Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Ιουλ-2021 08:35

  A-Quant: H Ευρώπη συνεχίζει χαλαρή νομισματική πολιτική και χαμηλά επιτόκια - Ώρα να μιλήσει η Fed

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  A-Quant: H Ευρώπη συνεχίζει χαλαρή νομισματική πολιτική και χαμηλά επιτόκια - Ώρα να μιλήσει η Fed

  Η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, δεν έκρυβε ιδιαίτερες εκπλήξεις. Τα επιτόκια παρέμειναν αμετάβλητα στα ιστορικά χαμηλά του 0% ενώ και το Πρόγραμμα Αγοράς Στοιχείων Ενεργητικού (PEPP) παρέμεινε επίσης αμετάβλητο και θα συνεχίσει να τρέχει, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

  Η Christine Lagarde επίσης τόνισε πως θα υπάρξει ανοχή στον υψηλό πληθωρισμό ακόμη κι αν αυτός υπερβεί το 2%, τα επιτόκια δε θα αλλάξουν μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι στον πληθωρισμό και πως η ανάπτυξη της Ευρωζώνης κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα και μόνον η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση και να θέσει σε ρίσκο την ανάκαμψη. Ελπίδες για πιο σφιχτή οικονομική πολιτική στην Ευρωζώνη ίσως αναπτυχθούν στη νέα συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

  Από την πλευρά των ΗΠΑ, δεν υπήρξαν αντίστοιχης βαρύτητας οικονομικές ανακοινώσεις και έτσι το δολάριο συνέχισε ανοδικά αφού το ευρώ μετά από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ αποδυναμώθηκε.

  Οι δείκτες των κυριοτέρων μετοχών είχαν σημαντικά κέρδη, ο χρυσός υπέστη μια διόρθωση και το πετρέλαιο κατάφερε να ανακάμψει μετά από μεγάλη πτώση. Το Bitcoin έδωσε κάποια σημάδια ζωής καταφέρνοντας να υπερνικήσει την απαισιοδοξία που κυριάρχησε μετά την πτώση κάτω από τα $30Κ.

  Η τρέχουσα εβδομάδα ασφαλώς κυριαρχείται από τη συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη για τα επιτόκια και τη Νομισματική Πολιτική στις ΗΠΑ όπου τα γνωστά θέματα της χαλαρής πολιτικής, του υψηλού πληθωρισμού και της ανάπτυξης θα τεθούν και πάλι επί τάπητος.

  Πληθωρισμό επίσης θα ανακοινώσουν αυτήν την εβδομάδα η Ευρωζώνη, η Γερμανία, ο Καναδάς και η Αυστραλία ενώ σημαντικές θα είναι και οι ανακοινώσεις των ΑΕΠ των ΗΠΑ, της Ευρωζώνης και της Γερμανίας. Σε συνδυασμό με την πορεία της πανδημίας, τα παραπάνω θα καθορίσουν εν πολλοίς την τάση και τη μεταβλητότητα των αγορών την εβδομάδα που ήδη διανύουμε.

  SP500

  Επανήλθε στα κέρδη την προηγούμενη εβδομάδα ο αμερικανικός δείκτης SP500, κλείνοντας 4,399 μονάδες και κέρδη που προσέγγισαν το 2%. To κλίμα παραμένει θετικό και φαίνεται πως οι αγορές δεν ανησυχούν ιδιαιτέρως για την πορεία της πανδημίας και την ανάκαμψη της οικονομίας. Η τρέχουσα εβδομάδα έχει ανοίξει πτωτικά μετά από μία ένταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και κάποιες εμπρηστικές δηλώσεις αξιωματούχων και από τις δύο πλευρές. Ο δείκτης πάντως σημείωσε νέο ρεκόρ υψηλών και πλέον στο στόχαστρο των αγοραστών έχει τεθεί ως στόχος το ψυχολογικό όριο των 4,500 μονάδων. Σε περίπτωση αντιστροφής τάσης ή διόρθωσης, σημαντικά είναι τα επίπεδα τιμών στις 4,380 μονάδες και στις 4,260 μονάδες. Σημαντικός παράγοντας για το δείκτη μέσα στην εβδομάδα είναι η συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη.

  DAX30

  Ανοδικά κινήθηκε την εβδομάδα που πέρασε ο γερμανικός δείκτης DAX30, κλείνοντας στις 15,647 μονάδες και κέρδη που ξεπέρασαν το 1%. Ο δείκτης ακολούθησε την πορεία των κυριοτέρων αγορών έστω κι αν είχε υψηλή μεταβλητότητα και χαμηλό εβδομάδας κοντά στις 15,000 μονάδες. Υπάρχει θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές που σαφώς επηρεάζει και την Ευρώπη, πως η πανδημία και οι μεταλλάξεις της θα ελεγχθούν τελικά και θα υπάρξει ανώδυνη επαναφορά στην κανονικότητα. Οι 15,800 μονάδες αποτελούν τον προφανή στόχο των επενδυτών που είναι τοποθετημένοι αγοραστικά ενώ σε περίπτωση διόρθωσης, θα πρέπει να υπάρξει συμπαγής καθοδική διάσπαση κάτω από τις 15,000 μονάδες για να εμφανιστούν σοβαρές ανησυχίες για την πορεία του δείκτη.

  FTSE100

  Ανοδικά μετά από τρεις εβδομάδες απωλειών και κέρδη 0.60% περίπου έκλεισε ο βρετανικός δείκτης FTSE100 την προηγούμενη εβδομάδα, στις 6,970 μονάδες. Όπως και οι υπόλοιποι βασικοί δείκτες μετοχών παγκοσμίως, ο FTSE100 ξεκίνησε με μεγάλες απώλειες τη Δευτέρα που τον έφεραν στην περιοχή των 6,700 μονάδων αλλά την υπόλοιπη εβδομάδα ανέκαμψε και πλέον είναι κοντά στο ορόσημο των 7,000 μονάδων. Αυτά τα επίπεδα είναι κρίσιμα γιατί όσο ο δείκτης δεν μπορεί να τα υπερβεί, υπερισχύει το σενάριο της διόρθωσης. Σε περίπτωση καθαρής ανοδικής διάσπασης όμως πάνω από τις 7,000 μονάδες, ο επόμενος στόχος θα μπορούσε να είναι οι 7,100 μονάδες.

  Χρυσός

  Πτωτική ήταν η περασμένη εβδομάδα για τον χρυσό μετά από τέσσερις στη σειρά ανοδικές εβδομάδες, με κλείσιμο στα $1,802 και απώλειες κοντά στο 0.60%. Το ισχυρό δολάριο ήταν μια από τις βασικές αιτίες αυτής της κίνησης (ο χρυσός αποτιμάται σε δολάρια και άρα υπάρχει αντιστρόφως ανάλογη σχέση χρυσού – δολαρίου) αλλά σημαντικό ρόλο έπαιξε και η βελτιωμένη και πιο αισιόδοξη διάθεση των επενδυτών σε σχέση με την πανδημία. Άλλος ένας παράγοντας είναι και οι αποδόσεις των ομολόγων που παρουσίασαν μια μικρή ανάκαμψη από τα χαμηλά του 1.13% και επί του παρόντος κινούνται στο 1.26%. Ως αντιστάθμισμα στον πληθωρισμό, ο χρυσός αναμένεται να επηρεαστεί από τυχόν δηλώσεις στη συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη και τυχόν διατήρηση των τιμών πάνω από τα $1,800 γεννάει αισιοδοξία για σύντομη προσέγγιση των $1,835. Αντιθέτως, απώλεια των $1,1800 θα μπορούσε να οδηγήσει τις τιμές του χρυσού προς τα $1,750.

