Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Ιουλ-2020 08:25

  A - quant: Χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις οι αγορές συναλλάγματος

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  A - quant: Χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις οι αγορές συναλλάγματος

  Με την ανεργία στις ΗΠΑ να κάμπτεται ελαφρώς, στο 11.1% για το μήνα Ιούνιο και την ανεργία στην Ευρωζώνη για τον ίδιο μήνα να κινείται στο 7.4%, οι αγορές συναλλάγματος δεν παρουσίασαν ιδιαίτερη διακύμανση και κινήθηκαν εντός των γνωστών επιπέδων των τελευταίων εβδομάδων. Τα κρούσματα του κορoνοϊού από την άλλη, κινούνται τις τελευταίες ημέρες σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, κυρίως στις ΗΠΑ αλλά και σε χώρες όπως είναι η Βραζιλία και η Ινδία. Οι αγορές μετοχών κινήθηκαν ανοδικά ενώ σταθεροποιητικά κινήθηκαν τα εμπορεύματα. Η τρέχουσα εβδομάδα, εκτός από τις εξελίξεις στο θέμα του κορoνοϊού που καθορίζει τα επίπεδα ρίσκου των επενδυτών, είναι σχετικά ήρεμη ειδησεογραφικά και ίσως η χαμηλή μεταβλητότητα να συνεχιστεί. Η ρευστότητα στο σύστημα παραμένει υψηλή και αυτό συνεχίζει να στηρίζει και πυροδοτεί ανοδικές κινήσεις στις αγορές.

  EURUSD
  Ελαφρώς ανοδικά κινήθηκε το EURUSD την περασμένη εβδομάδα με άνοιγμα στο 1.1218 και κλείσιμο στο 1.1243. Η μεταβλητότητα κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα ενώ το ζεύγος εδώ και μερικές εβδομάδες βρίσκεται μεταξύ των τιμών 1.1170 και 1.13. Είναι φανερό πως χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο για να υπάρξει ανοδική ή καθοδική έξοδος από αυτό το κανάλι αλλά νωρίς το πρωί της τρέχουσας εβδομάδας, η ισοτιμία έχει έντονα ανοδική συμπεριφορά και ήδη κινείται κοντά στο 1.1280. Τη Δευτέρα ανακοινώνονται οι δείκτες PMI στις ΗΠΑ, την Τετάρτη οι προβλέψεις οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη ενώ την Παρασκευή συνεδριάζει το Ecofin. Σε γενικές γραμμές το δολάριο φαίνεται ακόμα υπερτιμημένο και η καθοδική πορεία του σε μέσο – μακροπρόθεσμο επίπεδο πιο πιθανή.

  GBPUSD
  Ανοδική η προηγούμενη εβδομάδα για το GBPUSD, με την ισοτιμία να κλείνει στο 1.2482, αρκετά υψηλότερα από το άνοιγμα του 1.2334. Η Ε.Ε. και το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζουν τις συζητήσεις για τις συνθήκες και τους όρους του Brexit ενώ υπάρχει αυτήν την εβδομάδα στο Λονδίνο, νέος γύρος διαπραγματεύσεων. Θα χρειαστεί οπωσδήποτε νέο καύσιμο ώστε να υπάρξει υπέρβαση της αντίστασης του 1.25 ειδάλλως θα δούμε επαναφορά στο κανάλι 1.2250 – 1.25. Μια διάσπαση πάνω από το 1.2550 ανοίγει το δρόμο για την περιοχή του 1.28 ενώ αντίθετα, τυχόν επαναφορά κάτω από το 1.24 θα ενισχύσει τα σενάρια καθοδικής εβδομάδας. Πιθανότερο σενάριο προς το παρόν φαντάζει το δεύτερο.

  USDJPY
  Ελαφρώς ανοδική εβδομάδα για το USDJPY με άνοιγμα στο 107.06 και κλείσιμο στο 107.50. Φαίνεται ότι με τη νέα διαμορφωμένη κατάσταση, οι γνωστές συμπεριφορές θεώρησης του ρίσκου είτε στο USD είτε στο JPY, έχουν αλλάξει. Νωρίς την τρέχουσα εβδομάδα η ισοτιμία κινείται ανοδικά στο 107.70 αλλά οπωσδήποτε θα χρειαστεί προσέγγιση του 110 ώστε να μιλάμε για ανοδική κίνηση. Στους αντίποδες, χρειάζεται καθαρή καθοδική διάσπαση του 106.50 ώστε να στοιχειοθετείται καθοδική κίνηση. Πλάγια κίνηση είναι ίσως μια τρίτη και πιθανότερη εκδοχή.


  EURJPY
  Δεύτερη κατά σειρά ανοδική εβδομάδα για το EURJPY, που ξεκίνησε από την περιοχή του 120 και έκλεισε στο 120.80. Με μεγάλη ορμή ξεκίνησε η τρέχουσα εβδομάδα και ήδη έχει διασπαστεί ανοδικά η αντίσταση του 121.50. Οι περιοχές τιμών του 122.40 και του 123.70, πλέον φαντάζουν ρεαλιστικοί στόχοι.

  EURGBP
  Βίαιη επαναφορά προς την περιοχή τιμών του 0.90 είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε για το EURGBP, έστω κι αν είδαμε τιμές κοντά στο 0.92. Με δεδομένη την καλή εικόνα που παρουσιάζει το EUR στις αρχές της εβδομάδας αλλά και με την αντίσταση του 0.90 ακόμα να κρατάει, ίσως δούμε ανοδική αντίδραση.

  USDCAD
  Καθοδικά κινήθηκε το USDCAD την περασμένη εβδομάδα (άνοιγμα στο 1.3670 – κλείσιμο στο 1.3547) παρότι οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν ανοδικά. Τα νέα της οικονομίας του Καναδά δεν ήταν αρνητικά και έτσι αυτό πρέπει να αποδοθεί στην ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος ως ασφαλέστερη επιλογή, εντός ενός κλίματος χαμηλού ρίσκου. Την ερχόμενη Παρασκευή ανακοινώνεται η ανεργία στον Καναδά αλλά μάλλον υπάρχει πιθανότητα να δούμε να δοκιμάζεται η στήριξη του 1.34.

  USDCHF
  Ακόμα μια πτωτική εβδομάδα είδαμε για το USDCHF που έκλεισε στο 0.9441 επιβεβαιώνοντας το καθοδικό κανάλι που έχει δημιουργηθεί από τα τέλη Μαρτίου. Το ελβετικό νόμισμα δείχνει να υποχωρεί με τους επενδυτές να θεωρούν το δολάριο ασφαλέστερη επιλογή και μένει να δούμε αν θα αρχίσει να απειλείται η περιοχή τιμών στο 0.93.

  AUDUSD
  Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το AUDUSD, κλείνοντας την εβδομάδα στο 0.6936 ενώ νωρίς την τρέχουσα εβδομάδα προσεγγίζει ακόμα περισσότερο το 0.70. Την Τρίτη ανακοινώνονται τα επιτόκια και η νομισματική πολιτική της Αυστραλίας και σε συνδυασμό με κάποιες ανακοινώσεις της Κίνας εντός της εβδομάδας, θα δώσουν ενδιαφέρον στη μάχη για να κατακτηθεί το 0.70. Υπάρχει βέβαια σοβαρή πιθανότητα "προσγείωσης" προς το 0.68. 

  SP500
  Επιστροφή στα κέρδη για τον δείκτη SP500 που έκλεισε την εβδομάδα στις 3,115 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο πάνω από 3.7%. Η αγορά μετοχών δε λέει να λυγίσει παρά την τεράστια αβεβαιότητα και τις πιέσεις στην οικονομία αφού υπάρχει μεγάλη παροχή ρευστότητας αλλά και κλίμα σιγουριάς για επιπλέον ρευστότητα αν παραστεί ανάγκη. Με θετικά futures του δείκτη ξεκινάει η παρούσα εβδομάδα, με τις 3,230 μονάδες που αποτελούν την υψηλότερη τιμή στην εποχή μετά τον COVID-19, να αποτελούν ορατό πλέον στόχο. Υπογραμμίζουμε και πάλι πως σε περίπτωση φαινομένου "ο βασιλιάς είναι γυμνός" μπορεί να δούμε έντονες διορθώσεις.

  DAX30
  Σημαντική άνοδος για το γερμανικό δείκτη DAX30 που έκλεισε στις 12,570, ενισχυμένος κατά 4.35% περίπου. Tα futures του δείκτη ξεκινούν την εβδομάδα με το εντυπωσιακό +1.6% και η αντίσταση των 13,000 μονάδων φαντάζει πολύ ρεαλιστικός στόχος.

  FTSE100
  Μικρή άνοδος για το βρετανικό δείκτη FTSE100 την περασμένη εβδομάδα, με κλείσιμο στις 6,139 μονάδες και κέρδη λίγο πάνω από 0.5%. Και αυτός ο δείκτης ξεκινάει την παρούσα εβδομάδα με καθαρά κέρδη (τα futures είναι στο +1%) και έτσι οι επενδυτές κοιτάνε προς τις 6,500 μονάδες.

  Χρυσός
  Ο χρυσός κατάφερε να διασπάσει το όριο των $1,800 την περασμένη Τρίτη αλλά αμέσως ακολούθησαν έντονες πιέσεις με αποτέλεσμα η εβδομάδα να κλείσει οριακά πτωτικά, στα $1,787. Σαφώς και ο χρυσός προτιμάται από τους επενδυτές σε περιόδους αβεβαιότητας και χαμηλού ρίσκου αλλά από την άλλη τα επίπεδα που βιώνουμε είναι κοντά σε υψηλά 9 ετών περίπου και έτσι υφίστανται ρευστοποιήσεις και κατοχυρώσεις κερδών. Με έλλειψη σημαντικής ειδησεογραφίας αυτήν την εβδομάδα μπορεί να δούμε περαιτέρω διόρθωση με την πρώτη στήριξη να βρίσκεται στην περιοχή των $1,760.

  Πετρέλαιο
  Ανοδική η περασμένη εβδομάδα για το πετρέλαιο με την spot τιμή να κλείνει στα $17.36 και κέρδη που άγγιξαν το 10%. Τα futures από την άλλη ήταν επίσης ανοδικά αλλά με μικρότερο κέρδος. Χωρίς ιδιαίτερες εξελίξεις ή μεταβολές στην προσφορά και στη ζήτηση, οι τιμές του πετρελαίου αναρρώνουν μετά το πρόσφατο σοκ που έφερε τις spot τιμές ακόμα και κάτω από τα $8 στα μέσα Απριλίου αλλά οπωσδήποτε η άνοδος κρύβει και διορθωτικές εβδομάδες. Ως τώρα, μόνο 1-2 τέτοιες εβδομάδες έχουν υπάρξει αλλά όσο το ανοδικό κανάλι παρατείνεται, αυτές οι διορθωτικές εβδομάδες θα πυκνώνουν. Πιθανές αψιμαχίες ανάμεσα στα μέλη του ΟΠΕΚ για την τήρηση των συμφωνηθέντων για μείωση της παραγωγής μαζί με την συνέχιση του περιορισμού των μετακινήσεων λόγω της πανδημίας ίσως πιέσουν τις τιμές περαιτέρω.

  Bitcoin
  Ακόμα μια καθοδική εβδομάδα (η 4η κατά σειρά) για τον βασιλιά των κρυπτονομισμάτων, Bitcoin. Η εβδομάδα έκλεισε στα $9,077 και απώλειες 0.5% περίπου. Είναι σπάνια αυτή η τόσο χαμηλή μεταβλητότητα για το Bitcoin αφού από τις αρχές Μαΐου κινείται μεταξύ $8,700 και $10,000 αλλά πυκνώνουν οι απόψεις ότι πλησιάζει βίαιη διάσπαση του καναλιού και ότι ακολουθούν μεγάλες κινήσεις. Τα κενά ασφαλείας εμφανίζονται όλο και συχνότερα τον τελευταίο καιρό αλλά το γεγονός ότι περίπου το 70% των κατόχων Bitcoins είναι σε κερδοφορία, δεν αποτρέπει την αγορά τους. Πιθανό να συνεχιστεί η παραμονή της τιμής μέσα στο γνωστό κανάλι για ακόμα μια εβδομάδα.

  www.a-quant.com

  www.algo-profits.com

  ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

  Η πληροφορία που περιέχεται στην παρούσα αναφορά είναι μόνο γενικής φύσης και δεν αποτελεί προσωπική οικονομική συμβουλή. Δε λαμβάνει υπ’όψιν τους στόχους σας, την οικονομική σας κατάσταση και τις προσωπικές σας ανάγκες.
   
