Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Φεβ-2023 13:06

  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον τερματισμό της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης στο Netflix

  Το Netflix είναι το όνειρο κάθε τραπεζίτη της Wall Street
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Kate O'Flaherty

  Η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης Netflix τερματίζεται το 2023, γεγονός που αφήνει τους χρήστες με πολλές απορίες. Πώς θα σταματήσει το Netflix την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης, για παράδειγμα, και ποια θα είναι η νέα χρέωση;

  Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστώ όλα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής σχετικά με τον τερματισμό της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης από το Netflix.

  Ακολουθούν λοιπόν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το τέλος της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης του Netflix.

  Γιατί το Netflix τερματίζει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης;

  Οι χρήστες μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης στο Netflix εδώ και χρόνια και ο γίγαντας του streaming ενθάρρυνε την πρακτική αυτή. Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει εκείνο το tweet το 2017: "Η αγάπη είναι να μοιράζεσαι έναν κωδικό πρόσβασης".

  Εκείνη την εποχή, η στρατηγική του Netflix αφορούσε περισσότερο το να φέρει περισσότερα μάτια μπροστά από τις οθόνες και δεν το ενδιέφερε ποιος μοιραζόταν τους κωδικούς πρόσβασης, καθώς το παρακολουθούσε μεγάλος αριθμός χρηστών. Αλλά πέντε χρόνια αργότερα, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

  Το Netflix αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού από άλλους παρόχους streaming, όπως η Disney, σε συνδυασμό με  την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση. Οι αριθμοί τα λένε όλα: το Netflix έχασε σχεδόν ένα εκατομμύριο συνδρομητές μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου 2022, καθώς οι χρήστες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την υπηρεσία.

  Το Netflix προσπάθησε να ανεβάσει τις τιμές του, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να επιτρέψει στον γίγαντα του streaming να επενδύσει σε νέο περιεχόμενο. Υπάρχουν 100 εκατομμύρια άνθρωποι που μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης και το Netflix θέλει να τους εκμεταλλευτεί.

  Πότε θα τερματιστεί η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης;

  Σύμφωνα με μια επιστολή προς τους μετόχους του Netflix, η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης θα τερματιστεί μέχρι το κλείσιμο του πρώτου τριμήνου του έτους, και σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, αυτό είναι στις 31 Μαρτίου.

  Αυτό ήδη συμβαίνει αρκετά γρήγορα. Ο περιορισμός της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης από το Netflix ξεκίνησε στη Λατινική Αμερική το 2022 και από τις 8 Φεβρουαρίου έχει αρχίσει να εφαρμόζεται στον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, οι χρήστες σε άλλα μέρη του κόσμου -συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου- μπορούν να περιμένουν ότι θα συμβεί σύντομα.

  Στην τελευταία ανακοίνωσή του, ο γίγαντας του streaming δήλωσε ότι είναι έτοιμος να φέρει τις αλλαγές "μέσα στους επόμενους μήνες".

  Πόσο χρεώνει το Netflix για την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης;

  Η χρέωση για την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης θα διαφέρει στις διάφορες αγορές. Το Netflix έχει μέχρι στιγμής περιγράψει πόσο θα χρεώνει στον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, καθώς και στη Λατινική Αμερική, όπου πρωτοεφάρμοσε τις αλλαγές.

  Στον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, οι χρεώσεις έχουν ως εξής:

  Εάν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα Standard ή Premium, μπορείτε να προσθέσετε έναν επιπλέον υπο-λογαριασμό μέλους για έως και δύο άτομα με τα οποία δεν συγκατοικείτε με επιπλέον 7,99 CAD το μήνα ανά άτομο στον Καναδά, 7,99 NZD στη Νέα Ζηλανδία, 3,99 ευρώ στην Πορτογαλία και 5,99 ευρώ στην Ισπανία.

  Ενώ το Netflix δεν έχει επιβεβαιώσει την ακριβή χρέωση για την κοινή χρήση του κωδικού πρόσβασης στις ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο, η υπηρεσία streaming χρεώνει περίπου 3 δολάρια σε μέρη της Λατινικής Αμερικής.

  Πώς θα γνωρίζει το Netflix αν μοιράζομαι τον λογαριασμό μου;

  Το Netflix θα έχει τρόπους να γνωρίζει αν εξακολουθείτε να μοιράζεστε το λογαριασμό σας με κάποιον εκτός του νοικοκυριού σας. Αυτό συμβαίνει επειδή η υπηρεσία streaming συλλέγει πολλά δεδομένα σχετικά με εσάς, όπως το τι παρακολουθείτε, πού το παρακολουθείτε, την τοποθεσία του σπιτιού σας και τα αναγνωριστικά συσκευών. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαπιστωθεί αν παρακολουθείτε εσείς ή κάποιος από άλλο μέρος.

  Στις χώρες όπου είναι ενεργός ο περιορισμός της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης, το Netflix παρακολουθεί ποιοι μοιράζονται τους λογαριασμούς τους μέσω των συσκευών που χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση στην πλατφόρμα. Θα επιβάλει το τέλος της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης ζητώντας από τις συσκευές να "κάνουν check in" περιοδικά στην τοποθεσία του σπιτιού σας, περίπου μία φορά το μήνα. Αν έχετε παιδιά που σπουδάζουν, θα μπορούσαν να κάνουν check in στις συσκευές τους όταν βρίσκονται στο σπίτι, αν μπορούν να επιστρέφουν κάθε 31 ημέρες.

  Το Netflix περιγράφει στην επιστολή προς τους μετόχους του πώς θα εξακολουθείτε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις συσκευές σας εκτός του σπιτιού σας μόλις ξεκινήσουν οι περιορισμοί. "Καθώς αναπτύσσουμε την επί πληρωμή κοινή χρήση, τα μέλη σε πολλές χώρες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να πληρώνουν επιπλέον αν θέλουν να μοιράζονται το Netflix με άτομα με τα οποία δεν ζουν μαζί", αναφέρεται στην επιστολή. "Όπως συμβαίνει σήμερα, όλα τα μέλη θα μπορούν να παρακολουθούν ενώ ταξιδεύουν, είτε σε τηλεόραση είτε σε κινητή συσκευή".

  Όταν το Netflix εντοπίσει ότι κάποιος εκτός του νοικοκυριού μοιράζεται τον κωδικό πρόσβασης, θα μπλοκάρει τη συσκευή και θα του δώσει τη δυνατότητα να προσθέσει το δικό του λογαριασμό.

  Το Netflix δεν έχει επιβεβαιώσει ότι αυτή η μέθοδος θα χρησιμοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά φαίνεται πιθανό ότι θα είναι παρόμοια όταν η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης θα τερματιστεί παγκοσμίως.

  Ρύθμιση της κύριας τοποθεσίας σας και άλλες νέες ρυθμίσεις του Netflix

  Εξηγώντας το νέο σύστημα, το Netflix έχει περιγράψει πώς θα πρέπει πλέον οι χρήστες να ορίζουν την κύρια τοποθεσία τους, ώστε οι συσκευές να μπορούν να συνδέονται περιοδικά για να αποδεικνύουν ότι αποτελούν μέρος ενός οικιακού λογαριασμός.

  "Θα βοηθήσουμε τα μέλη να το ρυθμίσουν αυτό, διασφαλίζοντας ότι οποιοσδήποτε ζει στο νοικοκυριό τους μπορεί να χρησιμοποιήσει το λογαριασμό Netflix", υποσχέθηκε το Netflix, καθώς περιέγραψε λεπτομερώς πώς θα λειτουργούν οι αλλαγές στον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

  Το Netflix δημιούργησε επίσης μια σελίδα για τους χρήστες για τη Διαχείριση πρόσβασης στο λογαριασμό και τις συσκευές, ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται ποιος έχει πρόσβαση στο λογαριασμό τους.

  Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό που ενθαρρύνει τους χρήστες να δημιουργήσουν τον δικό τους λογαριασμό αντί να τον μοιράζονται με κάποιον άλλο είναι το Transfer Profile. "Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν έναν λογαριασμό μπορούν τώρα εύκολα να μεταφέρουν ένα προφίλ σε έναν νέο λογαριασμό, για τον οποίο πληρώνουν, διατηρώντας τις εξατομικευμένες συστάσεις, το ιστορικό προβολής, τη λίστα τους και τα αποθηκευμένα παιχνίδια", δήλωσε το Netflix.

  Το Netflix σας διαβεβαιώνει ότι μπορείτε να συνεχίσετε να παρακολουθείτε ενώ ταξιδεύετε και να συνδεθείτε σε μια νέα τηλεόραση, για παράδειγμα, σε ένα ξενοδοχείο ή σε μια ενοικιαζόμενη κατοικία διακοπών.

  "Εκτιμούμε τα μέλη μας και αναγνωρίζουμε ότι έχουν πολλές επιλογές ψυχαγωγίας", έγραψε το Netflix. "Ένας λογαριασμός Netflix προορίζεται για ένα νοικοκυριό και τα μέλη μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά προγραμμάτων με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Όπως πάντα, θα βελτιώσουμε αυτά τα νέα χαρακτηριστικά με βάση τα σχόλια των μελών, ώστε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το Netflix τα επόμενα χρόνια".

  Αν και οι αλλαγές θα διαφέρουν σε άλλα μέρη του κόσμου σύμφωνα με τα σχόλια, μπορείτε να περιμένετε ότι αυτά τα νέα χαρακτηριστικά θα ισχύουν παντού.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  07:38 28/03

  Πρέπει να "εξαφανιστούν" οι μικρές τράπεζες από τις ΗΠΑ;

  Σε έναν κλάδο όπου το μέγεθος και η ασφάλεια είναι δομικοί παράγοντες επιτυχίας, η μείωση των τραπεζών μοιάζει αναπόφευκτη.

  18:25 27/03

  Jay-Z: Παραμένει ο πλουσιότερος ράπερ με περιουσία αξίας 2,5 δισ. δολάρια

  Ακόμη και για ένα έτος χωρίς περιοδεία ή κυκλοφορία άλμπουμ, ο Jay-Z κερδίζει εκατομμύρια από τη σαμπάνια Armand de Brignac και το κονιάκ D'Usse.

  07:35 27/03

  Η "μαρτιάτικη μελαγχολία" των τραπεζών και η χασούρα $243 δισ. στη Wall

  19 μετοχές σε ΗΠΑ - Ευρωπη σημείωσαν "βουτιά" άνω του 15% έκαστη.

  00:06 27/03

  Ξένια Κούρτογλου (Focus Bari): Ο επικεφαλής μιας εταιρείας πρέπει να δημιουργεί όραμα για την επιχείρηση

  Η Ξένα Κούρτογλου, Ιδρύτρια της Focus Bari και Resilience Expert, εξηγεί για ποιο λόγο μεγάλος αριθμός εταιρειών έχει υιοθετήσει ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας.

  08:00 26/03

  Γνωρίστε τη ρωσική Cambridge Analytica, που διευθύνεται από έναν πρώην πράκτορα της KGB

  Ο Αντρέι Μασάλοβιτς υποστηρίζει πως έχει εργαστεί στις μυστικές υπηρεσίες του Βλαντίμιρ Πούτιν.

  07:40 24/03

  Οι Ρώσοι βγάζουν από τις αποθήκες τα σοβιετικά άρματα T-55

  Μην περιμένετε τα 70 ετών τανκς να κάνουν τη διαφορά στην Ουκρανία. Αντιθέτως, αναμείνατε πολλούς νεκρούς στα πληρώματά τους.

  07:38 23/03

  Το πετρέλαιο υποχωρεί και ο Buffet αγοράζει – εσείς;

  Λογικό να είναι κάποιος bearish στις τιμές του πετρελαίου αυτή τη στιγμή. Η Goldman Sachs δίνει τιμή-στόχο στα 94 δολάρια/βαρέλι και ο Buffet πιστεύει σε αυτό το ράλι.

  07:39 22/03

  186 τράπεζες εμφανίζουν τα "συμπτώματα" της πτωχευμένης Silicon Valley Bank

  Μελέτη αποκαλύπτει ότι κινδυνεύουν με "απομείωση" εξασφαλισμένων καταθέσεων αξίας 300 δισ. δολ.

  07:35 21/03

  Ποιος είναι ο Balaji Srinivasan και γιατί να μας ενδιαφέρει το στοίχημα $2 εκατ. που έβαλε για το Bitcoin

  Η εξωφρενική πρόβλεψη για την πορεία του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος μέσα στις επόμενες 90 μέρες.

  07:40 20/03

  Οι αμερικανικές τραπεζικές μετοχές είναι τα "καναρίνια στο ορυχείο"

  Η Wall εξετάζει τους ισολογισμούς όλων των τραπεζών και διαπιστώνει ένα κοινό πρόβλημα: μεγάλος αριθμός καταθέσεων κινδυνεύει να αποσυρθεί και η διαθέσιμη ρευστότητα είναι πολύ λίγη.

  00:05 20/03

  Μ. Χαλκιαδάκης (Groupe SEB): Προτεραιότητα η δια βίου εκπαίδευση

  Tη σημασία που έχει η δια βίου εκπαίδευση επισημαίνει ο Μανούσος Χαλκιαδάκης, γενικός διευθυντής του GROUPE SEB.

  08:29 19/03

  Ιράν: Θα άλλαζε το παιχνίδι κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ η απόκτηση ρωσικών S-400;

  Ισραηλινοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να περιπλέξει ένα πλήγμα στο πυρηνικό του πρόγραμμα.

  16:59 17/03

  Μαίνεται ο πόλεμος ΗΠΑ-TikTok: Στο στόχαστρο των αρχών για παρακολούθηση δημοσιογράφων η γνωστή εφαρμογή

  Η μητρική ByteDance καλείται να αποεπενδύσει από την TikTok ή να βρεθεί αντιμέτωπη με μια απαγόρευση στις ΗΠΑ.

  07:40 17/03

  Bankhaus Scheich: Η γερμανική τράπεζα που "καθαρίζει" το "μαύρο" ψηφιακό χρήμα

  Έχει επιστρέψει στην κυκλοφορία ψηφιακά νομίσματα αξίας περίπου 150 εκατ. ευρώ για το κρατίδιο της Έσσης.

  07:40 16/03

  Οι πρώτοι κερδισμένοι από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank

  Οι ψηφιακές τράπεζες που εξυπηρετούν start-ups βλέπουν τη ζήτηση να αυξάνεται. Θα διατηρήσουν τους νέους πελάτες;