Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Νοε-2021 08:08

  A-Quant: Όλα τα μάτια στον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  A-Quant: Όλα τα μάτια στον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

  Η Fed ανακοίνωσε στην πρόσφατη συνεδρίαση της στις 3 Νοεμβρίου πώς ξεκινάει την μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (tapering) το οποίο είχε εκπονηθεί και εφαρμοστεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στην οικονομία.

  Αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο από πολλούς αναλυτές και από τις αγορές αφού και η οικονομία έδειχνε σημάδια ανάκαμψης αλλά κι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είχε ανέλθει σε επίπεδα ανησυχητικά τα οποία έπρεπε να αντιμετωπιστούν.

  Στο ίδιο μήκος της ανάκαμψης της οικονομίας ήταν και η ανακοίνωση της απασχόλησης στις ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή, όπου οι νέες θέσεις εργασίας που ανακοινώθηκαν ήταν πάνω από αυτές που οι αγορές ανέμεναν.

  Σύμφωνα με τον Jerome Powell, το tapering θα μπορούσε να ξεκινήσει μέσα στο 2021 και να τελειώσει στα μέσα του 2022 αλλά εξέχουσα σημασία είχε επίσης και η δήλωση του πώς το tapering δεν συνεπάγεται και αυτόματη αύξηση των επιτοκίων.

  Στην Ευρώπη η Christine Lagarde επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση των επιτοκίων στην ευρωζώνη σύντομα και αυτό λογικά αναμένεται να αποδυναμώσει περαιτέρω το ευρώ. Απογοήτευση είδαμε στους επενδυτές μετά την ανακοίνωση από την τράπεζα της Αγγλίας, η οποία τελικά δεν αύξησε τα επιτόκια όπως οι αγορές ανέμεναν

  Το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η σημαντική αύξηση των κυριότερων δεικτών μετοχών,  κάποιοι μάλιστα σημείωσαν νέα επίπεδα ρεκόρ όλων των εποχών. Tο δολάριο ενισχύθηκε, η στερλίνα αποδυναμώθηκε αισθητά, ο χρυσός είχε σημαντική άνοδο ενώ δεύτερη κατά σειρά διορθωτική εβδομάδα έλαβε χώρα για το πετρέλαιο. Σταθεροποιητικά κινήθηκε το Bitcoin και τα περισσότερα κρυπτονομίσματα για τρίτη στη σειρά εβδομάδα.

  Το κυριότερο γεγονός της τρέχουσας εβδομάδας είναι αδιαμφισβήτητα η ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ για τον Οκτώβριο. Τυχόν αυξημένος πληθωρισμός θα μπορούσε να επιταχύνει το tapering από τη Fed. Άλλα σημαντικά γεγονότα της εβδομάδας είναι οι συναντήσεις του Eurogroup και του Ecofin στην Ευρώπη, η ανακοίνωση του ΑΕΠ στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και ο πληθωρισμός στη Γερμανία και στην Κίνα.

  SP500

  Με άνοδο έκλεισε την περασμένη εβδομάδα ο αμερικανικός δείκτης SP500, στις 4,685 μονάδες και κέρδη που υπερέβησαν το 1.80%. Ήταν η πέμπτη κατά σειρά εβδομάδα ανόδου που συνοδεύτηκε από νέα υψηλά όλων των εποχών. Πολλές μετοχές είχανε εκρηκτική άνοδο όπως π.χ. η Tesla που απέδωσε πάνω από 8%. Οι πολιτικές χαμηλών επιτοκίων από τις περισσότερες κεντρικές τράπεζες που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα αποτελούν  ένα σοβαρό λόγο για τη νέα άνοδο. Επιπλέον,  το πρόγραμμα δημοσιονομικής επέκτασης ύψους 1,8 τρις που αναμένεται να δώσει νέα πνοή στην αγορά, συμβάλλει και αυτό  στο αίσθημα ευφορίας. Η τάση είναι σαφώς ισχυρά ανοδική αλλά δεν αποκλείονται διορθώσεις είτε λόγω βραχυπρόθεσμης κατοχύρωσης κερδών είτε λόγω αλλαγής του επενδυτικού συναισθήματος.

