Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Δεκ-2017 16:43

  Ανοδικά το πετρέλαιο λόγω της μείωσης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ανοδικά το πετρέλαιο λόγω της μείωσης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ
   

  Οι τιμές του αργού πετρελαίου κινούνται ανοδικά σήμερα, λαμβάνοντας ώθηση από τις προσδοκίες για πτώση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ και από τη συνεχιζόμενη διακοπή του αγωγού Forties της Βορείου Θαλάσσης.

  Τα συμβόλαια αργού του West Texas Intermediate (WTI) στις ΗΠΑ κινούνται στα 57,72 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή 16 σεντς ή 0,3% υψηλότερα από το τελευταίο κλείσιμο.

  Τα συμβόλαια του Brent είναι στα 63,94 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή 14 σεντς ή 0,2%. υψηλότερα. 

  Το αμερικανικό ινστιτούτο πετρελαίου ανέφερε την Τρίτη ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 5,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 15 Δεκεμβρίου, σε 438,7 εκατομμύρια.

  Τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα.

  Οι τιμές του πετρελαίου υποστηρίχτηκαν επίσης από τη συνεχιζόμενη διακοπή του αγωγού της Forties στη Βόρεια Θάλασσα, Η εταιρεία Ineos ελπίζει ότι θα μπορέσει να διορθώσει τη ρωγμή στο αγωγό, ο οποίος θα μπορεί να αντλήσει περίπου 450.000 βαρέλια ημερησίως, εντός δύο έως τεσσάρων εβδομάδων από τις 11 Δεκεμβρίου.

  Παρά τη διακοπή του αγωγού και την πτώση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις Η.Π.Α., οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν κάπως χαμηλότερες από τα 65,63 δολάρια και τα 59,05 δολάρια ανά βαρέλι , τα πρόσφατα υψηλά για το Brent και το WTI αντίστοιχα.

  Η άνοδος της παραγωγής αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, η οποία έχει αυξηθεί κατά 16% από τα μέσα του 2016 σε 9,8 εκατομμύρια bpd, περιορίζει την άνοδο στις τιμές. 

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων