Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Οκτ-2021 08:28

  A-Quant: ΕΚΤ και αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών στο επίκεντρο των αγορών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  A-Quant: ΕΚΤ και αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών στο επίκεντρο των αγορών

  Η έλλειψη σοβαρών ειδήσεων από τις κορυφαίες οικονομίες του κόσμου είχε ως αποτέλεσμα, κινήσεις των αγορών είτε με βάση το συναίσθημα ή όχι για ρίσκο είτε με βάση άλλες αγορές όπως οι αποδόσεις των ομολόγων.

  Οι βασικότεροι δείκτες μετοχών κινήθηκαν ανοδικά κυρίως με βάση τα θετικά αποτελέσματα των εταιρειών που ανακοινώθηκαν μέσα στην εβδομάδα.

  Οι αποδόσεις των ομολόγων κινήθηκαν ελαφρώς ανοδικά αν και το Αμερικανικό 10ετές έφτασε μεσοβδόμαδα μέχρι το 1.71%, τιμή που είχαμε να δούμε από τον περασμένο Μάιο.

  Κατά τα άλλα οι κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν τη χαλαρή νομισματική πολιτική έστω και αν το πρόβλημα του πληθωρισμού εντείνεται όλο και περισσότερο. Ο Jerome Powell της Fed, σε ομιλία του την Παρασκευή, τόνισε πως ανησυχεί για τον υψηλό πληθωρισμό.

  Το αμερικανικό δολάριο υπέστη μία διόρθωση για δεύτερη κατά σειρά εβδομάδα κυρίως λόγω των αρνητικών μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν. 

  Αντιθέτως το ευρώ σημείωσε ανάκαμψη χωρίς ιδιαίτερες ανακοινώσεις αλλά με βάση τη συνάντηση του ευρωπαϊκού συμβουλίου που κατά γενική ομολογία είχε θετικό πρόσημο.

  Αρκετά τα κέρδη για το χρυσό ενώ το πετρέλαιο συνέχισε για ακόμα μία εβδομάδα την ξέφρενη ανοδική του πορεία. Τέλος το Bitcoin εμφάνισε μία διόρθωση προς το τέλος της εβδομάδας έστω και αν μεσοβδόμαδα έφτασε σε νέα ιστορικά υψηλά.

  Η τρέχουσα εβδομάδα έχει ασφαλώς περισσότερες και σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις και γεγονότα, όπως η συνεδρίαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια και τη νομισματική πολιτική της ευρωζώνης και  η ανακοίνωση του αμερικανικού ΑΕΠ.

  Σημαντική είναι η ανακοίνωση αποτελεσμάτων από τους τεχνολογικούς κολοσσούς Apple, Facebook, Amazon, Google και Microsoft που διαμορφώνουν τους αμερικάνικους δείκτες και δίνουν τον τόνο στην αγορά.

  SP500

  Με άνοδο έκλεισε την περασμένη εβδομάδα ο αμερικανικός δείκτης SP500, στις 4,529 μονάδες και κέρδη κοντά στο 1.50%. Τα αποτελέσματα των εταιρειών που ανακοινώθηκαν συνεχίστηκαν, δημιουργώντας ένα θετικό κλίμα στην αγορά μετοχών έστω κι αν κάποιες απογοήτευσαν, όπως π.χ. η ΙΒΜ. Τα κυρίαρχα νέα που αναμένονται αυτή την εβδομάδα είναι η ανακοίνωση του αμερικανικού ΑΕΠ και των παραγγελιών των διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ. Ο δείκτης την περασμένη Παρασκευή σημείωσε νέα υψηλά εποχών αλλά κατόπιν υποχώρησε μετά την ομιλία του Jerome Powell. ‘Ήταν η Τρίτη κατά σειρά θετική εβδομάδα για τον SP500  που αρχίζει και αποκτά ανοδική ορμή και δεν αποκλείεται να παρουσιάσει νέα υψηλά μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα. Φυσικά υπάρχουν και οι πιθανότητες διόρθωσης αλλά αυτό θα αρχίσει να ανησυχεί τους επενδυτές περισσότερο, κάτω από την στήριξη των 4,480 μονάδων. Τον τόνο θα δώσουν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου και οι συνεντεύξεις των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Τυχόν άσχημα αποτελέσματα και επιφυλακτικότητα για τα επόμενα τρίμηνα στις δηλώσεις τους πολύ πιθανά να επιφέρει δυνατή διόρθωση κυρίως στον Nasdaq 100.

  DAX40

  Ελαφρώς πτωτικά κινήθηκε την εβδομάδα που έφυγε ο γερμανικός δείκτης DAX40, κλείνοντας στις 15,554 μονάδες, έχοντας απώλειες κοντά στο 0.15%. Τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στη Γερμανία είχαν μεικτό πρόσημο και έτσι ο δείκτης δεν μπόρεσε να αποκτήσει σαφή κατεύθυνση. Η περίοδος όμως που διανύουμε είναι παραδοσιακά πολύ καλή για τον δέκτη αφού σημειώνει θετικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια. Φυσικά ο στόχος των αγοραστών παραμένει η διάσπαση των υψηλών όλων των εποχών πάνω από τις 16,000 μονάδες αλλά για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να καμφθεί το εμπόδιο της σημαντικής αντίστασης στις 15,770 μονάδες. Ο DAX40 δεν έπεσε κάτω από τις 15,370 μονάδες την περασμένη εβδομάδα  και αν αυτό συμβεί θα αποτελέσει λόγο ανησυχίας για περαιτέρω διόρθωση.

  FTSE100

  Ελαφρώς πτωτικά κινήθηκε ο βρετανικός δείκτης FTSE100 την προηγούμενη εβδομάδα κλείνοντας στις 7,203 μονάδες και απώλειες λίγο πάνω από το 0.15%. Ο δείκτης παραμένει πολύ κοντά στα υψηλά των 20 μηνών πάνω από τις 7,220 μονάδες και όπως φαίνεται έχει αποκτήσει την ικανή ανοδική ορμή για να τις ξεπεράσει. Η ανακοίνωση του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, λίγο κάτω από το αναμενόμενο, μπορεί να δώσει μία ανάσα διατήρησης της ποσοτικής χαλάρωσης ευνοώντας τις αγορές μετοχών. Κάτω από τις 7,150 μονάδες ίσως ανακοπεί η ανοδική ορμή αλλά όσο ο δείκτης είναι πάνω από τις 7,000 μονάδες η ανοδική τάση διατηρείται.

  Χρυσός

  Ανοδική ήταν και η προηγούμενη εβδομάδα για τον χρυσό, με κλείσιμο στα $1,793,50 και κέρδη κοντά στο 1.50%. Η διορθωτική πορεία του δολαρίου τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε συνδυασμό με τον υψηλό πληθωρισμό που παρατηρείται στις περισσότερες κύριες οικονομίες του πλανήτη ευνοούν την ανοδική τάση του χρυσού. Φυσικά υπάρχουν και οι ανταγωνιστές για το χρυσό όπως οι αποδόσεις των ομολόγων αλλά τυχόν ανοδική διάσπαση των $1,800  θα φέρει τον χρυσό σε απόσταση βολής από την πολύ σημαντική αντίσταση των $1,835 που αποτελεί και υψηλή τιμή των τελευταίων 4.5 μηνών και που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για αρκετά υψηλότερα επίπεδα. Οι πιθανότητες για επιστροφή στην περιοχή τιμών των $1,700, θα αυξηθούν κάτω από τα $1,745.

  Πετρέλαιο

  Ανοδική και η περασμένη εβδομάδα για το πετρέλαιο με τα futures του επομένου μήνα να κλείνουν στα $83.95. έχοντας κέρδη της τάξης του 2.50%. Το ράλι στο πετρέλαιο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση αφού ήταν η ένατη κατά σειρά ανοδική εβδομάδα φέρνοντας τον μαύρο χρυσό σε περιοχή τιμών που είχαμε να δούμε από τον Οκτώβριο του 2014. Τα αποθέματα πετρελαίου στο Cushing της Oklahoma υποχώρησαν κατά 2.3  εκατομμύρια βαρέλια σε χαμηλό τριών ετών και αυτό φυσικά έδωσε ανοδική ώθηση στις τιμές του πετρελαίου. Ο στόχος των αγοραστών φυσικά είναι η τιμή ορόσημο στα $85  που πλέον είναι αρκετά κοντά. Ένα από τα θέματα που μπορούν να προκαλέσουν διορθώσεις στις τιμές του πετρελαίου είναι σαφώς η πορεία της πανδημίας αφού πολλές χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα, παρουσιάζουν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων και θέτουν σε αμφιβολία την ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης.

  EURUSD (Ευρώ – Δολάριο ΗΠΑ)

  Ανοδικά έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα το EURUSD ανοίγοντας στο 1.1593 και κλείνοντας στο 1.1643. Οι δείκτες PMI που ανακοινώθηκαν σε Γερμανία και Ευρωζώνη είχαν μεικτό πρόσημο ενώ ανησυχίες έχουν προκληθεί από την αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Μολαταύτα, το EURUSD σημείωσε άνοδο για δεύτερη κατά σειρά εβδομάδα και αυτό οφείλεται κυρίως  στην πτώση του δολαρίου το οποίο εμφανίστηκε αδύναμο γιατί κεφάλαια κατευθύνθηκαν σε άλλες αγορές, όπως οι μετοχές και  τα ομόλογα. Η καθοδική τάση όμως για την ισοτιμία δεν έχει αλλοιωθεί σημαντικά και κάτω από το 1.1570, υπάρχουν πιθανότητες να απειληθεί το χαμηλό 15 μηνών, κάτω από το 1.1520. Η συνεδρίαση της ΕΚΤ για επιτόκια και νομισματική πολιτική μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες.

  GBPUSD (Βρετανική Στερλίνα – Δολάριο ΗΠΑ)

  Πρακτικά ουδέτερη ήταν η προηγούμενη εβδομάδα για το GBPUSD, που άνοιξε και έκλεισε στην περιοχή τιμών του 1.3750. Η ανακοίνωση του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο στο 3.1% έναντι προσδοκιών για 3,2% καθησύχασε κάπως τις ανησυχίες για πληθωριστικές πιέσεις αλλά έδωσε μία αίσθηση στις αγορές πως η αύξηση των επιτοκίων και η σφιχτότερη νομισματική πολιτική από την τράπεζα της Αγγλίας μπορεί να καθυστερήσουν. Οι λιανικές πωλήσεις ανακοινώθηκαν κάτω από το αναμενόμενο αλλά ισχυρός ήταν ο δείκτης ΡΜΙ και έτσι η στερλίνα διατήρησε ένα ουδέτερο προφίλ αυτή την εβδομάδα. Αν το δολάριο ανακτήσει τη δυναμική του και ειδικότερα αν υπάρξουν τιμές κάτω από το 1.37 τότε ίσως δούμε την ισοτιμία να επανέρχεται σε καθοδική τάση.

  USDJPY (Δολάριο ΗΠΑ – Ιαπωνικό Γιεν)

  Διορθωτικές κινήσεις είδαμε την εβδομάδα που μας πέρασε για το USDJPY που άνοιξε στο 114.24 και έκλεισε στο 113.49. Καταλυτικός παράγοντας για αυτή την πτώση ήταν η ανακοίνωση του πληθωρισμού στην Ιαπωνία στο 0.2% έναντι προσδοκιών για -0.8%. Αυτό δημιούργησε την αίσθηση πως το σφίξιμο της νομισματικής πολιτικής από την τράπεζα της Ιαπωνίας, ίσως συμβεί νωρίτερα από το αναμενόμενο. Επιπλέον ο δείκτης μεταποίησης Jibun ανακοινώθηκε στο 53 πολύ πάνω από αυτό που οι αγορές ανέμεναν.  Οι αποδόσεις των ομολόγων είχαν μεγάλη μεταβλητότητα μέσα στην εβδομάδα αλλά τελικά δεν  έκλεισαν πολύ μακριά από το άνοιγμα τους. Αν το δολάριο επανέλθει σε ισχυρό status μπορεί να δούμε ανοδική διάσπαση του 114 ή και ακόμα υψηλότερες τιμές.

  EURJPY (Ευρώ – Ιαπωνικό Γιεν)

  Ελαφρώς πτωτική η προηγούμενη εβδομάδα για το EURJPY που άνοιξε στο 132.43 και έκλεισε στο 132.15. Το Ιαπωνικό νόμισμα ισχυροποιήθηκε αρκετά και επικράτησε του επίσης ισχυρού ευρώ. Καταλυτικής σημασίας είναι η συνεδρίαση της ΕΚΤ  την Πέμπτη που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες για το ευρώ αλλά η τάση της ισοτιμίας δεν έχει μεταβληθεί και έτσι ο στόχος των αγοραστών παραμένει η περιοχή τιμών του 134.

  EURGBP (Ευρώ – Βρετανική Στερλίνα)

  Ανοδική η περασμένη εβδομάδα για το EURGBP το οποίο άνοιξε στο 0.8420 και έκλεισε στο 0.8460. Η στερλίνα έχασε μέρος της δύναμής της λόγω της ανακοίνωσης του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ το ευρώ κέρδισε έδαφος. Με δεδομένη τη σπουδαιότητα της τρέχουσας εβδομάδας λόγω της συνεδρίασης της ΕΚΤ,  οι πιθανότητες η αγορά να εκλάβει πως η τράπεζα της Αγγλίας μπορεί να σφίξει τη νομισματική της πολιτική νωρίτερα, ίσως οδηγήσει την ισοτιμία ξανά σε καθοδική τάση και έτσι να απειληθούν τα χαμηλά 20 μηνών περίπου κάτω από το 0.8420.

  USDCAD (Δολάρια ΗΠΑ – Δολάριο Καναδά)

  Σταθεροποιητική ήταν η προηγούμενη εβδομάδα για το USDCAD το οποίο άνοιξε και έκλεισε στην περιοχή τιμών του 1.2360 – 1.2365. Το πετρέλαιο πού είναι το βασικότερο εξαγωγικό προϊόν του Καναδά συνέχισε να ενισχύεται αλλά αυτό δεν αποτυπώθηκε ως ισχυροποίηση του νομίσματος της χώρας. Ο πληθωρισμός ανακοινώθηκε στο 3.7% ελαφρώς πάνω από τις προσδοκίες αλλά καλύτερες από το αναμενόμενο ήταν και οι λιανικές πωλήσεις και παρόλη την παροδική αδυναμία το αμερικανικού νομίσματος ισοτιμία δεν μπορούσε να κινηθεί περαιτέρω πτωτικά. Αυτό δείχνει ως ένα βαθμό πως αν το δολάριο ισχυροποιηθεί, θα μπορούσε να υπάρξει ανοδική αντίδραση για το USDCAD, ειδικότερα αν υπάρχει η ανοδική διάσπαση του 1.24.

  USDCHF (Δολάριο ΗΠΑ – Ελβετικό Φράγκο)

  Τρίτη κατά σειρά πτωτική εβδομάδα για το USDCHF με άνοιγμα στο 0.9232 και κλείσιμο στο 0.9160. Το οικονομικό ημερολόγιο για την Ελβετία ήταν σχετικά φτωχό αφού μόνο οι εισαγωγές/εξαγωγές και το εμπορικό ισοζύγιο ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα αλλά φαίνεται πως πολλοί επενδυτές στρέφονται στο ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο του ελβετικού φράγκου. Αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί δεν είναι λίγοι οι πωλητές της ισοτιμίας που στρέφονται προς το 0.90  ενώ αντιθέτως, πάνω από το 0.9275 υπάρχουν βάσιμες πιθανότητες για επιστροφή στην ανοδική τάση.

  AUDUSD (Δολάριο Αυστραλίας – Δολάριο ΗΠΑ)

  Την τέταρτη κατά σειρά ανοδική εβδομάδα είδαμε για το AUDUSD το οποίο άνοιξε στο 0.7414 και έκλεισε στο 0.7464. Είναι εμφανής η ενδυνάμωση του δολαρίου της Αυστραλίας λόγω της αύξησης των τιμών των εμπορευμάτων και ειδικότερα των μετάλλων τα οποία αποτελούν βασικό εξαγωγικό αγαθό της χώρας. Επιπλέον η τράπεζα της Αυστραλίας στην πρόσφατη ανακοίνωση των πρακτικών της, τόνισε και πάλι την αισιοδοξία της για την οικονομική ανάκαμψη αλλά επανέλαβε πώς οι περισσότερες πιθανότητες είναι τα επιτόκια να αυξηθούν όχι πριν το 2024. Η ανοδική τάση θα μπορούσε να επιταχυνθεί πάνω από το 0.7550  ενώ ανησυχίες για διόρθωση θα μπορούσαν να προκύψουν κάτω από το 0.7370.

  Bitcoin

  Ελαφρώς πτωτική η εβδομάδα για το Bitcoin, που έκλεισε στα $60,926 και απώλειες που ξεπέρασαν το 1%. Μέσα στην εβδομάδα το Bitcoin σημείωσε νέα ιστορικά υψηλά φτάνοντας στην τιμή των $67,167 με βασικό μοχλό ανόδου την διαπραγμάτευση του ETF  που ξεκίνησε από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, πραγματοποιώντας όγκο συναλλαγών την πρώτη μέρα της έκδοσης του πάνω από 1 δις δολάρια. Επιπλέον Η εταιρεία Walmart  ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει εκατοντάδες Bitcoin ΑΤΜ σε πρώτη φάση με σκοπό να τα κάνει μερικές χιλιάδες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στα περίεργα της εβδομάδας που μας πέρασε ήταν και το flash - crash  στην εταιρία Binance, αφού από ένα λάθος του αλγόριθμου. το Bitcoin εμφανίστηκε να έχει τιμή κοντά στα $8.000 μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Παρά τη μικρή διόρθωση, η τάση του Bitcoin παραμένει ισχυρά ανοδική και οι περισσότεροι επενδυτές αισιοδοξούν για νέα ρεκόρ αλλά και για τιμές σε πολύ υψηλότερα επίπεδα (ορισμένοι αναφέρονται ακόμα και σε τιμές κοντά στα $100.000 μέσα στο έτος).

  www.a-quant.com

   

  www.algo-profits.com

   

  H aQuant αναπτύσσει και παρέχει εργαλεία και υπηρεσίες σε θεσμικούς επενδυτές, hedge funds, επιχειρήσεις & family offices με σκοπό να ενισχύσει την ικανότητά τους στην κατανομή κεφαλαίου και τις αποδόσεις τους. Η aQuant αναλύει και μοντελοποιεί μια σειρά οικονομικών χρονοσειρών με τη χρήση αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης.

  Η ομάδα της aQuant αποτελείται από ειδικούς στην Τεχνητή Νοημοσύνη, την Πληροφορική, στα IT Services, στα Υπολογιστικά Χρηματοοικονομικά και στο Trading με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας ο καθένας, έχοντας εργαστεί σε Hedge funds, χρηματοοικονομικές εταιρείες, ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια. Η έδρα της aQuant είναι στην Κύπρο και διαθέτει επίσης γραφεία στην Αθήνα και το Λονδίνο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  13:50 29/11

  Morgan Stanley: Υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για το brent στο α΄ τρίμηνο του 2022 λόγω Όμικρον

  Η Morgan Stanley υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την τιμή του Brent στο α΄ τρίμηνο του 2022, στα 82,50 δολάρια το βαρέλι έναντι εκτιμήσεων για 95 δολάρια το βαρέλι, καθώς η αγορά αναμένεται ότι η...

  12:30 29/11

  Ανακάμπτουν τα κρυπτονομίσματα - Πάνω από τα $57.000 το Bitcoin

  Μετά το ισχυρό sell-off της προηγούμενης Παρασκευής.

  12:10 29/11

  UBS: Έξι λόγοι για ψυχραιμία και όχι πανικό στις αγορές - Τι πρέπει να κάνουν τώρα οι επενδυτές

  "Μην βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα με βάση μικρά δείγματα δεδομένων και μη επίσημες αναφορές με δυνητικά μεγάλα περιθώρια λάθους", συμβουλεύει η ελβετική τράπεζα τους επενδυτές, ενώ επισημαίνει ότι...

  11:47 29/11

  Ρωσία: Δεν υπάρχει ανάγκη για βεβιασμένες αποφάσεις στην αγορά πετρελαίου λόγω της παραλλαγής Όμικρον

  Όπως δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ.

  10:51 29/11

  Το ευρώ υποχωρεί 0,41%, στα 1,1274 δολάρια

  Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή πτώση 0,03% και διαμορφώνεται στα 1,3335 δολάρια.

  10:36 29/11

  Ebury: Προς έντονη αντίδραση των αγορών σε άγνωστη κατεύθυνση λόγω... Όμικρον

  Τα μάκρο σε ΗΠΑ και ευρωζώνη περνούν σε δεύτερη μοίρα.

  10:09 29/11

  Ανακάμπτουν οι τιμές πετρελαίου με κέρδη άνω του 4%

  Το βλέμμα στην Όμικρον και στις αποφάσεις του OPEC+ για την παραγωγή.

  09:48 29/11

  A-quant: Μεταξύ σφύρας (COVID-19) και άκμονος (πληθωρισμός) οι αγορές

  Οι μεγαλύτεροι φόβοι έχουν να κάνουν με την πιθανή υψηλή μεταδοτικότητα της Όμικρον.

  12:00 28/11

  Δέος στις αγορές από τη νέα μετάλλαξη

  Σοκ και δέος προκάλεσε στις αγορές η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού από τη Νότιο Αφρική, θυμίζοντας έντονα τις μέρες του Φεβρουαρίου του 2020, οπότε και ξέσπασε για πρώτη φορά η πανδημία.

  21:29 26/11

  Πετρέλαιο: Απώλειες άνω του 11% καθώς η νέα μετάλλαξη πυροδοτεί ανησυχίες για τη διεθνή ζήτηση

  Το αμερικανικό αργό και το Brent κατέγραψαν την πέμπτη διαδοχική εβδομάδα απωλειών.

  21:03 26/11

  Μακριά από τα υψηλά ημέρας ο χρυσός, "βουτιά" 3,6% στην εβδομάδα

  Οι επενδυτές επανατοποθέτησαν τα χαρτοφυλάκιά τους. Βαριές απώλειες για το ασήμι στην εβδομάδα.

  10:39 25/11

  Ινδία: "Σκληρή" εποπτεία ή πλήρης απαγόρευση για τα crypto με φόντο την ψηφιακή ρουπία;

  Τι θα σημαίνει το νέο νομοσχέδιο για το μέλλον των ψηφιακών νομισμάτων στη χώρα.

  20:49 24/11

  Οι κρατικές τράπεζες της Τουρκίας πωλούν δολάρια μετά τη "βουτιά" της λίρας

  Οι τουρκικές κρατικές τράπεζες πούλησαν δολάρια εν μέσω αυξημένης ζήτησης για συνάλλαγμα την Τετάρτη.

  14:31 24/11

  OPEC+: Δύο συνεδριάσεις αρχές Δεκεμβρίου για τα επίπεδα της παραγωγής

  Ο OPEC και οι σύμμαχοι του (OPEC+) θα πραγματοποιήσουν δύο συνεδριάσεις την επόμενη εβδομάδα για τον καθορισμό της πολιτικής τους στον απόηχο της απόφασης των ΗΠΑ να προχωρήσουν, σε συνεργασία και με...

  12:43 24/11

  Ευρώ: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2020 μετά τα στοιχεία του Ifo

  Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2020 διαμορφώνεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά από την ανακοίνωση των στοιχείων για το γερμανικό επιχειρηματικό κλίμα το Νοέμβριο.