Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Νοε-2019 10:01

  Σε κρίσιμο σταυροδρόμι το ευρώ έναντι του δολαρίου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σε κρίσιμο σταυροδρόμι το ευρώ έναντι του δολαρίου

  EURUSD
  Έντονα πτωτική η εβδομάδα που έφυγε για το EURUSD. Η ζώνη αντίστασης 1.1170 – 1.1180 απεδείχθη πολύ δυνατή για να διασπαστεί (η ισοτιμία έφτασε μέχρι το 1.1175) κι έτσι μ’ένα μπαράζ πτωτικών ημερών, η εβδομάδα έκλεισε στο 1.1020, πολύ κοντά στα χαμηλά εβδομάδας του 1.1016. Ειδικά την  Τρίτη όπου και είχαμε την ανακοίνωση του αμερικανικού PMI, πολύ καλύτερο του αναμενομένου, το δολάριο ενισχύθηκε σημαντικά και το EURUSD έχασε το 1.11 για τα καλά. Έστω κι αν τα νέα και οι ανακοινώσεις από την Ευρώπη δεν ήταν απογοητευτικά, η αισιοδοξία σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας, ενίσχυσαν περαιτέρω το USD, ωθώντας την ισοτιμία προς το 1.10 όπως είδαμε. Υπάρχει αισιοδοξία πως και τα δύο μέρη τείνουν να πάρουν πίσω τους δασμούς σε διάφορες φάσεις αν φυσικά επιτευχθεί συμφωνία. Το EURUSD συνεπώς βρίσκεται σ’ένα κρίσιμο σταυροδρόμι: είτε θα υπάρξει καθοδική διάσπαση του 1.10 που θα ανοίξει το δρόμο για το 1.09 (που είναι και το πιθανότερο σενάριο) είτε θα υπάρξει ανάκαμψη και κίνηση μέσα στο κανάλι 1.10 – 1.1180. 

  Η Δευτέρα είναι αργία για τις ΗΠΑ (Ημέρα των Βετεράνων) και για πολλές Ευρωπαϊκές χώρες (Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Α’ και Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου) αλλά την Τρίτη στις 12:00, ανακοινώνεται το Οικονομικό Συναίσθημα μέσω του ZEW Survey για τη Γερμανία και την Ευρωζώνη, την Τετάρτη στις 9:00 ανακοινώνεται ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή της Γερμανίας, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης στις 12:00 και οι δείκτες τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ στις 15:30. Επίσης την Τετάρτη ο πρόεδρος Trump δίνει ομιλία στο Econ Club της Νέας Υόρκης με θέμα το εμπόριο και την οικονομική πολιτική. Την Πέμπτη στις 9:00 ανακοινώνεται το γερμανικό ΑΕΠ με τις εκτιμήσεις να συγκλίνουν σε μία ήπια ύφεση και το ΑΕΠ της Ευρωζώνης στις 12:00 ενώ στις 17:00 υπάρχει η κατάθεση του επικεφαλής της FED Jerome Powell στο Κογκρέσο με θέμα την οικονομική και νομισματική πολιτική. Τέλος την Παρασκευή υπάρχει η σημαντική ομιλία του Poloz της Τράπεζας του Καναδά στο Σαν Φρανσίσκο στις 4:00 και επίσης ανακοινώνονται οι δείκτες τιμών καταναλωτή της Ευρωζώνης στις 12:00, στις 15:00 οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ και στις 16:15 η αμερικανική βιομηχανική παραγωγή. 