  Πετρέλαιο

  Κατάφερε να κλείσει ανοδικά τελικά το πετρέλαιο μετά από μία περιπετειώδη εβδομάδα με υψηλή μεταβλητότητα. Η εβδομάδα άνοιξε ιδιαιτέρως πτωτικά με τα futures του επομένου μήνα να βρίσκονται ακόμη και κάτω από τα $65 αλλά από την Τετάρτη και μετά είδαμε ένα ράλι που έφερε την τιμή του πετρελαίου και πάλι πάνω από τα $70, με κλείσιμο εβδομάδας στα κλείνουν στα $72.14 και κέρδη κοντά στο 1.40%. Η απόφαση του ΟΠΕΚ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο για αύξηση της παραγωγής, γρήγορα υπερκεράστηκε από την αισιόδοξη θεώρηση της αγοράς για επιστροφή στην κανονικότητα που συνεπάγεται και αύξηση της ζήτησης. Πάνω από τα $72.50, ίσως υπάρξει επιτάχυνση της ανοδικής τάσης με κύριο βραχυπρόθεσμο στόχο των αγοραστών στα $75.

  EURUSD (Ευρώ – Δολάριο ΗΠΑ)

  Πτωτικά κινήθηκε το EURUSD την περασμένη εβδομάδα, με άνοιγμα στο 1.1807 και κλείσιμο στο 1.1771. Ήταν η δεύτερη στη σειρά πτωτική εβδομάδα για την ισοτιμία, επιβεβαιώνοντας την πτωτική τάση που έχει ξεκινήσει από τα τέλη Μαϊου και την περιοχή τιμών του 1.2260. Το ισχυρό δολάριο που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα σε συνδυασμό με τη χαλαρή Νομισματική Πολιτική που συνεχίζεται όπως ανακοινώθηκε από την ΕΚΤ την περασμένη Πέμπτη, έχουν δημιουργήσει ένα πτωτικό κανάλι για το EURUSD. Τεχνικά, η περιοχή του 1.17 που αποτελεί και χαμηλό εννέα μηνών περίπου ίσως σταθεί πρόσκαιρο εμπόδιο σε μια πιθανή περαιτέρω πτώση ενώ παρακάτω βρίσκονται και τα χαμηλά ενός έτους στο 1.16.

  GBPUSD (Βρετανική Στερλίνα – Δολάριο ΗΠΑ)

  Ελαφρώς πτωτικά κινήθηκε το GBPUSD την εβδομάδα που μας πέρασε, ανοίγοντας στο 1.3771 και κλείνοντας στο 1.3745. Η πτώση ήταν μικρή σχετικά, με βάση την υψηλή μεταβλητότητα της ισοτιμίας παρότι το δολάριο συνεχίζει να ισχυροποιείται. Η στερλίνα κράτησε και αυτό οφείλεται κυρίως στη δήλωση του Michael Saunders (Τράπεζα της Αγγλίας) πως ίσως είναι σωστό να αρθεί τμήμα της ποσοτικής χαλάρωσης τους επόμενους μήνες. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το πλήρες άνοιγμα της οικονομίας προσφάτως και τις θετικές οικονομικές ανακοινώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο (κυρίως οι Λιανικές Πωλήσεις) αποσόβησαν τη μεγάλη πτώση της ισοτιμίας. Σημαντικό είναι επίσης ότι ανακτήθηκε το 1.3730 και όσο το GBPUSD παραμένει πάνω από αυτά τα επίπεδα υπάρχει αισιόδοξη θεώρηση ακόμη και για το 1.39. Σε περίπτωση καθαρής απώλειας του 1.3730, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για το 1.35 με μια ενδιάμεση "στάση" στη στήριξη του 1.3570.

