Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Οκτ-2019 10:01

  Brexit και εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας πάλι στο προσκήνιο για τα νομίσματα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Brexit και εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας πάλι στο προσκήνιο για τα νομίσματα

   

  EURUSD
  Η προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε καθοδικά για το EURUSD, αγγίζοντας το 1.0940 την Τρίτη αλλά από την Τετάρτη και μετά ξεκίνησε ανοδική πορεία, διέσπασε το 1.10, έφτασε μέχρι το 1.1062 (αγγίζοντας την περιοχή 1.1070 – 1.1080 που είχαμε εκτιμήσει την προηγούμενη εβδομάδα) που αποτελεί υψηλό περίπου 2 μηνών για την ισοτιμία, για να κλείσει τελικά στο 1.1042. Η άνοδος αυτή οφείλεται εν πολλοίς στα θετικά νέα από την Αγγλία σε σχέση με το Brexit καθώς και στις πρόσφατες θετικές εξελίξεις στο θέμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας. Οι δύο αυτές σημαντικές εξελίξεις έφεραν έναν τόνο αισιοδοξίας στις αγορές έτσι ώστε οι ανακοινώσεις των πρακτικών των κεντρικών τραπεζών δεν περιείχαν πληροφορίες ικανές να υπερισχύσουν. Η τρέχουσα εβδομάδα δεν περιέχει σημαντικά τακτικά νέα ή οικονομικές ανακοινώσεις που θα μπορούσαν από μόνα τους να καθορίσουν τις τάσεις των αγορών κι έτσι τα νέα σε σχέση με το Brexit και τον αμερικανο-κινεζικό εμπορικό πόλεμο αναμένεται να κυριαρχήσουν και πάλι.

  H Δευτέρα είναι αργία για τις ΗΠΑ και για πολλές άλλες αμερικανικές χώρες και συνεπώς αναμένουμε μειωμένη μεταβλητότητα στο USD, υπάρχει όμως η ανακοίνωση της βιομηχανικής παραγωγής για την Ευρωζώνη στις 12:00. Τις υπόλοιπες μέρες ξεχωρίζουν η ανακοίνωση του οικονομικού κλίματος στη Γερμανία (ZEW Survey) την Τρίτη στις 12:00, οι δείκτες τιμών καταναλωτή της Ευρωζώνης την Τετάρτη στις 12:00, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ την Τετάρτη στις 15:30, μια σειρά οικονομικών ανακοινώσεων για τις ΗΠΑ την Πέμπτη με σημαντικότερες τις οικοδομικές άδειες στις 15:30 και τη βιομηχανική παραγωγή στις 16:15 και ο αμερικάνικος δείκτης Leading την Παρασκευή στις 17:00. Σημαντική επίσης είναι η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 17 και 18/10 με τρία βασικά θέματα στην ατζέντα: το μπάτζετ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι προτεραιότητες της επόμενης 5ετίας και το Brexit. 

  GBPUSD
  Ισχυρά κέρδη που άγγιξαν το 3%, είχαμε για την Στερλίνα την εβδομάδα που πέρασε. Ανακοινώσεις από την πλευρά της Αγγλίας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενθάρρυναν σενάρια συμφωνίας και έτσι το GBPUSD ξεπέρασε σε κάποια φάση το 1.27 (υψηλά εβδομάδας 1.2706) για να κλείσει τελικά στο 1.2663. Όλη η άνοδος έλαβε χώρα την Πέμπτη και την Παρασκευή, αφού οι τρεις πρώτες μέρες της εβδομάδας ήταν καθοδικές (άνοιγμα εβδομάδας στο 1.2311 και κλείσιμο Τετάρτης στο 1.2204). Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου όμως, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson δήλωσε ότι υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος για μια συμφωνία, ψαλιδίζοντας κάπως τις ελπίδες εν όψει της σημαντικής Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 17 και 18/10. Όσο δεν θα υπάρχουν θετικά νέα για το Brexit, το πιθανότερο είναι ένα πισωγύρισμα της τιμής μέχρι την σημαντική στήριξη του 1.2510 ενώ θετικές ειδήσεις θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν την ισοτιμία ακόμα και μέχρι το 1.30.