  GBPUSD

  Πτωτική με απώλειες άνω του 1% περασμένη εβδομάδα για την ισοτιμία GBPUSD και για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό, ο κύριος υπεύθυνος για την διακύμανση του ζεύγους δεν ήταν το Brexit αλλά η Τράπεζα της Αγγλίας. Ανακοινώθηκε λοιπόν πως στην Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Βρετανίας, υπάρχουν σκέψεις για μείωση των επιτοκίων ενώ παράλληλα o Mark Carney δήλωσε πως η όλη την αβεβαιότητα και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω του Brexit, έχει δημιουργήσει ένα αρνητικό περιβάλλον για την οικονομία της χώρας που δεν απέχει πολύ από τις επιπτώσεις μια ύφεσης. Το GBPUSD λοιπόν παρ΄ότι είχε ανοίξει στο 1.2927, κατάφερε να χάσει ακόμα και το 1.28, κλείνοντας την Παρασκευή στο 1.2777. Κατά τ’άλλα, η χώρα βαίνει προς εκλογές με τον Boris Johnson και το κόμμα του να προηγούνται σημαντικά στις δημοσκοπήσεις. Ενώ πλέον υπάρχουν φόβοι και ανησυχίες για επιστροφή της ισοτιμίας στην περιοχή του 1.25, υπάρχει έντονο το σενάριο ανάκαμψης αφού αναμένεται οι ανακοινώσεις της Τράπεζας της Αγγλίας να έχουν "χωνευτεί" από τις αγορές. Με βάση αυτό το 2ο σενάριο, αναμένεται επιστροφή στην περιοχή του 1.29 και δοκιμές διάσπασης του 1.30 ξανά.

  Χρειάζεται πάντως μεγάλη προσοχή αφού η παρούσα εβδομάδα είναι πολύ για τη βρετανική οικονομία. Εκτός από τις εξελίξεις για το Brexit, υπάρχει σωρεία ανακοινώσεων και συμβάντων. Τη Δευτέρα στις 11:30 ανακοινώνονται πολλά μακροοικονομικά μεγέθη με τα βασικότερα να είναι η βιομηχανική παραγωγή, το εμπορικό ισοζύγιο και το βρετανικό ΑΕΠ. Την Τρίτη στις 11:30 ανακοινώνεται η ανεργία και τα επίπεδα πληρωμών, την Τετάρτη στις 11:30 υπάρχει πάλι σειρά ανακοινώσεων με σημαντικότερες τον δείκτη λιανικών πωλήσεων και τον δείκτη τιμών καταναλωτή και την Πέμπτη οι λιανικές πωλήσεις του Οκτωβρίου στις 11:30.

  USDJPY

  Μετά από την πιθανή και επικείμενη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας, το USDJPY ανέκαμψε εμφανώς με κέρδη κοντά στο 1%. Η ισοτιμία έκλεισε πάνω από το 109, στο 109.24, όχι πολύ μακριά από τα υψηλά εβδομάδας στο 109.48. Τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ ήταν ενθαρρυντικά ενώ από την άλλη πλευρά η Τράπεζα της Ιαπωνίας συνεχίζει να προτίθεται να έχει χαλαρή νομισματική πολιτική. Πιθανόν να υπάρξουν σκαμπανεβάσματα στις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας αφού στη μέση είναι και γεωπολιτικά παιχνίδια αλλά και παιχνίδια πρεστίζ κυβερνήσεων και προσώπων. Προς το παρόν όμως δε φαίνεται διάθεση αναίρεσης της επικείμενης συμφωνίας.

  Ανακοινώθηκαν ήδη νωρίς το πρωί της Δευτέρας οι παραγγελίες μηχανημάτων και το εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας, με τα αποτελέσματα να είναι κατώτερα του αναμενομένου αλλά το USDJPY δοκιμάζει και πάλι την περιοχή του 109. Αν δεν υπάρξει σοβαρή διάσπαση αυτού του επιπέδου, η ισοτιμία αναμένεται να συνεχίσει την ανοδική της τάση και με μία στάση στη ζώνη αντίστασης του 109.80, ίσως οδηγηθεί προς το 110. Τα υπόλοιπα σημαντικά νέα της εβδομάδας για την ιαπωνική οικονομία είναι ο δείκτης τιμών παραγωγού την Τετάρτη στη 1:50, το ιαπωνικό ΑΕΠ την Πέμπτη στη 1:50 και η βιομηχανική παραγωγή την Παρασκευή στις 6:30.

  EURJPY

  Μετά την άνοδο που άρχισε στις 4/10 και ολοκληρώθηκε στις 18/10, το EURJPY παραμένει σ’ένα κανάλι πλάγιας τάσης από το οποίο δεν ξέφυγε την προηγούμενη εβδομάδα. Η μεταβλητότητα συνεχίζει να μειώνεται και η ισοτιμία έκλεισε με μικρή πτώση της τάξης των 45 pips περίπου αλλά το εβδομαδιαίο κλείσιμο ήταν πάνω από το 120, στο 120.39.  Κάποιες διαδηλώσεις και επεισόδια στο Χονγκ Κονγκ σε συνδυασμό μ’ένα γενικότερο κλίμα αναταραχής και αβεβαιότητας σπρώχνουν τους επενδυτές σε ασφαλή καταφύγια όπως το JPY, που στις αρχές της εβδομάδας τουλάχιστον δείχνει να ενισχύεται.  Είναι πιθανόν πως μια καθοδική διάσπαση του 120 αλλά και επιβεβαίωση μέσω διάσπασης της στήριξης του 119.80, θα σημάνει την απαρχή μιας καθοδικής τάσης για την ισοτιμία που θα την οδηγήσει ίσως προς την περιοχή του 119. Αν η διάθεση για ρίσκο επανέλθει σύντομα τότε θα δούμε το EURJPY πάνω από το 121 ξανά, να κοιτάζει πια προς το 122.
  Τα οικονομικά της Ευρώπης και της Ιαπωνίας που ενδέχεται να επηρεάσουν την τάση και να αυξήσουν τη διακύμανση του ζεύγους, αναφέρονται στις αναλύσεις του EURUSD και του USDJPY αντίστοιχα.

  EURGBP

  Το EURGBP συνέχισε την πλάγια κίνησή του στο κανάλι 0.8570 – 0.8680, στο οποίο έχει μπει από τα μέσα του προηγούμενου μήνα εν μέσω αναμονής για το Brexit αλλά και αντιφατικών και αλληλοσυγκρουόμενων στοιχείων από την Ευρώπη. Το κλείσιμο εβδομάδας ήταν στο 0.8625, μόλις 10 pips περίπου κάτω από το άνοιγμα ενώ μέσα στην εβδομάδα είδαμε χαμηλά κάτω από το 0.86, στο 0.8585. Τεχνικά, μια τέτοια συρρίκνωση συνήθως οδηγεί σε έκρηξη προς μια κατεύθυνση αφού οι επενδυτές και οι traders πρέπει κάποια στιγμή να πάρουν μια απόφαση. Αν αυτό συμβεί την παρούσα εβδομάδα, τότε υπάρχει πιθανότητα καθοδικής διάσπασης του 0.86 ξανά με στόχο το 0.85. Ίσως όμως η αναμονή παραταθεί και το ζεύγος συνεχίσει να παραμένει στο κανάλι της πλάγιας τάσης για ακόμα μια εβδομάδα. Τα οικονομικά & ανακοινώσεις της Ευρώπης και της Αγγλίας που ενδέχεται να επηρεάσουν την τάση και να αυξήσουν τη διακύμανση του EURGBP, αναφέρονται στις αναλύσεις του EURUSD και του GBPUSD αντίστοιχα.

  USDCAD

  Μια καλή άνοδο της τάξης του 0.70% είχαμε την περασμένη εβδομάδα για το USDCAD. Η εβδομάδα δεν είδε τιμές κάτω από το 1.31 (χαμηλά στο 1.3115) ενώ κατάφερε να διασπάσει το 1.32 (υψηλό 1.3236) και να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα (κλείσιμο στο 1.3227). Τα απογοητευτικά αποτελέσματα από την αγορά εργασίας του Καναδά την Παρασκευή, σε συνδυασμό με άλλες αρνητικές ειδήσεις νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα (Εισαγωγές, Εξαγωγές και ΡΜΙ) συνετέλεσαν στην αποδυνάμωση του CAD ενώ σίγουρα βοήθησε και η ενίσχυση του USD με βάση τα θετικά νέα από το μέτωπο του εμπορικού πολέμου. Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου δεν μπόρεσε να βοηθήσει ιδιαίτερα το καναδικό νόμισμα το οποίο είχε τη μεγαλύτερη πτώση του την Παρασκευή όπου και έχασε 0.40% περίπου. Ήταν η μέρα που υπήρξε η διάσπαση του 1.32. Το ανοδικό μομέντουμ φαίνεται αρκετά ισχυρό για την ισοτιμία και αν η ανοδική τάση συνεχιστεί, θα δοκιμάσει πια την πολύ ισχυρή αντίσταση του 1.3340.

  Η Δευτέρα είναι αργία για τον Καναδά (Ημέρα Μνήμης) ενώ την Πέμπτη στις 15:30 ανακοινώνεται ο δείκτης τιμών νέων κατοικιών και την Παρασκευή στις 15:30 υπάρχει η σημαντική ομιλία του Timothy Lane της Τράπεζας του Καναδά καθώς και η ανακοίνωση των πωλήσεων κατοικιών στις 16:00.

  USDCHF

  Όπως αναμέναμε, η πτώση που εμφάνισε το USDCHF ήταν παροδική και οι τιμές κοντά στο 0.9830 αποτέλεσαν βραχυπρόθεσμο πυθμένα για την ισοτιμία που ανέκαμψε έντονα, διασπώντας σε πρώτη φάση το 0.99, προσεγγίζοντας κατόπιν το 1:1 με κλείσιμο εβδομάδας στο 0.9972. Το USDCHF δείχνει να επανήλθε στη φυσική του θέση δηλαδή να φλερτάρει με το 1:1 και να ταλανίζεται πάνω από το 0.99. Αναμένεται συνεπώς να δούμε αν η ορμή της ανοδικής τάσης της προηγούμενης εβδομάδας είναι ικανή να σπρώξει το USDCHF τόσο ώστε να διασπάσει αυτό το επίπεδο για τα καλά ή αν θα συνεχίσει να κινείται μεταξύ του 0.99 και του 1. Χωρίς να αποκλείουμε τίποτα, τα νέα από τις ΗΠΑ φαίνεται να ενισχύουν το δολάριο και έτσι, καθόλου απίθανο είναι να δούμε αυτή την περιβόητη διάσπαση και παραμονή πάνω από το 1:1 να πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα.

  Ήρεμη η εβδομάδα από την άποψη των ανακοινώσεων και των οικονομικών ειδήσεων για την ελβετική οικονομία. Την Πέμπτη στις 9:30 ανακοινώνονται οι τιμές παραγωγού & εισαγωγών και την ίδια μέρα στις 19:30 υπάρχει η σημαντική ομιλία της Andrea Maechler της Τράπεζας της Ελβετίας.

