Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Απρ-2022 07:32

  Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στην Ευρώπη για το 2022 - Στην κορυφή ο Bernard Arnault

  Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στην Ευρώπη για το 2022 - Στην κορυφή ο Bernard Arnault
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του David Dawkins

  Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε βάρος Ρώσων μεγιστάνων είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι Ευρωπαίοι δισεκατομμυριούχοι για το 2022 και να "ψαλιδιστούν" οι περιουσίες τους. 

  Έτσι, από τους 2.668 δισεκατομμυριούχους στη λίστα του Forbes, οι οποίοι αξίζουν συνολικά 12,7 τρισ., οι Ευρωπαίοι κροίσοι ανέρχονται σε 592 από 628 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ο πλούτος των Ευρωπαίων δισεκατομμυριούχων υποχώρησε στα 2,8 τρισ. από το ιστορικό υψηλό των 3 τρισ. το 2021. 

  Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η πτώση του ρουβλίου και η πτώση της αξίας ρωσικών εταιρειών οδήγησαν στη μείωση των Ρώσων δισεκατομμυριούχων από 117 σε 83 μέσα σε έναν χρόνο. Οι Ρώσοι μεγιστάνες που κατάφεραν να διατηρήσουν και φέτος τον τίτλο του δισεκατομμυριούχου αξίζουν 320 δισ. δολάρια, 263 δισ. δολάρια λιγότερα σε σύγκριση με το 2021. Έξι από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ρωσίας έχουν άνω των 10 δισ. δολαρίων έκαστος, σύμφωνα με το Forbes (με βάση τις τιμές των μετοχών και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες όπως διαμορφώνονταν στις 11 Μαρτίου 2022, ημέρα κατά την οποία το ρωσικό χρηματιστήριο ήταν κλειστό. Έκτοτε η ρωσική χρηματαγορά διαπραγματεύεται εκ νέου, αν και ισχύουν αρκετοί περιορισμοί στις συναλλαγές, ενώ ορισμένες μετοχές έχουν ανακάμψει πλέον).

  Η ευρωπαϊκή χώρα με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους για φέτος είναι η Γερμανία, με 134 μεγιστάνες που αξίζουν συνολικά 608 δισ. δολάρια. Η Γαλλία παραμένει ένα hotspot δισεκατομμυριούχων –κυρίως λόγω των ειδών πολυτελείας και της μόδας– με τον συνολικό πλούτο των 43 δισεκατομμυριούχων της χώρας να αυξάνεται κατά 7%, στα 550 δισ. δολάρια, μέσα σε έναν χρόνο. Η έκπληξη έρχεται από τη Σουηδία, αφού σε μια χώρα με πληθυσμό μόλις 10 εκατ. κατοίκων οι δισεκατομμυριούχοι ανέρχονται σε 45.

  Στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι τόσο οι Βρετανοί επιχειρηματίες που ευημερούν, όσο οι επιχειρήσεις με έδρα το Λονδίνο και οι ιδρυτές τους που προέρχονται από το εξωτερικό. Ο Ελβετός Guillaume Pousaz, ιδρυτής της λονδρέζικης fintech εταιρείας πληρωμών Checkout.com, έγινε ο πλουσιότερος επιχειρηματίας του κλάδου τεχνολογίας στην Ευρώπη, με την αξία του να εκτιμάται στα 23 δισ. δολάρια. Η Εσθονία ανέδειξε τον πρώτο της δισεκατομμυριούχο. Πρόκειται για τον Kristo Käärmann, συνιδρυτή της start-up διασυνοριακών πληρωμών Wise με έδρα το Λονδίνο, ενώ η Revolut, start-up που δραστηριοποιείται στην ψηφιακή τραπεζική με έδρα το Λονδίνο, συνέχισε και φέτος να αυξάνει την αξία της, με τον ρωσικής καταγωγής Nikolay Storonsky να αξίζει πλέον 7,1 δισ. δολάρια και τον Ουκρανό συνιδρυτή της εταιρείας Vlad Yatsenko να έχει περιουσία 1,1 δισ. δολάρια.

  Στην Ευρώπη βρίσκεται ο τρίτος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο. Ο επικεφαλής της LVMH Bernard Arnault –με περιουσία που αποτιμάται στα 158 δισ. δολάρια– βρίσκεται πίσω από τον πρώτο στη λίστα Elon Musk (με αξία 219 δισ. δολάρια) και τον δεύτερο Jeff Bezos (με αξία 171 δισ. δολάρια). Η Francoise Bettencourt Meyers της L'Oreal και ο Amancio Ortega της "αυτοκρατορίας" στον χώρο της λιανικής πώλησης ενδυμάτων Zara βρίσκονται στις θέσεις 14 και 23, αντιστοίχως, της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Η Bettencourt Meyers είναι και η πιο πλούσια γυναίκα στον κόσμο.

  Το top-10 των Ευρωπαίων δισεκατομμυριούχων για το 2022 αξίζει συνολικά 590 δισ. δολάρια, 38 δισ. δολάρια περισσότερα σε σύγκριση με το περασμένο έτος. Το αμερικανικό top-10 δισεκατομμυριούχων αξίζει 1,2 τρισ. δολάρια, με τη μεγάλη διαφορά να οφείλεται στους μεγιστάνες του τεχνολογικού κλάδου. Στις ΗΠΑ 7 στους 10 κροίσους προέρχονται από τον συγκεκριμένο τομέα, την ώρα που η Ευρώπη δεν έχει κανέναν αντιπρόσωπο από την τεχνολογία στο δικό της top-10. 

  Η κορυφαία 10άδα για το 2022

  1. Bernard Arnault, Γαλλία, 158 δισ. δολάρια
  2. Francoise Bettencourt Meyers, Γαλλία, 74 δισ. δολάρια
  3. Amancio Ortega, Ισπανία, 59 δισ. δολάρια
  4. Dieter Schwarz, Γερμανία, 47 δισ. δολάρια
  5. Rodolphe Saade, Γαλλία, 41 δισ. δολάρια
  6. Francois Pinault, Γαλλία, 40 δισ. δολάρια
  7. Klaus Michael Kuehne, Γερμανία, 37 δισ. δολάρια
  8. Beate Heister & Karl Albrecht Jr, Γερμανία, 36 δισ. δολάρια
  9. Giovanni Ferrero, Ιταλία, 36 δισ. δολάρια
  10. Alain Wertheimer, Γαλλία, 31 δισ. δολάρια
  - Gerard Wertheimer, Γαλλία, 31 δισ. δολάρια

  Δισεκατομμυριούχοι ανά χώρα

  Αυστρία

  Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 11 από 12 το 2021
  Συνολική καθαρή αξία: 61,7 δισ. δολάρια από 62,7 δισ. δολάρια το 2021

  Ο συνιδρυτής της Red Bull, Dietrich Mateschitz, παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας, καθώς αύξησε την περιουσία του κατά 500 εκατ. δολάρια στα 27,4 δισ. δολάρια, σε μια χρονιά που η Red Bull κέρδισε τον τίτλο στην Formula 1. Ο Αυστριακός κατασκευαστής και επενδυτής Georg Stumpf ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της χώρας, προσθέτοντας 1,4 δισ. δολάρια στην εκτιμώμενη καθαρή του αξία τους τελευταίους 12 μήνες. Ο Gaston Glock της εταιρείας κατασκευής όπλων Glock GmbH είναι ο μοναδικός μεγιστάνας από την Αυστρία που βγήκε εκτός λίστας δισεκατομμυριούχων φέτος.

  Τσεχική Δημοκρατία

  Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 9 (όπως και το 2021)
  Συνολική καθαρή αξία: 49 δισ. δολάρια από 41,4 δισ. δολάρια το 2021

  Η Renáta Kellnerová, χήρα του δισεκατομμυριούχου Petr Kellner (ο οποίος πέθανε σε δυστύχημα με ελικόπτερο πέρυσι), κληρονομεί τη πρώτη θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Τσεχία. Ο πρώην πρωθυπουργός Andrej Babis είχε μια πολύ καλή χρονιά, προσθέτοντας 900 εκατ. δολάρια στην περιουσία του που πλέον ανέρχεται στα 3,5 δισ. δολάρια.

