Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Δεκ-2019 09:50

  Α-Quant: Πιθανή η επιστροφή της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου στα 1,11

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Α-Quant: Πιθανή η επιστροφή της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου στα 1,11
  Την εβδομάδα αυτή θα δοκιμαστεί η ισχυρή αντίσταση του 1.1170 για το EURUSD ενώ σε ό,τι αφορά το βρετανικό νόμισμα μετά τη συντριπτική νίκη του Μπόρις Τζόνσον την προηγούμενη εβδομάδα οι ενδείξεις συγκλίνουν στην πιθανότητα να δούμε τη στερλίνα να ενισχύεται κι άλλο το επόμενο διάστημα μέχρι την περιοχή του 1.42.

  EURUSD

  Σαφώς ανοδική η περασμένη εβδομάδα για το EURUSD που άνοιξε στο 1.1059, έφτασε νωρίς την Παρασκευή μέχρι τις παρυφές του 1.12, για να κλείσει τελικά στο 1.1117. Τιμές στο 1.12 είχαμε να δούμε για την ισοτιμία από τα μέσα Αυγούστου αλλά δεν μπόρεσε τελικά να μείνει σε αυτή την περιοχή. Τα γεγονότα που σημάδεψαν την εβδομάδα είναι οι προθέσεις των κεντρικών τραπεζών (FED και ECB), οι εκλογές στη Βρετανία και τα tweets του Donald Trump. Η FED άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια αλλά οι δηλώσεις του Jerome Powell το βράδυ της Τετάρτης προκάλεσαν πτώση στο αμερικανικό νόμισμα. Την επόμενη μέρα στην ανακοίνωση των επιτοκίων της ECB, τα επιτόκια έμειναν επίσης αμετάβλητα αλλά η ομιλία της Christine Lagarde ενίσχυσε ακόμα περισσότερο το EUR. Την Πέμπτη επίσης ο Donald Trump δήλωσε μέσω Twitter ότι η συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας είναι πολύ κοντά και τέλος τα αποτελέσματα των εκλογών στη Βρετανία (βλ. ενότητα GBPUSD) είχαν θετική αντανάκλαση στις ευρωπαϊκές αγορές. Την εβδομάδα αυτή θα δοκιμαστεί η ισχυρή αντίσταση του 1.1170 αλλά χωρίς σημαντικές τακτικές ειδήσεις δύσκολα θα ξεφύγει από το κανάλι του 1.10 – 1.12 ενώ ως πιθανότερο σενάριο κρίνεται η επιστροφή της ισοτιμίας προς την περιοχή του 1.11.

  GBPUSD

  Η συντριπτική νίκη του Boris Johnson στις εκλογές της προηγούμενης Πέμπτης, εκτίναξε το βρετανικό νόμισμα και την ισοτιμία GBPUSD που ενώ άνοιξε την εβδομάδα στο 1.3134, έφτασε μέχρι το 1.3515 με την ανακοίνωση των πρώτων exit polls και τελικά μετά από μία διόρθωση έκλεισε στο 1.3327, επιστρέφοντας στην περιοχή τιμών που βρισκόταν την άνοιξη. To κόμμα των Συντηρητικών συγκέντρωσε 365 έδρες και ποσοστό 43.6% ενώ ο μεγάλος του αντίπαλος Jeremy Corbyn περιορίστηκε στο 32.2% και 203 έδρες. Πλέον η νέα κυβέρνηση έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία να προχωρήσει στην υλοποίηση του Brexit και η συμφωνία αναμένεται να έρθει στη βουλή πριν το τέλος του έτους. Πλέον όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην πιθανότητα να δούμε τη βρετανική στερλίνα να ενισχύεται κι άλλο το επόμενο διάστημα μέχρι την περιοχή του 1.42 αλλά φυσικά αυτό δε θα γίνει άμεσα. Ρεαλιστικός στόχος της εβδομάδας θα μπορούσε να είναι η περιοχή τιμών κοντά στο 1.36 χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε και την τρέχουσα σημαντική ειδησεογραφία (δείκτες PMI, ανακοίνωση ανεργίας, δεικτών τιμών καταναλωτή και πάνω απ΄όλα η απόφαση των επιτοκίων την Πέμπτη και η ανακοίνωση του βρετανικού ΑΕΠ την Παρασκευή).

  USDJPY

  Ανοδική η εβδομάδα που πέρασε για το USDJPY με άνοιγμα στο 108.63 και κλείσιμο στο 109.34. Οι προσπάθειες που έγιναν την Πέμπτη και την Παρασκευή για ανάκτηση της περιοχής τιμών του 110 δεν στέφθηκαν από επιτυχία αλλά το ανοδικό outlook παραμένει για την ισοτιμία. Τα νέα που ήρθαν περί του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας έδωσαν μεγάλη ώθηση στο αμερικανικό νόμισμα και στην ισοτιμία, που μέχρι το tweet του Donald Trump την Πέμπτη τηρούσε στάση αναμονής σε σχέση με την 15η Δεκεμβρίου όπου και θα εφαρμόζονταν οι νέοι δασμοί. Τα καλά νέα λειτούργησαν σαν καταλύτης και η συσσωρευμένη ενέργεια από τη μείωση της μεταβλητότητας είχε ως αποτέλεσμα την ανοδική έκρηξη. Γεγονός είναι πάντως πως αν η αγορά δεν δει ξεκάθαρη ανοδική διάσπαση του 110, δε θα έχει επιβεβαιωθεί η ανοδική τάση ενώ αν αυτό τελικά γίνει, είναι ορατό ακόμα και το 112. Πέραν των εξελίξεων που θα έχουμε στον εμπορικό πόλεμο και στις τακτικές ανακοινώσεις της αμερικανικής οικονομίας, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ανακοίνωση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας την Πέμπτη και στη συνέντευξη τύπου που θα ακολουθήσει γιατί ενώ δεν αναμένεται μεταβολή των επιτοκίων, τυχόν υπαινιγμοί για αντιμετώπιση του χαμηλού πληθωρισμού θα πιέσουν πολύ το JPY και θα εκτινάξουν την ισοτιμία USDJPY προς τα πάνω.

  EURJPY

  Ξεκάθαρα και ισχυρά ανοδική η εβδομάδα που διανύσαμε για την ισοτιμία EURJPY. Με άνοιγμα στο 120.13, χωρίς να βρεθεί κάτω από το 120, έφτασε έως το 122.65 μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στην Αγγλία και τελικά το κλείσιμο εβδομάδας ήταν στο 121.57. Η ανοδική τάση που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο δείχνει παγιωμένη και ισχυρή και τυχόν νέα περί χαλάρωσης από την Τράπεζα της Ιαπωνίας την Πέμπτη θα φέρουν την ισοτιμία πιθανόν στα πρόθυρα του 123, ίσως και παραπάνω. Η τακτική ειδησεογραφία από την Ευρώπη( κυρίως οι δείκτες PMI και η ομιλία της Christine Lagarde την Τετάρτη) ίσως επίσης επιφέρουν κραδασμούς στην ισοτιμία και αύξηση της μεταβλητότητας.

  EURGBP

  Ακάθεκτο συνεχίζει το EURGBP την καθοδική του πορεία, σπάζοντας μία – μία όλες τις στηρίξεις. Μ εβδομαδιαίο άνοιγμα στο 0.8419, υπήρξαν κάποιες ανοδικές αντιδράσεις, κυρίως την Πέμπτη όπου και η τιμή έφτασε και πάλι στο 0.85 περίπου αλλά τα αποτελέσματα των εκλογών στην Αγγλία και η σαρωτική νίκη των Συντηρητικών του Boris Johnson, διέλυσαν την αντίσταση του 0.84 και του 0.83. Η ισοτιμία έφτασε μέχρι το 0.8277 αλλά τελικά βραχυπρόθεσμες κατοχυρώσεις κερδών επέφεραν κλείσιμο στο 0.8335. Το EURGBP κινείται σε περιοχή τιμών που είχαμε να δούμε από το καλοκαίρι του 2016 και με δεδομένο ότι η υλοποίηση του Brexit με συμφωνία θα προχωρήσει με βάση τη νέα κυβερνητική πλειοψηφία, ευνοούνται θέσεις πώλησης για την ισοτιμία EURGBP. Ρεαλιστικός στόχος είναι πιθανόν ο μέσος όρος της εβδομαδιαίας κίνησης όπως έχει διαμορφωθεί τελευταία, δηλαδή 130 – 150 pips. 

