Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 10-Ιουν-2019 23:59

  Ταιριάζει σε όλους το ποδήλατο ως άσκηση;

  Ταιριάζει σε όλους το ποδήλατο ως άσκηση;
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μπορεί η Αθήνα να μην είναι μια φιλική πόλη για τους ποδηλάτες, είναι όμως όλο και περισσότεροι αυτοί που επιλέγουν το ποδήλατο για τις κοντινές μετακινήσεις τους ή ως έναν εναλλακτικό τρόπο άσκησης για τις εξορμήσεις τους εκτός του κέντρου της πόλης. Επιπλέον, πολλές άλλες πόλεις και δήμοι έχουν δημιουργήσει ποδηλατοδρόμους και είναι πιο "φιλικά” προς του ποδηλάτες. 

  Ωστόσο, όταν μιλάμε για το ποδήλατο ως μέσο άσκησης, θα πρέπει να θυμόμαστε πως για να θεωρηθεί εκγύμναση θα πρέπει να κινείστε με σταθερό, σχετικά γρήγορο, ρυθμό κάτι που είναι δύσκολο να γίνει μέσα στην πόλη.

  Τα πλεονεκτήματα:

  Το ποδήλατο αποτελεί μια έντονη καρδιαγγειακή άσκηση, ειδικά αν γίνεται σε φυσικό χώρο, και γυμνάζει κυρίως τους μύες των ποδιών και λιγότερο τους κάτω κοιλιακούς. Μπορείτε να κάνετε ποδήλατο ακόμη κι αν έχετε περισσότερα κιλά απ’ το φυσιολογικό σας βάρος και αποτελεί μια πολύ καλή αεροβική άσκηση για το γυμναστήριο.

  Αποφύγετέ το αν:

  Το ποδήλατο σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να επιβαρύνει τις αρθρώσεις των γονάτων και των ισχίων και αν έχετε ευαισθησία να σας δημιουργήσει πόνους χαμηλά στη μέση. Η άσκηση είναι πιο ελεγχόμενη και ασφαλέστερη στο στατικό ποδήλατο που μπορείτε να χρησιμοποιείτε στο γυμναστήριο ή στο σπίτι σας.

  Tip: Αν έχετε καλή φυσική κατάσταση και τον ανάλογο τρόπο ζωής μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κοντινές μετακινήσεις με το αυτοκίνητο με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, που λειτουργεί όπως τα "κανονικά", με τη διαφορά πως έχει ένα μοτέρ με μπαταρία το οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε κάθε στιγμή για να σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε μια ανηφόρα ή όταν κουραστείτε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