  Δανία

  Αριθμός δισεκατομμυριούχων: Δανία: 9 από 10 το 2021
  Συνολική καθαρή αξία: 57 δισ. δολάρια από 61,3 δισ. δολάρια το 2021

  Ο μεγιστάνας του λιανεμπορίου Anders Holch Povlsen συνεχίζει να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας. Η "δυναστεία Lego" των Kjeld Kirk Kristiansen, Sofie Kirk Kristiansen, Thomas Kirk Kristiansen και Agnete Kirk Thinggaard παραμένει η πλουσιότερη οικογένεια της χώρας κατέχοντας 32,8 δισ. δολάρια από τα –συνολικά– 57 δισ. δολάρια των Δανών κροίσων. 

  Γαλλία

  Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 43 από 42 το 2021
  Συνολική καθαρή αξία: 550 δισ. δολάρια από 512,2 δισ. δολάρια το 2021

  Ο τεράστιος πλούτος των Γάλλων δισεκατομμυριούχων της Γαλλίας οφείλεται στα είδη πολυτέλειας, ομορφιάς και μόδας - ο Bernard Arnault (LVMH), η Francoise Bettencourt Meyers (L'Oréal), ο François Pinault (Kering) και οι αδελφοί Wertheimer (Chanel) κατέχουν 335 δισ. δολάρια του συνολικού πλούτου των μεγιστάνων της χώρας. Φέτος προστέθηκε ένας νέος δισεκατομμυριούχος στη Γαλλία: ο Laurent Junique, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας TDCX, με έδρα τη Σιγκαπούρη. Η Danielle Bellon είναι επίσης νέα είσοδος στη λίστα, αφού κληρονόμησε την περιουσία του συζύγου της Pierre Bellon, που απεβίωσε τον Φεβρουάριο.

  Γερμανία

  Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 134 από 136 το 2021
  Συνολική καθαρή αξία: 608 δισ. δολάρια από 625 δισ. δολάρια το 2021

  Ο Dieter Schwarz, ιδιοκτήτης του ευρωπαϊκού κολοσσού των σούπερ μάρκετ χαμηλού κόστους Lidl, είχε μια άκρως επιτυχημένη χρονιά, αυξάνοντας την καθαρή του αξία άνω των 10 δισ. δολαρίων, στα 47,1 δισ. δολάρια. Ο μεγιστάνας των logistics Klaus-Michael Kuehne αναδείχθηκε σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ευρώπη, προσθέτοντας 11 δισ. δολάρια μέσα σε έναν χρόνο, στα 37,3 δισ. δολάρια, χάρη στη συμμετοχή του στην Kühne + Nagel, τη ναυτιλιακή "αυτοκρατορία" που ίδρυσε ο παππούς του. Ο Christian Angermayer, ο οποίος μεταξύ άλλων επενδύει στις βιοεπιστήμες, στις χρηματοοικονομικές τεχνολογίες στην τεχνητή νοημοσύνη και στα κρυπτονομίσματα, είναι εκ των 7 νέων Γερμανών δισεκατομμυριούχων.

  Ιρλανδία

  Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 9 (όπως και το 2021)
  Συνολική καθαρή αξία: 54,8 δισ. δολάρια από 42,9 δισ. δολάρια το 2021

  Η αύξηση του πλούτου των Ιρλανδών κροίσων πηγάζει από μία εταιρεία και δύο αδέλφια: τη Stripe και τους αδελφούς Collison, τον John και τον Patrick, οι οποίοι εκτιμάται πως αξίζουν 9,5 δισ. δολάρια έκαστος από 3,2 δισ. δολάρια έκαστος στη λίστα του 2021. Οι αδελφοί Collison σήκωσαν έναν χρηματοδοτικό γύρο των περασμένο Μάρτιο, ο οποίος αύξησε την αποτίμηση της Stripe στα 95 δισ. δολάρια. Για άλλη μια χρονιά, ο μεγιστάνας των κατασκευών Pallonji Mistry είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ιρλανδίας, με την περιουσία του να εκτιμάται στα 15 δισ. δολάρια.

  Ιταλία

  Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 52 έναντι 51 το 2021
  Συνολική καθαρή αξία: 194,5 δισ. δολάρια από 204,5 δισ. δολάρια το 2021

  Ο Giovanni Ferrero –ο γόνος της δυναστείας των Nutella, Tic Tac και Kinder Egg– είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ιταλίας, με κατ’ εκτίμηση αξία στα 36,2 δισ. δολάρια, αυξημένη δηλαδή κατά 1,1 δισ. δολάρια σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Η Susan Carol Holland είναι μία εκ των έξι νέων εισόδων στη λίστα των Ιταλών δισεκατομμυριούχων χάρη στα ακουστικά βαρηκοΐας.

  Ολλανδία

  Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 11 από 12 το 2021
  Συνολική καθαρή αξία: 38 δισ. δολάρια από 43,8 δισ. δολάρια το 2021

  Η Charlene de Carvalho-Heineken βρίσκεται και πάλι στην πρώτη θέση, με την περιουσία της να εκτιμάται στα 15,2 δισ. δολάρια, μειωμένη κατά 1,5 δισ. δολάρια σε σύγκριση με πέρυσι, και να βασίζεται σε περισσότερες από 300 ετικέτες μπύρας που πωλούνται σε τουλάχιστον 190 χώρες. Ο Jitse Groen, CEO της υπηρεσίας παράδοσης φαγητού Just Eat Takeaway.com, βγήκε εκτός της λίστας των δισεκατομμυριούχων, αφού η μετοχή υποχώρηση άνω του 50% μέσα σε έναν χρόνο. 

  Νορβηγία

  Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 13 έναντι 12 το 2021
  Συνολική καθαρή αξία: 40,9 δισ. δολάρια έναντι 38,3 δισ. δολάρια το 2021

  Μπορεί ο επενδυτής Andreas Halvorsen να παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας, ωστόσο τον έχει πλησιάσει ο μεγιστάνας των ακινήτων Ivar Tollefsen –ιδιοκτήτης 100.000 διαμερισμάτων σε όλη την Ευρώπη– ο οποίος πρόσθεσε 2,2 δισ. δολάρια στην περιουσία του τους τελευταίους 12 μήνες. Μία νέα είσοδος: ο Erik Must, συνιδρυτής της χρηματιστηριακής Fondsfinans στο Όσλο, ο οποίος επένδυσε τα κέρδη του σε νορβηγικές μετοχές που σημείωσαν υψηλές επιδόσεις.

  Ρωσία

  Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 83 έναντι 117 το 2021
  Συνολική καθαρή αξία: 320,2 δισ. δολάρια από 583,9 δισ. δολάρια το 2021

  Ο ρωσικός πλούτος δέχθηκε ισχυρότατο πλήγμα. Πλέον ο Vladimir Lisin είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στη χώρα, με την καθαρή του αξία να αποτιμάται στα 18,4 δισ. δολάρια με βάση τον Όμιλο NLMK, κορυφαίο κατασκευαστή προϊόντων χάλυβα. Οι περιουσίες όλων των Ρώσων μεγιστάνων –εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις– μειώθηκαν φέτος. Η λίστα περιλαμβάνει 34 λιγότερα ονόματα το 2022, λόγω της υποχώρησης του ρουβλίου και της πτώσης των εταιρικών αποτιμήσεων, κυρίως λόγω των κυρώσεων που επέβαλαν ΕΕ, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ. Δύο οι νέες παρουσίες στη ρωσική λίστα δισεκατομμυριούχων: ο Denis Sverdlov, ιδιοκτήτης της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων Arrival, και ο Egor Kulkov που δραστηριοποιείται στον χώρο του φαρμάκου.

  Ισπανία

  Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 27 από 30 το 2021
  Συνολική καθαρή αξία: 116 δισ. δολάρια από 137 δισ. δολάρια το 2021

  Δεν ήταν μια καλή χρονιά για τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ισπανίας, τον μεγιστάνα της μόδας Amancio Ortega της γνωστής Inditex, γνωστό για τα περίπου 2.000 καταστήματα Zara σε όλο τον κόσμο. Η πτώση της μετοχής κατά 27% από τον Ιανουάριο συνέβαλε στο να συρρικνωθεί η καθαρή του περιουσία κατά 17,4 δισ. δολάρια. Παρόλα αυτά διατηρήθηκε στην 23η θέση της λίστας με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο, με την αξία του να εκτιμάται στα 59,6 δις. δολαρίων. Η κόρη του, Sandra Ortega Merais, είναι στο Νο2 της λίστας με τους πλουσιότερους Ισπανούς, με αξία 5,8 δισ. δολάρια. Τρίτος ο Rafael Del Pinο της κατασκευαστικής εταιρείας Ferrovial, με περιουσία αξίας 4,1 δισ. δολαρίων. Εκτός λίστας βρέθηκε ο Juan Lopez-Belmonte Lopez της εταιρείας βιοτεχνολογίας Laboratorios Farmaceuticos Rovi με έδρα τη Μαδρίτη, ο οποίος πέθανε τον Ιούλιο του 2021.

  Σουηδία

  Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 45 από 41 το 2021
  Συνολική καθαρή αξία: 165,7 δισ. δολάρια από 182 δισ. δολάρια το 2021

  Ο Stefan Persson της H&M παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στη χώρα. Η χρονιά δεν ήταν καλή για την οικογένεια Rausing των δισεκατομμυριούχων της Tetra Laval: Οι Finn, Jorn και Kirsten Rausing είδαν την καθαρή αξία τους να μειώνεται συνολικά κατά 12,3 δισ. δολάρια σε σχέση με το 2021. Έξι νέοι δισεκατομμυριούχοι αναδείχθηκαν το 2022, ενώ δύο –η Madeleine Olsson Eriksson και ο Mats βγήκαν εκτός λίστας.

  Ελβετία

  Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 41 έναντι 40 το 2021
  Συνολική καθαρή αξία: 181,9 δισ. δολάρια από 145,5 δισ. δολάρια το 2021

  Οι τρεις πλουσιότεροι δισεκατομμυριούχοι στην Ελβετία είχαν μια σχετικά καλή χρονιά. Ο ιδρυτής της Checkout.com, Guillaume Pousaz, δεν είναι μόνο ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ελβετίας, αλλά και ο κορυφαίος επιχειρηματίας τεχνολογίας στην Ευρώπη, με την αξία του να εκτιμάται στα 23 δισ. δολάρια. Οι Gianluigi & Rafaela Aponte της MSC –της δεύτερης μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας στον κόσμο με βάση τη χωρητικότητα των πλοίων– είδαν την περιουσία τους να ενισχύεται κατά 6,1 δισ. δολάρια, ενώ ο Ivan Glasenberg –ο οποίος έχει το μεγαλύτερο ποσοστό στην Glencore– έγινε πλουσιότερος κατά 3,6 δισ. δολάρια. Ο Stéphane Bonvin, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ακινήτων Investis, είναι η μόνη νέα είσοδος στη λίστα των δισεκατομμυριούχων.

  Ηνωμένο Βασίλειο

  Αριθμός δισεκατομμυριούχων: 49 από 56 το 2021
  Συνολική καθαρή αξία: 199,1 δισ. δολάρια από 213,9 δισ. από το 2021

  Ο Sir James Ratcliffe παραμένει ο πιο πλούσιος άνθρωπος στο Ηνωμένο Βασίλειο, με αξία 16,3 δισ. δολάρια, και ακολουθεί ο επενδυτής Michael Platt στα 15,2 δισ. δολάρια. Δεν υπήρξαν νέες είσοδοι στη λίστα, ενώ 7 μεγιστάνες έπαψαν να είναι δισεκατομμυριούχοι: ανάμεσά τους η Geeta Gupta-Fisker ιδιοκτήτρια της start-up κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Fisker, ο Matt Molding από την THG και οι Eddie & Sol Zakay ιδιοκτήτες του ομίλου ακινήτων Topland Group.

  Διαβάστε ακόμα:

  * Οι κροίσοι του πλανήτη για το 2022 - Τα "σκήπτρα" κρατά ο Έλον Μασκ - Οι Έλληνες της φετινής λίστας

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  07:38 04/10

  Οι Ουκρανοί διεισδύουν στον νότο και θέλουν να εγκλωβίσουν τους Ρώσους

  Το στρατηγικό σχέδιο του Κιέβου για τη διπλή αντεπίθεση προϋποθέτει υπομονή, πειθαρχία και ακρίβεια.

  15:19 03/10

  Η Κιμ Καρντάσιαν θα καταβάλει πρόστιμο $1,26 εκατ. για την υπόθεση προώθησης κρυπτονομίσματος

  Εκτός από το πρόστιμο, η Καρντάσιαν συμφώνησε να μην προωθήσει κανένα κρυπτονόσμισμα για τα επόμενα τρία χρόνια.

  07:38 03/10

  Το - φερόμενο ως ρωσικό - σαμποτάζ στον Nord Stream είναι "το σημείο χωρίς επιστροφή"

  Η οικονομική ζημιά από τις επιθέσεις στον αγωγό ωθεί την Ευρώπη προς μια ύφεση τόσο βαθιά όσο εκείνη του 2009.

  08:06 01/10

  Η Σακίρα θα δικαστεί για φοροδιαφυγή στην Ισπανία

  Φέρεται να μην πλήρωσε σχεδόν 14 εκατ. δολάρια για εισοδήματα που απέκτησε, κάτι που η ίδια αρνείται.

  08:01 30/09

  Τι θα συμβεί εάν ο Πούτιν δώσει εντολή για πυρηνικό χτύπημα στην Ουκρανία

  Δύσκολο να προβλεφθούν οι στόχοι, αλλά ειδικοί εκτιμούν ότι η Μόσχα θα χρησιμοποιούσε τακτικά πυρηνικά όπλα μικρής εμβέλειας.

  07:32 29/09

  Ο Πούτιν "θανατώνει εκ προμελέτης" τους Ρώσους επιστρατευμένους στην Ουκρανία

  Η Μόσχα στέλνει κληρωτούς στην πρώτη γραμμή του μετώπου, μετά από δύο, μία ή και… καμία ημέρα εκπαίδευσης.

  07:40 28/09

  Γιατί 4πλασιάστηκαν οι τιμές του φυσικού αερίου τα τελευταία δύο χρόνια

  Συχνά ο φόβος προκαλεί ακραίες αντιδράσεις στις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

  15:51 27/09

  Ο Τραμπ ξαναμπήκε στη λίστα Forbes 400

  Αν και "μαύρα σύννεφα" απειλούν την περιουσία του.

  15:49 27/09

  Forbes: Οι 400 πλουσιότεροι Αμερικανοί του 2022 - Στην κορυφή ο Έλον Μασκ

  Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν ο Τζεφ Μπέζος και ο Μπιλ Γκέιτς. Για πρώτη φορά από τη χρηματοπιστωτική κρίση οι Αμερικανοί κροίσοι δεν έγιναν πλουσιότεροι σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

  07:40 27/09

  Κανείς Ρώσος στρατιώτης δεν θέλει να βρεθεί σε αυτή την πόλη της ανατολικής Ουκρανίας

  Τρεις άξονες των Ουκρανών ετοιμάζονται να "παγιδεύσουν" τον βασικό κόμβο ανεφοδιασμού των Ρώσων στα ανατολικά.

  07:38 26/09

  Αντίπαλες δυνάμεις στη Μέση Ανατολή εξοπλίζουν με drones Κίεβο και Μόσχα

  H εισροή όπλων που κατασκευάζονται στη Μέση Ανατολή σε μια ευρωπαϊκή σύγκρουση είναι πρωτοφανής στη σύγχρονη Ιστορία.

  00:05 26/09

  Ανανίας Αρβανιτίδης (PressiousArvanitidis): Η εξέλιξή μας είναι συνδεδεμένη με την εξέλιξη της τεχνολογίας

  Για τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στον εγχώριο κλάδο των εκτυπώσεων και για τους τρόπους με τους οποίους τις αντιμετωπίζει η εταιρεία μιλά ο CEO της PressiousArvanitidis, κ. Ανανίας Αρβανιτίδης.

  11:46 25/09

  Ρωσία: Έβγαλε -από απόγνωση- και τα "τανκς επιδείξεων" στο πεδίο της μάχης

  Το T-72B3, μοντέλο του 2014, διαθέτει έναν νέο, ισχυρότερο κινητήρα, ένα καλύτερο είδος αντιδραστικής θωράκισης κατά των εκρήξεων και ένα νέο πανοραμικό σκόπευτρο στην κορυφή του πύργου. Αλλά το...

  10:00 25/09

  Επτά λόγοι για τους οποίους οι ιταλικές εκλογές ανησυχούν τους δυτικούς παρατηρητές

  Δεσμοί με τη Δύση, λιγότερη στήριξη στην Ουκρανία και αποδυνάμωση της οικονομίας μερικοί από αυτούς.

  08:10 23/09

  Μια χώρα –που ίσως δεν έχετε ακουστά– μπορεί να αναπληρώσει τις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου

  Το χάος που έφερε στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου η φετινή χρονιά είναι πρωτόγνωρο. Η Ρωσία χρησιμοποιεί τους αγωγούς στην Ευρώπη ως όπλα και η Γηραιά Ήπειρος αναζητά εναλλακτικές λύσεις για...