  Η a-Quant δεν είναι υπεύθυνη για τις ενέργειές σας και σας συμβουλεύει να επικοινωνήσετε με έναν διαπιστευμένο οικονομικό σύμβουλο πριν ενεργήσετε με βάση κάποια πληροφορία που περιέχεται στο παρόν γενικού ενδιαφέροντος report

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  16:56 07/05

  Τράπεζα της Αγγλίας: Επενδύστε σε κρυπτονομίσματα μόνο αν είστε έτοιμοι να χάσετε όλα σας τα χρήματα

  Tα κρυπτονομίσματα "δεν έχουν εγγενή αξία", τόνισε ο διοικητής της BOE Άντριου Μπέιλι.

  17:46 06/05

  Προς τα 1.800 δολάρια οδεύει ο χρυσός

  Με ώθηση από την πτώση των αμερικανικών ομολόγων και του δολαρίου.

  15:14 06/05

  Το ευρώ ενισχύεται 0,36%, στα 1,2048 δολάρια

  Το ευρώ βρίσκεται στα 131,460 γεν, στο 0,8651 με τη στερλίνα και στο 1,0944 με το ελβετικό φράγκο.

  14:27 06/05

  Τουρκία: Αμετάβλητο στο 19% διατήρησε το βασικό επιτόκιο η Κεντρική Τράπεζα

  "Η τρέχουσα στάση στη νομισματική πολιτική θα διατηρηθεί", διαμηνύει η Τράπεζα.

  15:25 05/05

  Dogecoin: Κέρδη 40% και νέο ρεκόρ - "Άλμα" άνω του 14.000% από την αρχή του έτους

  Η συνολική αξία του Dogecoin ανέρχεται τώρα στα 88 δισ. δολάρια.

  13:44 05/05

  Νέο υψηλό 10 ετών ο χαλκός

  Σε νέο υψηλό 10 ετών σκαρφαλώνουν οι τιμές του χαλκού σήμερα, ξεπερνώντας το επίπεδο των $10.000 ανά τόνο για δεύτερη φορά αυτή την δεκαετία καθώς οι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη συνεχίζουν να ...

  12:04 05/05

  Συνεχίζει ανοδικά το πετρέλαιο, τα $70 "βλέπει" το Brent

  Διευρύνει το ράλι του από τις προηγούμενες ημέρες το πετρέλαιο, αντλώντας ώθηση από την υποχώρηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ και τις ελπίδες από το περαιτέρω άνοιγμα των οικονομιών σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

  19:02 04/05

  Νέα ρεκόρ "άγγιξαν" Dogecoin και Ether

  Το κρυπτονόμισμα Dogecoin, το οποίο ξεκίνησε την πορεία του ως ένα... αστείο, σημειώνει "άλμα" 30% την Τρίτη θέτοντας νέο ρεκόρ άνω των 50 cents.

  14:58 03/05

  Νέο ιστορικό υψηλό για το ether - Έσπασε το "φράγμα" των 3.000 δολαρίων

  Το κρυπτονόμισμα έχει σημειώσει ένα εντυπωσιακό ράλι, με κέρδη άνω του 300%, από την αρχή του έτους.

  08:22 03/05

  A-Quant: "Μετά τη FED, τα βλέμματα στην αγορά εργασίας στις ΗΠΑ"

  Που θα καταδείξουν σε μεγαλύτερο βαθμό την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας στην "ανάρρωση" από την πανδημία.

  11:19 28/04

  Το ευρώ υποχωρεί 0,15%, στα 1,2073 δολάρια

  Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση 0,28% και διαμορφώνεται στα 1,3874 δολάρια.

  15:36 27/04

  Το ευρώ ενισχύεται οριακά 0,02%, στα 1,2088 δολάρια

  Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή άνοδο 0,09% και διαμορφώνεται στα 1,3912 δολάρια.

  13:24 23/04

  Διακόπτουν τις πράξεις ρευστότητας σε δολάρια 84 ημερών τέσσερις κεντρικές τράπεζες

  Να διακόψουν την προσφορά ρευστότητας σε δολ. ΗΠΑ με ωρίμανση 84 ημερών αποφάσισαν από κοινού η ΕΚΤ, η Bank of England, η Bank of Japan και η Swiss National Bank.