Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Αυγ-2021 08:32

  A-Quant: H Fed δεν κάνει πρόωρο tapering – οι αγορές μετοχών ανεβαίνουν αλλά το δολάριο αντιδρά αρνητικά

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  A-Quant: H Fed δεν κάνει πρόωρο tapering – οι αγορές μετοχών ανεβαίνουν αλλά το δολάριο αντιδρά αρνητικά

  Η συνεδρίαση της Fed δεν επιφύλαξε εκπλήξεις μιας και τα επιτόκια παρέμειναν αμετάβλητα στο 0.25% και η Νομισματική Πολιτική παρέμεινε επίσης αμετάβλητη.

  Οι αγορές ωστόσο ανέμεναν κάποιες νύξεις για μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων (tapering) αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε αφού όπως υποστήριξε ο Jerome Powell, οι στόχοι στα μακροοικονομικά μεγέθη και ιδιαίτερα στην ανεργία, δεν έχουν ακόμη επιτευχθεί.

  O Jerome Powell τόνισε ωστόσο πως υπάρχει πρόοδος στην οικονομία αλλά υπάρχει δρόμος και έτσι η αγορά ομολόγων από τη Fed θα παραμείνει μέχρι νεωτέρας στα 120 δισ. δολάρια το μήνα.

  Οι αγορές μετοχών αντέδρασαν ανοδικά μετά από αυτές τις εξελίξεις αλλά το δολάριο έχασε έδαφος αφού συνεχίζεται η χαλαρή πολιτική από τη Fed.

  Στην Ευρώπη υπάρχει πρόοδος στα οικονομικά αποτελέσματα αφού και το ΑΕΠ της Ευρωζώνης ανακοινώθηκε πάνω από τις προσδοκίες και ο πληθωρισμός ανακοινώθηκε στο 2.2% πάνω από το όριο του 2% που είχε τεθεί και έτσι με βάση τις ελπίδες για σφιχτότερη Νομισματική Πολιτική από την ECB στο κοντινό μέλλον, το ευρώ ενισχύθηκε.

  Στο μέτωπο της πανδημίας, η μετάλλαξη Δέλτα συνεχίζει να προκαλεί ανησυχίες αλλά όχι στο βαθμό που να επηρεάζει αρνητικά τις αγορές.

  Η εβδομάδα που ήδη διανύουμε, κυριαρχείται από την ανακοίνωση της ανεργίας στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο που θα καταδείξει την πρόοδο της αμερικανικής οικονομίας, με τις αγορές να αναμένουν 900 χιλ. νέες θέσεις εργασίας.

  Άλλες σημαντικές ανακοινώσεις είναι τα επιτόκια και η Νομισματική Πολιτική στη Ηνωμένο Βασίλειο και στην Αυστραλία, οι δείκτες PMI σε Γερμανία, Ευρωζώνη, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά και ΗΠΑ και οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία.

  SP500

  Πρακτικά ουδέτερη ήταν η περασμένη εβδομάδα για τον αμερικανικό δείκτη SP500, που έκλεισε στις 4,395 μονάδες έχοντας οριακές απώλειες. Ο δείκτης άρχισε να αντιδρά ανοδικά από τα μέσα της εβδομάδας, μετά από τα νέα της Fed ότι πρόκειται να διατηρήσει τη χαλαρή Νομισματική Πολιτική το επόμενο διάστημα, χωρίς σκέψεις για πρόωρο tapering. Με δεδομένο ότι ο SP500 είναι πολύ κοντά στα υψηλά όλων των εποχών, δεν αποκλείεται να δούμε τον μακροπρόθεσμο στόχο πολλών επενδυτών στις 4,500 μονάδες να υλοποιείται σύντομα. Υπάρχουν πληροφορίες πως η Γερουσία πρόκειται να εγκρίνει 550 δις δολάρια για υποδομές, μέσω δικομματικής συμφωνίας Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων και αυτό ασφαλώς θα ευνοήσει τον SP500. Τα futures του δείκτη έχουν ήδη ανοίξει σε θετικό έδαφος αλλά πολλοί θα ζαλιστούν σε τέτοια ύψη και ενδεχομένως να πουλήσουν αρά δεν αποκλείονται και διορθώσεις.