  AUDUSD

  Πτωτική η εβδομάδα για το AUDUSD που δεν κατάφερε καν να μείνει πάνω από το 0.69 και έκλεισε στο 0.6861 με πολύ μικρή όμως μεταβλητότητα. Η μεταβλητότητα του ζεύγους έπιασε κορυφή γύρω στα μέσα Αυγούστου και έκτοτε βαίνει μειούμενη. Η συνεδρίαση της RBA την περασμένη Παρασκευή υπήρξε καταλυτική αφού εκδηλώθηκαν ανησυχίες πως μια μείωση επιτοκίων θα είχε παρενέργειες στην αυστραλιανή οικονομία και στο επενδυτικό συναίσθημα. Επιπρόσθετα, τα γεγονότα και οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ επιτείνουν με τη σειρά τους το κλίμα αβεβαιότητας. Αυτά τα νέα φαίνεται να υπερισχύουν του θετικού συναισθήματος συμφωνίας για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας και έτσι το AUD παραμένει αδύναμο. Φαίνεται πλέον ορατό το σενάριο της δοκιμασίας της στήριξης του 0.6815 ενώ τυχόν ανοδική αντίδραση είναι δύσκολο να ξεφύγει από την ισχυρή αντίσταση του 0.6930. Είναι λοιπόν πιθανόν αυτή την εβδομάδα να δούμε την ισοτιμία να κινείται σε αυτό το κανάλι.

  Τη Δευτέρα ανακοινώνονται οι ξένες άμεσες επενδύσεις στην Κίνα, την Τρίτη στις 2:30 ανακοινώνεται η επιχειρηματική εμπιστοσύνη από την Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας, την Τετάρτη στη 1:30 η καταναλωτική εμπιστοσύνη Westpac από τη σχολή οικονομικών και το ινστιτούτο εμπορίου της Μελβούρνης, την Πέμπτη στις 00:50 μιλάει σε πάνελ στη Μελβούρνη η Michell Bullock της Τράπεζας της Αυστραλίας, την ίδια μέρα στις 4:00 έχουμε την ανακοίνωση για τη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις της Κίνας που συνοδεύονται από συνέντευξη τύπου από την εθνική στατιστική υπηρεσία της Κίνας και τέλος την Παρασκευή στις 3:30 στο Σίδνεϊ, δίνει σημαντική ομιλία ο Guy Debelle της Τράπεζας της Αυστραλίας.

  SP500

  Το ράλι του SP500 συνεχίστηκε για ακόμα μια εβδομάδα. Ο δείκτης είχε άνοδο 0.75% περίπου με κλείσιμο πάντως κάτω από το ψυχολογικό όριο των 3.100 μονάδων, στις 3.090 μονάδες. Η άνοδος αυτή ήταν για πέμπτη συνεχή εβδομάδα, απ’όταν ξεκίνησε και η μεγάλη άνοδος από την περιοχή των 2.930 μονάδων. Και οι πέντε εβδομάδες είχαν καθαρή άνοδο και πλέον όλοι οι επενδυτές στοχεύουν στην διάσπαση των 3.100 μονάδων που θα δώσει νέο οξυγόνο περαιτέρω ανόδου στον δείκτη. Φυσικά χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή γιατί τυχόν βραχυπρόθεσμες κατοχυρώσεις κερδών θα οδηγήσουν τον SP500 σε διορθώσεις.

  DAX30

  Εκρηκτική η εβδομάδα για τον DAX30 που έκλεισε με κέρδη της τάξης του 2.10% την προηγούμενη εβδομάδα. Το κάστρο των 13.000 μονάδων έπεσε από τη Δευτέρα και η άνοδος συνεχίστηκε με ένταση όλες τις ημέρες και έτσι το κλείσιμο της Παρασκευής ήταν στις 13.264 μονάδες ενώ την Πέμπτη είδαμε ακόμα και προσέγγιση των 13.300 μονάδων. Θεωρούμε υπεραισιόδοξες τις εκτιμήσεις της αγοράς για τα επίπεδα αυτά και ίσως δούμε σημαντικές διορθώσεις για τον δείκτη μέσα στην εβδομάδα που φαίνεται όμως να έχει παγιώσει πλέον τις 13.000 μονάδες. Ο DAX30 βρίσκεται τεχνικά στο διάγραμμα ημέρας, σε υπεραγορασμένα επίπεδα από τα τέλη του περασμένου μήνα.

