Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Μαϊ-2019 23:59

  Πόσο πρέπει να τρέξετε για να κάψετε μια πίτσα;

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Σε έρευνα διαπιστώθηκε πως οι περισσότεροι τείνουμε να αγνοούμε τις θερμίδες ενός πιάτου όταν τις βλέπουμε τυπωμένες δίπλα στην τιμή στον κατάλογο. Τι θα γινόταν όμως αν αντί για τις θερμίδες, αναγραφόταν ο χρόνος άσκησης που απαιτείται για να τις κάψουμε; Για παράδειγμα, θα τρώγατε με την ίδια απόλαυση μια πίτσα αν ξέρατε πως για να κάψετε τις θερμίδες της θα έπρεπε να τρέξετε 5,6 χιλιόμετρα ή 43 λεπτά;
   
  Αυτή ακριβώς είναι η νέα προσθήκη που τείνει να μπει στις ετικέτες με τα διατροφικά στοιχεία: πόση άσκηση χρειάζεται για να κάψετε τις θερμίδες που παίρνετε από αυτή την τροφή. Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση BMJ, αυτός είναι ένας τρόπος να καταπολεμηθεί τάση των κατοίκων του Δυτικού κόσμου προς την παχυσαρκία και τις νόσους που σχετίζονται άμεσα με αυτήν. 
   
  "Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε" αναφέρει η συγγραφέας της έρευνας Shirley Cramer, επικεφαλής του Royal Society του Κέντρου Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας. "Πρέπει να σκεφτούμε διαφορετικούς, πιο ευρηματικούς τρόπους να δώσουμε στους ανθρώπους πληροφορίες και να παρακινήσουμε θετικές αλλαγές στη συμπεριφορά τους ως προς το φαγητό".
   
  Η νέα αυτή προσθήκη στις διατροφικές πληροφορίες βρίσκεται ακόμη σε επίπεδο σχεδιασμού και θα μπορούσε να είναι μια σειρά από σχέδια που θα δείχνουν έναν άνθρωπο να περπατάει, να τρέχει, να κολυμπάει, να κάνει ποδήλατο και από κάτω τον αριθμό των λεπτών που πρέπει να αφιερώσει σε αυτή την άσκηση.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