  DAX40

  Ανοδικά κινήθηκε την εβδομάδα που έφυγε ο γερμανικός δείκτης DAX40, κλείνοντας στις 16,035 μονάδες, με κέρδη λίγο πάνω από 2%. Ο δείκτης κατάφερε να ξεπεράσει τις 16.000 μονάδες και να σημειώσει νέα ιστορικά υψηλά. Οι ανακοινώσεις οι δηλώσεις στελεχών της ΕΚΤ συνεχίζουν να κινούνται σε αριθμό χαλαρής νομισματικής πολιτικής και χαμηλών επιτοκίων και συνεπώς οι Ευρωπαϊκές αγορές μετοχών ευνοούνται. Αυτές οι εξελίξεις επικράτησαν των αρνητικών οικονομικών στοιχείων της Γερμανίας την προηγούμενη εβδομάδα, κάνοντας τον δείκτη να υπερβεί τις 16,000 μονάδες. Φυσικά το κλίμα στην Ευρώπη δεν είναι τόσο πολύ θετικό γιατί το τέταρτο κύμα της πανδημίας σαρώνει πολλές χώρες. Δεν αποκλείεται συνεπώς να υπάρξουν διορθώσεις, ειδικά στην περίπτωση της μόνιμης απώλειας των 16.000 μονάδων.

  FTSE100

  Ανοδικά κινήθηκε ο βρετανικός δείκτης FTSE100 την προηγούμενη εβδομάδα κλείνοντας στις 7,312 μονάδες και κέρδη λίγο πάνω από το 0.70%. Από την προηγούμενη Πέμπτη και μετά, ο δείκτης άρχισε να ενισχύεται αισθητά μετά την απόφαση έκπληξη της Τράπεζας της Αγγλίας να αφήσει τα επιτόκια αμετάβλητα. Το άμεσο αποτέλεσμα αυτής της απόφασης ήταν η αποδυνάμωση της στερλίνας και ισχυροποίηση της αγοράς μετοχών. Ο δείκτης βρίσκεται ήδη σε υψηλά 21 μηνών και είναι λογικό οι αγοραστές να αισιοδοξούν για αρκετά υψηλότερα επίπεδα τιμών. Τεχνικά μιλώντας, ανησυχίες διορθώσεων μπορούν να προκύψουν κάτω από τις 7,200 μονάδες.

  Χρυσός

  Έντονα ανοδική ήταν η προηγούμενη εβδομάδα για τον χρυσό, με κλείσιμο στα $1,820 και κέρδη κοντά στο 2%. Ο χρυσός σημείωσε μία κάμψη την περασμένη Τετάρτη μετά την ανακοίνωση του tapering από την fed αλλά από την Πέμπτη και μετά άρχισε να ενισχύεται έντονα με αποκορύφωμα την Παρασκευή και την ανακοίνωση της απασχόλησης στις ΗΠΑ. Η πολιτική χαμηλών επιτοκίων επίσης είναι κάτι που ευνοεί τον χρυσό και μαζί με τις πληθωριστικές πιέσεις που παρατηρούνται τελευταία δημιουργούν θετικό κλίμα.  η ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ Αυτήν την εβδομάδα θα είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για την τάση στον χρυσό  και αν υπάρξει σταθερή υπέρβαση των $1,837,  η τάση που θα δημιουργηθεί θα είναι έντονα ανοδική. Αντιθέτως,  με τιμές αρκετά κάτω από τα $1,800 Ίσως δούμε την ανοδική τάση να ανακόπτεται.