  DAX30

  Πτωτικά κινήθηκε την εβδομάδα που έφυγε ο γερμανικός δείκτης DAX30, κλείνοντας στις 15,540 μονάδες, έχοντας απώλειες κοντά στο 0.70%. Εδώ και αρκετές εβδομάδες οι δείκτης βρίσκεται κοντά στα υψηλά όλων των εποχών στις 15,800 μονάδες και όσο δε βλέπουμε σημαντικές διορθώσεις, τόσο ισχυροποιείται η πιθανότητα για νέα υψηλά, ιδιαίτερα μετά από τα θετικά αποτελέσματα που είδαμε σε Γερμανία και Ευρωζώνη προσφάτως. Οι 15,680 μονάδες που είναι υψηλό δέκα ημερών, ίσως είναι η αντίσταση πριν τα νέα υψηλά. Κάτω από τις 15,400 μονάδες και ακόμη περισσότερο κάτω από τις 15,030 μονάδες εντείνονται οι ανησυχίες για διορθώσεις.

  FTSE100

  Ουδέτερη εβδομάδα για τον βρετανικό δείκτη FTSE100 που έκλεισε στις 6,959 μονάδες, χωρίς ποσοστιαία μεταβολή αλλά με αρκετά μεγάλη μεταβλητότητα από τις 6,855 μονάδες, μέχρι τις 7,020 μονάδες. Είναι σημαντικό ότι ο δείκτης δεν μπόρεσε να κρατηθεί πάνω από τις 7,000 μονάδες έστω κι αν η πανδημία στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει να βρίσκεται σε ύφεση. Τυχόν ανακοίνωση σφιχτότερης Νομισματικής Πολιτικής από την Τράπεζα της Αγγλίας ίσως ασκήσει κι άλλες πιέσεις στον δείκτη εκτός κι αν υπάρξει καθαρή υπέρβαση των 7,000 μονάδων που μπορεί να οδηγήσει προς την περιοχή των 7,100 μονάδων.

  Χρυσός

  Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός την περασμένη εβδομάδα, κλείνοντας στα $1,817 και κέρδη που υπερέβησαν το 0.80%. Η αδυναμία του δολαρίου μετά τις δηλώσεις Powell για χαλαρή Νομισματική Πολιτική από τη Fed, ενίσχυσε το χρυσό που ευνοείται ακόμη περισσότερο λόγω των ισχυρών πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ και σε άλλες ισχυρές οικονομίες. Με δεδομένη την ανακοίνωση της ανεργίας στις ΗΠΑ την ερχόμενη Παρασκευή που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες, ο χρυσός πάνω από τα $1,800 ευνοείται ιδιαιτέρως και δείχνει να έχει μπει σε ένα ανοδικό κανάλι εδώ και 40 ημέρες περίπου. Κάτω από τα $1,800, αυτή η λογική θα μπει σε αμφισβήτηση και ακόμη περισσότερο κάτω από την στήριξη στα $1,788.

