Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 01-Ιαν-2022 16:55

  To 2022 θα είναι η χρονιά όπου οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται με κρυπτονομίσματα

  Οι ΗΠΑ διεκδικούν τα πρωτεία στην εξόρυξη bitcoin καθώς οι εξορύκτες εγκαταλείπουν την Κίνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Jack Kelly

  Πέρυσι οι εταιρείες αναγκάστηκαν να αγωνιστούν για να βρουν εργαζόμενους. Μετά από χρόνια όπου οι άνθρωποι θεωρούνταν δεδομένοι, η πανδημία ανέτρεψε την αγορά εργασίας. Υπήρχαν περίπου 11 εκατομμύρια διαθέσιμες θέσεις εργασίας και μια έλλειψη ανθρώπων που ήταν πρόθυμοι να τις αναλάβουν. 

  Στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν και να προσλάβουν ταλέντα, οι επιχειρήσεις έπρεπε να προβούν σε θεμελιώδεις αλλαγές. Προσέφεραν υψηλότερους μισθούς, μπόνους εγγραφής, απομακρυσμένες, υβριδικές και ευέλικτες μορφές εργασίας, ατομική καθοδήγηση και δωρεάν δίδακτρα στο κολέγιο. Ακόμη και με αυτές τις διευκολύνσεις, οι θέσεις έμεναν κενές.

  Υπάρχει ένα άλλο δέλεαρ που ορισμένες επιχειρήσεις εξετάζουν για να προσελκύσουν ανθρώπους να ενταχθούν στις επιχειρήσεις τους, το να πληρώνουν σε Bitcoin και κρυπτονομίσματα. Το 2021 είδαμε τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία να σημειώνουν παραβολική πορεία. Ο αριθμός των νέων έργων με κρυπτονομίσματα και η απίστευτη άνοδος της αξίας αυτής της κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων τράβηξε την προσοχή της Αμερικής και του κόσμου. 

  Για ορισμένους ανθρώπους, η αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θεωρήθηκε ως αντιστάθμισμα έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ που υποτιμάται λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού και των αμφισβητήσιμων πολιτικών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Αποθεμάτων. Άλλες ομάδες, ιδίως οι νέοι, είδαν τα κρυπτονομίσματα ως μια ''συναλλαγή YOLO'' (ζεις μόνο μια φορά) που θα μπορούσε να τους κάνει πλούσιους γρήγορα. 

  Επιβαρυμένοι με βαριές πληρωμές χρεών για τα δίδακτρα των κολεγίων, υπέρογκες τιμές διαμερισμάτων και σπιτιών, σε συνδυασμό με έναν ανησυχητικό πληθωρισμό που αυξάνει τις τιμές όλων των αγαθών, τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία έμοιαζαν ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουν οικονομικά.

  Εάν πληρώνεστε σε δολάρια ΗΠΑ, καθώς αυξάνεται ο πληθωρισμός, η αξία της επιταγής σας μειώνεται. Πρόσφατα στοιχεία από το  Bureau of Labor Statistics στις ΗΠΑ αναδεικνύουν αυτή την αύξηση του κόστους.

  Ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Σεπτέμβριο εκτοξεύτηκε κατά 5,4% υψηλότερα το 2021. Η αύξηση ήταν τόσο γρήγορη και οργιώδης που η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζήτησε αύξηση κατά σχεδόν 6% στα επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.  

  Η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι αν δεν λάβατε μια γερή αύξηση το 2021 και ο πληθωρισμός παραμείνει ο ίδιος ή συνεχίσει να οργιάζει υψηλότερα, θα δείτε στην πραγματικότητα μείωση του μισθού σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρεία σας πληρώνει λιγότερα, αλλά ότι η αγοραστική δύναμη από τον μισθό σας δεν έχει την ίδια αξία όπως κάποτε. Είναι σαν ένας αγώνας δρόμου στον οποίο εσείς στέκεστε ακίνητοι και όλοι τρέχουν δίπλα σας. Κάθε δολάριο που έχετε απαξιώνεται και χρειάζονται περισσότερα χρήματα για να αγοράσετε τα ίδια προϊόντα σε σχέση με πριν από ένα χρόνο περίπου.