  Εκτός από τα νέα των ΗΠΑ που είδαμε στην ενότητα του EURUSD, η εβδομάδα περιέχει σημαντικές ανακοινώσεις για τη Βρετανική οικονομία. Οι πιο σημαντικές είναι η ομιλία του Jon Canliffe της Τράπεζας της Αγγλίας τη Δευτέρα στις 15:10, ο δείκτης ανεργίας ILO την Τρίτη στις 11:30, μια σειρά ανακοινώσεων την Τετάρτη στις 11:30 (δείκτες τιμών λιανικής, δείκτες τιμών παραγωγού, δείκτες τιμών καταναλωτή), οι λιανικές πωλήσεις και οι πιστωτικές συνθήκες την Πέμπτη στις 11:30 και η αξιολόγηση του Βρετανικού χρέους από τη Fitch την Παρασκευή.

  USDJPY
  Ο άνεμος αισιοδοξίας που κυριάρχησε την προηγούμενη εβδομάδα στις διεθνείς αγορές, επανέφερε εν μέρει τη διάθεση για ρίσκο και απομάκρυνε τους επενδυτές και τους traders από ασφαλή καταφύγια όπως είναι το JPY. O Donald Trump δήλωσε στο Twitter ότι η Αμερική και η Κίνα έφτασαν σε πρώτη φάση συμφωνίας ενώ o Steven Mnuchin συνέχισε στο ίδιο τέμπο λέγοντας πως ο επόμενος γύρος δασμών που είχε προαναγγελθεί δεν πρόκειται να προχωρήσει. Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να έχουμε μια ισχυρή άνοδο του USDJPY της τάξης του 1.5%, με υψηλά εβδομάδας στο 108.62 και κλείσιμο στο 108.31. Η περιοχή 108.60 – 108.80 αποτελεί ισχυρή αντίσταση για το ζεύγος αλλά τυχόν νέες θετικές εξελίξεις σε σχέση με τον αμερικανο-κινεζικό εμπορικό πόλεμο θα μπορούσαν να οδηγήσουν την ισοτιμία ακόμα και στην περιοχή του 109.50. Αντίθετα, τυχόν αρνητικά ή δυσμενή νέα για τον εμπορικό πόλεμο ή νέα που θα μπορούσαν να επιφέρουν ανασφάλεια (μην ξεχνάμε ότι η εβδομάδα είναι σημαντική για τις εξελίξεις στη Συρία και την εισβολή του τουρκικού στρατού), θα μπορούσαν να στείλουν την ισοτιμία πίσω στην περιοχή του 107.

  Η Δευτέρα είναι δημόσια αργία στην Ιαπωνία (ημέρα του αθλητισμού) και σε συνδυασμό με την αργία στις ΗΠΑ, αναμένεται να έχουμε σημαντική μείωση της μεταβλητότητας. Πέραν των άλλων οικονομικών ανακοινώσεων και συμβάντων των ΗΠΑ που αναφέρονται στην ενότητα του EURUSD, υπάρχουν νέα και ανακοινώσεις για την Ιαπωνική οικονομία την τρέχουσα εβδομάδα. Αυτές που ξεχωρίζουν είναι κυρίως η σημαντική ομιλία του Haruhiko Kuroda (Τράπεζα της Ιαπωνίας) την Τρίτη στις 3:30, η βιομηχανική παραγωγή την Τρίτη στις 7:30, οι δείκτες τιμών καταναλωτή την Παρασκευή στις 2:30 και οι ξένες επενδύσεις σε ιαπωνικές μετοχές και ομόλογα την Παρασκευή στις 2:50

  EURJPY
  Ανοδική αντίδραση έβγαλε το EURJPY εν μέσω της ευφορίας που επεκράτησε στις διεθνείς αγορές λόγω των εξελίξεων στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας και του Brexit. Η άνοδος ήταν πάνω από 2%, με κλείσιμο εβδομάδας στο 119.76, ωστόσο δεν μπόρεσε να διασπαστεί η πολύ σημαντική αντίσταση της τιμής 120 κι έτσι αναμένεται μια έστω και πρόσκαιρη καθοδική αντίδραση τεχνικού τύπου. Αν ο άνεμος αισιοδοξίας συνεχίσει να πνέει θα δούμε το EURJPY μέσα στην εβδομάδα πάνω από το 120, ίσως στην περιοχή τιμών του 120.40, ενώ και διάσπαση του 121 δεν θεωρείται απίθανη. Αντιθέτως τυχόν επιδείνωση του κλίματος των σχέσεων ΗΠΑ – Κίνας (ο πρόεδρος Trump μάς έχει άλλωστε συνηθίσει σε αντιφατικές δηλώσεις) θα μπορούσε να οδηγήσει την ισοτιμία ακόμα και στην περιοχή του 118.30.

  Τα οικονομικά της Ευρώπης και της Ιαπωνίας που ενδέχεται να επηρεάσουν την τάση και να αυξήσουν τη διακύμανση του ζεύγους, αναφέρονται στις αναλύσεις του EURUSD και του USDJPY αντίστοιχα.

  EURGBP
  Το EURGBP ξεκίνησε ανοδικά, όπως αναμενόταν, τις τρεις πρώτες μέρες της προηγούμενης εβδομάδας αγγίζοντας το 0.90 και φτάνοντας μέχρι το 0.9019 την Πέμπτη, ενώ μετά τις βάσιμες προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν για συμφωνία Αγγλίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, η Στερλίνα ενισχύθηκε σημαντικά και είχαμε σημαντική πτώση σχεδόν 300 pips για την ισοτιμία και κλείσιμο στο 0.8722. Συνολικά η πτώση της εβδομάδας ήταν πάνω από 2%. Οι δηλώσεις του Boris Johnson το σαββατοκύριακο επανέφεραν προβληματισμούς στις αγορές και έτσι αναμένεται μια διόρθωση της τιμής μέχρι την περιοχή του 0.88. Σε οποιαδήποτε φάση της εβδομάδας όμως (ειδικά κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 17 και 18/10) υπάρξουν νέα για την αναθέρμανση μιας συμφωνίας, η ισοτιμία θα μπορούσε να φτάσει μέχρι την περιοχή του 0.8660 και αν αυτό συνεχιστεί ίσως δούμε το EURGBP λίγο πιο πάνω από το 0.85.

  Τα οικονομικά της Ευρώπης και της Αγγλίας που ενδέχεται να επηρεάσουν την τάση και να αυξήσουν τη διακύμανση του EURGBP, αναφέρονται στις αναλύσεις του EURUSD και του GBPUSD αντίστοιχα.

  USDCAD
  To USDCAD μέχρι την Παρασκευή είχε λίγο ως πολύ σταθεροποιητικές τάσεις με ελαφρά καθοδική τάση με βασικότερη αιτία την ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου. Μετά τη θετική έκπληξη όμως από την ανακοίνωση της ανεργίας για τον Καναδά την Παρασκευή (5.5% σε σχέση με εκτίμηση – πρόβλεψη 5.7%), το καναδικό δολάριο ενισχύθηκε σημαντικά και έτσι είχαμε σημαντική πτώση για την ισοτιμία που άγγιξε τα 100 pips. Η εβδομάδα έκλεισε τελικά πάνω από το 1.32, στο 1.3202, δείχνοντας μια αδυναμία για περαιτέρω πτώση ενώ μια ανοδική αντίδραση για το ζεύγος θα μπορούσε να το οδηγήσει στην περιοχή τιμών του 1.3280 σε πρώτη φάση, χωρίς να αποκλείεται και νέα ενίσχυση του USD κι έτσι να δούμε το USDCAD ακόμα και μέχρι το 1.3330.

  Αργία η Δευτέρα και στον Καναδά (Ημέρα Ευχαριστιών) και στις ΗΠΑ (Ημέρα του Κολόμβου) κι έτσι το USDCAD δεν αναμένεται να κινηθεί ιδιαιτέρως. Τις υπόλοιπες μέρες οι ανακοινώσεις της οικονομίας του Καναδά μαζί με τα νέα των ΗΠΑ που είδαμε στην ενότητα USD, αναμένεται να μεταβάλουν τη διακύμανση και την τάση του ζεύγους είναι οι τιμές υπαρχόντων κατοικιών την Τρίτη στις 16:00, οι δείκτες τιμών καταναλωτή την Τετάρτη στις 15:30 και τα βιομηχανικά αγαθά την Πέμπτη στις 15:30.

  USDCHF
  Όπως αναμενόταν, το USDCHF πλησίασε πάλι την ισοτιμία – ορόσημο του 1:1, φτάνοντας μέχρι το 0.9990 την Παρασκευή. Η μεταβλητότητα μέσα στην εβδομάδα ωστόσο ήταν μειωμένη αφού η ισοτιμία διατηρήθηκε πάνω από το 0.99, με χαμηλά εβδομάδας στο 0.9904. Η εβδομάδα έκλεισε στο 0.9970, σχετικά κοντά στο 1:1 και έτσι σενάρια διάσπασης του 1:1 προκρίνονται αυτήν την εβδομάδα εκτός κι αν υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις στο θέμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας.  Το θετικό σενάριο θα μπορούσε να οδηγήσει το USDCHF πάνω από το 1.0070 – 1.0080 ενώ το αρνητικό σενάριο θα μπορούσε να το καθηλώσει στην περιοχή του 0.99.

  Οι σημαντικές ανακοινώσεις της Ελβετικής οικονομίας περιλαμβάνουν κυρίως τους δείκτες τιμών εισαγωγών & παραγωγού την Τρίτη στις 9:30, τις εισαγωγές – εξαγωγές και το εμπορικό ισοζύγιο την Πέμπτη στις 9:00

  AUDUSD
  Οι τρεις πρώτες ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας ήταν ελαφρώς καθοδικές για το AUDUSD αφού η ισοτιμία συνέχισε την αναμενόμενη μακροπρόθεσμη καθοδική της τάση, φτάνοντας τα ξημερώματα της Πέμπτης μέχρι το 0.6710. Τα θετικά νέα από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας όμως από την Πέμπτη και μετά έδωσαν μεγάλη ώθηση στο AUD και έτσι το ζεύγος αντέδρασε έντονα ανοδικά με υψηλά εβδομάδας πάνω από το 0.68, στο 0.6810 και κλείσιμο στο 0.6792. Το κλείσιμο κάτω από το 0.68 σε σχέση με τα ανάμικτα νέα από την Κίνα που ανακοινώθηκαν νωρίς τη Δευτέρα 14/10 (χειρότερες του αναμενομένου οι εισαγωγές – εξαωγές, καλύτερο του αναμενομένου του εμπορικό ισοζύγιο), ίσως πιέσουν την ισοτιμία μέχρι την περιοχή του 0.6720. Αντίθετα, νέες θετικές εξελίξεις σε σχέση με τον αμερικανο-κινεζικό εμπορικό πόλεμο θα δώσουν νέα ώθηση στο AUD και θα μπορούσαν να οδηγήσουν την ισοτιμία AUDUSD μέχρι την περιοχή του 0.6870.

  Πολύ σημαντική εβδομάδα ανακοινώσεων και ειδήσεων, κυρίως για την Κίνα (που επηρεάζει άμεσα όπως έχουμε δει την αυστραλέζικη οικονομία και κατ΄επέκταση και το AUDUSD) αλλά και για την Αυστραλία την τρέχουσα εβδομάδα. Οι εισαγωγές – εξαγωγές και το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας ανακοινώθηκαν όπως είδαμε νωρίς τη Δευτέρα, ενώ αναμένονται οι δείκτες τιμών καταναλωτή και παραγωγού της Κίνας την Τρίτη στις 4:30, ο αυστραλέζικος δείκτης Westpac την Τετάρτη στις 2:30, η ομιλία του Guy Debelle (Τράπεζα της Αυστραλίας) στο Σίδνεϋ την Πέμπτη στις 1:10 που ακολουθείται από τις ανακοινώσεις της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης και της ανεργίας της Αυστραλίας την ίδια μέρα στις 3:30 και μια σειρά κινεζικών ανακοινώσεων την Παρασκευή στις 5:00, όπως το κινεζικό ΑΕΠ, η βιομηχανική παραγωγή, οι λιανικές πωλήσεις και οι ιδιοκτησιακές επενδύσεις.