  Πετρέλαιο

  Συνέχισε ανοδικά για δεύτερη εβδομάδα το πετρέλαιο με τα futures του επομένου μήνα να κλείνουν στα $73.70, έχοντας κέρδη που ξεπέρασαν το 2%. Φαίνεται πως οι προσδοκίες για αύξηση της ζήτησης μετά την ανάκαμψη των οικονομιών από την κρίση της πανδημίας, έχουν υπερκεράσει ήδη την πρόσφατη απόφαση για αύξηση της παραγωγής από τα μέλη του ΟΠΕΚ και τις συνεργαζόμενες χώρες. Ωστόσο οι αγοραστές, με δεδομένη την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα, ίσως θέλουν να δουν πιο χειροπιαστές ενδείξεις για περαιτέρω ανοδική πορεία της τιμής του πετρελαίου και όχι μόνον εικασίες για τη ζήτηση. Η τάση φαίνεται να είναι ανοδική αλλά οι οικονομικές ανακοινώσεις της εβδομάδας θα έχουν επίσης σημαντικό ρόλο. Ο βασικός βραχυπρόθεσμος στόχος των αγοραστών παραμένει στα $75 αλλά κάτω από τα $72.40 ίσως αναθαρρήσουν και οι πωλητές που βλέπουν προς τα $70 και πάλι.

  EURUSD (Ευρώ – Δολάριο ΗΠΑ)

  Ισχυρά ανοδικά κινήθηκε το EURUSD την περασμένη εβδομάδα, με άνοιγμα στο 1.1768 και κλείσιμο στο 1.1867. Το δολάριο αποδυναμώθηκε μετά τις ανακοινώσεις της Fed την Τετάρτη αλλά και τα υπόλοιπα αποτελέσματα από τις ΗΠΑ δεν ήταν ενθαρρυντικά (το ΑΕΠ ενισχύθηκε κάτω από τις προσδοκίες των αγορών). Η Ευρώπη από την άλλη είχε σαφώς καλύτερα αποτελέσματα και σε συνδυασμό με τον τσιμπημένο προς τα πάνω πληθωρισμό, το ευρώ ενισχύθηκε επιπλέον. Παρόλα αυτά, η πτωτική τάση της ισοτιμίας δεν έχει ακόμη αλλοιωθεί και η ισχυρή στήριξη του 1.17 παραμένει ως ο βασικός στόχος των πωλητών. Χρειάζεται ανοδική διάσπαση του 1.1975 και ίσως και του 1.20 για να στοιχειοθετηθεί αντιστροφή της τάσης. Η ανακοίνωση των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ την Παρασκευή, ίσως αυξήσει τη μεταβλητότητα και ίσως προσδώσει νέα δυναμική στο EURUSD.

  GBPUSD (Βρετανική Στερλίνα – Δολάριο ΗΠΑ)

  Ανοδικά κινήθηκε το GBPUSD την εβδομάδα που μας πέρασε, ανοίγοντας στο 1.3748 και κλείνοντας στο 1.3901. Το δολάριο αποδυναμώθηκε μετά τη συνέχιση της χαλαρής Νομισματικής Πολιτικής από τη Fed αλλά και η στερλίνα είχε λόγους να ενισχυθεί. Τα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο βαίνουν μειούμενα και υπάρχουν προσδοκίες ότι η Τράπεζα της Αγγλίας, στη συνεδρίαση της Πέμπτης, θα μειώσει το Μηχανισμό Αγοράς Περιουσιακών Στοιχείων (Asset Purchase Facility). Η ισοτιμία άγγιξε το 1.40 αλλά απ’ ότι φάνηκε, δεν είχε την απαιτούμενη δυναμική για μία τέτοια διάσπαση. Δεν αποκλείεται να δοκιμάσει να το κάνει την τρέχουσα εβδομάδα.

  USDJPY (Δολάριο ΗΠΑ – Ιαπωνικό Γιεν)

  Ισχυρά πτωτική ήταν η περασμένη εβδομάδα για το USDJPY, με άνοιγμα στο 110.46 και κλείσιμο στο 109.67. Δεν είναι μόνον η αδυναμία του δολαρίου που συνετέλεσε σε αυτό αλλά και οι αποδόσεις των ομολόγων που έπεσαν (το αμερικανικό δεκαετές έπεσε από το 1.28% στο 1.22%) καθώς και το γιεν που ενισχύθηκε, ειδικότερα μετά τα αποτελέσματα της ανεργίας στην Ιαπωνία, που ανακοινώθηκε στο 2.9% για το μήνα Ιούνιο, χαμηλότερα από τις προσδοκίες. Σημαντικό είναι επίσης πως η ισοτιμία έχασε την κρίσιμη τιμή του 110 και κάτω από το 109, ίσως ανοίξει ο δρόμος για το 107.50.

  EURJPY (Ευρώ – Ιαπωνικό Γιεν)

  Δεύτερη κατά σειρά εβδομάδα που το EURJPY είχε μια ελαφρά άνοδο, ανοίγοντας στο 130.06 και κλείνοντας στο 130.17. Το ευρώ ήταν ισχυρό λόγω των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων της Ευρώπης αλλά και το γιεν ήταν επίσης ισχυρό για τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της Ιαπωνίας. Η ισοτιμία καταφέρνει και παραμένει πάνω από το ψυχολογικό όριο του 130, παρότι οι αποδόσεις των ομολόγων υποχωρούν και αν καταφέρει να διασπάσει ανοδικά το 131, ίσως επανέλθει στην ανοδική της τάση.

  EURGBP (Ευρώ – Βρετανική Στερλίνα)

  Άλλη μια ελαφρώς πτωτική εβδομάδα για το EURGBP, με άνοιγμα στο 0.8550 και κλείσιμο στο 0.8533. Από τα μέσα Μαίου, οι διακυμάνσεις της ισοτιμίας είναι μικρές με κίνηση στη στενή ζώνη 0.85 – 0.8670 αφού και το ευρώ και η στερλίνα είναι ισχυρά. Ίσως περισσότερο ισχυρή αποδειχθεί η στερλίνα με δεδομένο ότι η επιδημιολογική εικόνα στο Ηνωμένο Βασίλειο βελτιώνεται αλλά υπάρχουν και προσδοκίες για πιο σφιχτή Νομισματική Πολιτική από την Τράπεζα της Αγγλίας. Χρειάζεται ωστόσο καθαρή διάσπαση του 0.85 ώστε να μιλάμε για καθαρή καθοδική τάση.

  USDCAD (Δολάρια ΗΠΑ – Δολάριο Καναδά)

  Συνέχισε καθοδικά το USDCAD για δεύτερη στη σειρά εβδομάδα, ανοίγοντας στο 1.2558 και κλείνοντας στο 1.2470 ενώ παράλληλα έχασε και την τιμή – ορόσημο του 1.25. Το αδύναμο δολάριο ΗΠΑ σε συνδυασμό με την αύξηση στις τιμές του πετρελαίου (το πετρέλαιο είναι το κυριότερο εξαγωγικό προϊόν του Καναδά), δημιουργούν καθοδικές πιέσεις στην ισοτιμία. Όσο το USDCAD παραμένει κάτω από το 1.25, αυξάνονται και οι πιθανότητες να κινηθεί καθοδικά, με την επόμενη στήριξη να βρίσκεται στην περιοχή του 1.2250. Σε περίπτωση επαναφοράς πάνω από το 1.25, οι αγοραστές θα κυνηγήσουν τιμές πάνω από το 1.26.

  USDCHF (Δολάριο ΗΠΑ – Ελβετικό Φράγκο)

  Ισχυρά πτωτική η εβδομάδα που μας πέρασε για το USDCHF που άνοιξε στο 0.9191 και έκλεισε στο 0.9052 αντέχοντας ωστόσο πάνω από το 0.90. Το αδύναμο δολάριο δημιουργεί πτωτικές τάσεις αλλά την τρέχουσα Δευτέρα θα μπεί στην εξίσωση και το νόμισμα της Ελβετίας με σειρά σημαντικών ανακοινώσεων: πληθωρισμός, λιανικές πωλήσεις και δείκτης ΡΜΙ. Είναι λογικό στην περιοχή του 0.90 να εμφανιστούν αγοραστές και έτσι ίσως δούμε ανοδικές αντιδράσεις κοντά στο 0.90, παρότι η τάση είναι σαφώς πτωτική. Σε περίπτωση που συνεχιστεί η πτώση, υπάρχει η περιοχή τιμών του 0.8925 που αποτελεί χαμηλό 6 μηνών περίπου.

  AUDUSD (Δολάριο Αυστραλίας – Δολάριο ΗΠΑ)

  Πτωτική η περασμένη εβδομάδα για το AUDUSD που άνοιξε στο 0.7360 και έκλεισε στο 0.7342. Ήταν η 5η στη σειρά πτωτική εβδομάδα παρότι το αμερικανικό νόμισμα πιέστηκε και το γεγονός αυτό καταδεικνύει την μεγάλη αδυναμία του δολαρίου Αυστραλίας αυτήν την περίοδο. Η Αυστραλία βυθίζεται σε lockdown μετά από τη μεγάλη ανάκαμψη της πανδημίας αλλά και από την πλευρά της Κίνας υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες μετά την ανακοίνωση της αυστηροποίησης της λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων σε διάφορους κλάδους της οικονομίας. Κάτω από το 0.7290 η δεδομένη καθοδική τάση μπορεί να επιταχυνθεί, πλησιάζοντας ακόμη και στο 0.70 αλλά δεν αποκλείονται και ανοδικές αντιδράσεις, ειδικά αν οι πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα συνεχιστούν.

  Bitcoin

  Μεγάλη άνοδος την προηγούμενη εβδομάδα για το Bitcoin που έκλεισε στα $39,839, έχοντας κέρδη που προσέγγισαν το 12.50%. Ήταν η δεύτερη στη σειρά ισχυρά ανοδική εβδομάδα αλλά ενώ υπήρξε ισχυρή ανοδική διάσπαση των $40,000, μέχρι τα $42,600, εδώ και 2-3 μέρες αρχίζουν και δημιουργούνται προβληματισμοί και πάλι αφού το Bitcoin υποχώρησε κάτω από τα $40,000 και πάλι. ΟΙ φήμες (που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί) πως η Amazon θα αποδέχεται πληρωμές σε κρυπτονομίσματα ήταν ο βασικότερος λόγος της ανοδικής κίνησης αλλά το κατά πόσο θα υπάρξει συνέχεια, τίθεται σε ισχυρές αμφιβολίες. Τεχνικά, αν το Bitcoin αντέξει πάνω από τα $37,000, υπάρχουν πιθανότητες ανάκαμψης. Φυσικά πάνω από τα $42,600 το ράλι αναμένεται να συνεχιστεί και να επιταχυνθεί αλλά αυτό προϋποθέτει θετική ειδησεογραφία.

  www.a-quant.com

   

  www.algo-profits.com

  H aQuant αναπτύσσει και παρέχει εργαλεία και υπηρεσίες σε θεσμικούς επενδυτές, hedge funds, επιχειρήσεις & family offices με σκοπό να ενισχύσει την ικανότητά τους στην κατανομή κεφαλαίου και τις αποδόσεις τους. Η aQuant αναλύει και μοντελοποιεί μια σειρά οικονομικών χρονοσειρών με τη χρήση αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης.

  Η ομάδα της aQuant αποτελείται από ειδικούς στην Τεχνητή Νοημοσύνη, την Πληροφορική, στα IT Services, στα Υπολογιστικά Χρηματοοικονομικά και στο Trading με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας ο καθένας, έχοντας εργαστεί σε Hedge funds, χρηματοοικονομικές εταιρείες, ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια. Η έδρα της aQuant είναι στην Κύπρο και διαθέτει επίσης γραφεία στην Αθήνα και το Λονδίνο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  11:20 22/09

  Muller: Η ΕΚΤ θα εξετάσει την ενίσχυση των αγορών ομολόγων μετά το τέλος του PEPP

  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συζητήσει το ενδεχόμενο ενίσχυσης του τακτικού προγράμματος αγορών ομολόγων όταν το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού λόγω της πανδημίας (PEPP)...