  Βλέπουμε σημάδια αλλαγής στις πληρωμές. Ο δήμαρχος του Μαϊάμι Φράνσις Σουάρεζ δήλωσε ότι θα έπαιρνε έναν μισθό "100% σε Bitcoin" και πως θα προσφέρει κρυπτονομίσματα και στους δημόσιους υπαλλήλους.  Ο Έρικ Άνταμς, ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε ομοίως ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να πληρώνει τους ανθρώπους σε Bitcoin και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, και θα δεχτεί τις τρεις πρώτες του μισθοδοσίες σε Bitcoin. Οι αστέρες του αθλητισμού Russell Okung, Odell Beckham Jr και Aaron Rodgers δήλωσαν ότι ''θα πληρώνονται τουλάχιστον εν μέρει σε κρυπτονομίσματα", σύμφωνα με το Bloomberg. 

  Με την επικράτηση της εξ αποστάσεως εργασίας, οι εταιρείες στρέφονται σε εξωτερικούς συνεργάτες για να τις βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των πληρωμών, των φόρων και της συμμόρφωσης με τις τοπικές ιδιαιτερότητες. Ο Alex Bouaziz, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Deel, μιας εταιρείας που διαχειρίζεται τέτοια θέματα, προσφέρει την πληρωμή εργαζομένων και εργολάβων με κρυπτονομίσματα. Η Deel μπορεί να παραδώσει τις πληρωμές απευθείας σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ψηφιακά πορτοφόλια, συμπεριλαμβανομένων των PayPal, Payoneer και Revolv, ή απευθείας στον υπάλληλο.

  Αν δέχεστε μισθό σε κρυπτονόμισμα, πρέπει να έχετε ''γερό στομάχι'' και να νιώθετε άνετα να βλέπετε ισχυρά κέρδη μαζί με τρομακτικές βουτιές στην αξία τους. Οι πληρωμές σε κρυπτονομίσματα δεν είναι χωρίς κίνδυνο. Υπάρχει μεγάλη αστάθεια σε αυτόν τον χώρο.

  Το 2021 η τιμή του Bitcoin έφτασε τα 67.000 δολάρια και στη συνέχεια έπεσε κάτω από τα 30.000 δολάρια και στη συνέχεια αναπήδησε ξανά. Το Ethereum είδε υψηλά ρεκόρ γύρω στα 4.800 δολάρια την 1η Δεκεμβρίου για να  διαπραγματεύεται στη συνέχεια χαμηλότερα γύρω στα 3.600 με 3.900 δολάρια. Εάν πληρώθηκες σε Bitcoin, Ethereum ή άλλα κρυπτονομίσματα όταν είχαν υψηλότερη αξία και στη συνέχεια η τιμή κατέρρευσε, θα οφείλεις φόρους με βάση την υψηλότερη αξία που πληρώθηκες.

  Για τους ανθρώπους που πιστεύουν με θέρμη στο μέλλον των κρυπτονομισμάτων, είναι ανοιχτοί στη μεταβλητότητα και τον κίνδυνο και έχουν μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, η πληρωμή σε Bitcoin μπορεί να είναι ένας συναρπαστικός νέος τρόπος για να ενισχύσετε τον πλούτο τους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  14:36 22/01

  Προβλημάτων συνέχεια για τη Moderna: ''Κατρακυλά'' η μετοχή της

  Ειδικοί εκτιμούν ότι οι πωλήσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού δεν δικαιολογούν την υψηλή αποτίμηση της εταιρείας.

  08:07 21/01

  Πώς ο πληθωρισμός μπορεί να "βυθίσει" τον πρόεδρο Μπάιντεν

  Ο αριθμός 7% θα μπορούσε να "σβήσει" τους θετικούς δείκτες της αμερικανικής οικονομίας. Είναι η υψηλότερη αύξηση του πληθωρισμού σε ετήσια βάση από το 1982.

