Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Οκτ-2017 11:12

  Έτοιμες για το επόμενο βήμα οι κινεζικές μετοχές

  Έτοιμες για το επόμενο βήμα οι κινεζικές μετοχές
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Bryan Rich 

  Οι μετοχές των ΗΠΑ συνεχίζουν να ενισχύονται. Για όσους αναζητούν μεγαλύτερες αποδόσεις, έχουμε μιλήσει για τις ευκαιρίες στις γερμανικές και ιαπωνικές μετοχές, οι οποίες επωφελούνται από τις καλύτερες προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης και τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ και την BOJ.

  Καθώς οι άνθρωποι "έτριβαν” τα χέρια τους, όπως και πριν από μερικούς μήνες, για την αποτίμηση των αμερικανικών μετοχών και προσπαθώντας να κατανοήσουν την επίμονη άνοδο, η μεγάλη ευκαιρία ήταν εκτός των ΗΠΑ. Αν αγοράσατε σε αυτές τις αγορές (της Γερμανίας και της Ιαπωνίας) μόλις στις αρχές Σεπτεμβρίου, έχετε αποκομίσει κέρδη περίπου 10%. Οι γερμανικές μετοχές είναι τώρα σε υψηλά επίπεδα και οι ιαπωνικές μετοχές έχουν φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα από το 1996.

  Έχοντας αυτό κατά νου, έχουμε μιλήσει αρκετά τους τελευταίους μήνες σχετικά με τη δύναμη που έχουν τα εμπορεύματα, ειδικά ο χαλκός. Και έχουμε θέσει την ερώτηση, είναι αυτό ένα μήνυμα ότι η Κίνα πηγαίνει καλύτερα από ό,τι νομίζουν οι άνθρωποι;

  Οι κινεζικές μετοχές μένει να το επιβεβαιώσουν. Ο Shanghai Composite έχει ενισχυθεί περίπου κατά 8% σε ετήσια βάση.

  Αν και η οικονομία της Κίνας δεν έχει αναπτυχθεί με το διψήφιο ρυθμό που αναπτυσσόταν, καταγράφει ακόμη ανάπτυξη 6% ετησίως. Και τα τελευταία 16 χρόνια, έχει αυξηθεί από μία οικονομία 1,2 τρισ. δολαρίων σε μία οικονομία 11 τρισ. δολαρίων (με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 9%).

  Αλλά οι μετοχές δεν έχουν παρόμοιες επιδόσεις. Εάν εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι κινεζικές μετοχές έχουν αποδώσει σε σχέση με τον S&P 500 τα τελευταία 16 χρόνια: 1.000 δολάρια που επενδύθηκαν σε μετοχές των ΗΠΑ θα είχαν αποφέρει σήμερα 1.940 δολάρια και 1.000 δολάρια σε κινεζικές μετοχές θα είχαν αποφέρει μόλις 1.659 δολάρια.

  Φαίνεται ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποια προοπτική  για την κινεζική χρηματιστηριακή αγορά να "φτάσει” την αμερικανική.

  Οι επιδόσεις του Shanghai  Composite:

  chinese-stocksΟι κινεζικές μετοχές είναι έτοιμες να ξεπεράσουν το επίπεδο των 3.400 μονάδων, το οποίο αποδείχθηκε επίπεδο-κλειδί όταν το κατέκτησαν στην απότομη άνοδο του 2015.

  Το άρθρο είναι από συνεργάτη του Forbes και οι απόψεις που εκφράζονται είναι προσωπικές

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Jeff Bezos

  Jeff Bezos

  112,2 δισ. $

  -849,2 εκ. $

  Bill Gates

  Bill Gates

  103,2 δισ. $

  -512,0 εκ. $

  Bernard Arnault

  Bernard Arnault

  94,8 δισ. $

  -307,7 εκ. $

  Warren Buffett

  Warren Buffett

  78,2 δισ. $

  -1.016,3 εκ. $

  Mark Zuckerberg

  Mark Zuckerberg

  68,3 δισ. $

  -858,2 εκ. $