  Πετρέλαιο

  Διορθωτική η περασμένη εβδομάδα για το πετρέλαιο με τα futures του επομένου μήνα να κλείνουν στα $81.13, εμφανίζοντας απώλειες 2.50% περίπου. Η εβδομάδα ξεκίνησε έντονα πτωτικά αφού τα αποθέματα που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ ήταν αυξημένα και οι φήμες που κυκλοφόρησαν σε σχέση με την συνεδρίαση του ΟΠΕΚ αφορούσαν σε μεγάλη αύξηση της παραγωγής. Αύξηση της παραγωγής επίσης σημειώθηκε και στη Σαουδική Αραβία και αυτό προκάλεσε επιπλέον ανησυχίες για πτώση των τιμών. Οι τιμές όμως άρχισαν να ανακάμπτουν από την Πέμπτη και μετά, αφού η πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden, για επιπλέον αύξηση της παραγωγής δεν εισακούστηκε με αποτέλεσμα ο ΟΠΕΚ να αποφασίσει αύξηση μόνον κατά 400.000 βαρέλια από το Δεκέμβριο και μετά. Αυτό το γεγονός ίσως δώσει νέα ανοδική πνοή στο πετρέλαιο αφήνοντας πίσω τις διορθώσεις των δύο τελευταίων εβδομάδων. Οι διορθωτικές ανησυχίες θα επανέλθουν αν υπάρξει νέα στροφή προς τα $80.

  EURUSD (Ευρώ – Δολάριο ΗΠΑ)

  Σταθεροποιητικά έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα το EURUSD ανοίγοντας και κλείνοντας στην περιοχή τιμών του 1.1555 – 1.1565. Μεσοβδόμαδα σημειώθηκε νέο χαμηλό 16 μηνών στο 1.1512 αλλά λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των NFPs στις ΗΠΑ, η ισοτιμία ανέπτυξε έντονες ανοδικές τάσεις με αποτέλεσμα το EURUSD να κλείσει  την εβδομάδα, περίπου εκεί που είχε ανοίξει. Η ανακοίνωση του προγραμματισμού της έναρξης του tapering την Τετάρτη, έδωσε νέα πνοή στο δολάριο, το οποίο δεν αποκλείεται να συνεχίσει να είναι  ισχυροποιημένο και στο επόμενο διάστημα. Οι λιανικές πωλήσεις, η βιομηχανική παραγωγή και οι εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία απογοήτευσαν. Το ευρώ συνεπώς έχει αρκετούς λόγους να είναι αδύναμο, ειδικότερα μετά τις δηλώσεις της Christine Lagarde πώς τα επιτόκια δεν αναμένεται να αυξηθούν σύντομα. Η λογική εξέλιξη μετά από αυτές τις διαπιστώσεις είναι πως η ισοτιμία θα μπορούσε να βρεθεί κάτω από το 1.15.

  GBPUSD (Βρετανική Στερλίνα – Δολάριο ΗΠΑ)

  Έντονα πτωτική ήταν η προηγούμενη εβδομάδα για το GBPUSD, που άνοιξε στο 1.3674 και έκλεισε στο 1.3489. Η καθοδική αυτή πορεία οφείλεται κυρίως στα αποτελέσματα της συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας την περασμένη Πέμπτη. Πιο συγκεκριμένα, οι αγορές ανέμεναν από αυτήν την συνεδρίαση αύξηση των επιτοκίων από το 0.1% στο 0.25%. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και η στερλίνα άρχισε να κατρακυλάει, έως ότου βρει στήριξη στην περιοχή τιμών, λίγο πάνω από το 1.34 το οποίο αποτελεί και χαμηλή τιμή 11 περίπου μηνών. Οι υπόλοιπες οικονομικές ανακοινώσεις για το Ηνωμένο Βασίλειο επηρέασαν την στερλίνα μέχρι την Τετάρτη αλλά μετά ήρθαν σε δεύτερη μοίρα. Αν υπάρξει καθοδική διάσπαση του 1.34, κανείς δεν ξέρει η πτώση που μπορεί να σταματήσει αφού δεν υπάρχει κοντινή εμφανής στήριξη.

  USDJPY (Δολάριο ΗΠΑ – Ιαπωνικό Γιεν)

  Πτωτικά κινήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε το USDJPY που άνοιξε στο 114.05 και έκλεισε στο 113.38. Μεγάλο ρόλο σε αυτή την καθοδική κίνηση έπαιξε η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων. Ειδικότερα το αμερικανικό 10ετές ξεκίνησε την εβδομάδα στο 1.57% και έκλεισε την Παρασκευή στο 1.45%. Η Ιαπωνία, λόγω του πολύ χαμηλού πληθωρισμού είναι σε θέση να συνεχίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για αρκετό ακόμα καιρό σε αντίθεση με την Fed που ήδη ανακοίνωσε πώς θα ξεκινήσει το tapering μέσα στο έτος. Για τρεις συνεχείς εβδομάδες η ισοτιμία κινείται μεταξύ 113 και 114 και ίσως χρειάζεται επιπλέον νέα και γεγονότα για να διαφύγει από αυτήν την περιοχή.

  EURJPY (Ευρώ – Ιαπωνικό Γιεν)

  Πτωτική η προηγούμενη εβδομάδα για το EURJPY (3η κατά σειρά) που άνοιξε στο 131.82 και έκλεισε στο 131.15. Η πτώση των αποδόσεων των ομολόγων έχει παίξει σίγουρα ρόλο στην πτώση καθώς και το αδύναμο ευρώ, μιας και η ΕΚΤ συνεχίζει τη χαλαρή νομισματική πολιτική χωρίς να αναμένεται αύξηση των επιτοκίων μέσα στο 2022. Πρώτη στήριξη για την ισοτιμία βρίσκεται στο 130.85 ενώ κάτω από αυτά τα επίπεδα υπάρχει η τιμή ορόσημο του 130 που αποτελεί και ψυχολογικό όριο για πολλούς επενδυτές. Σε περίπτωση ανοδικής αντίδρασης, χρειάζεται προσέγγιση των επιπέδων τιμών κοντά στο 133 ώστε να στοιχειοθετηθεί ανάκαμψη.

  EURGBP (Ευρώ – Βρετανική Στερλίνα)

  Σημαντική η περασμένη εβδομάδα για το EURGBP το οποίο άνοιξε στο 0.8445 και έκλεισε στο 0.8569. Ασφαλώς και η είδηση της εβδομάδας αφορούσε στη συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας, η οποία τελικά άφησε τα επιτόκια αμετάβλητα στο 0.1% χωρίς να προβεί στην αύξηση που ανέμεναν οι αγορές. Αυτό το γεγονός αποδυνάμωσε πολύ την στερλίνα και έδωσε ανοδική δύναμη στην ισοτιμία παρότι το ευρώ παρέμεινε και παραμένει ασθενές. Αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, επόμενος στόχος των αγοραστών είναι η περιοχή τιμών πάνω από το 0.8650.

  USDCAD (Δολάρια ΗΠΑ – Δολάριο Καναδά)

  Ανοδική ήταν η προηγούμενη εβδομάδα για το USDCAD, το οποίο άνοιξε στο 1.2379 και έκλεισε στο 1.2454. Τα νέα της αγοράς εργασίας από τον Καναδά ήταν ενθαρρυντικά αφού και οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν ήταν πάνω από τις προσδοκίες αλλά και η ανεργία υποχώρησε στο 6.7% από το 6.9%  του προηγούμενου μήνα. Ο καθοριστικότερος παράγοντας όμως για την πτώση του καναδικού δολαρίου ήταν η νέα διόρθωση των τιμών του πετρελαίου το οποίο και αποτελεί το βασικότερο εξαγωγικό αγαθό της χώρας. Ανοδική διάσπαση πάνω από το 1.25 θα δώσει νέα πνοή στην ισοτιμία και στην περίπτωση αυτή, ίσως δούμε ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Στην αντίθετη περίπτωση χρειάζεται επιστροφή στην περιοχή τιμών του 1.23 ώστε να αποκτήσει περισσότερες πιθανότητες η συνέχιση της καθοδικής τάσης που έχει ξεκινήσει από τα τέλη Αυγούστου.

  USDCHF (Δολάριο ΗΠΑ – Ελβετικό Φράγκο)

  Συνεχίστηκε η πτωτική πορεία του USDCHF την προηγούμενη εβδομάδα, αφού το άνοιγμα ήταν στο 0.9149 και το κλείσιμο στο 0.9121. Ο πληθωρισμός στην Ελβετία ανακοινώθηκε πάνω από τις προσδοκίες της αγοράς και φαίνεται πώς το νόμισμα της χώρας διανύει μία περίοδο ισχυροποίησης. Σε κάθε περίπτωση όμως ο καθοριστικός παράγοντας συνεχίζει να είναι το αμερικανικό δολάριο και ανάλογα με την πορεία του θα καθοριστεί και η πορεία της ισοτιμίας. Το USDCHF  είναι σε καθοδική τάση από τα τέλη Σεπτεμβρίου και πλησιάζει την τιμή ορόσημο του 0.90. Σημαντική η ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ για την τάση και την μεταβλητότητα της ισοτιμίας τις επόμενες μέρες.

  AUDUSD (Δολάριο Αυστραλίας – Δολάριο ΗΠΑ)

  Πτωτικά έκλεισε η περασμένη εβδομάδα για το AUDUSD το οποίο άνοιξε στο 0.7508 και έκλεισε στο 0.7397. Αυτή η διόρθωση συνέβη μετά από πέντε στη σειρά ανοδικές εβδομάδες και οφείλεται κυρίως στην τελευταία συνεδρίαση της τράπεζας της Αυστραλίας (RBA) για τα επιτόκια και τη νομισματική πολιτική. Η τράπεζα της Αυστραλίας διέψευσε τις προσδοκίες των αγορών για σφιχτότερη νομισματική πολιτική και Σύμφωνα με τις δηλώσεις τα επιτόκια δεν αναμένεται να αυξηθούν πριν το 2023 . Επιπλέον, οι τιμές του σιδήρου που είναι ένα βασικό εξαγωγικό προϊόν της χώρας, πιέζονται καθοδικά. Πλήρης αναστροφή αυτού του μίνι ανοδικού ράλι θα υπάρξει κάτω από το 0.7170 ενώ αν υπάρξει επιστροφή πάνω από το 0.7480, υπάρχουν ελπίδες συνέχισης της ανόδου.

  Bitcoin

  Ανοδική η εβδομάδα για το Bitcoin, που έκλεισε στα $63,340 και κέρδη που ξεπέρασαν το 3%. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του Zuckerberg  περί Meta και Metaverse έχουν δώσει νέα πνοή στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων και έτσι το Bitcoin που ταλαντευόταν γύρω από τα $60,000, κατάφερε τις τελευταίες μέρες να αποκτήσει νέα ανοδική δυναμική. Η τρέχουσα εβδομάδα έχει ήδη ξεκινήσει έντονα ανοδικά πλησιάζοντας τα υψηλά όλων των εποχών. Αν αυτό το συναίσθημα ευφορίας συνεχίσει να επικρατεί στους κύκλους των επενδυτών των κρυπτονομισμάτων, δεν αποκλείεται τα υψηλά αυτά να αποτελέσουν σύντομα παρελθόν. Ανάσχεση της τάσης ίσως υπάρξει κάτω από τα $63,000.

  www.a-quant.com

   

  www.algo-profits.com

   

  H aQuant αναπτύσσει και παρέχει εργαλεία και υπηρεσίες σε θεσμικούς επενδυτές, hedge funds, επιχειρήσεις & family offices με σκοπό να ενισχύσει την ικανότητά τους στην κατανομή κεφαλαίου και τις αποδόσεις τους. Η aQuant αναλύει και μοντελοποιεί μια σειρά οικονομικών χρονοσειρών με τη χρήση αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης.

  Η ομάδα της aQuant αποτελείται από ειδικούς στην Τεχνητή Νοημοσύνη, την Πληροφορική, στα IT Services, στα Υπολογιστικά Χρηματοοικονομικά και στο Trading με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας ο καθένας, έχοντας εργαστεί σε Hedge funds, χρηματοοικονομικές εταιρείες, ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια. Η έδρα της aQuant είναι στην Κύπρο και διαθέτει επίσης γραφεία στην Αθήνα και το Λονδίνο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  21:37 07/12

  Δεύτερη ημέρα κερδών για τον χρυσό στις παρυφές των 1.800 δολαρίων

  Με ώθηση από την αποδυνάμωση του δολαρίου και την υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών τίτλων.

  20:54 07/12

  Σε νέο χαμηλό έτους το πετρέλαιο μετά το άλμα στα αποθέματα των ΗΠΑ

  Με φόντο τα στοιχεία στις ΗΠΑ που έδειξαν απροσδόκητα υψηλά αποθέματα βενζίνης.

  19:29 07/12

  Πτωτικά και σήμερα οι ευρωαγορές εν μέσω διεθνούς risk off

  Απώλειες για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση.

  15:23 07/12

  Ebury: Με την κατάρρευση από τα υψηλά του, το δολάριο τερματίζει το ράλι του;

  Οι προβλέψεις για τις αγορές του Δεκεμβρίου, από τους αναλυτές της εταιρείας διεθνών πληρωμών Ebury.

  14:38 06/12

  Άνω του 1% υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου

  Οι ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίες επανήλθε.

  10:33 06/12

  Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

  Με τους επενδυτές να αξιολογούν τις ανανεωμένες ανησυχίες για τη Fed.

  16:44 05/12

  Bitcoin: Σενάρια για βουτιά 70% το 2023

  Ακόμη και στα 5.000 δολάρια μπορεί να υποχωρήσει το Βitcoin το 2023, σύμφωνα με τους αναλυτές της Standard Chartered

  15:31 05/12

  Το ευρώ ενισχύεται 0,54%, στα 1,0588 δολάρια

  Το ευρώ βρίσκεται στα 143,0810 γεν, στο 0,8603 με τη στερλίνα και στο 0,9893 με το ελβετικό φράγκο.

  15:09 05/12

  Η BIS προειδοποιεί για κρυφό χρέος 80 τρισ. δολαρίων σε συμφωνίες ανταλλαγής συναλλάγματος

  Xαρακτηρίζει την αγορά συμφωνιών ανταλλαγής συναλλάγματος ως "τυφλό σημείο" που κινδυνεύει να "θολώσει" το τοπίο για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

  10:48 05/12

  Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη με το βλέμμα σε μάκρο και πετρέλαιο

  Επιφυλακτικές κινήσεις με τους πωλητές να διατηρούν μικρό προβάδισμα.

  10:34 05/12

  Ebury: Ήσυχη εβδομάδα πριν την... καταιγίδα της επόμενης

  Όλα τα βλέμματα στις επόμενες συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών.

  09:51 05/12

  Ασιατικές αγορές: Νέο άλμα 4% στο Χονγκ Κονγκ καθώς χαλαρώνει μέτρα η Κίνα

  Θετικά πρόσημα και ισχυρά κέρδη σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ.

  08:23 05/12

  A-Quant: Η ομιλία Powell έδωσε νέα πνοή στις αγορές

  Η πιθανότητα για αύξηση των επιτοκίων τοn Δεκέμβριο κατά 0.50% έχει ξεπεράσει πλέον το 78%.

  22:45 02/12

  Εβδομαδιαία κέρδη για το πετρέλαιο με φόντο το πλαφόν

  Νευρικές κινήσεις και έντονη μεταβλητότητα χαρακτήρισαν την αγορά πετρελαίου τόσο σήμερα όσο και στο σύνολο της εβδομάδας.

  22:06 02/12

  Διατήρησε τα κέρδη της εβδομάδας ο χρυσός

  Ανθεκτικότητα απέναντι στις δυσοίωνες συνθήκες που προμηνύει η ισχυρή αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

  19:44 02/12

  Οριακές απώλειες στις ευρωγορές με "άμυνες" απέναντι στις ΗΠΑ

  Ανθεκτικότητα απέναντι στις "αμερικανικές" πιέσεις έδειξαν οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες.