Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Ιουλ-2021 08:19

  A-Quant: Οι κεντρικές τράπεζες και η μετάλλαξη Δέλτα συνεχίζουν να δίνουν το στίγμα των αγορών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  A-Quant: Οι κεντρικές τράπεζες και η μετάλλαξη Δέλτα συνεχίζουν να δίνουν το στίγμα των αγορών

  Η εβδομάδα που πέρασε, δεν είχε σημαντικές εξελίξεις αφού η Fed την Τετάρτη επανέλαβε το ίδιο σενάριο, πως υπάρχει οικονομική πρόοδος και πως η Νομισματική Πολιτική θα σφίξει όταν επιτευχθούν οι στόχοι σε ανεργία και πληθωρισμό.

  Αυτό μάλλον απογοήτευσε τις αγορές οι οποίες ίσως ανέμεναν δράση νωρίτερα και έτσι το δολάριο από την μέση της εβδομάδας και μετά, έχασε την ανοδική ορμή με την οποία είχε ξεκινήσει.

  Από την πλευρά της Ευρώπης, στις ανακοινώσεις των πρακτικών της τελευταίας συνάντησης, μάθαμε πως υπάρχουν σκέψεις για μείωση του προγράμματος της αγοράς ομολόγων από την ECB αλλά θα συνεχίσει να υπάρχει στήριξη στην οικονομία.

  Εχθές Κυριακή, η Christine Lagarde με νέες δηλώσεις της είπε πως ίσως η πολιτική αλλάξει μέσα στον Ιούλιο με σκοπό τα επίπεδα ανοχής του πληθωρισμού να ανέβουν υψηλότερα από το 2% και αυτό μάλλον έδωσε μια αίσθηση στις αγορές πως η Νομισματική Πολιτική δε θα αλλάξει πρόωρα, δίνοντας ελπίδες για υψηλότερη ανάπτυξη.

  Οι αποδόσεις των ομολόγων έπεσαν αρκετά (το αμερικανικό δεκαετές από το 1.44% στο 1.36% ενώ μεσοβδόμαδα είχε φτάσει και στο 1.25%) λόγω κυρίως των φόβων που προκαλεί η μετάλλαξη Δέλτα της πανδημίας και η οποία απειλεί την επιστροφή στην κανονικότητα, αφού πολλές χώρες αρχίζουν ξανά να εφαρμόζουν lockdown.

  Οι  αμερικανικές αγορές μετοχών κινήθηκαν υψηλότερα, οι ευρωπαϊκές χωρίς πρόσημο ενώ το δολάριο υποχώρησε προς το τέλος της εβδομάδας. Ο χρυσός ενισχύθηκε περαιτέρω, το πετρέλαιο διόρθωσε μετά από αρκετές εβδομάδες και το Bitcoin δε λέει να ορθοποδήσει, κινούμενο σε μικρό εύρος τιμών τον τελευταίο καιρό.

  Η τρέχουσα εβδομάδα είναι κι αυτή γεμάτη με σημαντικές ανακοινώσεις στις περισσότερες αγορές: ΗΠΑ, Ευρωζώνη, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο ανακοινώνουν τον πληθωρισμό του Ιουνίου, οι ΗΠΑ επίσης ανακοινώνουν τις Λιανικές Πωλήσεις, Καναδάς και Ιαπωνία τα επιτόκια και η Αυστραλία τον δείκτη ανεργίας.

  Αυτές οι ανακοινώσεις, μαζί με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα από τις κεντρικές τράπεζες και τη μετάλλαξη Δέλτα, θα δώσουν εν πολλοίς την τάση και την μεταβλητότητα των αγορών την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε.

  SP500

  Για άλλη μια εβδομάδα (3η κατά σειρά) ο αμερικανικός δείκτης SP500 έκλεισε με άνοδο, στις 4,361 μονάδες και κέρδη περίπου 0.50%. Ο δείκτης είχε ξεκινήσει αρνητικά αλλά την Παρασκευή πήρε ώθηση μετά τα νέα από τη Pfizer πως ξεκινάει πειράματα για ένα αναβαθμισμένο εμβόλιο, πολύ πιο αποτελεσματικό στη μετάλλαξη Δέλτα. Η πανδημία αποτελεί ακόμη το Νο 1 κίνδυνο απειλής της παγκόσμιας οικονομίας αλλά ένα άλλο στοιχείο που έχει αναστατώσει τις αγορές είναι και η απόφαση του προέδρου Biden να ασκήσει πολιτική έναντι του αθέμιτου ανταγωνισμού σε κάποιους κλάδους της οικονομίας. Την τρέχουσα εβδομάδα ανακοινώνονται τα κέρδη του 2ου τριμήνου σε πολλές εταιρείες (Citigroup, JP Morgan, Goldman Sachs, Bank of America κλπ) και αυτό οπωσδήποτε θα παίξει το δικό του ρόλο. Ο SP500 θα μπορούσε να διορθώσει κυρίως λόγω της μετάλλαξης Δέλτα με την πρώτη στήριξη να είναι κοντά στις 4,280 μονάδες αλλά η τάση προς το παρόν παραμένει ισχυρά ανοδική.

  DAX30

  Με σταθεροποιητικές τάσεις κινήθηκε την εβδομάδα που έφυγε ο γερμανικός δείκτης DAX30, κλείνοντας στις 15,661 μονάδες και κέρδη σχεδόν στο 0.10%. Υπάρχει μια ισορροπία του δείκτη κοντά στις 15,600 μονάδες εδώ και 1.5 μήνα περίπου αφού δεν υπάρχει το απαραίτητο καύσιμο ώστε να κινηθεί υψηλότερα και πάνω από τα υψηλά όλων των εποχών στις 15,780 μονάδες που σημειώθηκαν στα μέσα Ιουνίου. Η Ευρώπη και η Γερμανία συνεχίζουν να ανακάμπτουν αλλά οι φόβοι της μετάλλαξης Δέλτα δεν αφήνει να εξελιχθεί αυτό σε ράλι τιμών. Υπάρχουν φυσικά και πιθανότητες για διόρθωση και λόγω της υψηλής μεταβλητότητας του DAX30 τις τελευταίες ημέρες, αυτό θα αρχίσει να στοιχειοθετείται προς τις 15,430 μονάδες ή προς τις 15,250 μονάδες. Η ανοδική τάση φυσικά δεν έχει ακόμη αλλοιωθεί.

  FTSE100

  Ελαφρώς πτωτικός ήταν ο βρετανικός δείκτης FTSE100 την προηγούμενη εβδομάδα κλείνοντας στις 7,041 μονάδες με απώλειες στο 0.30% περίπου. Αυτήν την εβδομάδα αίρεται μεγάλο μέρος του lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο, ασχέτως των πολλών κρουσμάτων (30,000+) ημερησίως αφού μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί. Οι αγορές πάντως δε συμμερίζονται αυτήν την αισιοδοξία, με τον FTSE100 να έχει μια ελαφρά πτωτική κλίση εδώ κι ένα μήνα περίπου. Στα θετικά του δείκτη, είναι ότι δεν έχει κλείσει εβδομάδα κάτω από το ορόσημο των 7,000 μονάδων και όσο αυτό ισχύει, υπάρχει αισιοδοξία για τις 7,150 μονάδες. Σε περίπτωση απώλειας των 7,000 μονάδων, σημαντική είναι η περιοχή τιμών των 6,870 μονάδων.

  Χρυσός

  Για Τρίτη στη σειρά εβδομάδα, οι τιμές του χρυσού παρουσίασαν άνοδο και η εβδομάδα έκλεισε στα $1,808 και κέρδη πάνω από 1.10%. Ο χρυσός είχε ξεκάθαρη ανοδική εικόνα καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με βασικότερη αιτία την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων. Η τρέχουσα εβδομάδα, με τις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό οικονομιών όπως οι ΗΠΑ, η Ευρωζώνη, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι καθοριστική γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο χρυσός χρησιμοποιείται και ως αντίβαρο των επενδυτών σε πληθωριστικές πιέσεις. Υπάρχει και η μετάλλαξη Δέλτα η οποία μειώνει τη διάθεση για ρίσκο και αυτό ευνοεί τον χρυσό και όλα αυτά θα συνθέσουν το παζλ τις επόμενες ημέρες. Τυχόν σημάδια μείωσης του πληθωρισμού, θα μπορούσαν να προκαλέσουν διόρθωση στον χρυσό προς τα $1,750.

  Πετρέλαιο

  Διορθωτικά κινήθηκε το πετρέλαιο την περασμένη εβδομάδα, μετά από έξι στη σειρά κερδοφόρες εβδομάδες, με τα futures του επομένου μήνα να κλείνουν στα $74.60 και απώλειες κοντά στο 0.50%. Η μεταβλητότητα ωστόσο ήταν αυξημένη (χαμηλή τιμή εβδομάδας στα $70.74 και υψηλή στα $76.95) και αυτό οφείλεται εν πολλοίς στον ΟΠΕΚ και στα μέλη του που ακόμη δεν έχουν συμφωνήσει για την παραγωγή πετρελαίου για το υπόλοιπο του έτους. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως η Κίνα και η Ινδία αυξάνουν τη ζήτηση και αυτό ενισχύει την αγορά, με την ανοδική τάση φυσικά ακόμη να ισχύει και τους αγοραστές να στοχεύουν σε τιμές πάνω από τα $77. Σε περίπτωση περαιτέρω διόρθωσης όμως είτε λόγω πιθανών αποφάσεων του ΟΠΕΚ είτε λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, στόχος των πωλητών σε πρώτη φάση θα είναι τα $70.

  EURUSD (Ευρώ – Δολάριο ΗΠΑ)

  Ελαφρώς ανοδικά κινήθηκε το EURUSD την περασμένη εβδομάδα, με άνοιγμα στο 1.1861 και κλείσιμο στο 1.1877. Αυτή η εικόνα προήλθε από την Πέμπτη και μετά αφού μέχρι τότε το δολάριο ενισχυόταν και είχε οδηγήσει την ισοτιμία προς το 1.1780. Μετά την FOMC την Τετάρτη και τη μη αναφορά σε πιο σφιχτή Νομισματική Πολιτική από τη Fed, το δολάριο άρχισε να αποδυναμώνεται και η ισοτιμία ανέβηκε αισθητά. Αυτό όμως δεν έχει αλλοιώσει την πτωτική τάση που έχει ξεκινήσει από τα τέλη Μαίου και όσο η τιμή βρίσκεται κάτω από το 1.20, έχει πιθανότητες να συνεχιστεί. Οι πρόσφατες δηλώσεις Lagarde για ανοχή σε υψηλότερο πληθωρισμό, ίσως πιέσουν το EURUSD προς τα κάτω με τις επόμενες στηρίξεις να βρίσκονται στο 1.1780 και στο 1.17.

  GBPUSD (Βρετανική Στερλίνα – Δολάριο ΗΠΑ)

  Ανοδικά κινήθηκε το GBPUSD την εβδομάδα που μας πέρασε, ανοίγοντας στο 1.3823 και κλείνοντας στο 1.3904. Η ανοδική ημέρα της εβδομάδας ήταν η Παρασκευή, με τη στερλίνα να ενισχύεται εν μέσω της ευφορίας του ανοίγματος της οικονομίας στις 19/7 και το δολάριο να αποδυναμώνεται μετά τα πρακτικά της FOMC. Ορόσημο για το GBPUSD αποτελεί φυσικά η περιοχή τιμών του 1.40 όπου σε περίπτωση ανοδικής διάσπασης, αρχίζει και διαμορφώνεται ανοδική τάση. Με δεδομένο πως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ ανακοινώνουν τον πληθωρισμό του Ιουνίου (Τετάρτη και Τρίτη αντίστοιχα) ίσως δούμε άνοδο της μεταβλητότητας και σε περίπτωση καθοδικής πορείας, σημαντικό ρόλο θα παίξει η περιοχή τιμών του 1.3730.

  USDJPY (Δολάριο ΗΠΑ – Ιαπωνικό Γιεν)

  Ισχυρή διόρθωση μετά από τέσσερις στη σειρά ανοδικές εβδομάδες είχαμε για το USDJPY που άνοιξε στο 110.95 και έκλεισε στο 110.12, με βασικότερες αιτίες τη μεγάλη πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων και την αδυναμία του δολαρίου προς το τέλος της εβδομάδας. Τα νέα από την Ιαπωνία ήταν μάλλον ουδέτερα και δεν επηρέασαν την ισοτιμία αλλά οι αποφάσεις της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τα επιτόκια ίσως δώσουν ενεργότερο ρόλο στο γιεν. Βασικό είναι πως το USDJPY μπόρεσε να κλείσει πάνω από το 110 και αυτό δίνει ελπίδες στους αγοραστές για συνέχιση της ανοδικής τάσης, με πρώτο στόχο το 111.65 (υψηλό 17 μηνών περίπου).

  EURJPY (Ευρώ – Ιαπωνικό Γιεν)

  Συνέχισε πτωτικά το EURJPY την προηγούμενη εβδομάδα, ανοίγοντας στο 131.60 και κλείνοντας στο 130.79 ενώ μεσοβδόμαδα είχε απωλέσει και το 130. Ο βασικός βραχίονας για την ισοτιμία αυτήν την εποχή είναι η διάθεση για ρίσκο των επενδυτών. Με δεδομένες τις ανησυχίες για τη μετάλλαξη Δέλτα, ίσως δούμε το EURJPY κάτω από το 130 ενώ αν τα πράγματα δείχνουν να εξομαλύνονται η ισοτιμία μπορεί να κατευθυνθεί προς το 132.70.

  EURGBP (Ευρώ – Βρετανική Στερλίνα)

  Πτωτική ήταν η περασμένη εβδομάδα για το EURGBP που άνοιξε στο 0.8581 και έκλεισε στο 0.8541. Η στερλίνα φαίνεται πιο δυνατή από το ευρώ στην παρούσα φάση επειδή μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο καθιστώντας την άρση του lockdown εφικτή και επειδή η ECB συνεχίζει τη χαλαρή πολιτική της, επιτρέποντας υψηλότερο πληθωρισμό. Σε περίπτωση συνέχισης της πτωτικής πορείας, σημαντική είναι η ζώνη τιμών στο 0.85.

  USDCAD (Δολάρια ΗΠΑ – Δολάριο Καναδά)

  Καθαρά ανοδικά κινήθηκε το USDCAD την περασμένη εβδομάδα, ανοίγοντας στο 1.2315 και κλείνοντας στο 1.2444. Η ουδέτερη στάση της Τράπεζας του Καναδά και η διόρθωση των τιμών του πετρελαίου, ευνόησαν την ανοδική πορεία της ισοτιμίας και η αδυναμία του αμερικανικού νομίσματος προς το τέλος της εβδομάδας δεν μπόρεσε να αποτρέψει το ανοδικό κλείσιμο. Με δεδομένο ότι δεν μπορεί να γίνει ασφαλής πρόβλεψη για τις τιμές του πετρελαίου λόγω διαφωνιών στα μέλη του ΟΠΕΚ, σημαντικό ρόλο θα παίξει η απόφαση για τα επιτόκια και τη Νομισματική Πολιτική από την Τράπεζα του Καναδά την Τετάρτη και η πορεία του δολαρίου ΗΠΑ. Η κατάσταση δείχνει μπερδεμένη και οι περισσότεροι επενδυτές δεν έχουν ξεκάθαρη άποψη.

  USDCHF (Δολάριο ΗΠΑ – Ελβετικό Φράγκο)

  Πτωτικά έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα το USDCHF, έχοντας τιμή ανοίγματος στο 0.9228 και τιμή κλεισίματος στο 0.9138. Το δολάριο υπέστη απώλειες προς το τέλος της εβδομάδας ενώ το ελβετικό νόμισμα ευνοείται σε περιόδους μη διάθεσης ρίσκου, όπως συμβαίνει τώρα σε μεγάλη μερίδα επενδυτών λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, ίσως η ισοτιμία οδηγηθεί και πάλι προς το 0.90 αλλά αν το δολάριο αρχίσει να ενισχύεται, ίσως δούμε να απειλείται η ισχυρή αντίσταση στο 0.9275.

  AUDUSD (Δολάριο Αυστραλίας – Δολάριο ΗΠΑ)

  Πτωτική ήταν και η περασμένη εβδομάδα για το AUDUSD που άνοιξε στο 0.7521 και έκλεισε στο 0.7492, χάνοντας το ορόσημο του 0.75. Η ισοτιμία δεν μπόρεσε να επωφεληθεί από την αδυναμία του αμερικανικού νομίσματος και να ανακάμψει αφού η Αυστραλία οδηγείται σε νέα lockdown λόγω της πανδημίας και της μετάλλαξης Δέλτα και έχει δημιουργηθεί κλίμα μη διάθεσης ρίσκου το οποίο απομακρύνει τους επενδυτές από το δολάριο Αυστραλίας. Με δεδομένη την απώλεια του 0.75 (ως τώρα τουλάχιστον), αν η ισοτιμία χάσει και τη στήριξη του 0.74 τότε η καθοδική τάση που διαμορφώνεται είναι ισχυρή. Σε αντίθετη περίπτωση, σημάδια αναστροφής τεκμαίρονται πάνω από το 0.76.

  Bitcoin

  Πτωτική ήταν η περασμένη εβδομάδα για το Bitcoin που έκλεισε στα $34,258, και απώλειες που προσέγγισαν το 3%. Είναι φανερό ότι το Bitcoin αδυνατεί να ανακάμψει μετά τη μεγάλη διόρθωση που υπέστη πρόσφατα. Τα θέματα του mining στην Κίνα παραμένουν ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα, η διαμάχη της Binance (μεγάλο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων) με την βρετανική επιτροπή FCA. Γεγονός είναι επίσης πως το Bitcoin δεν πέφτει κάτω από τα $30,000 ή κάτω από την ισχυρή ζώνη στήριξης στα $28,600 - $28,800 και έτσι οι ελπίδες ανάκαμψης διατηρούνται.

  www.a-quant.com

   

  www.algo-profits.com

   

  H aQuant αναπτύσσει και παρέχει εργαλεία και υπηρεσίες σε θεσμικούς επενδυτές, hedge funds, επιχειρήσεις & family offices με σκοπό να ενισχύσει την ικανότητά τους στην κατανομή κεφαλαίου και τις αποδόσεις τους. Η aQuant αναλύει και μοντελοποιεί μια σειρά οικονομικών χρονοσειρών με τη χρήση αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης.

  Η ομάδα της aQuant αποτελείται από ειδικούς στην Τεχνητή Νοημοσύνη, την Πληροφορική, στα IT Services, στα Υπολογιστικά Χρηματοοικονομικά και στο Trading με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας ο καθένας, έχοντας εργαστεί σε Hedge funds, χρηματοοικονομικές εταιρείες, ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια. Η έδρα της aQuant είναι στην Κύπρο και διαθέτει επίσης γραφεία στην Αθήνα και το Λονδίνο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  21:27 23/07

  Έσπασε το ανοδικό σερί 4 εβδομάδων ο χρυσός με απώλειες 0,7%

  Το πολύτιμο μέταλλο δέχθηκε πιέσεις από την άνοδο των ομολόγων και του δολαρίου.

