Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Νοε-2017 19:04

  Σε υψηλά δύο εβδομάδων οι αναδυόμενες αγορές

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σε υψηλά δύο εβδομάδων οι αναδυόμενες αγορές

  Οι αναδυόμενες μετοχές σκαρφαλώνουν σε υψηλά επίπεδα δύο εβδομάδων σήμερα και η τσεχική κορώνα άγγιξε νέο τετραετές υψηλό έναντι του ευρώ καθώς η κεντρική τράπεζα της Τσεχίας αύξησε τα επιτόκια για δεύτερη φορά φέτος.

  Ο δείκτης MSCI των αναδυόμενων αγορών έχει βρει στήριξη στα θετικά στοιχεία της ανάπτυξης τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναδυόμενες αγορές, ενώ τα στοιχεία της κατασκευαστικής δραστηριότητας δείχνουν συνεχή επέκταση, αν και με βραδύτερο ρυθμό.

  Στα πιο πρόσφατα στοιχεία, η αύξηση της εργοστασιακής δραστηριότητας στην Πολωνία και την Ουγγαρία επιβραδύνθηκε ελαφρά τον Οκτώβριο, αλλά η Πολωνία παρέμεινε σε καλό δρόμο για τις καλύτερες ετήσιες επιδόσεις της σε επτά χρόνια με την εμφάνιση νέων παραγγελιών.

  Οι μετοχές της Βουδαπέστης σημείωσαν άνοδο 1,35% μετά την αργία της Τετάρτης. Οι μετοχές της Τουρκίας αυξήθηκαν επίσης κατά 1%, με τις μετοχές του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας να σημειώνουν ισχυρό ράλι.

  Ωστόσο, τα χρηματιστήρια στην Ασία, τη Ρωσία και την Πολωνία σημείωσαν απώλειες.

  Τα νομίσματα της περιοχής καταγράφουν καλύτερη πορεία μετά τις πιέσεις που δέχτηκε το δολάριο λόγω της καθυστέρησης μιας ημέρας στην αποκάλυψη ενός βασικού νομοσχεδίου φορολογικής μεταρρύθμισης των ΗΠΑ.

  Οι προσδοκίες της αγοράς ότι ο Jerome Powell θα επιλεγεί ως ο επόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ασκούν επίσης πιέσεις στο δολάριο, διατηρώντας υπό πίεση και τις αποδόσεις των αμερικάνικων ομολόγων. Ο Powell αναμένεται να συνεχίσει την τρέχουσα νομισματική πολιτική της Fed. 

  Το ραντ Νοτίου Αφρικής υποχωρεί 0,6% στο υψηλότερο επίπεδο μιας εβδομάδας. Το ραντ επλήγη έντονα την περασμένη εβδομάδα, αφού η Νότια Αφρική αύξησε την εκτίμησή της για το έλλειμμα του τρέχοντος έτους σε ένα οκταετές υψηλό.

  Το ρούβλι της Ρωσίας και η λίρα της Τουρκίας σημειώνουν ισχυρά κέρδη έναντι του δολαρίου, ενώ η τσεχική κορώνα επιβεβαιώνει τη θέση της ως το κορυφαίο νόμισμα σε αποδόσεις το τρέχον έτος, αγγίζοντας νέο τετραετές υψηλό έναντι του ευρώ, μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας.

  Η Τσεχική Εθνική Τράπεζα αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο 0,50%, προβαίνοντας στη δεύτερη αύξηση από τον Αύγουστο, όταν η τράπεζα έγινε η πρώτη νομισματική αρχή της Ευρώπης που ξεκίνησε τον κύκλο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

  Oι τιμές του πετρελαίου κινούνται σταθεροποιητικά σήμερα, καθώς τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν παρά την αύξηση της παραγωγής, ενώ εκτός των ΗΠΑ, η μείωση της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ συνέχισε να ενισχύει τη σύσφιξη της αγοράς.

  Τα συμβόλαια του Brent κινούνται στα 60,50 δολάρια το βαρέλι, κοντά στο χθεσινό κλείσιμο, ενώ από τα χαμηλά έτους τον Ιούνιο σημειώνουν άνοδο της τάξης του 35%.

  Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) κινείται στα 54,24 δολάρια το βαρέλι, λίγο κάτω από το χθεσινό κλείσιμο, αλλά σχεδόν 30% πάνω από το χαμηλό έτους.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων