Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Φεβ-2011 01:01

  Η ομάδα αίματος επηρεάζει την υγεία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Θα μπορούσε η ομάδα αίματός σας να καθορίσει τον κίνδυνο σοβαρών μορφών καρκίνου, τη στειρότητα, τα στομαχικά έλκη καθώς και ασθένειες όπως η χολέρα και η ελονοσία;

  Το αίμα του ανθρώπου έχει χωριστεί σε τέσσερεις ομάδες: Α, Β, ΑΒ και Ο. Αν και αυτή η γνώση είναι πολύ παλιά και η κατηγοριοποίηση του αίματος ενός ατόμου πάρα πολύ απλή, υπάρχουν άνθρωποι στις μέρες μας που αγνοούν την ομάδα αίματός τους! 

  Παρόλα αυτά, για χρόνια, η ιδέα ότι η ομάδα αίματος έχει κάποια σημασία από ιατρικής απόψεως πέρα από τις μεταγγίσεις αίματος, ήταν απορριπτέα από τους επιστήμονες. Αλλά ο ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός μελετών αποκαλύπτει ότι η ομάδα αίματος ενός ανθρώπου, μπορεί να τον κάνει επιρρεπή σε θανατηφόρες ασθένειες ή ακόμα και να τον προστατεύσει από αυτές.

  Η τελευταία έρευνα δείχνει ότι, άτομα που έχουν ομάδα αίματος Ο, εμφανίζουν μειωμένες πιθανότητες για εμφάνιση καρδιακών προσβολών! Αυτό φαίνεται να οφείλεται σε ένα γονίδιο (Adamts 7) το οποίο μοιάζει να «απενεργοποιείται» στα άτομα με ομάδα αίματος Ο. Ο Δρ Muredach Reilly, επικεφαλής των ερευνών, λέει ότι αυτή η γνώση μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη θεραπευτικών σχημάτων για άτομα που έχουν μεγάλο κίνδυνο να αντιμετωπίσουν επεισόδια καρδιακής προσβολής. Τα εν λόγω φάρμακα θα είναι σε θέση να μιμηθούν την ευεργετική επίδραση του γονιδίου στα άτομα της ομάδας Ο.

  Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, οι έγκυες γυναίκες που πάσχουν από υπέρταση και έχουν ομάδα αίματος ΑΒ, μπορεί να έχουν διπλάσιες ή και τριπλάσιες πιθανότητες να πάθουν προεκλαμψία, ενώ αντίστοιχα, έχουν και αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου των ωοθηκών.

  Από την άλλη, αν και  τα άτομα με ομάδα αίματος Ο, έχουν μικρότερες πιθανότητες να πεθάνουν από ελονοσία απ’ ότι εκείνα που ανήκουν στις υπόλοιπες, φαίνεται να είναι πιο επιρρεπή στη χολέρα και το έλκος στομάχου που προκαλείται από ιούς και βακτήρια.

  Κατά την περίοδο του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ο μεγάλος εχθρός του Χίτλερ ήταν τα άτομα με ομάδα Β και αυτό γιατί η Αρία φυλή είχε – στη συντριπτική της πλειοψηφία - ομάδα αίματος Α! Έτσι, με μια απλή εξέταση αίματος έβλεπαν ποιος είναι «φίλος» και ποιος «εχθρός»!

  Αν και όλο αυτό ακούγεται εντελώς παράλογο, ακόμα και σήμερα στην Ιαπωνία γίνονται διακρίσεις λόγω της ομάδας αίματος των ανθρώπων, γιατί θεωρούν ότι επηρεάζει την προσωπικότητα του ατόμου. Όσοι λοιπόν έχουν ομάδα Β είναι χαρούμενοι αλλά και συγκεντρωμένοι στη δουλειά τους, αυτοί της Ο είναι εξωστρεφείς αλλά πεισματάρηδες και της ΑΒ είναι κουλτουριάρηδες και απρόβλεπτοι! 

  Αν και τα παραπάνω είναι ακραία φαινόμενα με καμία αντικειμενική βάση, υπάρχει πραγματική συσχέτιση μεταξύ των ομάδων αίματος και της κατάστασης της υγείας των ανθρώπων και αυτό διαπιστώνεται συνεχώς από τις μελέτες που γίνονται παγκοσμίως.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