  18:54 23/07

  Πώς κινήθηκαν τα ομόλογα στη δευτερογενή αγορά μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ

  Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί και σήμερα το ευρώ.

  14:14 23/07

  Ρωσία: Απότομη σύσφιξη νομισματικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα

  Αύξησε τα επιτόκια κατά 100 μονάδες βάσης, στο 6,5%.

  22:47 21/07

  Έλον Μασκ: Η Tesla πιθανότατα θα αρχίσει να δέχεται και πάλι Bitcoin

  Εφόσον η κοινότητα "εξόρυξης" κινηθεί προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

  21:21 21/07

  Πτώση 0,4% ο χρυσός

  Καθώς η ανάκαμψη των αποδόσεων των ομολόγων αμβλύνει την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως εναλλακτική επένδυση.

  21:18 21/07

  "Σκαρφάλωσε" στα $32.000 το Bitcoin

  Άνοδος σχεδόν 9% για το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο.

  11:44 21/07

  Νορβηγία: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η παραγωγή πετρελαίου τον Ιούνιο

  Η παραγωγή πετρελαίου της Νορβηγία ήταν χαμηλότερη σε σχέση με τις επίσημες εκτιμήσεις τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της νορβηγικής διεύθυνσης πετρελαίου (NPD).

  09:47 20/07

  Κάτω από τα 30.000 δολ. το Bitcoin - "Έσπασαν" οι αντιστάσεις

  Εξανεμίστηκαν περί τα 100 δισ. δολ. από την αγορά των κρυπτονομισμάτων μέσα σε 24 ώρες.

  21:17 19/07

  Μικρές απώλειες ο χρυσός, βουτιά το ασήμι

  Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε ο χρυσός τη Δευτέρα, συμπληρώνοντας δύο διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις, καθώς η ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου έπληξε την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως...

  17:24 19/07

  Βουτιά 7% για το πετρέλαιο - Κάτω από τα 70 δολάρια

  Πάνω από 5 δολ. χάνουν οι τιμές του αργού τη Δευτέρα, εμφανίζοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τα τέλη του Μαρτίου.

  08:30 19/07

  A-Quant: ΗΠΑ και Ευρώπη ανεκτικοί στον πληθωρισμό, προσωρινά;

  Το κεντρικότερο συμβάν της εβδομάδας που ήδη διανύουμε είναι η συνεδρίαση της ECB την Πέμπτη για τα επιτόκια.

  12:36 18/07

  ΟΠΕΚ+: Συμφωνία για περαιτέρω χαλάρωση της μείωσης της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου

  Αύξηση της παραγωγής στο δεύτερο εξάμηνο του έτους ανακοίνωσε η Ρωσία.

  09:09 16/07

  BoJ: Περικόπτει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη, παρουσιάζει πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή

  Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας περιέκοψε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στο σύνολο της χρήσης, αλλά διατήρησε τις εκτιμήσεις ότι η οικονομία οδηγείται σε μια ήπια ανάκαμψη, ένδειξη ότι η...

  22:48 15/07

  Απώλειες άνω του 1,7% για το πετρέλαιο αναμένοντας "σήμα" από τον OPEC+

  Στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα το αμερικανικό αργό.

  15:52 15/07

  Ο συν-δημιουργός του dogecoin απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής στην αγορά κρυπτονομισμάτων

  Ο Jackson Palmer, συν-δημιουργός του dogecoin, προχώρησε σε μια ανάρτηση στο Twitter μέσα από την οποία άφησε "αιχμές" όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα.