Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Νοε-2022 00:05

  Gisele Urquia (ALD Automotive Greece): Η ηλεκτροκίνηση δημιουργεί προκλήσεις αλλά κι ευκαιρίες

  Gisele Urquia (ALD Automotive Greece): Η ηλεκτροκίνηση δημιουργεί προκλήσεις αλλά κι ευκαιρίες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, και στον τομέα του leasing, αναφέρεται μεταξύ άλλων η Gisele Urquia, CEO της ALD Automotive Greece, η οποία σημειώνει πως η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η αυτοκινητοβιομηχανία και δη υπό το πρίσμα ότι το μέλλον της αυτοκίνησης είναι αναμφίβολα ηλεκτρικό. 

  - Προς ποια κατεύθυνση οδηγείται η χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) αυτοκινήτων, δεδομένης της ανάγκης για την ενσωμάτωση πρακτικών  που είναι φιλικές προς το περιβάλλον;

  Το μέλλον της αυτοκίνησης, χωρίς καμία αμφιβολία, είναι πράγματι ηλεκτρικό. Όλοι γνωρίζουμε ότι μία από τις τάσεις στον τομέα της αυτοκίνησης, τόσο για επιχειρήσεις όσο και για τους καταναλωτές, είναι η ηλεκτροκίνηση. Η τάση αυτή αντικατοπτρίζεται επίσης και στη βιομηχανία του leasing κάτι το οποίο εντοπίζεται στην αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, με διαφορετικό ρυθμό για κάθε εταιρεία, ανάλογα με τις ευκαιρίες και τους στόχους. Η τάση αυτή ανάμεσα και σε εταιρικούς πελάτες είναι ιδιαίτερα εμφανής σε διεθνείς εταιρείες οι οποίες έχουν αυστηρούς στόχους για τον εξηλεκτρισμό των στόλων τους.

  Χαίρομαι που βλέπω ότι στην Ελλάδα ακολουθούμε τις διεθνείς τάσεις. Έχουμε παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια ότι υπάρχει ένα αυξημένο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα για επαναφορτιζόμενα υβριδικά οχήματα (plug-in). Θα πρέπει βέβαια να είμαστε ρεαλιστές και να αυξήσουμε το δίκτυο φορτιστών το οποίο θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες των εξολοκλήρου ηλεκτρικών οχημάτων, αλλιώς, αυτό το ταξίδι προς τον εξηλεκτρισμό των στόλων θα είναι δύσκολο. 

  Αυτοί οι περιορισμοί είναι εδώ και πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε καθώς οι πολιτικές που αφορούν τα αυτοκίνητα αλλάζουν. Όλοι δεχόμαστε μια πίεση να προσαρμόσουμε τις πολιτικές για εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα χρησιμοποιώντας έναν στόλο χαμηλών εκπομπών και την ίδια στιγμή πρέπει να προσαρμόσουμε τις στρατηγικές μας στις τοπικές αγορές και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

  - Ποιος είναι ο προσανατολισμός σας σχετικά με τη χρήση πράσινων λύσεων αυτοκίνησης και τί επενδύσεις κάνετε ή σκοπεύετε να κάνετε στον χώρο της ηλεκτροκίνησης;

  Η ALD Automotive στην Ελλάδα είναι ένας από τους ηγέτες στον τομέα της βιώσιμης αυτοκίνησης και στόχος μας είναι να καταστήσουμε τη μετάβαση στις χαμηλές εκπομπές ρύπων εύκολη και προσιτή για τους πελάτες μας, βρίσκοντας τον καλύτερο τρόπο για να ενσωματώσουν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα στους στόλους τους. Εργαζόμαστε επίσης εντατικά σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αφιερωμένο στην ηλεκτροκίνηση (ALD Electric), το οποίο περιλαμβάνει ένα πλήρες πακέτο: συμβουλές και τεχνογνωσία, επιλογή και χρηματοδότηση ηλεκτρικών οχημάτων, υποδομές φόρτισης.

  Επιπλέον, όσον αφορά τον δικό μας στόλο εταιρικών αυτοκινήτων, έχουμε ήδη στραφεί σε plug-in υβριδικά αυτοκίνητα και πλήρως ηλεκτρικά, έχουμε εγκαταστήσει σταθμούς φόρτισης στις εγκαταστάσεις μας για να βοηθήσουμε το προσωπικό μας να φορτίζει τα οχήματά του όταν βρίσκεται στο γραφείο και με αυτόν τον τρόπο, είμαστε σε θέση να διανύσουμε τα περισσότερα χιλιόμετρα στις πόλεις ηλεκτρικά. 

  Από τις 2 έως τις 9 Σεπτεμβρίου, διοργανώσαμε ένα test drive για τους υπαλλήλους της ALD στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλεκτρικών Οχημάτων, όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν ένα ηλεκτρικό όχημα, να το φορτίσουν και να ζήσουν την εμπειρία της ηλεκτροκίνησης. 

  Επίσης, τον Οκτώβριο διοργανώσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ημέρα test drive για τους στρατηγικούς μας πελάτες, προωθώντας τα ηλεκτρικά οχήματα και παρουσιάζοντας στους βασικούς υπεύθυνους λήψης αποφάσεων αυτή τη νέα τεχνολογία. 

  Σε όλες τις εκδηλώσεις, ήταν πολύ ωραίο να βλέπουμε πόσο θετικοί γίνονται οι άνθρωποι μετά την οδήγηση ενός ηλεκτρικού οχήματος και τη δίψα τους να μάθουν και να κατανοήσουν τη νέα εποχή της αυτοκίνησης.

  Και φυσικά, οι προσπάθειές μας δεν θα σταματήσουν εδώ, καθώς η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η αυτοκινητοβιομηχανία. Οι πελάτες μας αναπόφευκτα έρχονται αντιμέτωποι με τα εξής ερωτήματα: γιατί και πώς θα πρέπει να μετατρέψω σε ηλεκτρικό τον στόλο μου και πώς μπορώ να ενθαρρύνω την υιοθέτηση πράσινων οχημάτων στην εταιρεία μου; Είμαστε εδώ για να τους προσφέρουμε συμβουλές και να τους παρέχουμε τη λύση που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους.

  - Οι διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού και οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις αυτοκινήτων, έχουν επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο την επιχείρησή σας και αν ναι, πώς;

  Η επιχείρησή μας συνδέεται άμεσα με την αυτοκινητοβιομηχανία και εξαρτάται από όλα όσα συμβαίνουν σε αυτή. Τα τελευταία 3 χρόνια, αντιμετωπίσαμε την επιβράδυνση του κύκλου παραγωγής τσιπ λόγω της παγκόσμιας πανδημίας, τη στρατιωτική σύρραξη που οδήγησε σε κρίση εφοδιασμού πρώτων υλών, η οποία επηρέασε ολόκληρο τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και πολλούς άλλους, την έξαρση του πληθωρισμού και των επιτοκίων. Οι συνέπειες όλων αυτών είναι ήδη γεγονός και συνεχίζουν να εκτυλίσσονται και να αποτυπώνονται στον μεγάλο χρόνο παράδοσης που απαιτείται για νέα αυτοκίνητα, αλλά και στην αύξηση των τιμών. 

  Καθ' όλη αυτή την περίοδο, οι πελάτες αναπροσάρμοσαν τις ανάγκες τους και εμείς ήμασταν μαζί τους για να προσδιορίσουμε τι είναι καλύτερο για τις επιχειρήσεις τους. Για να τους προσφέρουμε τις καλύτερες λύσεις αυτοκίνησης, εξετάζουμε την κατάστασή τους ξεχωριστά για να αποφύγουμε διαταραχές και να επιλέξουμε τις καταλληλότερες λύσεις για τον στόλο τους. Αυτό μπορεί να είναι το πρόγραμμα μετακίνησης μικρής-μεσαίας διάρκειας -ALD Flex- ή εναλλακτικά μοντέλα οχημάτων με συντομότερους όρους παράδοσης ή ακόμη και όταν ήταν δυνατή, η επέκταση της σύμβασης.

  Το αποτέλεσμα της προσέγγισής μας είναι ένας σημαντικά αυξανόμενος λειτουργικός στόλος leasing τόσο από ΜμΕ όσο και από διεθνείς εταιρείες.

  - Ποιος είναι ο ρόλος του Διευθύνοντος Συμβούλου στη διατήρηση και ανάπτυξη του αριθμού των στελεχών του/της και ποιος στην προσέλκυση νέων στελεχών από την αγορά;

  Στην Εταιρεία μας, δίνουμε έμφαση στη σημασία της συνεχούς ανάπτυξης και ενδυναμώνουμε το Προσωπικό μας ώστε να επενδύει συνεχώς χρόνο και προσπάθεια για να εξελίσσεται τόσο στην πλευρά των τεχνικών όσο και των κοινωνικών δεξιοτήτων. Για τον σκοπό αυτό, παρέχουμε πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα αναπτυξιακών πόρων, όπως διαδικτυακές πλατφόρμες μάθησης υψηλού κύρους και in-class εκπαίδευση για τη διοικητική ανάπτυξη. Έχουμε επίσης δημιουργήσει προγράμματα ανάπτυξης που παρέχονται με εσωτερικούς πόρους. Θα μπορούσα να αναφέρω εδώ τη συν-ανάπτυξη, ένα πρόγραμμα για managers ώστε να επωφεληθούν από την κοινωνική μάθηση και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε διάφορες λειτουργίες.

  Το υπόβαθρο για την ανάπτυξη είναι το Μοντέλο Ηγεσίας που έχουμε ως αναφορά, το οποίο συνδέεται επίσης με την οργανωτική κουλτούρα και τη φήμη που έχει η ALD Automotive ως ελκυστικός εργοδότης. Το Μοντέλο Ηγεσίας περιγράφει την ταυτότητά μας από την άποψη των Αξιών και των συμπεριφορών που υποστηρίζουν την εσωτερική μας κουλτούρα.

