Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Ιουν-2021 08:50

  A-Quant: Ώρα αποφάσεων για τη FED;

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  A-Quant: Ώρα αποφάσεων για τη FED;

  Μέχρι την Παρασκευή, το πνεύμα στις αγορές είχε μια διάθεση αισιοδοξίας αφού η δημοσκόπηση της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ, είχε αποτυπώσει μεγάλες προσδοκίες για τις νέες θέσεις εργασίας.

  Ενθαρρυντικοί επίσης ήταν και οι δείκτες PMI στις ΗΠΑ. Τα αποτελέσματα της Παρασκευής όμως (NFPs) απογοήτευσαν: 559 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας το Μάιο, έναντι προσδοκιών για 650 χιλιάδες.

  Αυτή η εξέλιξη μειώνει τις πιθανότητες για πρόωρη αλλαγή και πιο σφιχτή νομισματική πολιτική της Fed γιατί αποδεικνύεται πως οι στόχοι δεν έχουν ακόμη επιτευχθεί.

  Από την άλλη πλευρά όμως το πρόβλημα του υψηλού πληθωρισμού απαιτεί αντιμετώπιση κι έτσι αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον η συνεδρίαση της Fed στις 16 Ιουνίου και πως θα προσεγγίσει αυτά τα θέματα.

  Συνέπεια αυτής της εξέλιξης επίσης ήταν και η σημαντική πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων. Ούτε η Ευρώπη είχε θετικά αποτελέσματα την εβδομάδα που μας πέρασε.

  Οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη είναι ακόμη στο βαθύ κόκκινο ενώ και ο πληθωρισμός έχει αυξητική τάση (όχι όμως στο βαθμό που ισχύει στις ΗΠΑ).

  Μετά την ανακοίνωση των NFPs, η αγορά μετοχών στις ΗΠΑ ενισχύθηκε και έκλεισε θετικά την εβδομάδα και το ίδιο έγινε σε γενικές γραμμές και στην ευρωπαϊκή αγορά.

  Το δολάριο που ενισχυόταν (ειδικότερα την Πέμπτη) έχασε την ανοδική του δυναμική, ο χρυσός διόρθωσε ενώ σημαντική άνοδο είχαν οι τιμές του πετρελαίου. Τέλος, το Bitcoin δείχνει κολλημένο μετά την πρόσφατη μεγάλη διόρθωση, χωρίς να μπορεί να ανακάμψει αλλά χωρίς και να υποχωρεί περαιτέρω.

  Το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Την Πέμπτη υπάρχει η ανακοίνωση των επιτοκίων και της νομισματικής πολιτικής στην Ευρωζώνη από την ECB, που πάντως δεν βιάζεται να σφίξει τη νομισματική της πολιτική αφού ο πληθωρισμός είναι ακόμη σε ελέγξιμα επίπεδα.

  Την ίδια μέρα υπάρχει η πολύ κρίσιμη ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ για το Μάιο ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο συνεδριάζουν οι G7, με θέμα την ανάγκη μεταρρύθμισης του παγκόσμιου φορολογικού συστήματος και την καθιέρωση ίσως ενός κοινού φορολογικού συντελεστή στις επιχειρήσεις, στο 15%.

  SP500

  Ανοδικά έκλεισε την περασμένη εβδομάδα ο αμερικανικός δείκτης SP500, στις 4,227 μονάδες και κέρδη κοντά στο 0.60%. Η άνοδος προήλθε κυρίως μετά την ανακοίνωση για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Τα αποτελέσματα που ήταν κατώτερα του αναμενομένου, έδωσαν περισσότερες πιθανότητες παραμονής του καθεστώτος της χαλαρής νομισματικής πολιτικής από τη Fed, γεγονός που ευνοεί την αγορά μετοχών γιατί μέρος των επιπλέον χρημάτων, καταλήγουν εκεί. Η Fed ωστόσο είχε δηλώσει πως θα αρχίσει να χαλαρώνει τα πακέτα στήριξης της οικονομίας από την πανδημία αλλά τα NFPs έδωσαν στίγματα αμφιβολιών σε αυτές τις δηλώσεις. Ο δείκτης απέχει πια μια ανάσα από τα υψηλά όλων των εποχών στις 4,238 μονάδες και φυσικά αναμένονται με ενδιαφέρον η ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, και οι επόμενες δράσεις από τη Fed. Με αυτά τα δεδομένα, όλα είναι ανοικτά: από τα νέα υψηλά σε περίπτωση συνέχισης της χαλαρής νομισματικής πολιτικής μέχρι τη μεγάλη διόρθωση, στην αντίθετη περίπτωση.

