Ξέρετε να βράζετε ένα αβγό;
Πέμπτη, 13-Οκτ-2016 08:00
Το βραστό αβγό είναι το τέλειο σνακ για το γραφείο, ένα ιδανικό θρεπτικά και χορταστικό συμπλήρωμα για τη σαλάτα σας και βέβαια μια εξαιρετική επιλογή για το πρωινό. Αν όμως το να πετύχετε το τέλειο βραστό αβγό είναι πρόκληση, τώρα έχετε τη λύση.
Τι θα χρειαστείτε
Αβγά
Κρύο νερό
Πάγο
Ένα μπολ
Ένα κατσαρολάκι με καπάκι
Μια τρυπητή κουτάλα
Χρονόμετρο
Το τέλειο βραστό αβγό
1. Βάζετε τα αβγά μέσα σε ένα κατσαρολάκι με κρύο νερό. Το νερό θα πρέπει να καλύπτει τα αβγά κατά τουλάχιστον 2 εκατοστά.
2. Βάζετε το σκεύος στη φωτιά να πάρει βράση, ξεσκέπαστο.
3. Μόλις το νερό πάρει βράση, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και το σκεπάζετε με το καπάκι.
4. Ρυθμίζετε το χρονόμετρο στον επιθυμητό χρόνο. Μετά αφήνετε τα αβγά στο σκεπασμένο κατσαρολάκι όσα λεπτά χρειάζεται ανάλογα με το πόσο μελάτα ή σφιχτά θέλετε τα αβγά σας.
5. Βγάζετε τα αβγά με την κουτάλα και τα βάζετε κατευθείαν σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια.
6. Ξεφλουδίζετε και απολαμβάνετε!