  USDCAD

  Έντονα πτωτική η περασμένη εβδομάδα για την ισοτιμία USDCAD που άνοιξε στο 1.3252 και έκλεισε στο 1.3168. Με εξαίρεση μια αδύναμη ανοδική αντίδραση την Πέμπτη, όλες οι υπόλοιπες ημέρες ήταν πτωτικές και η ισχυρότερη πτώση συντελέστηκε την Τετάρτη με τα επιτόκια της FED και την ομιλία του Jerome Powell. Με εξαίρεση τον δείκτη τιμών καταναλωτή την Τετάρτη και τις λιανικές πωλήσεις την Παρασκευή, η τρέχουσα ειδησεογραφία από τον Καναδά δεν έχει την απαιτούμενη δύναμη να επηρεάζει το ζεύγος. Αντίθετα οι αναμενόμενες εξελίξεις στο θέμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας και οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να έχουν μεγαλύτερο και πιο ενεργό ρόλο. Τις τελευταίες εβδομάδες πάντως, η ισοτιμία δείχνει να μην μπορεί να ξεφύγει από το κανάλι πλάγιας τάσης μεταξύ 1.30 και 1.33 ενώ αν διασπαστεί καθοδικά η στήριξη του 1.3160, είναι πολύ πιθανόν να δούμε επιστροφή της ισοτιμίας προς την περιοχή του 1.30.

  USDCHF

  Πτωτική η περασμένη εβδομάδα για την ισοτιμία του αμερικανικού δολαρίου και ελβετικού φράγκου. Το εβδομαδιαίο άνοιγμα ήταν στο 0.9906, ακολούθησαν τρεις πτωτικές ημέρες αλλά η μεταβλητότητα αυξήθηκε σημαντικά την Πέμπτη μετά το tweet του Donald Trump. Υπήρξε προσπάθεια καθοδικής διάσπασης του 0.98 (χαμηλό εβδομάδας στο 0.9795) αλλά γρήγορα η ισοτιμία ανέκτησε κάποιες δυνάμεις και έκλεισε τελικά στο 0.9839. Από τη μία οι επενδυτές δείχνουν διάθεση για ρίσκο αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όπως αυτή στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας όπου διαφαίνεται διάθεση για επένδυση σε ασφαλή καταφύγια, όπως το ελβετικό φράγκο. Μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, μάλλον είναι καλύτερα κάποιος να παραμείνει αποστασιοποιημένος από την συγκεκριμένη ισοτιμία.

  AUDUSD

  Συνεχίστηκε και την προηγούμενη εβδομάδα η άνοδος για το AUDUSD, ιδιαίτερα την Τετάρτη και την Πέμπτη λόγω της FED και των εξελίξεων στο θέμα των δασμών μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη: της Αμερικής και της Κίνας. Με άνοιγμα στο 0.6832, είχαμε υψηλό εβδομάδας στο 0.6939 και κλείσιμο την Παρασκευή στο 0.6873. Αυτό το κλείσιμο κάτω από το 0.69, προβληματίζει για τη συνέχιση της ανοδικής τάσης του ζεύγους. Επίσης, νωρίς το πρωί της Δευτέρας οι ευνοϊκές ανακοινώσεις για τη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις της Κίνας, δεν μπόρεσαν να δώσουν ώθηση στο δολάριο Αυστραλίας, αντίθετα η ισοτιμία δέχεται πιέσεις και έτσι είναι πιθανό να έχουμε εβδομάδα πισωγυρίσματος για το ζεύγος προς την περιοχή του 0.68. Φυσικά τυχόν εξελίξεις στο θέμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας (δυστυχώς γίνονται ξαφνικά) μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή τη συμπεριφορά της ισοτιμίας.