  DAX30

  Ενισχυμένος για ακόμη μία εβδομάδα ο γερμανικός δείκτης DAX30, που έκλεισε στις 15,695 και κέρδη 1.25% περίπου, καταρρίπτοντας νέο ρεκόρ τιμών. Με εξαίρεση τη Δευτέρα, όλες οι υπόλοιπες ημέρες ήταν ανοδικές, με τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη να ανακοινώνεται στο 2%, αφήνοντας περιθώρια για συνέχιση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής από την ECB. Η ανοδική τάση είναι αρκετά έντονη αλλά φυσικά οι πιθανές κατοχυρώσεις κερδών δεν μπορούν να αποκλείσουν διορθώσεις (ήδη το άνοιγμα της τρέχουσας εβδομάδας είναι διορθωτικό). Χωρίς γνωστές αντιστάσεις προς τα πάνω (αφού είμαστε σε υψηλά όλων των εποχών), αξία έχουν οι στηρίξεις που βρίσκονται στις 15,340 μονάδες και στις 15,000 μονάδες.

  FTSE100

  Ανοδική η περασμένη εβδομάδα για τον βρετανικό δείκτη FTSE100 που έκλεισε στις 7,075 μονάδες και κέρδη που προσέγγισαν το 1%. Ο δείκτης δείχνει να παγιώνεται πάνω από τις 7,000 μονάδες, στοχεύοντας στα υψηλά έτους, πάνω από τις 7,142 μονάδες. Υπάρχουν ανησυχίες για την επάνοδο στην κανονικότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού υπάρχει μια αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, κυρίως λόγω της ινδικής μετάλλαξης, αλλά η κυβέρνηση και οι αγορές δε δείχνουν να ανησυχούν ιδιαιτέρως. Μόνο η απώλεια των 7,000 μονάδων μπορεί να αναστρέψει το θετικό κλίμα και να δημιουργήσει ανησυχίες μεγαλύτερης διόρθωσης.

  Χρυσός

  Την εβδομάδα που μας πέρασε, ανακόπηκε το έντονο ανοδικό ράλι για τον χρυσό, που έκλεισε στα $1,894, έχοντας απώλειες 0.70% περίπου. Η πτώση έγινε εντονότερη την Πέμπτη, όταν το δολάριο σημείωνε μεγάλη άνοδο και μετριάστηκε την Παρασκευή, στην πτώση του δολαρίου μετά τα NFPs. Ήταν η πρώτη πτωτική εβδομάδα για το χρυσό μετά από τέσσερις κατά σειρά έντονα ανοδικές εβδομάδες, που έχασε το ψυχολογικό όριο των $1,900. Το τέλος της παρούσης εβδομάδας θα είναι πολύ σημαντικό για την πορεία του χρυσού με την ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και τη συνεδρίαση της ECB για τα επιτόκια και τη νομισματική πολιτική στην Ευρωζώνη. Κάτω από τα χαμηλά της προηγούμενης εβδομάδας στα $1,855, η ανοδική τάση των τελευταίων εβδομάδων θα τεθεί υπό αμφισβήτηση.

  Πετρέλαιο

  Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η προηγούμενη εβδομάδα για το πετρέλαιο, με τα futures του επομένου μήνα να κλείνουν στα $69.37, έχοντας κέρδη που ξεπέρασαν το 4%. Ήταν η δεύτερη κατά σειρά έντονα ανοδική εβδομάδα για το πετρέλαιο που πλησίασε στο ψυχολογικό όριο των $70, το οποίο έχουμε να δούμε από τον Οκτώβριο του 2018. Στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ την περασμένη Τρίτη, συμφωνήθηκε να τηρηθούν οι συμφωνημένοι περιορισμοί στην προσφορά. Οι προσδοκίες πάντως για τη ζήτηση, ειδικά στις ΗΠΑ και στην Κίνα είναι θετικές και αυτό ωθεί τις τιμές του πετρελαίου ανοδικά. Ανησυχίες μπορεί να προέλθουν από την πορεία των εμβολιασμών, τις μεταλλάξεις και ένα πιθανό 4ο κύμα της πανδημίας. Ίσως γύρω από τα $70 που ούτως ή άλλως είναι πολύ ισχυρή αντίσταση, να υπάρξουν σταθεροποιητικές ή ακόμη και διορθωτικές τάσεις.

  EURUSD (Ευρώ – Δολάριο ΗΠΑ)

  Πτωτική ήταν η εβδομάδα που μας πέρασε για το EURUSD που άνοιξε στο 1.22 και έκλεισε στο 1.2166. Το δολάριο ενισχυόταν πολύ μέχρι την Πέμπτη (ο δείκτης δολαρίου έφτασε στο 90.61 – υψηλό σχεδόν 2 μηνών) αλλά μετά την αρνητική ανακοίνωση για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, υποχώρησε αρκετά. Οι βάσιμες προσδοκίες για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από τη Fed, τέθηκαν υπό αμφισβήτηση και έτσι ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε προς την περιοχή του 90. Η ισοτιμία πάντως έκλεισε πτωτικά γιατί ούτε οι ανακοινώσεις της Ευρωζώνης ενθουσίασαν τους επενδυτές. Η τρέχουσα εβδομάδα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον λόγω της συνεδρίασης της ECB, της ανακοίνωσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και του G7 και συνεπώς η κατάσταση είναι πολύ ρευστή. Σημαντική είναι η στήριξη του 1.21 ενώ προς τα πάνω, η αντίσταση στο 1.2270.

  GBPUSD (Βρετανική Στερλίνα – Δολάριο ΗΠΑ)

  Ελαφρώς πτωτική η περασμένη εβδομάδα για το GBPUSD που άνοιξε στο 1.4180 και έκλεισε στο 1.4157. Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα από τους δείκτες ΡΜΙ στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά αντισταθμίστηκαν από τις ανησυχίες λόγω αυξημένων κρουσμάτων της πανδημίας και έτσι η στερλίνα ήταν πρακτικά ουδέτερη. Η ισοτιμία συνεπώς κινήθηκε με βάση το δολάριο κυρίως, το οποίο ενισχυόταν μέχρι τα NFPs και μετά σημείωσε πτώση. Την Παρασκευή ανακοινώνεται το βρετανικό ΑΕΠ αλλά ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθεί την Πέμπτη θα αυξήσει τη μεταβλητότητα και θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό της τάση του GBPUSD. Παραμένει ισχυρή η αντίσταση στο 1.4250 ενώ η πρώτη στήριξη βρίσκεται στο 1.4080.

  USDJPY (Δολάριο ΗΠΑ – Ιαπωνικό Γιεν)

  Πτωτική ήταν η προηγούμενη εβδομάδα για το USDJPY, με άνοιγμα στο 109.80 και κλείσιμο στο 109.33. Η Παρασκευή ήταν καταλυτική μέρα για την ισοτιμία που έχασε όλα τα εβδομαδιαία της κέρδη μετά την ανακοίνωση των NFPs και τη μεγάλη πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων. Η Ιαπωνία έιχε θετικές ανακοινώσεις, κυρίως στη βιομηχανική της παραγωγή και στο μεταποιητικό δείκτη ΡΜΙ και έτσι το γιεν σταμάτησε την πτωτική του τάση αλλά είναι σαφές πως το δολάριο κυριαρχεί στην ισοτιμία. Αν το USDJPY καταφέρει να ανακτήσει το 110 έχει μεγάλες πιθανότητες ανάπτυξης ανοδικής τάσης.

  EURJPY (Ευρώ – Ιαπωνικό Γιεν)

  Πτωτική την περασμένη εβδομάδα για το EURJPY, με άνοιγμα στο 133.98 και κλείσιμο στο 133.25. Η ισοτιμία φρέναρε από το ράλι κυρίως λόγω των θετικών αποτελεσμάτων της Ιαπωνίας και των μετρίων αποτελεσμάτων στην Ευρώπη. Η ανοδική τάση δεν έχει ακόμη επηρεαστεί (κάτω από τη στήριξη του 132.50 θα αναθεωρηθεί η τάση) ενώ στόχος των αγοραστών παραμένει το υψηλό της περασμένης εβδομάδας, πάνω από το 134.10.

  EURGBP (Ευρώ – Βρετανική Στερλίνα)

  Τρίτη στη σειρά σταθεροποιητική εβδομάδα για το EURGBP που άνοιξε και έκλεισε στην περιοχή τιμών, λίγο κάτω από το 0.86. Αυτό καταδεικνύει την ισορροπία που βρίσκονται η στερλίνα και το ευρώ. Η συνεδρίαση της ECB στην Ευρωζώνη αναμένεται την Πέμπτη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μια καθοδική διάσπαση του 0.8565 μπορεί να οδηγήσει την ισοτιμία προς το 0.85. Τιμές σταθερά πάνω από το 0.86, δίνουν περισσότερες πιθανότητες στο ανοδικό σενάριο.

  USDCAD (Δολάρια ΗΠΑ – Δολάριο Καναδά)

  Σταθεροποιητικές και ελαφρώς ανοδικές τάσεις για δεύτερη στη σειρά εβδομάδα για το USDCAD που άνοιξε στο 1.2066 και έκλεισε στο 1.2082. Το 1.20 έχει αποδειχθεί πολύ ισχυρό εμπόδιο για τη συνέχιση της καθοδικής τάσης αφού αυτές τις δύο εβδομάδες το πετρέλαιο ενισχύθηκε σημαντικά χωρίς όμως αντίστοιχη ανταπόκριση από το νόμισμα του Καναδά. Η ανεργία στον Καναδά παρέμεινε αμετάβλητη στο 8.2% αλλά το ΑΕΠ της χώρας ενισχύθηκε αρκετά κάτω των προσδοκιών. Την Τετάρτη ανακοινώνονται τα επιτόκια στον Καναδά αλλά κυρίαρχο ρόλο θα έχει και πάλι το δολάριο ΗΠΑ, με την ανακοίνωση του πληθωρισμού και τη νομισματική πολιτική από τη Fed. Με πιθανή ενίσχυση του USD, στόχος κάποιων αγοραστών είναι η περιοχή τιμών του 1.2130 που αποτελεί την πρώτη ισχυρή αντίσταση

  USDCHF (Δολάριο ΗΠΑ – Ελβετικό Φράγκο)

  Πρακτικά ουδέτερη η εβδομάδα για το USDCHF που άνοιξε και έκλεισε κοντά στο 0.8990, με αυξημένη ωστόσο μεταβλητότητα. Τα δύο πρόσωπα του δολαρίου (ενίσχυση μέχρι τα NFPs και πτώση μετά) είναι υπεύθυνα γι’αυτήν την εικόνα ενώ κάποιο ρόλο έπαιξε και η αρνητική ανακοίνωση για το ελβετικό ΑΕΠ. Η τιμή – ορόσημο του 0.90 αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού πάνω ή κάτω από αυτό το όριο, στοιχειοθετείται εν πολλοίς και η τάση της ισοτιμίας (ανοδική ή καθοδική αντίστοιχα).

  AUDUSD (Δολάριο Αυστραλίας – Δολάριο ΗΠΑ)

  Ανοδικά αντέδρασε το AUDUSD την περασμένη εβδομάδα, μετά από τρεις στη σειρά πτωτικές εβδομάδες, ανοίγοντας στο 0.7710 και κλείνοντας στο 0.7742. To νόμισμα της Αυστραλίας ήταν πρακτικά αμετάβλητο αφού από τη μία η Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA) ανακοίνωσε πως θα κρατήσει τα επιτόκια χαμηλά έως το 2024 αλλά από την άλλη το ΑΕΠ και το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας ενισχύθηκαν σημαντικά. Κάτω από το 0.7645 ενισχύεται το πτωτικό σενάριο ενώ πάνω από το 0.78, ενθαρρύνεται το σενάριο για προσέγγιση του 0.80.

  Bitcoin

  Σταθεροποιητική η περασμένη εβδομάδα για το Bitcoin που έκλεισε στα $35,809, ενισχυμένο κατά 0.3% περίπου. Η εβδομάδα είχε ξεκινήσει με θετικές προσδοκίες και προσέγγιση των $40,000 αλλά ένα νέο tweet από τον Elon Musk με μια ραγισμένη καρδιά και το όνομα του Bitcoin, προκάλεσε νέα πτώση. Στα θετικά της εβδομάδας είναι η επανέναρξη των διαφημίσεων κρυπτονομισμάτων από την Google που είχε σταματήσει από το 2018. Η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής: "Από τις 3 Αυγούστου, οι διαφημιζόμενοι που προσφέρουν ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων και πορτοφόλια που στοχεύουν τις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να διαφημίσουν αυτά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες όταν πληρούν τις ακόλουθες απαιτήσεις και έχουν πιστοποιηθεί από την Google". Όσο αργεί η αναμενόμενη ανάκαμψη για το Bitcoin, τόσο πληθαίνουν οι ανησυχίες ότι η μεγάλη διόρθωση των προηγουμένων εβδομάδων μπορεί να έχει και συνέχεια. Κάτω από τα $33,400, οι ανησυχίες αυτές εντείνονται περαιτέρω.

  www.a-quant.com

   

  www.algo-profits.com

   

  H aQuant αναπτύσσει και παρέχει εργαλεία και υπηρεσίες σε θεσμικούς επενδυτές, hedge funds, επιχειρήσεις & family offices με σκοπό να ενισχύσει την ικανότητά τους στην κατανομή κεφαλαίου και τις αποδόσεις τους. Η aQuant αναλύει και μοντελοποιεί μια σειρά οικονομικών χρονοσειρών με τη χρήση αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης.