  Είμαι πεπεισμένη ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος έχει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη των στελεχών του. Στην ALD ενθαρρύνω τόσο τη μάθηση στον χώρο εργασίας όσο και την κοινωνική μάθηση, διευρύνοντας τις αρμοδιοτήτες, ενδυναμώνοντας τις ομάδες να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να έχουν καινοτόμα νοοτροπία, να διαχειρίζονται πιο σύνθετες καταστάσεις και να είναι έτοιμες να βγουν από τη ζώνη άνεσής τους, ενώ παράλληλα τις καθοδηγώ στο δρόμο τους προς την επιτυχία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:33 03/12

  Η Ουκρανία κατέλαβε δεκάδες παλιά ρωσικά τανκς T-62 και τώρα τα στέλνει πίσω στις μάχες

  Τα ρωσικά Τ-62 αρχίζουν να εμφανίζονται και πάλι στο μέτωπο, αυτή τη φορά στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων.

  18:40 02/12

  Ιωάννα Πατσαλή: Η Κύπρια που βρίσκεται στη λίστα Forbes Under 30 για την ενέργεια και τη βιωσιμότητα

  Είναι διευθύνουσα σύμβουλος της Direct Kinetic Solutions και έχει συγκεντρώσει $3,68 εκατ. σε χρηματοδότηση.

  07:40 01/12

  Οι ρωσικές οχυρώσεις στη Χερσώνα δεν επαρκούν για να εμποδίσουν μια ουκρανική επίθεση

  Οι Ρώσοι σκάβουν ορύγματα. Οι Ουκρανοί ψάχνουν τρωτά σημεία και τα βρίσκουν εύκολα.

  07:40 30/11

  Η Τουρκία ίσως δει "από κοντά" τα μαχητικά Rafale

  Οι Τούρκοι πιλότοι ενδεχομένως να εμπλακούν σε αερομαχίες εναντίον τους σε εκπαιδευτικές ασκήσεις με το Κατάρ.

  00:04 30/11

  Νίκος Χαρινός: Αποστολή του η διάδοση της ψηφιακής εκπαίδευσης και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας

  Νίκος Χαρινός: Αποστολή του η διάδοση της ψηφιακής εκπαίδευσης και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας

  15:13 29/11

  600 Αμερικανοί "κάτω των 30" βάζουν στο στόχαστρο τις κορυφαίες προκλήσεις του πλανήτη

  Έχουν ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 5,3 δισ. δολάρια για να κάνουν πράξη τις ιδέες τους.

  07:40 29/11

  Θα τρομάξουν οι αγορές από την αναταραχή στην Κίνα;

  Η Κίνα χτυπήθηκε από ένα διπλό σοκ - το επόμενο ίσως είναι το χρηματιστήριο και οι επενδυτές.

  00:03 29/11

  Ο Αντώνης Μεϊμάρης αποδεικνύει πώς η στοχαστική ανάλυση μπορεί να λύσει άμεσα προβλήματα σε ένα ευρύ φάσμα τομέων

  Ο Αντώνης Μεϊμάρης αποδεικνύει πώς η στοχαστική ανάλυση μπορεί να λύσει άμεσα προβλήματα σε ένα ευρύ φάσμα τομέων

  15:01 28/11

  Πώς οι πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας υπονομεύουν την προσπάθειά της για την απόκτηση νέων F-16

  Αν η Τουρκία εξαπολύσει τη μεγάλης κλίμακας χερσαία εισβολή στη βορειοανατολική Συρία, η αντίθεση στην πώληση των F-16 θα παγιωθεί περαιτέρω.

  07:40 28/11

  Στο οπλοστάσιο του TCG Anadolu: Τα τουρκικά Kizilelma είναι υπερηχητικά, αλλά δεν είναι F-35

  Στις 20/11 το πρώτο drone-μαχητικό της Τουρκίας ολοκλήρωσε τις πρώτες δοκιμές προσγείωσης-απογείωσης.

  00:05 28/11

  WeFor: Παρακινεί τη γενιά Ζ να "απαντήσει" στις μεγάλες προκλήσεις της γενιάς της

  WeFor: Παρακινεί τη γενιά Ζ να "απαντήσει" στις μεγάλες προκλήσεις της γενιάς της

  08:00 27/11

  Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Η "υπόσχεση" στα ζώα και η "αποστολή" για έναν πιο βιώσιμο και ηθικό τρόπο ζωής

  Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Η "υπόσχεση" στα ζώα και η "αποστολή" για έναν πιο βιώσιμο και ηθικό τρόπο ζωής

  08:00 26/11

  H DrugnDrop με τη βοήθεια του IoT βάζει τέλος στη σπατάλη φαρμάκων

  H DrugnDrop με τη βοήθεια του IoT βάζει τέλος στη σπατάλη φαρμάκων

  07:42 25/11

  Bankman-Fried, Elizabeth Holmes και άλλα 9 καταστροφικά "μπαμ" δισεκατομμυριούχων

  Την τελευταία 20ετία δεν έλειψαν οι μεγιστάνες που κατέρρευσαν με πάταγο: απάτες, κρίση και... καλοπέραση.