  SP500

  Μετά την εβδομάδα αναμονής και αναποφασιστικότητας , ακολούθησε ανοδική εβδομάδα για τον αμερικανικό δείκτη SP500 που κατάφερε να σημειώσει κέρδη κοντά στο 0.8%. Το άνοιγμα εβδομάδας ήταν στις 3.146 μονάδες και το κλείσιμο στις 3.171 μονάδες ενώ νωρίτερα την Παρασκευή είδαμε υψηλά εβδομάδας στις 3.184 μονάδες. Η ανοδική τάση συνεχίζεται και όπως έχουμε επισημάνει και παλιότερα, αφού βρισκόμαστε σε υψηλά όλων των εποχών, λειτουργούν μόνο οι ψυχολογικές αντιστάσεις στρογγυλών αριθμών, όπως αυτή των 3.200 μονάδων. Γεγονός είναι επίσης πως οι αγορές αναμένουν μια διόρθωση κάποια στιγμή, η οποία έστω κι αν δεν έγινε στις αρχές Δεκεμβρίου, δε σημαίνει ότι απεφεύχθη οριστικά.

  DAX30

  Η Δευτέρα και η Τρίτη ήταν έντονα πτωτικές για το γερμανικό δείκτη DAX30 και οδήγησαν την τιμή του κάτω από τις 13.000 μονάδες, μέχρι τις 12.885 μονάδες. Ωστόσο από την Τρίτη και μετά επακολούθησε ανοδικό ράλι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνον την ανάκτηση των απωλειών αλλά και κάποια κέρδη αφού ο δείκτης έκλεισε στις 13.307 μονάδες, ενισχυμένος σχεδόν κατά 1%. Είναι δύσκολο να πάει κανείς κόντρα σε μια τόσο ισχυρά ανοδική τάση και πλέον οι 13.500 μονάδες είναι ο επόμενος ανοδικός στόχος. Από εδώ και πέρα πάντως χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή γιατί πλησιάζουμε ιστορικά υψηλά και ισχυροποιείται η πιθανότητα διόρθωσης της τιμής του δείκτη προς 13.000 μονάδες και πάλι. 

  FTSE100

  Ισχυρά τα κέρδη για τον βρετανικό δείκτη FTSE100 που άνοιξε στις 7.232 μονάδες, είχε τις τρεις πρώτες ημέρες της εβδομάδα μια στάση αναμονής αλλά από την Πέμπτη και μετά είχε σημαντική άνοδο που οδήγησε στο κλείσιμο της Παρασκευής στις 7.375 μονάδες ή κέρδη κοντά στο 2%. Το αποτέλεσμα των εκλογών επηρέασε εμφανώς τους επενδυτές και ίσως αυτό πλέον να είναι το απαραίτητο καύσιμο ώστε η τιμή του δείκτη να ξεφύγει από το πλάγιο κανάλι μεταξύ 7.000 και 7.400 μονάδων που κινείται από τον Αύγουστο. Οι 7.550 μονάδες αποτελούν ρεαλιστικό και πιθανό στόχο για την εβδομάδα που διανύουμε.

  Χρυσός

  Ανοδική η περασμένη εβδομάδα για το χρυσό με άνοιγμα στα $1.459 και κλείσιμο στα $1.475 χωρίς με κέρδη πάνω από 1%. Ήταν η πέμπτη κατά σειρά εβδομάδα μικρής μεταβλητότητας και κίνησης σε ένα οριζόντιο κανάλι μεταξύ των $1.450 και των $1.480. Την Τετάρτη με την αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου είδαμε ανοδική αντίδραση για τον χρυσό μέχρι τα $1.486.7 αλλά γρήγορα τα κέρδη ψαλιδίστηκαν. Αν αυτήν την εβδομάδα ο χρυσός καταφέρει να ξεφύγει από το κανάλι που αναφέραμε, το πρόσκαιρο momentum είναι ανοδικό και αν υπάρξει ξεκάθαρη διάσπαση των $1.480, ο επόμενος στόχος θα μπορούσαν να είναι τα $1.492. Αυτή η ερμηνεία ενισχύεται ακόμα περισσότερο λαμβάνοντας υπ’όψιν πως οι επενδυτές παρέμειναν αγοραστές στο χρυσό έστω κι αν τα νέα για συμφωνία στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας και το καθαρό αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών, δημιούργησαν ευφορία στις αγορές. 