  USDJPY (Δολάριο ΗΠΑ – Ιαπωνικό Γιεν)

  Καθαρά ανοδική ήταν η εβδομάδα που μας πέρασε για το USDJPY, το οποίο άνοιξε στο 110.03 και έκλεισε στο 110.55. Το ισχυρό δολάριο της προηγούμενης εβδομάδας και η ανάκαμψη των αποδόσεων των ομολόγων ήταν οι βασικότερες αιτίες. Αδύναμο επίσης εμφανίζεται το γιεν, χωρίς ιδιαιτέρως αρνητικές οικονομικές ανακοινώσεις από την πλευρά της Ιαπωνίας, κυρίως λόγω των ανησυχιών απωλειών οικονομικών εσόδων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι διεξάγονται χωρίς θεατές. Με ανοδική διάσπαση πάνω από το 110.70, η αισιοδοξία των αγοραστών εντείνεται, με στόχο το 111.65. Η ισοτιμία όμως δεν έχει ξεφύγει καθαρά πάνω από το ψυχολογικό όριο του 110 και τυχόν απώλεια αυτής της τιμής, μπορεί να οδηγήσει στο 109 ή στο 107.50.

  EURJPY (Ευρώ – Ιαπωνικό Γιεν)

  Αντέδρασε ανοδικά το EURJPY μετά από τρεις στη σειρά πτωτικές εβδομάδες, έχοντας άνοιγμα στο που άνοιξε στο 129,96 και κλείσιμο στο 130.12. Το αδύναμο γιεν μπόρεσε να ξεπεράσει την αδυναμία του ευρώ μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ και σε συνδυασμό με την ανάκαμψη των αποδόσεων των ομολόγων, έφερε την ισοτιμία ακριβώς πάνω στο ψυχολογικό όριο του 130. Αυτή η περιοχή τιμών είναι καθοριστική: αν η τιμή ξεφύγει προς κάποια κατεύθυνση, είναι πιθανόν να σηματοδοτηθεί και η τάση για το επόμενο διάστημα.

  EURGBP (Ευρώ – Βρετανική Στερλίνα)

  Ελαφρώς πτωτικά κινήθηκε την περασμένη εβδομάδα το EURGBP, ανοίγοντας στο 0.8566 και κλείνοντας στο 0.8560. Η ισοτιμία είχε ξεκινήσει έντονα ανοδικά, φτάνοντας ως το 0.8670 αλλά η αδυναμία του ευρώ και κυρίως η ισχυροποίηση της στερλίνας μετά τη δήλωση του Michael Saunders, κατάφερε να δώσει στην εβδομάδα πτωτικό πρόσημο. Ο βασικός στόχος των πωλητών παραμένει η περιοχή τιμών του 0.85.

  USDCAD (Δολάρια ΗΠΑ – Δολάριο Καναδά)

  Πτωτικά κινήθηκε το USDCAD την περασμένη εβδομάδα, ανοίγοντας στο 1.2605 και κλείνοντας στο 1.2559, μετά από τρεις στη σειρά έντονα ανοδικές εβδομάδες. To δολάριο ΗΠΑ ήταν ισχυρό αλλά η σαρωτική άνοδος των τιμών του πετρελαίου από τα μέσα της εβδομάδας και μετά, ευνόησε περισσότερο το καναδικό νόμισμα. Ο Tiff Macklem από την Τράπεζα του Καναδά τόνισε πως το θέμα του υψηλού πληθωρισμού είναι παροδικό αλλά αν επιμείνει, θα υπάρξει άνοδος των επιτοκίων. Αυτή η δήλωση σε συνδυασμό με μια πιθανή περαιτέρω ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου, θα μπορούσε να ενισχύσει το δολάριο Καναδά, σε πρώτη φάση προς το 1.25 και ίσως προς το 1.2420.

  USDCHF (Δολάριο ΗΠΑ – Ελβετικό Φράγκο)

  Ουδέτερη πρακτικά ήταν η περασμένη εβδομάδα για το USDCHF που άνοιξε και έκλεισε κοντά στο 0.9190 – 0.9195. Υπάρχει μια ισορροπία τον τελευταίο καιρό μεταξύ των δύο νομισμάτων που δημιουργεί χαμηλή μεταβλητότητα και ταλάντωση γύρω από το 0.92. Πιθανότητες εξόδου από αυτό το στενό κανάλι υπάρχουν ανοδικά πάνω από το 0.9240 και πτωτικά, κάτω από τη στήριξη του 0.9115.

