Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Φεβ-2021 17:02

  Γαλλική εταιρεία δημιούργησε αντι-Covid ρινικό σπρέι από ιονισμένο νερό

  Γαλλική εταιρεία δημιούργησε αντι-Covid ρινικό σπρέι από ιονισμένο νερό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Θα μπορούσε μια σταγόνα από ρινικό σπρέι σε κάθε ρουθούνι να γίνει το νέο θαυματουργό όπλο κατά του κορονοϊού; Αυτή είναι η υπόσχεση που δίνει η εταιρεία Pharma and Beauty (P&B) που εδρεύει στο Μπούς- Ντι-Ρόν της Γαλλίας.

  Στις αρχές Μαρτίου, η εταιρεία θα διαθέσει στην αγορά ένα αντι-Covid ρινικό σπρέι που θα μπορεί να εξαλείψει, σε 30 δευτερόλεπτα, το 99% των ιών της ρινικής κοιλότητας.

  Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της  Pharma and Beauty, το δραστικό συστατικό του σπρέι είναι ιονισμένο νερό. Το  ποσοστό του ιονισμένου νερού είναι περίπου 40%. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η ιοκτόνος δράση του παράγεται με ηλεκτρόλυση, δηλαδή με χημική διήθηση κλασικού μεταλλικού νερού που πραγματοποιείται με τη βοήθεια του ηλεκτρικού ρεύματος.

  Η εταιρεία P&B ισχυρίζεται επίσης ότι η αποτελεσματικότητα του σπρέι έχει πιστοποιηθεί από την IHU Marseille και τον καθηγητή Μπερνάρ Λα Σκόλα, μέλος της ομάδας του καθηγητή Ντιντιέ Ραούλ. Δοκιμές έχουν επίσης πραγματοποιηθεί στην Ιαπωνία για διάφορους ιούς, συμπεριλαμβανομένου του H1N1. Αυτές οι μελέτες δεν φαίνεται να είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο και η Pharma and Beauty δεν έδωσε λεπτομέρειες, αναφέρει δημοσίευμα της γαλλικής Huffpost.

  Η επιστημονική κοινότητα περιμένει περισσότερες έρευνες

  Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν γιατροί και επιστήμονες τα αποτελέσματα που  ανακοινώθηκαν από την P&B, επειδή δεν υπάρχει συναίνεση σχετικά με τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του ιονισμένου νερού εντός της ερευνητικής κοινότητας στη Γαλλία.

  "Δεν ξέρω τι υπάρχει μέσα στο σπρέι", δήλωσε ο δρ Φιλίπ Λαβέλ , διευθυντής έρευνας στο Inserm, ο οποίος εργάζεται επίσης για το δικό του αντι-Covid ρινικό σπρέι. Ο επιστήμονας δεν παρατηρεί προφανείς διαφορές από θεραπευτικής άποψης μεταξύ ιονισμένου νερού και θαλασσινού νερού που χρησιμοποιείται σε πιο συμβατικά σπρέι.

  Σε επικοινωνία με την Huffpost, ο  Ζαν-Μισέλ Κλέιν, αντιπρόεδρος της εθνικής ένωσης ΩΡΛ, δήλωσε ότι είναι "ελαφρώς σκεπτικός" για τις ανακοινώσεις της εταιρείας. 

  Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου ερευνητές του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια επιχείρησαν, σε σύμπραξη με την εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron, να παρασκευάσουν ένα σπρέι για τη μύτη που θα προστατεύει από την COVID-19.

  Η ιδέα είναι να στηριχθούν στην αρχή της γονιδιακής θεραπείας, εισάγοντας μέσω της μύτης και του λαιμού γενετικό υλικό σε κύτταρα, τα οποία σε απάντηση θα παράγουν ισχυρά αντισώματα που θα εμποδίζουν τις λοιμώξεις από τον νέο κορονοϊό.

  Οι Αμερικανοί ερευνητές ευελπιστούν ότι το ρινικό σπρέι θα μπορέσει να ωθήσει τα ρινικά κύτταρα που προσβάλλονται να παράξουν τα αντισώματα της Regeneron και να αποκλείσουν έτσι οποιαδήποτε λοίμωξη από τον SARS-CoV-2 των πνευμόνων.

  Οι παρενέργειες μπορεί, όπως σημειώνουν, να είναι λιγότερες από αυτές των εμβολίων που βρίσκονται στο στάδιο της έγκρισης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