  Πετρέλαιο

  Ανοδική και κερδοφόρα και η προηγούμενη εβδομάδα για το πετρέλαιο. Με άνοιγμα λίγο πάνω από τα $59 και κλείσιμο στα $59.69 τα κέρδη ήταν της τάξης του 1%, με αρκετά χαμηλότερη διακύμανση από αυτή που μας έχει συνηθίσει τελευταία. Την Παρασκευή είδαμε τιμές πάνω από τα $60, μέχρι τα $60.34 αλλά επιβεβαιώνεται η άποψη πως η περιοχή τιμών κοντά στα $60.30 - $60.40 αποτελεί ισχυρή αντίσταση. Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας ΗΠΑ – Κίνας και το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών, οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν αλλά το κλείσιμο κάτω από τα $60 δείχνει ότι μάλλον οι θετικές αυτές εξελίξεις έχουν ήδη αφομοιωθεί από τις αγορές. Επιπλέον την εβδομάδα που πέρασε παρατηρήθηκε απρόσμενη αύξηση της ζήτησης στις ΗΠΑ αφού τα αποθέματα μετρήθηκαν στα 1.41 εκ. Βαρέλια έναντι προσδοκιών για 2.76 εκ. Βαρέλια. Από την άλλη πλευρά οι αποφάσεις του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής βρίσκουν σθεναρή αντίσταση κυρίως από την πλευρά της Ρωσίας και έτσι φαίνεται ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι: είτε θα υπάρξει ράλι του πετρελαίου με διάσπαση των $60.40 είτε θα υπάρξει επιστροφή προς τα $55. Με βάση τα δεδομένα που αναλύσαμε ίσως το δεύτερο σενάριο φαντάζει πιθανότερο.

  Bitcoin

  To Bitcoin γύρισε και πάλι προς τα κάτω και στρέφεται πλέον σοβαρά προς την περιοχή τιμών των $7.000. Οι εβδομαδιαίες απώλειες άγγιξαν το 6% και πλέον όλοι οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων ψάχνουν να δουν αν η ισχυρή στήριξη των $7.000 θα αντέξει γιατί μετά το επόμενο μαξιλάρι είναι στα $6.200. Με αυτό τον τόνο της απαισιοδοξίας, μόνον κάποια έκτακτα νέα & ανακοινώσεις ή κάποιες θετικές τοποθετήσεις κάποιων επιφανών παραγόντων των αγορών μπορούν να αναστρέψουν την καθοδική τάση του Bitcoin.

   

  www.a-quant.com

  www.algo-profits.com

  ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

  Η πληροφορία που περιέχεται στην παρούσα αναφορά είναι μόνο γενικής φύσης, δεν είναι προσωπική οικονομική ή επενδυτική συμβουλή και δεν αποτελεί προτροπή για αγορά, πώληση ή οποιαδήποτε άλλη επενδυτική κίνηση ή δραστηριότητα. Δε λαμβάνει υπ’όψιν τους στόχους σας, την οικονομική σας κατάσταση και τις προσωπικές σας ανάγκες.

  Η a-Quant δεν είναι υπεύθυνη για τις ενέργειές σας και σας συμβουλεύει να επικοινωνήσετε με έναν διαπιστευμένο οικονομικό σύμβουλο πριν ενεργήσετε με βάση κάποια πληροφορία που περιέχεται στο παρόν γενικού ενδιαφέροντος report

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  12:03 18/06

  Ανακάμπτει η τουρκική λίρα, ενισχύεται 1%

  Ανακάμπτει η τουρκική λίρα και ενισχύεται 1% στη σημερινή συνεδρίαση, ωστόσο οδεύει προς τη χειρότερη επίδοση των δύο τελευταίων μηνών εξαιτίας της Fed και των πολιτικών δίσκων.

  09:43 18/06

  Ιαπωνία: Αμετάβλητη η πολιτική της BOJ, ξεκινά πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή

  Αμετάβλητη διατήρησε την πολιτική της η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ), συνεχίζοντας να παρέχει στήριξη στην οικονομική ανάκαμψη, ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε ένα νέο σχέδιο για την ενίσχυση της...

  14:40 17/06

  Τουρκία: Αμετάβλητα τα επιτόκια από την κεντρική τράπεζα - Περιορίζει τις απώλειες η λίρα

  Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια για τρίτο μήνα, καθώς η εξασθενημένη λίρα και οι υψηλότερες τιμές εμπορευμάτων παγκοσμίως, συνεχίζουν να επισκιάζουν τις προοπτικές...

  14:11 17/06

  Χρυσός: Κάτω από τα 1.800 δολάρια την ουγκιά

  Χαμηλότερα των 1.800 δολαρίων την ουγγιά διαμορφώνεται η τιμή του χρυσού, καθώς η Federal Reserve χθες επιτάχυνε τον αναμενόμενο ρυθμό σύσφιξης της πολιτικής της εν μέσω αισιοδοξίας για την αγορά...

  12:55 17/06

  Νορβηγία: Αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0%, πιθανή μια αύξηση τον Σεπτέμβριο

  Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η νορβηγική κεντρική τράπεζα, όπως αναμενόταν, αλλά τόνισε πως μια αύξηση είναι πιθανή τον Σεπτέμβριο, καθώς και περαιτέρω αυξήσεις, με την οικονομία να ανακάμπτει...

  18:15 16/06

  Το ευρώ υποχωρεί 0,10%, στα 1,2121 δολάρια

  Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο 0,25% και διαμορφώνεται στα 1,4117 δολάρια.

  10:11 16/06

  Bitcoin: Η "μεγάλη έξοδος" των miners από την Κίνα με το βλέμμα στο Τέξας

  Ανοιξε ο δρόμος για τη "μετανάστευση" των miners.

  14:30 15/06

  Στο -1,2% η τουρκική λίρα, μετά την "αποτυχημένη" συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν

  Απογοήτευση των επενδυτών για τις εξελίξεις στις σχέσεις Ουάσινγκτον - Άγκυρας.

  20:44 14/06

  CABEI (Κεντρ. Αμερική): "Ναι στο bitcoin ως νόμιμο νόμισμα για το Ελ Σαλβαδόρ, αλλά το χρέος σε δολάρια"

  Ο επικεφαλής της Κεντρικής Αμερικανικής Τράπεζας για την Οικονομική Ολοκλήρωση δήλωσε ότι η τράπεζα θα παράσχει στο Ελ Σαλβαδόρ τεχνική βοήθεια για την εφαρμογή του bitcoin ως νόμιμου νομίσματος.

  15:41 14/06

  Το ευρώ ενισχύεται οριακά κατά 0,05%, στα 1,2115 δολάρια

  Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή άνοδο 0,02% και διαμορφώνεται στα 1,4110 δολάρια.

  10:21 14/06

  Ebury: Όλα τα βλέμματα στη συνεδρίαση της Fed

  Και στις αποφάσεις που θα ληφθούν την Τετάρτη.

  09:57 14/06

  Lagarde: Ούτε συζήτηση ακόμη για απόσυρση της έκτακτης βοήθειας από την ΕΚΤ

  Η οικονομία της ευρωζώνης βρίσκεται σε σημείο καμπής αλλά η ανάκαμψη της πρέπει να είναι σταθερή.

  09:34 14/06

  Βitcoin: Άνοδος 10% μετά τη δήλωση Μασκ πως η Tesla θα μπορούσε να το ξαναδεχτεί

  H Tesla είχε διακόψει τις αγορές με bitcoin λόγω ανησυχιών για τις κλιματικές επιπτώσεις της εξόρυξης του.

  08:32 14/06

  A-Quant: Ο πληθωρισμός καλπάζει στις ΗΠΑ, συγκρατημένη αισιοδοξία στην Ευρώπη

  Fed και ανακοινώσεις ευρωπαϊκών, ιαπωνικών και αμερικανικών macro στο επίκεντρο.

  11:00 11/06

  Το ευρώ υποχωρεί 0,35%, στα 1,2127 δολάρια

  Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση 0,21% και διαμορφώνεται στα 1,4147 δολάρια.