  AUDUSD (Δολάριο Αυστραλίας – Δολάριο ΗΠΑ)

  Ακόμη μία πτωτική εβδομάδα είδαμε για το AUDUSD (4η κατά σειρά), με τιμή ανοίγματος στο 0.7402 και τιμή κλεισίματος στο 0.7364. Εκτός από την ισχυροποίηση του αμερικανικού δολαρίου, το νόμισμα της Αυστραλίας πλήττεται από την ανάκαμψη της πανδημίας που έχει οδηγήσει σε lockdown σε πολλές επαρχίες της χώρας. Στα πρακτικά της Τράπεζας της Αυστραλίας που ανακοινώθηκαν, φάνηκε πως η χαλαρή πολιτική και τα χαμηλά επιτόκια θα συνεχίσουν να υφίστανται μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι σε ανεργία και πληθωρισμό. Επιπλέον, οι ανακοινώσεις των Λιανικών Πωλήσεων και της Επιχειρηματικής Εμπιστοσύνης ήταν απογοητευτικές. Αν υπάρξει διάσπαση κάτω από το 0.7290, υπάρχει ορατή η πιθανότητα ακόμη και για 0.70 ενώ πάνω από το 0.74 ίσως διαφανεί αισιοδοξία ανάκαμψης προς το 0.75.

  Bitcoin

  Ισχυρή ανοδική αντίδραση είδαμε για το Bitcoin την περασμένη εβδομάδα, με κλείσιμο στα $35,428 και κέρδη 11.50% περίπου. Η εβδομάδα είχε χαμηλά ακόμη και κάτω από τα $30,000 αλλά η ανάκαμψη συνεχίζεται και την τρέχουσα εβδομάδα, με τιμές πάνω από τα $38,000. Σε μία συνάντηση που ονομάστηκε "Η λέξη Β" (the B word) o Elon Musk, η Cathie Wood και ο Jack Dorsey συζήτησαν για το Bitcoin και τις μελλοντικές εξελίξεις. Σε αυτήν τη συνάντηση ο Elon Musk (o οποίος έχει επηρεάσει πολλές φορές το Bitcoin με δηλώσεις του) είπε πως θα αρχίσει να δέχεται πληρωμές σε Bitcoin μετά από αντίστοιχη δήλωση του 1.5 μήνα πριν πως θα σταματήσει να δέχεται το Bitcoin λόγω της μεγάλης κατανάλωσης ενέργειας για την παραγωγή του. Ίσως αυτή η δήλωση να είναι το "καύσιμο" που περίμενε η αγορά για να μπορέσει να κινηθεί προς τα $40,000 ή και ακόμη παραπάνω.

  www.a-quant.com

   

  www.algo-profits.com

   

  H aQuant αναπτύσσει και παρέχει εργαλεία και υπηρεσίες σε θεσμικούς επενδυτές, hedge funds, επιχειρήσεις & family offices με σκοπό να ενισχύσει την ικανότητά τους στην κατανομή κεφαλαίου και τις αποδόσεις τους. Η aQuant αναλύει και μοντελοποιεί μια σειρά οικονομικών χρονοσειρών με τη χρήση αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης.

  Η ομάδα της aQuant αποτελείται από ειδικούς στην Τεχνητή Νοημοσύνη, την Πληροφορική, στα IT Services, στα Υπολογιστικά Χρηματοοικονομικά και στο Trading με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας ο καθένας, έχοντας εργαστεί σε Hedge funds, χρηματοοικονομικές εταιρείες, ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια. Η έδρα της aQuant είναι στην Κύπρο και διαθέτει επίσης γραφεία στην Αθήνα και το Λονδίνο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  18:26 24/09

  Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων

  Συνεχίστηκε και σήμερα η άνοδος των αποδόσεων των ομόλογων σε όλες σχεδόν τις αγορές της ευρωζώνης.

  12:46 24/09

  Κίνα: Παράνομες όλες οι δραστηριότητες με κρυπτονομίσματα

  Πτώση 3,55% για το bitcoin και απώλειες 7,5% για το Ethereum.

  11:46 24/09

  Τουρκία: Σε νέο χαμηλό η λίρα, μόνη στήριξη από τους εγχώριους επενδυτές

  Σε νέο χαμηλό διαμορφώθηκε η τουρκική λίρα, κυρίως εξαιτίας της εξόδου αρκετών ξένων επενδυτών, αλλά μετριάστηκε στη συνέχεια η πτώση με στήριξη από εγχώριους επενδυτές.

  15:47 23/09

  Το ευρώ ενισχύεται 0,26%, στα 1,1717 δολάρια

  Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο 0,62% και διαμορφώνεται στα 1,3707 δολάρια.

  14:22 23/09

  Τράπεζα της Αγγλίας: Αμετάβλητα επιτόκια και QE, "βλέπει" σημάδια επιβράδυνσης

  Η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) διατήρησε σήμερα αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 0,1% και κράτησε τον στόχο στο πρόγραμμα αγορών περιουσιακών στοιχείων στις 895 δισ. λίρες, επιβεβαιώνοντας τις...

  11:20 22/09

  Muller: Η ΕΚΤ θα εξετάσει την ενίσχυση των αγορών ομολόγων μετά το τέλος του PEPP

  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συζητήσει το ενδεχόμενο ενίσχυσης του τακτικού προγράμματος αγορών ομολόγων όταν το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού λόγω της πανδημίας (PEPP)...

  08:54 22/09

  BoJ: Διατηρεί τη χαλαρή νομισματική πολιτική, σε αντίθεση με τα σχέδια των υπολοίπων κεντρικών τραπεζών

  Η Τράπεζα της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει την ιδιαίτερα χαλαρή νομισματική πολιτική, ενώ οι άλλες κεντρικές τράπεζες κινούνται προς τον περιορισμό του προγράμματος αγοράς assets.

  16:02 21/09

  Το ευρώ ενισχύεται 0,14% στα 1,1744 δολάρια

  Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο 0,13% και διαμορφώνεται στα 1,3677 δολάρια.

  16:14 20/09

  Το ευρώ υποχωρεί 0,12%, στα 1,1711 δολάρια

  Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση 0,56% και διαμορφώνεται στα 1,3664 δολάρια.

  15:25 20/09

  Το Ελ Σαλβαδόρ αγόρασε 150 ακόμη bitcoins

  Ανεβάζοντας τον αριθμό των bitcoin που κατέχει η χώρα στα 700

  13:52 20/09

  "Κατρακύλα" σχεδόν 10% για το Bitcoin εν μέσω ανησυχιών για την Evergrande

  Απώλειες της τάξης του 10% για το ethereum.

  13:49 20/09

  Φυσικό αέριο: Καθώς τα ρεκόρ στις τιμές καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο, η Μόσχα κάνει παιχνίδι

  Οι τιμές του φυσικού αερίου ανεβαίνουν αδιάκοπα στην Ευρώπη, αλλά η Ρωσία, ο πρώτος τροφοδότης της ηπείρου, δεν ανοίγει την κάνουλα.

  11:18 20/09

  Ebury: Οι κεντρικές τράπεζες στο επίκεντρο αυτής της εβδομάδας

  Το κύριο γεγονός θα είναι η συνεδρίαση της Federal Reserve την Τετάρτη.

  08:23 20/09

  A-Quant: Σημάδια αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

  Η συνεδρίαση της Fed στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα.

  15:32 16/09

  Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,48%, στα 1,1760 δολάρια

  Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή πτώση 0,05% και διαμορφώνεται στα 1,3833 δολάρια.