  FTSE100

  Θετική η εβδομάδα για τον βρετανικό δείκτη FTSE100, ο οποίος έκλεισε με κέρδη 0.90% περίπου αλλά με την μεταβλητότητα να μειώνεται συνεχώς. Είναι φανερή η στάση αναμονής των επενδυτών σε σχέση με το Brexit ενώ είναι ξεκάθαρη και άνοδος από τις αρχές Οκτωβρίου, όπου και είχαμε προσέγγιση των 7.000 μονάδων. Το κλείσιμο εβδομάδας έγινε στις 7.381 μονάδες ενώ την Πέμπτη ο δείκτης υπερέβη ακόμα και τις 7.400 μονάδες (υψηλά εβδομάδας στις 7.432 μονάδες). Από την Πέμπτη το μεσημέρι πάντως άρχισε μια έντονα καθοδική κίνηση για τον δείκτη που συνεχίστηκε και την Παρασκευή και ίσως αυτό αποτελεί προάγγελο περαιτέρω διόρθωσης κάτω από τις 7.300 μονάδες.

  Χρυσός

  Μια από τις πιο έντονα καθοδικές εβδομάδες για τον χρυσό βιώσαμε την εβδομάδα που έφυγε. Η πτώση ήταν της τάξης του 3.60% και ενώ το άνοιγμα ήταν στα $1.514/ουγκιά περίπου, μέσα στην Τρίτη τα $1.500 κατέρρευσαν και παρόλη την ανοδική αντίδραση της Τετάρτης, η έντονη πτώση συνεχίστηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή και έτσι ο χρυσός έκλεισε τελικά στα $1.459. Οι εβδομαδιαίες απώλειες ήταν της τάξης των $55 περίπου αφού υπήρξε ένας κατευνασμός του διεθνούς κλίματος με απότοκο τη διάθεση και ρίσκο αλλά από την άλλη υπήρξε ισχυροποίηση του δολαρίου λόγω καλού κλίματος από το μέτωπο του εμπορικού πολέμου. Άραγε η πτώση αυτή αποτελεί το τέρμα της μακροπρόθεσμης ανοδικής τάσης του χρυσού που ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2018 ή θα δούμε επαναφορά τιμών πάνω από τα $1.480 και κίνηση στο γνωστό κανάλι $1.480 - $1.515 των τελευταίων εβδομάδων; Οι απόψεις των αναλυτών διίστανται και έτσι και τα δύο σενάρια είναι πιθανά.

  Πετρέλαιο

  Το πετρέλαιο διεύρυνε τα κέρδη του την περασμένη εβδομάδα όπου και είχε κέρδη 1.80%. Το άνοιγμα ήταν στα $56.35 και το κλείσιμο στα $57.32 ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη είχαμε προσπάθειες προσέγγισης των $58. Μια συνεχής παραμονή πάνω από τα $56.60 ίσως σηματοδοτήσει μια εδραίωση αγοραστών για το πετρέλαιο με στόχο τα $58 ενώ το πιθανότερο σενάριο είναι πως αυτά τα επίπεδα είναι δύσκολο να κρατηθούν και ίσως δούμε το πετρέλαιο να "κοιτάει προς τα $55 ξανά. Το IPO της Aramco συνεχίζει να επικρατεί ειδησεογραφικά αλλά προκειμένου αυτός ο κολοσσός να πετύχει καλύτερες τιμές, η Σαουδική Αραβία θα πρέπει να σταματήσει την περαιτέρω αποδυνάμωση των τιμών του πετρελαίου. Υπάρχουν επίσης υπόνοιες και ανησυχίες για μείωση της ζήτησης αλλά και για περαιτέρω μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ. Τα παραπάνω δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας και γι’αυτό παρατηρείται συνεχής μείωση της μεταβλητότητας.

  Bitcoin

  Το Bitcoin, το σημαντικότερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, είχε την περασμένη εβδομάδα μια μικρή πτώση για τα δεδομένα του, που συνοδεύτηκε από μείωση της μεταβλητότητας. Είναι η τρίτη κατά σειρά ελαφρώς πτωτική εβδομάδα μετά την εκρηκτική άνοδο της εβδομάδας μεταξύ 21/10 – 27/10 όπου οδήγησε το Bitcoin πάνω από τα $10.000 και πάλι. Το Σαββατοκύριακο υπήρξαν προσπάθειες ανοδικής αντίδρασης ωστόσο η Δευτέρα έως τώρα δείχνει να είναι ξεκάθαρα πτωτική. Από την άλλη, δεν φαίνεται να έχει αλλοιωθεί ακόμα σημαντικά η ανοδική τάση που ξεκίνησε όπως είδαμε στα τέλη Οκτωβρίου. Αυτό μάλλον θα σηματοδοτηθεί από μια καθοδική διάσπαση της στήριξης των $8.600. Η συρρίκνωση της μεταβλητότητας στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, συνήθως οδηγεί σε έκρηξη τιμών και δημιουργία νέας τάσης. Μένει να δούμε αν η αναμονή θα παραταθεί ή αν αυτή η τάση θα δημιουργηθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα. Μια καθοδική διάσπαση των $8.600 θα αντιστρέψει την τάση κάνοντας απολύτως ορατά τα $8.000, ενώ μια επιστροφή πάνω από τα $9.000 θα παγιώσει την ανοδική τάση με ορατά τα $10.000. Θυμίζουμε πως αυτή την εποχή το Bitcoin έχει μια μέση ημερήσια διακύμανση άνω των $400.

   

  www.a-quant.com

  www.algo-profits.com

  ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
  Η πληροφορία που περιέχεται στην παρούσα αναφορά είναι μόνο γενικής φύσης, δεν είναι προσωπική οικονομική ή επενδυτική συμβουλή και δεν αποτελεί προτροπή για αγορά, πώληση ή οποιαδήποτε άλλη επενδυτική κίνηση ή δραστηριότητα. Δε λαμβάνει υπ’όψιν τους στόχους σας, την οικονομική σας κατάσταση και τις προσωπικές σας ανάγκες.

  Η a-Quant δεν είναι υπεύθυνη για τις ενέργειές σας και σας συμβουλεύει να επικοινωνήσετε με έναν διαπιστευμένο οικονομικό σύμβουλο πριν ενεργήσετε με βάση κάποια πληροφορία που περιέχεται στο παρόν γενικού ενδιαφέροντος report

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:47 06/12

  Ικανοποιημένη από τις δημοσκοπήσεις η στερλίνα

  "Η εμπιστοσύνη ανάμεσα στους επενδυτές από την προβλεπόμενη νίκη των Συντηρητικών στις εκλογές της ερχόμενης Πέμπτης που θα τους δώσει άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, δίνει ισχυρή στήριξη στη...

  12:52 04/12

  Σε υψηλό επταμήνου η βρετανική λίρα

  Με ώθηση από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν αυτοδύναμη κυβέρνηση των Συντηρητικών.

  11:41 02/12

  Ευρωζώνη: Συρρικνώθηκε για 10ο μήνα η μεταποίηση

  Η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη συρρικνώθηκε για 10ο συνεχόμενο μήνα το Νοέμβριο, αν και οι πληγείσες βιομηχανίες της ευρωζώνης ίσως να έχουν ανακάμψει, καθώς οι forward looking δείκτες...

  09:13 02/12

  Κίνα: Επιτάχυνση της αύξησης στη βιομηχανική δραστηριότητα τον Νοέμβριο

  Ο δείκτης τιμών για την αγορά πρώτων υλών από την βιομηχανία (PMI) καταγράφηκε στις 51,8 μονάδες το Νοέμβριο, έναντι 51,7 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

  14:49 29/11

  Η διάδοχος της Lautenschlaeger στο δ.σ. της ΕΚΤ υπερασπίζεται τις αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ

  Η Γερμανίδα οικονομολόγος Isabel Schnabel, η οποία πρόκειται να ενταχθεί στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΚΤ, υπερασπίστηκε το πρόσφατο πρόγραμμα μέτρων στήριξης της τράπεζας, υποστηρίζοντας ότι ο...

