Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Ιουν-2014 21:31

  Βραβείο αυτοδημιούργητου επιχειρηματία για τον ιδρυτή της GENESIS Pharma

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Με το βραβείο του «Αυτοδημιούργητου Επιχειρηματία» τίμησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών τον ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας GENESIS Pharma Κωνσταντίνο Ευριπίδη στο πλαίσιο των Βραβείων ΕΒΕΑ 2014.
   
  Ο Κωνσταντίνος Ευριπίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1953. Σπούδασε Οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και είναι κάτοχος ΜΒΑ από το London Business School. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκινά από την PepsiCo International το 1979, ενώ  το 1985 ασχολείται για πρώτη φορά με τον φαρμακευτικό κλάδο αναλαμβάνοντας καθήκοντα Regional Director για την Ελλάδα και το Ισραήλ στη βρετανική φαρμακευτική εταιρεία Wellcome Foundation Ltd.
   
  Το 1997 δημιουργεί, με συνιδρυτές τους αδελφούς Ιακωβίδη, την GENESIS Pharma, μια πρωτοπόρο για την εποχή φαρμακευτική εταιρεία καθώς υπήρξε η  πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα με εξειδίκευση στη φαρμακευτική βιοτεχνολογία σε μια εποχή που ο κλάδος βρισκόταν σε πρώιμα στάδια σε διεθνές επίπεδο. Το όραμά τους ήταν να δημιουργήσουν την καλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα σε όρους υψηλής τεχνογνωσίας, καινοτομίας και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας.
   
  «Μια μικρή, τότε ελληνική εταιρεία, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη διεθνών κολοσσών, να ανοίξει μια νέα αγορά στην Ελλάδα  και να σταθεί δίπλα σε αναγνωρισμένες, μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που υπήρχαν στην εγχώρια αγορά. Σε όλη μας την πορεία έως σήμερα έχουμε καταφέρει να κτίζουμε πάνω σε κάθε μας επιτυχία, δημιουργώντας διαρκώς συνθήκες εξέλιξης για την εταιρεία μας και εδραιώνοντας σχέσεις εμπιστοσύνης στην ελληνική και διεθνή αγορά» δήλωσε ο ιδρυτής της GENESIS Pharma.
   
  Σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας, από τα πρώτα της χρόνια, η φαρμακευτική καταφέρνει να καθιερωθεί μεταξύ των μεγαλύτερων ελληνικών εμπορικών εταιρειών, αλλά και των πιο σημαντικών φαρμακευτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, με διαρκώς αυξανόμενες πωλήσεις, που το 2009 ξεπερνούν τα 255 εκατ. ευρώ.
   
  Σήμερα, έπειτα από δεκαεπτά χρόνια, παραμένει η μόνη αμιγώς ελληνική φαρμακευτική εταιρεία με εξειδίκευση στην προώθηση, πώληση και διανομή φαρμακευτικών προϊόντων βιοτεχνολογίας. Διαθέτει στην αγορά περισσότερα από 20 πρωτότυπα και καινοτόμα φάρμακα κυρίως στους τομείς του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, της Ογκολογίας, της Αιματολογίας, της Γαστρεντερολογίας και της Νεφρολογίας, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της με σημαντικές πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες βιοτεχνολογίας.
   
  Μεταξύ των συνεργατών της βρίσκονται δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες έρευνας και ανάπτυξης πρωτότυπων φαρμακευτικών προϊόντων παγκοσμίως βάσει κεφαλαιοποίησης, οι Biogen Idec και Celgene. Οι συμφωνίες στρατηγικής συμμαχίας που έχει συνάψει αφορούν στις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου αλλά και την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης –κυρίως Βουλγαρία, Ρουμανία και Κροατία. Αποτελεί τέλος μια από τις πιο πολυβραβευμένες ελληνικές εταιρείες, καθώς από το 2000 έως σήμερα έχει λάβει δεκάδες βραβεία και πιστοποιήσεις για τους ρυθμούς ανάπτυξης, την καινοτομία, την παραγωγικότητα, τη δέσμευσή της στην αριστεία, είναι η μοναδική εταιρεία στην ιστορία του ελληνικού θεσμού Best Workplaces με 12 ελληνικά, τέσσερα ευρωπαϊκά βραβεία και δύο ειδικά βραβεία στο ενεργητικό της.

  Βίκυ Κουρλιμπίνη
  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