Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Νοε-2017 23:59

  Πονάτε; Κοιμηθείτε για να περάσει

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πολλοί ειδικοί υποψιάζονται πλέον πως ο καλός ύπνος μπορεί να συμβάλει στην ανακούφιση από το χρόνιο πόνο. Και ενώ μπορεί να μην ακούγεται φυσικό και επόμενο, η σχέση είναι πιθανή αφού οι διαταραχές του ύπνου σχετίζονται με αλλαγές στο πώς επεξεργάζεται και νιώθει το σώμα τον πόνο.

  Οι περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα υποφέρουν από πόνο στη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα διακεκομμένο ύπνο και συχνές μεταβάσεις μεταξύ των σταδίων του. Και καθώς υπάρχουν μελέτες που έχουν συσχετίσει τις διαταραχές του ύπνου με την ένταση του πόνου, μια ομάδα ερευνητών από τα Πανεπιστήμια της Αλαμπάμα και της Φλόριντα, με επικεφαλής τη Megan Petrov, επίκουρο καθηγήτρια στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα θέλησε να διερευνήσει περισσότερο το αν η κακή ποιότητα ύπνου σχετίζεται με μεγαλύτερη ευαισθησία και μειωμένη αντοχή στον πόνο σε ανθρώπους που υποφέρουν από χρόνιες μορφές του. 

  Οι ειδικοί εξέτασαν τη σχέση ανάμεσα στη σοβαρότητα της αυτοαναφερόμενης αϋπνίας, των δυσκολιών στον ύπνο και την ευαισθησία στον πόνο μεταξύ ανθρώπων με οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο. Υπέθεσαν πως εκείνοι με τις χειρότερες περιπτώσεις αϋπνίας θα υπέφεραν από πιο έντονους πόνους και θα είχαν μικρότερη αντοχή. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The Journal of Pain, επιβεβαίωσε πως η σοβαρότητα των διαταραχών του ύπνου σχετιζόταν με αλλαγές στο πώς επεξεργάζεται το σώμα τον πόνο.

  Παρότι οι ερευνητές βρήκαν μόνο μία συσχέτιση ανάμεσα στον ύπνο και την αντοχή στον πόνο, θεωρούν πως οι θεραπείες που δίνονται για βελτίωση του ύπνου μπορεί να ανακουφίζουν τον πόνο σε ανθρώπους με οστεοαρθρίτιδα. Επισήμαναν πως η νοητική συμπεριφορική θεραπεία που εστιάζει στον ύπνο μπορεί να προσφέρει τη μεγαλύτερη ανακούφιση στους ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα που πάσχουν και από αϋπνίες. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