Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 30-Ιαν-2019 23:59

    Φτιάχνουμε μπισκότα σοκολάτας χωρίς γλουτένη

    • Εκτύπωση
    • Αποθήκευση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, η κατανάλωση τροφών με αλεύρι θεωρείται απαγορευτική, Δείτε μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μπισκότα σοκολάτας, χωρίς τα... ενοχλητικά φουσκώματα.

    Υλικά (για περίπου 25 μπισκότα μεσαίου μεγέθους)
    100 γραμ. βούτυρο
    130 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
    60 γραμ. καστανή ζάχαρη
    1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
    1 αυγό χτυπημένο
    110 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη 
    1 κ. γλ. baking powder (μπορείτε να προμηθευτείτε χωρίς γλουτένη)
    ½ κ. γλ. αλάτι
    225 gr. σταγόνες σοκολάτας
    ψιλοκομμένα καρύδια

    Εκτέλεση
    Χτυπήστε το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Στη συνέχεια ρίχνετε το αυγό και ανακατεύετε ελαφρά. 

    Κοσκινίστε το αλεύρι με το baking, ρίξτε το αλάτι μέσα στο μείγμα βουτύρου και προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και τα καρύδια.

    Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160ºC. Φτιάξτε μικρά μπαλάκια, στο μέγεθος καρυδιού, τοποθετήστε τα στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα με κάποια απόσταση μεταξύ τους και ψήστε για περίπου 12 λεπτά.

    Αφήστε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα και είναι έτοιμα.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