  SP500
  Καθοδικές οι δύο πρώτες μέρες για τον SP500 αλλά οι τρεις μέρες που ακολούθησαν έδωσαν σημαντικά κέρδη για τον δείκτη την εβδομάδα που πέρασε, της τάξης του 1.2%. Η μεταβλητότητα επίσης αυξήθηκε σημαντικά, με τρανό παράδειγμα την Πέμπτη που μας πέρασε όπου ο δείκτης κινήθηκε από τις 2.880 μονάδες έως τις 2.952 μονάδες. Τα υψηλά εβδομάδας ήταν στις 2.993 μονάδες και το κλείσιμο στις 2.970 μονάδες, με εμφανή την αδυναμία προσέγγισης των 3.000 μονάδων. Η αισιοδοξία που επικρατεί θα μπορούσε να οδηγήσει τον SP500 αυτή την εβδομάδα στην περιοχή των 3.000 μονάδων αλλά το κλίμα παραμένει εύθραυστο αφού συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί ενώ πιθανές επιπλοκές στην εισβολή της Τουρκίας στη Συρία θα μπορούσαν να περιπλέξουν περισσότερο ακόμα το διεθνές περιβάλλον.

  DAX30
  Σταθεροποιητικές τάσεις είχε ο Γερμανικός δείκτης DAX30 στις αρχές της εβδομάδας, με κάποιες ελαφρά ανοδικές τάσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη αλλά η Παρασκευή συνοδεύτηκε από ισχυρή άνοδο και κλείσιμο εβδομάδας στις 12.461 μονάδες, έστω κι αν την Παρασκευή το απόγευμα ο δείκτης πέρασε αρκετά πάνω από τις 12.500 μονάδες, φτάνοντας μέχρι τις 12.558 μονάδες. Το κλείσιμο εβδομάδας πάνω στην σημαντική αντίσταση των 12.450 – 12.460 μονάδων ωστόσο δημιουργεί ανάμικτες εικόνες και σε σχέση με τα τελευταία γνωστά προβλήματα για την Γερμανική οικονομία ίσως ευνοήσουν μια μικρή διόρθωση για τον δείκτη. Αν επιπλέον, δεν υπάρξουν νέα καύσιμα θετικών ειδήσεων τότε αυτή η διόρθωση ίσως επεκταθεί και έτσι ο δείκτης θα μπορούσε να επανέλθει πίσω στην περιοχή των 12.250 μονάδων. Αν όμως έχουμε θετικές εξελίξεις σε σχέση με το Brexit αλλά και τον αμερικανο-κινεζικό εμπορικό πόλεμο τότε ο δείκτης θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τις 12.570 μονάδες.

  FTSE100
  Θετική η εβδομάδα που πέρασε για τον Βρετανικό δείκτη FTSE100, ο οποίος έκλεισε στις 7.226 μονάδες και κέρδη 0.9% περίπου. Υπήρξε πάντως μια μείωση της μεταβλητότητας και οι θετικές προσδοκίες σε σχέση με το Brexit ενίσχυσαν σημαντικά το GBP. Ανάμικτη η εικόνα που επικρατεί, χωρίς εμφανή σημάδια καθαρής τάσης προς μια κατεύθυνση κι έτσι σενάρια ανόδου και πτώσης είναι εξίσου πιθανά. Μια άνοδος θα μπορούσε να οδηγήσει το δείκτη μέχρι την περιοχή των 7.310 μονάδων ενώ αντιθέτως η πτώση θα μπορούσε να φέρει τον δείκτη μέχρι ακόμα και την περιοχή των 7.100 μονάδων.

  Χρυσός
  Η εβδομάδα έκλεισε με σημαντική πτώση για τον χρυσό της τάξης του 1.5% περίπου και κλείσιμο εβδομάδας στα $1.488.6. Η εβδομάδα ωστόσο είχε μεγάλες διακυμάνσεις από τα $1.517 την Πέμπτη μέχρι τα $1.474 την Παρασκευή. Τα θετικά νέα από τις διεθνείς αγορές, δημιούργησαν κλίμα κατευνασμού και διάθεσης ρίσκου για τους επενδυτές και τους traders και έτσι ο χρυσός χάνοντας τη δυναμική του ασφαλούς επενδυτικού καταφυγίου, διατηρήθηκε κάτω από το ορόσημο των $1.500. Την παρούσα εβδομάδα αναμένεται οι τιμές του χρυσού να επηρεαστούν πάνω – κάτω από τις ίδιες αιτίες και όσο το κλίμα ευφορίας παραμένει θα μπορούσαμε να δούμε τον χρυσό μέχρι την περιοχή των $1.472.

  Πετρέλαιο
  Αναμενόμενη η συμπεριφορά της διακύμανσης των τιμών του πετρελαίου την εβδομάδα που πέρασε αφού οι τιμές δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από το σύνηθες κανάλι των τελευταίων εβδομάδων, μεταξύ $50 και $55. Τα χαμηλά εβδομάδας ήταν στα $51.34 ενώ από την Πέμπτη το απόγευμα, με βάση τα ενθαρρυντικά γεγονότα για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας, το πετρέλαιο ξεκίνησε μια άνοδο και προσέγγισε τα $55 την Παρασκευή φτάνοντας μέχρι τα $54.93. Καταλυτικό επίσης γεγονός της αύξησης των τιμών ήταν και η επίθεση με πυραύλους σε Ιρανικό τάνκερ, το οποίο όμως δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαιτέρως τη διεθνή κοινότητα. Το κλείσιμο της εβδομάδας ήταν στα $54.87, δείχνοντας μια δυναμική διατήρησης των τιμών σε αυτά τα επίπεδα. Δεν διαφαίνονται ωστόσο έντονα τα σημάδια ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας που θα επέφερε μεγάλη αύξηση της ζήτησης ώστε οι τιμές να οδηγηθούν σημαντικά υψηλότερα από τα $55 και έτσι αναμένεται διόρθωση των τιμών προς το κέντρο βάρους του καναλιού $50 - $55. Μια οριστική συμφωνία ίσως αποτελέσει το απαιτούμενο καύσιμο για ανοδική έξοδο από αυτό το κανάλι, σε συνδυασμό με τυχόν επιπλοκές στην ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής, μέσω απρόβλεπτων εξελίξεων της εισβολής της Τουρκίας στη Συρία.

  *H aQuant αναπτύσσει και παρέχει εργαλεία και υπηρεσίες σε θεσμικούς επενδυτές, hedge funds, επιχειρήσεις & family offices με σκοπό να ενισχύσει την ικανότητά τους στην κατανομή κεφαλαίου και τις αποδόσεις τους. Η aQuant αναλύει και μοντελοποιεί μια σειρά οικονομικών χρονοσειρών με τη χρήση αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης.

  Η ομάδα της aQuant αποτελείται από ειδικούς στην Τεχνητή Νοημοσύνη, στην Πληροφορική, στα IT Services, στα Υπολογιστικά Χρηματοοικονομικά και στο Trading με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας ο καθένας, έχοντας εργαστεί σε Hedge funds, χρηματοοικονομικές εταιρείες, ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια. Η έδρα της aQuant είναι στην Κύπρο και διαθέτει επίσης γραφεία στην Αθήνα και το Λονδίνο.

   

  www.a-quant.com

  www.algo-profits.com

  ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
  Η πληροφορία που περιέχεται στην παρούσα αναφορά είναι μόνο γενικής φύσης, δεν είναι προσωπική οικονομική ή επενδυτική συμβουλή και δεν αποτελεί προτροπή για αγορά, πώληση ή οποιαδήποτε άλλη επενδυτική κίνηση ή δραστηριότητα. Δε λαμβάνει υπ’όψιν τους στόχους σας, την οικονoμική σας κατάσταση και τις προσωπικές σας ανάγκες.

   

  Η a-Quant δεν είναι υπεύθυνη για τις ενέργειές σας και σας συμβουλεύει να επικοινωνήσετε με έναν διαπιστευμένο οικονομικό σύμβουλο πριν ενεργήσετε με βάση κάποια πληροφορία που περιέχεται στο παρόν γενικού ενδιαφέροντος report

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  19:07 05/03

  Τα στοιχεία για τον ΑΕΠ στήριξαν σήμερα τα ελληνικά ομόλογα

  Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,97%.

  15:29 02/03

  Το ευρώ υποχωρεί 0,17%, στα 1,2028 δολάρια

  Το ευρώ βρίσκεται στα 128,580 γεν, στο 0,8640 με τη στερλίνα και στο 1,1048 με το ελβετικό φράγκο.

  00:05 02/03

  Ευχή και κατάρα για το Bitcoin

  Δεν πρόλαβε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ να προειδοποιήσει για την αφερεγγυότητα του Bitcoin στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και οι τιμές του κρυπτονομίσματος πήραν την κατιούσα. Μολονότι ήδη...

  11:21 01/03

  Ebury: Η εβδομάδα που αρχίζει στις αγορές - στο επίκεντρο παραμένει η αγορά ομολόγων

  Μια άγρια εβδομάδα στην αγορά ομολόγων είχε σαφή αντίκτυπο στην αγορά συναλλάγματος. Μια φτωχή δημοπρασία ομολόγων του Δημοσίου στις ΗΠΑ ήταν ο πιο σοβαρός καταλύτης για μια απότομη αύξηση των...

  08:45 01/03

  A-Quant: Η διόρθωση συνεχίστηκε αλλά το νέο πακέτο είναι εδώ

  Πέρασε πακέτο οικονομικής βοήθειας 1.9 τρισ. δολ. στις ΗΠΑ, μένει να δούμε τις αντιδράσεις των αγορών.

  12:44 26/02

  Πτώση 6% για το bitcoin, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020

  Το bitcoin υποχωρεί 6% στις σημερινές συναλλαγές, και διαμορφώνεται στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο εβδομάδων, καθώς μια πτώση στις αγορές ομολόγων παγκοσμίως έστειλε σε άνοδο τις αποδόσεις και...

  11:42 26/02

  "Βουτιά" για την τουρκική λίρα - Απώλεσε όλα τα κέρδη του 2021

  Ανησυχίες για επιστροφή στις ανορθόδοξες πρακτικές Αλμπαϊράκ.

  00:05 26/02

  Γιατί το δολάριο είναι ισχυρότερο απ' όσο μοιάζει

  Όσο δύσκολο είναι να ακούσει κανείς αυτή τη στιγμή μια καλή κουβέντα για το δολάριο, άλλο τόσο είναι να ακούσει μια άσχημη κουβέντα για τις μετοχές. Υπάρχουν πολλές συζητήσεις για το "άνοιγμα" του...

  11:47 24/02

  Ξανά πάνω από τα $50.000 το bitcoin με ώθηση από την Square

  Η Square ανακοίνωσε ότι αγόρασε bitcoin αξίας 170 εκατομμυρίων δολαρίων.

  17:05 23/02

  Η "βύθιση" του κρυπτονομίσματος Ether κατά 50% τη Δευτέρα δεν οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα trading

  "Αλλά σε μαζικές πωλήσεις", όπως ανέφερε ο CEO του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων Kraken.

  12:32 23/02

  Δολάριο: Υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Ιανουαρίου

  Η πρόσφατη αύξηση των πληθωριστικών προσδοκιών είχε οδηγήσει σε άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου και - πρόσκαιρα- του δολαρίου έως τις αρχές Φεβρουαρίου.

  12:09 23/02

  To bitcoin υποχωρεί μετά τη δήλωση του Μάσκ ότι οι τιμές είναι πολύ υψηλές

  Το bitcoin έφτασε κάτω από τα $50.000 χάνοντας πάνω από $8.000 σε λίγες ώρες.

  14:58 22/02

  Υποχωρεί άνω του 8% το Bitcoin, εν μέσω φόβων για "υπερθέρμανση"

  Επιβεβαιώνεται η ισχυρή μεταβλητότητα της τιμής του κρυπτονομίσματος.

  12:22 22/02

  Σε υψηλό επίπεδο 8μήνου οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων

  Νέα άνοδο καταγράφουν σήμερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε ισχυρότερη ανάπτυξη της οικονομίας και πληθωρισμό τους επόμενους μήνες.

  09:46 22/02

  Εbury: Στο επίκεντρο η εξαμηνιαία παρουσία του επικεφαλής της Fed ενώπιον του Κογκρέσου

  Αναμένεται ότι ο Powell θα διατηρήσει τα εξαιρετικά μετριοπαθή μηνύματα των τελευταίων εβδομάδων.