  Η ομάδα της aQuant αποτελείται από ειδικούς στην Τεχνητή Νοημοσύνη, την Πληροφορική, στα IT Services, στα Υπολογιστικά Χρηματοοικονομικά και στο Trading με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας ο καθένας, έχοντας εργαστεί σε Hedge funds, χρηματοοικονομικές εταιρείες, ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια. Η έδρα της aQuant είναι στην Κύπρο και διαθέτει επίσης γραφεία στην Αθήνα και το Λονδίνο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:54 31/01

  Το ευρώ υποχωρεί 0,42%, στα 1,0811 δολάρια

  Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση 0,32% και διαμορφώνεται στα 1,2315 δολάρια.

  11:56 30/01

  Η Ebury για την εβδομάδα που αρχίζει στις αγορές

  Η προσοχή αυτή την εβδομάδα θα είναι στις συνεδριάσεις των Κεντρικών Τραπεζών.

  11:02 30/01

  Το ευρώ ενισχύεται 0,12%, στα 1,0887 δολάρια

  Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση 0,09% και διαμορφώνεται στα 1,2384 δολάρια.

  10:51 30/01

  Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές εν αναμονή των Κεντρικών Τραπεζών

  Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,51% στις 452,80 μονάδες.

  08:29 30/01

  A-quant: Εβδομάδα που θα κρίνει πολλά στις αγορές

  Η τρέχουσα εβδομάδα είναι ιδιαιτέρως σημαντική μιας και εμπεριέχει αποφάσεις κεντρικών τραπεζών και πολύ σημαντικές οικονομικές ειδήσεις.

  18:29 27/01

  Ενισχύονται τα ομόλογα εν αναμονή της ανακοίνωσης από την Fitch

  Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνονταν σήμερα στο 4,16%, από 4,21%

  15:20 27/01

  Το ευρώ υποχωρεί 0,16%, στα 1,0874 δολάρια

  Το ευρώ βρίσκεται στα 141,1220 γεν, στο 0,8787 με τη στερλίνα και στο 1,0023 με το ελβετικό φράγκο.

  10:22 27/01

  Με συγκρατημένα κέρδη συνεχίζουν οι ευρωαγορές

  Εν αναμονή των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών σε ΗΠΑ και Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα.

  00:05 27/01

  Το δολάριο δεν χάνει τον θρόνο του

  Το δολάριο παραμένει το παγκόσμιο νόμισμα, με τα μισά από τα χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων να κυκλοφορούν εκτός ΗΠΑ. Σε πολλές χώρες, η καθημερινή του χρήση στις λιανικές...

  19:10 26/01

  Yποχωρούν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων - Στο 4,21% το ελληνικό 10ετές

  Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,21% από 4,30%.

  10:30 26/01

  Επιστρέφουν σε ανοδική τροχιά οι ευρωαγορές μετά το πτωτικό διήμερο

  Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στις τριμηνιαίας καταστάσεις αποτελεσμάτων, με τους ευρωπαϊκούς κολοσσούς Nokia, Diageo, Volvo και STMicroelectronics να συγκεντρώνουν σήμερα το...

  21:21 25/01

  Πέμπτη μέρα κερδών για τον χρυσό

  Το μεγαλύτερο ανοδικό σερί για το πολύτιμο μέταλλο από τον περασμένο Αύγουστο.

  19:37 25/01

  Δεύτερη ημέρα απωλειών στις ευρωαγορές

  Υποχωρεί η διάθεση ανάληψης ρίσκου εν αναμονή των νέων κινήσεων των κεντρικών τραπεζών.

  14:14 24/01

  FBI: Βορειοκορεάτες χάκερ λήστεψαν 100 εκατ. δολ. σε ether - "Ξέπλυναν" ήδη 60 εκατ.

  Τα έσοδα χρησιμοποιούνται για ενίσχυση των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Πιονγιάνγκ.

  21:01 23/01

  Οριακή άνοδος για το χρυσό με το βλέμμα στο δολάριο

  Η αποδυνάμωση του δολαρίου στις απογευματινές συναλλαγές έδωσε σύνθημα αντεπίθεσης στο χρυσό, που διέγραψε τις απώλειες που ολοκλήρωσε τελικά σε θετικό έδαφος αν και με οριακά κέρδη.

  10:25 23/01

  Ebury: Η στερλίνα ήταν ο νικητής της εβδομάδας

  Η τρέχουσα εβδομάδα είναι σχετικά ήσυχη όσον αφορά τις ανακοινώσεις πολιτικής.