Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 03-Οκτ-2017 23:59

  Συμπτώματα του εγκεφαλικού που πρέπει να γνωρίζετε

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αν και η πλειοψηφία των εγκεφαλικών εμφανίζεται σε ανθρώπους ηλικίας από 65 ετών και άνω, περίπου το 10% όλων των εγκεφαλικών συμβαίνει σε ανθρώπους κάτω των 45 - και οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τους άνδρες.

  Κάθε χρόνο περισσότερες από 100.000 γυναίκες κάτω των 65 θα πάθουν εγκεφαλικό. Αυτό σημαίνει ότι εσείς ή κάποια που γνωρίζετε μπορεί να βιώσει τα ανεπιθύμητα συμπτώματα για εγκεφαλικό πολύ νωρίτερα απ’ ότι περιμένατε.

  Οι πιθανότητες μάλιστα είναι μεγαλύτερες στις γυναίκες που έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση και χοληστερόλη, που καπνίζουν, που έχουν διαβήτη και που έχουν περάσει πρόσφατα εγκυμοσύνη, η οποία επιφέρει σημαντικές ορμονικές διαταραχές στον οργανισμό. "Ο πιο κοινός τύπος, τα ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια (τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80 έως 90 τοις εκατό όλων των περιπτώσεων), συμβαίνουν όταν ένας θρόμβος εμποδίζει αρκετό αίμα και οξυγόνο να πάει στον εγκέφαλο", λέει ο Andrew Stemer, M.D.

  Και εάν συμβεί, όσο μεγαλύτερη η αναμονή μέχρι να πάει ο ασθενής στο νοσοκομείο, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να συμβεί κάποια μόνιμη βλάβη. Διαβάστε στο shape.gr τα πιο "αποκαλυπτικά" προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να έχετε στο νου σας ως πιθανά συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