Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 27-Ιαν-2019 23:59

  Γιατί πρέπει να φιλιέστε περισσότερο το χειμώνα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αποφεύγετε να φιλήσετε το σύντροφό σας μην τυχόν και κολλήσετε γρίπη; Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε.

  Μία ομάδα Επιστημόνων στην Ολλανδία λοιπόν, αποφάσισε να "μετρήσει" τη δύναμη που οι απανταχού ερωτευμένοι υποστηρίζουν (για άλλους λόγους) ότι έχει ένα φιλί, με ένα πείραμα. Τα αποτελέσματα του έδειξαν ότι περισσότερα από 80 εκατομμύρια βακτηρίων μπορούν να "μεταφερθούν" από το ένα στόμα στο άλλο κατά τη διάρκεια ενός φιλιού των δέκα δευτερολέπτων, γεγονός που σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι εξόχως ευεργετικό για την άμυνα του οργανισμού μας.

  Το πείραμα
  Το δείγμα των μελετητών αποτελείτο από 21 διαφορετικά ζευγάρια. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως "πόσο συχνά ενώνουν εντελώς τα χείλη τους όταν φιλιούνται" ή "ποια ήταν η τελευταία φορά που φιλήθηκαν".

  Τα αποτελέσματα
  Οι ερευνητές αποφάνθηκαν ότι όσοι ανταλλάσσουν παθιασμένα φιλιά περισσότερες από εννέα φορές την ημέρα μοιράζονται μέσω του σάλιου βακτήρια πολύ πιο ανθεκτικά από άλλα. Οι εν λόγω μικροοργανισμοί φαίνεται να ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

  "Το φιλί αλά γαλλικά είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα έκθεσης σε έναν υπέρογκο αριθμό βακτηρίων σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα. Ωστόσο, κάποια από τα βακτήρια που μεταφέρονται μέσω του φιλιού παραμένουν στην γλώσσα και να ενσωματώνονται ως αμυντικοί μηχανισμοί του οργανισμού. Δεν είμαστε ακόμα βέβαιοι που οφείλεται η εν λόγω "προσκόλληση”", εξηγεί ο επικεφαλής των Ερευνητών, καθηγητής Remco Kort στο BBC.

  Ο οποίος δεν είναι ο μοναδικός Ολλανδός που υπερασπίζεται τις ευεργετικές ιδιότητες του φιλιού.

  Διαβάστε περισσότερα στο askmen

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