  08:54 22/09

  BoJ: Διατηρεί τη χαλαρή νομισματική πολιτική, σε αντίθεση με τα σχέδια των υπολοίπων κεντρικών τραπεζών

  Η Τράπεζα της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει την ιδιαίτερα χαλαρή νομισματική πολιτική, ενώ οι άλλες κεντρικές τράπεζες κινούνται προς τον περιορισμό του προγράμματος αγοράς assets.

  16:02 21/09

  Το ευρώ ενισχύεται 0,14% στα 1,1744 δολάρια

  Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο 0,13% και διαμορφώνεται στα 1,3677 δολάρια.

  16:14 20/09

  Το ευρώ υποχωρεί 0,12%, στα 1,1711 δολάρια

  Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση 0,56% και διαμορφώνεται στα 1,3664 δολάρια.

  15:25 20/09

  Το Ελ Σαλβαδόρ αγόρασε 150 ακόμη bitcoins

  Ανεβάζοντας τον αριθμό των bitcoin που κατέχει η χώρα στα 700

  13:52 20/09

  "Κατρακύλα" σχεδόν 10% για το Bitcoin εν μέσω ανησυχιών για την Evergrande

  Απώλειες της τάξης του 10% για το ethereum.

  13:49 20/09

  Φυσικό αέριο: Καθώς τα ρεκόρ στις τιμές καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο, η Μόσχα κάνει παιχνίδι

  Οι τιμές του φυσικού αερίου ανεβαίνουν αδιάκοπα στην Ευρώπη, αλλά η Ρωσία, ο πρώτος τροφοδότης της ηπείρου, δεν ανοίγει την κάνουλα.

  11:18 20/09

  Ebury: Οι κεντρικές τράπεζες στο επίκεντρο αυτής της εβδομάδας

  Το κύριο γεγονός θα είναι η συνεδρίαση της Federal Reserve την Τετάρτη.

  08:23 20/09

  A-Quant: Σημάδια αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

  Η συνεδρίαση της Fed στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα.

  15:32 16/09

  Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,48%, στα 1,1760 δολάρια

  Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή πτώση 0,05% και διαμορφώνεται στα 1,3833 δολάρια.

  22:20 13/09

  Πάνω από τα $70 σκαρφάλωσε το αργό, σε υψηλό 7 ετών το φυσικό αέριο

  Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας το αργό και σκαρφάλωσε πάνω από το επίπεδο των 70 δολ. το βαρέλι για πρώτη φορά τις τελευταίες έξι εβδομάδες, ενώ το φυσικό αέριο διεύρυνε το...

  22:08 13/09

  Μικρά κέρδη ο χρυσός

  Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας ο χρυσός, χωρίς να καταφέρει να κλείσει πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 1.800 δολ. ανά ουγγιά αν και στα υψηλά της ημέρας έφτασε μέχρι τα...

  15:54 13/09

  Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,28%, στα 1,1781 δολάρια

  Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή πτώση 0,04% και διαμορφώνεται στα 1,3834 δολάρια.

  13:09 13/09

  Αλουμίνιο: Στα 3.000 δολάρια για πρώτη φορά εδώ και 13 χρόνια

  Η τιμή του αλουμινίου έφτασε τα 3.000 δολάρια ανά τόνο στο Λονδίνο για πρώτη φορά τα τελευταία 13 χρόνια, εν μέσω προσδοκιών ότι τα προβλήματα στον ανεφοδιασμό θα παραμείνουν, ενώ η ζήτηση συνεχίζει...

  12:09 13/09

  Ebury: Στο επίκεντρο της εβδομάδας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

  Στοιχεία που αναμένεται να αποδεικνύουν τις πληθωριστικές πιέσεις και στις δυο χώρες.