Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Οκτ-2017 23:59

  Είστε φίλοι με τον σύντροφό σας στο Facebook; Κακώς!

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δεν είναι έκπληξη πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν τις  σχέσεις μας. Τι γίνεται όμως όταν η προσωπική σχέση περνάει και μέσα από τα κανάλια του Διαδικτύου; Και ναι, μιλάμε κυρίως για το Facebook.

  Η αποσύνδεση από το Διαδίκτυο και η κατάργηση από "φίλο” του ή της συντρόφου σας μπορεί να είναι το μυστικό για μια ευτυχισμένη σχέση. "Η τεχνολογία και η εναρμόνιση είναι από τα πιο συνηθισμένα θέματα σε μια συνεδρία” αναφέρει ο ψυχοθεραπευτής Ian Kerner, που ειδικεύεται στη συμβουλευτική ζευγαριών. Επιπλέον, τα ζευγάρια έχουν λιγότερη προσωπική επικοινωνία και υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα έκθεσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παρότι πρέπει να γνωρίζει κανείς πολύ καλά το σύντροφό του για να λειτουργήσει σε βάθος χρόνου μια σχέση, ο σύντροφός σας δεν χρειάζεται να γνωρίζουν τι κάνετε και πώς νιώθετε κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας. 

  Μήπως να πάψετε να είστε "φίλοι”;
  Υπάρχει καλός λόγος γι’ αυτό. Για την ακρίβεια, ο Kerner έκανε ο ίδιος ένα πείραμα στο Facebook με τη σύζυγό του και από τότε έσβησε το λογαριασμό του και χρησιμοποίησε τη δική του εμπειρία για να συμβουλεύει ζευγάρια που είναι εθισμένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. "Συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα πραγματικά να είναι η σύζυγός μου φίλη μου στο Facebook”, εξηγεί. "Δεν ήθελα όλες εκείνες τις επιπλέον πληροφορίες. Για την ακρίβεια ήθελα λιγότερες πληροφορίες. Αυτό που ήθελα ήταν περισσότερο μυστήριο και περισσότερα απρόβλεπτα. Δεν ήθελα να ξέρω ότι πόσταρε πως ήταν κουρασμένη ή ότι ήπιε τον τρίτο της καφέ για σήμερα. Έτσι τη διέγραψα από φίλη. Και αυτό συμβουλεύω τα ζευγάρια να κάνουν”. 

  Ένα σημαντικό κομμάτι κάθε σχέσης είναι η "ανακάλυψη” του άλλου, το απρόβλεπτο, το άγνωστο. "Το άλλο που λέω στα ζευγάρια είναι να αφήσουν κάτω τα κινητά τους και να μιλήσουν, αντί να είναι μαζί και να μιλάνε με φίλους τους στο Facebook ή να κάνουν like στις φωτογραφίες του”, προσθέτει. Κι αν το διαγράψετε από φίλο το σύντροφό σας σας φαίνεται ανήκουστο, ο Kerner συστήνει μια ψηφιακή αποχή που και που. Και να προσπαθήστε να κάνετε περισσότερα πράγματα μαζί και να ποστάρετε λιγότερα! 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