  14:32 25/11

  DW: Η "άνοιξη" των ελληνικών ομολόγων

  Θετικό κλίμα καταγράφεται μέσω άρθρων του γερμανόφωνου τύπου για τα ελληνικά ομόλογα. Τα κόκκινα δάνεια παραμένουν η πιο "βαριά κληρονομιά" της κρίσης. SZ: κομβικός ο ρόλος της αυτοδιοίκησης για την...

  12:33 25/11

  Εβδομαδιαίο report Ebury: Thanksgiving και για…. νομίσματα

  Σε ασυνήθιστα μικρό φάσμα κινήθηκαν τα νομίσματα της G10 την περασμένη εβδομάδα.

  14:47 22/11

  Σε χαμηλό έξι μηνών το bitcoin λόγω Κίνας

  Σε χαμηλό έξι μηνών διολίσθησε το bitcoin την Παρασκευή μετά τη νέα προσπάθεια που εκκινεί η Κίνα κατά των κρυπτονομισμάτων, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που υπάρχουν στην έκδοση ή συναλλαγή...

  11:00 22/11

  Ευρωζώνη: Μικρή ανάκαμψη του μεταποιητικού PMI, σε χαμηλό 10 μηνών οι υπηρεσίες

  Η οικονομία της Ευρωζώνης παρέμεινε κοντά στη στασιμότητα για τρίτο διαδοχικό μήνα το Νοέμβριο.

  11:29 20/11

  Προειδοποίηση από ΕΚΤ για τα χαμηλά επιτόκια: Ενθαρρύνουν την ανάληψη κινδύνων

  Οι καθοδικοί κίνδυνοι στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας και της Ευρωζώνης έχουν αυξηθεί και συνεχίζουν να δημιουργούν προκλήσεις.

  09:14 20/11

  Lane (ΕΚΤ): Αποκλείει ύφεση στην ευρωζώνη, αναμένει ανάκαμψη στην επόμενη διετία

  "Η δυναμική είναι απογοητευτική αλλά όχι αρνητική", τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ.

  08:53 20/11

  Ιαπωνία: Εμπορικό πλεόνασμα για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες

  Η Ιαπωνία κατέγραψε εμπορικό πλεόνασμα 17,3 δισ. γιεν (159 εκατ. δολαρίων) τον Οκτώβριο, για πρώτη φορά εδώ και τέσσερις μήνες, καθώς οι εξαγωγές στις ΗΠΑ μειώθηκαν και οι τιμές του πετρελαίου...

  17:43 19/11

  Williams (Fed): Σε καλό σημείο η αμερικανική οικονομία

  Ο πρόεδρος της New York Fed, John Williams δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος με την τρέχουσα κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.

  19:29 15/11

  Κέρδη για τη στερλίνα μετά την απόφαση Φάρατζ να μην διεκδικήσει άλλες 43 εκλογικές περιφέρειες

  Σημείωσε άνοδο 0,25%, στο 1,29 δολάρια, καταγράφοντας υψηλό 10 ημερών

  08:53 15/11

  Νότια Κορέα: Στα 5,3 δισ. δολάρια καταγράφηκε το εμπορικό πλεόνασμα τον Οκτώβριο

  Η Νότια Κορέα παρουσίασε εμπορικό πλεόνασμα για 93ο συνεχιζόμενο μήνα.

  21:22 14/11

  Πάουελ (Fed): Δε βλέπω να έρχεται άμεσα η "ώρα της κρίσης" για την αμερικανική οικονομία

  Οι δηλώσεις του κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσης του στο Κογκρέσο.

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων