Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Ιαν-2017 23:59

  3 ερωτήσεις και απαντήσεις για αρχάριους σκιέρ

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το σκι στο βουνό είναι ένα αγαπητό άθλημα, έχει όμως κι αυτό τα μικρά μυστικά του για να είναι ασφαλές και ευχάριστο. Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο αυτές τις μέρες, οι παρακάτω πληροφορίες θα σας φανούν χρήσιμες. 

  Είναι το σκι επικίνδυνο σπορ για κάποιον "πρωτάρη"; 
  Όχι, δεν είναι επικίνδυνο το σκι για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με την προϋπόθεση να ξεκινήσει σωστά. Δηλαδή να γίνει η πρώτη επαφή και εκμάθηση από κάποιον δάσκαλο του σκι και όχι από έναν φίλο ή φίλη που προθυμοποιείται να μας μάθει! Επίσης ένα εχέγγυο για την ασφάλειά μας και για να πάρουμε τις σωστές βάσεις του αθλήματος είναι να απευθυνθούμε σε κάποια πιστοποιημένη σχολή σκι. 

  Τι πρέπει να γνωρίζει κάποιος που θα κάνει για πρώτη φορά σκι;
  Το σκι, ως χειμερινό άθλημα χρειάζεται τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να είστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι για την εξόρμηση στο βουνό. Τα απολύτως απαραίτητα που θα χρειαστείτε είναι ζεστά ρούχα, από ελαφρύ υλικό που δεν περιορίζει την ελευθερία κινήσεων και αδιάβροχα, ζεστά παπούτσια, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό προσώπου και χειλιών και οπωσδήποτε σκούφο. Επίσης ένα αντιανεμικό ή αδιάβροχο μπουφάν και ολόσωμη φόρμα –ή παντελόνι φόρμας- είναι καλό να υπάρχουν αφού προστατεύουν από το κρύο και την υγρασία. Πέρα από αυτόν τον εξοπλισμό δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία, αφού ο δάσκαλος θα σας μάθει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την πρώτη σας φορά.

  Είναι απαραίτητη η παρουσία ενός δασκάλου; Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να συνεχίσουμε το σκι μόνοι μας;
  Αυτή είναι η βασικότερη προϋπόθεση για ένα καλό και ασφαλές ξεκίνημα. Ο δάσκαλος θα σας διδάξει τα μυστικά του σκι, κάποιες εύκολες τεχνικές και φυσικά όσα χρειάζεται να ξέρετε για την ασφάλεια, τη δική σας και των υπολοίπων που βρίσκονται στο χιονοδρομικό κέντρο. Επίσης θα σας βοηθήσει να κάνετε κάποιες ασκήσεις προθέρμανσης, ώστε να αποφύγετε το έντονο πιάσιμο ή τον τραυματισμό των μυϊκών ομάδων που εμπλέκονται στο άθλημα του σκι. Ο χρόνος που χρειάζεται μέχρι να ξεκινήσετε μόνοι σας τις καταβάσεις στις πίστες, ποικίλει από την ικανότητα αφομοίωσης της τεχνικής που διαθέτει ο καθένας μας σε διαφορετικό επίπεδο. Ιδανικά πάντως, ένας κύκλος μαθημάτων μιας εβδομάδας κρίνεται απαραίτητος για να είστε πλήρως προετοιμασμένοι. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:26 29/10

  Αισιοδοξία προσφέρει νέα θεραπεία για την πνευμονική αρτηριακή υπέρταση

  Μελέτη Φάσης 4 υποδεικνύει κλινικό όφελος της ριοσιγουάτης σε ασθενείς με πνευμονική αρτηριακή υπέρταση που είχαν ανεπαρκή ανταπόκριση σε αναστολείς της PDE-5.

  08:15 29/10

  Ψωρίαση: Οι αλλαγές που προκαλεί στην καθημερινότητα του ατόμου

  Με αφορμή την 29η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης αναδεικνύονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς.

  08:14 29/10

  Αναιμία και γενική αίματος: Η σημασία και η ερμηνεία της

  Η γενική εξέταση αίματος μας δίνει πλήθος σημαντικών πληροφοριών όσον αφορά την κατάσταση της υγείας ενός ατόμου.

  08:53 27/10

  Rapid test για τον κορονοϊό: Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους

  Οι προκλήσεις της ευρείας χρήσης των γρήγορων τεστ (rapid tests) για τον περιορισμό της εξάπλωσης του SARS-CoV-2 και της COVID-19.

  08:08 27/10

  Diabetes Challenge Project: "Μετρήσου κι εσύ"

  Σήμερα ζουν στη χώρα μας 1.000.000 άτομα με διαβήτη ενώ υπολογίζεται ότι 300.000- 400.000 δεν γνωρίζουν ότι έχουν διαβήτη/προδιαβήτη.

  07:57 27/10

  Έγκριση νέας θεραπείας για σπάνια μορφή καρκίνου με περιορισμένες θεραπευτικές επιλογές

  Έγκριση και σε τρίτη ένδειξη για τις θεραπείες βάσει του συνδυασμού nivolumab με ipilimumab στην αντιμετώπιση διαφορετικών μορφών καρκίνου του θώρακα και έβδομη ένδειξη συνολικά.

  08:47 26/10

  Είναι η ασπιρίνη τα "καλά νέα" για την COVID-19;

  Νέα μελέτη αναδεικνύει τον θετικό της ρόλο στην αντιμετώπιση ασθενών που νοσούν σοβαρά με COVID-19.

  08:13 26/10

  Το πρώτο podcast για τον Διαβήτη τύπου 1 είναι γεγονός!

  Μπες στο #elenitalksdiabetes και ενημερώσου πιο άμεσα από ποτέ για το πώς να βελτιώσεις την ποιότητα ζωής σου καθημερινά.

  08:06 26/10

  Αλίμονο στη χώρα που έχει ανάγκη από ήρωες... Η φωνή μιας νοσηλεύτριας μας αφυπνίζει

  Η Αθανασία Νούνη, νοσηλεύτρια και μέλος του Δ.Σ Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο, μιλά για τους νοσηλευτές, τους ήρωες και το σύστημα Υγείας.

  10:02 23/10

  Fake news: Συνεργασία ΠΟΥ και Wikipedia για την καταπολέμησή τους

  Ο ΠΟΥ παραχωρεί στη Wikipedia τη δωρεάν εγκυκλοπαιδική χρήση των δημοσιευμένων ιατρικών πληροφοριών του, γραφικών και βίντεο.

  09:24 23/10

  Έναρξη Μελέτης Φάσης 3 για την Αξιολόγηση Πιθανής Υπεράνοσης Θεραπείας έναντι της COVID-19

  H μελέτη θα αξιολογήσει το φάρμακο υπεράνοσης σφαιρίνης που έχει αναπτύξει η "Συμμαχία για την Καταπολέμηση της COVID-19", ή αλλιώς CoVIg-19 Plasma Alliance.

  09:17 23/10

  "More than my skin": Μία νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ψωριασική νόσο

  Στην Ελλάδα περίπου 250.000  άνθρωποι πάσχουν από ψωρίαση ενώ μέχρι 4 στους 10 από αυτούς θα εμφανίσουν ψωριασική αρθρίτιδα.

  09:09 23/10

  3 βασικές πληροφορίες για την αρθροσκόπηση

  Η αρθροσκόπηση είναι μία εξελιγμένη τεχνική που δίνει λύση σε πολλές ορθοπαιδικές παθήσεις.

  08:32 22/10

  Η πρώτη ελληνική έρευνα και για τα δύο φύλα: Σεξουαλική δυσλειτουργία και πολλαπλή σκλήρυνση

  Η παρουσία μιας χρόνιας νόσου όπως η Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ) μπορεί να επηρεάσει και να δυσκολέψει την έκφραση της σεξουαλικότητας με διάφορους τρόπους.