξαμπάνη σε παιδιά με φλεβική θρομβοεμβολή

    Για να διευκολυνθεί η παιδιατρική χρήση, αναπτύχθηκε μία νέα υγρή μορφή ριβαροξαμπάνης από του στόματος, που δεν απαιτεί ενέσεις και τακτική παρακολούθηση.

    08:34 06/12

    Πόνος στον καρπό; Δοκιμάστε αυτές τις ασκήσεις

    Αυτές οι 5 απλές ασκήσεις θα βοηθήσουν σημαντικά για τη βελτίωση της κινητικότητας στα χέρια σας.

    08:32 06/12

    To 6o Santa Run επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας!

    Ο πιο χριστουγεννιάτικος αγώνας δρόμου, το Santa Run, επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας, για να προσφέρει στιγμές χαράς και διασκέδασης σε μικρούς και μεγάλους.

    08:32 06/12

    Draeger Hellas: 10 χρόνια "Tεχνολογία για τη Ζωή" και στην Ελλάδα

    Η Draeger Hellas φέρνει νέα προσέγγιση για την πρόληψη στην Ελλάδα.

    08:32 06/12

    "Life matters": Νέο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της MSD Ελλάδος

    H MSD παρουσίασε τον νέο απολογισμό δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας για τα έτη 2017-2018.

    15:50 05/12

    Η κατάσταση που αυξάνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο

    Μεγαλύτερος ο κίνδυνος πρόωρης καρδιαγγειακής νόσου για τα παιδιά με διαβητικές μητέρες, σύμφωνα με νέα δημοσιευμένη έρευνα.

    09:03 05/12

    Εξελίξεις: Στεφανιαία νόσος και διαχείριση της δυσλιπιδαιμίας

    Τα παραπάνω είναι δύο από τα σημαντικά θέματα που θα συζητηθούν στο 23ο Συμπόσιο αθηροσκλήρωσης και συναφών παραγόντων κινδύνου.