  12:58 20/01

  Πώς επηρεάζεται η Wall Street από τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ

  Οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου προσθέτουν ένα ακόμη παράγοντα αβεβαιότητας στο επενδυτικό κλίμα.

  07:36 20/01

  Εκτοξεύτηκαν οι ιδιωτικές επενδύσεις στην "οικονομία του διαστήματος" - Το ρεκόρ και το ρίσκο

  Οι ιδιώτες "πόνταραν" το ποσό-ρεκόρ των 14,5 δισ. δολαρίων το 2021 στις εταιρείες αεροδιαστημικής τεχνολογίας.

  19:02 19/01

  Forbes: Οι 25 κορυφαίοι Αμερικανοί φιλάνθρωποι

  Συνολικά, οι 25 δισεκατομμυριούχοι της λίστας έχουν δωρίσει περίπου 149 δισ. δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς κατά τη διάρκεια της ζωής τους μέχρι σήμερα.

  07:30 19/01

  Τα σχέδια των φαρμακευτικών στη μάχη κατά του κορονοϊού για το 2022

  Αποτελεσματικότερα και συνδυαστικά εμβόλια, νέες θεραπείες και περισσότερα τεστ.

  07:50 18/01

  Ο Πούτιν δεν μπορεί να "παγώσει" την Ευρώπη – αλλά και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να σταματήσουν τον Πούτιν

  Τα εμπάργκο είναι συμβολικά σε ένα "οικοσύστημα" όπου όλοι συναλλάσσονται με όλους.

  08:19 17/01

  Metaverse και μόδα: Γιατί η Ralph Lauren θέλει να σας πουλήσει εικονικά ρούχα

  Εκτόξευση εσόδων μέσω Metaverse "βλέπει" η Morgan Stanley για τη βιομηχανία ειδών πολυτελείας.

  00:05 17/01

  Χριστίνα Αλεβίζου (FedEx): Το μέλλον μας χτυπάει την πόρτα

  Οι παραδόσεις με drones και ρομπότ μπορεί να μην είναι τόσο μακριά όσο φανταζόμαστε, εκτιμά Χριστίνα Αλεβίζου διευθύνουσα σύμβουλος της FedEx Express.

  08:51 15/01

  Goldman Sachs: Οι προβλέψεις για την οικονομία και τις αγορές το 2022

  Παραμένει bullish για ενεργειακές και αμερικανικές μετοχές, αλλά και μετοχές υγείας, ενώ είναι overweight σε εμπορεύματα και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

  08:20 15/01

  Οι πιο ακριβοπληρωμένες προσωπικότητες του YouTube

  Οι YouTubers το 2021 κέρδισαν 40% περισσότερα σε σχέση με το 2020.

  08:00 14/01

  BofA: Το Solana μπορεί να γίνει η "Visa των κρυπτονομισμάτων"

  Προσφέροντας υψηλή απόδοση, με χαμηλές χρεώσεις, και συγχρόνως ευκολία προσφέρεται για καταναλωτική χρήση.

  17:15 13/01

  Forbes: Οι πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες του κόσμου - Στην κορυφή και πάλι η Naomi Osaka

  Για πρώτη φορά στη δεκάδα μια αθλήτρια ρυθμικής και μια μπασκετμπολίστρια. Οι δέκα κορυφαίες συγκέντρωσαν το ποσό ρεκόρ των 167 εκατ. δολαρίων.

  08:39 13/01

  Πέντε κορυφαίοι CEO "δείχνουν" το business leadership του μέλλοντος

  "Μαθήματα" από ηγετικές φυσιογνωμίες του επιχειρείν, εξίσου χρήσιμα είτε σε εποχή ύφεσης είτε σε εποχή ανάκαμψης.

  20:25 12/01

  "Ταξιδιωτικό Απαρτχάιντ": Διευρύνονται οι ανισότητες - Τα πιο ισχυρά διαβατήρια του κόσμου

  Στην κορυφή των προνομιούχων χωρών Ιαπωνία και Σιγκαπούρη, τα διαβατήρια των οποίων εξασφαλίζουν είσοδο, χωρίς βίζα, σε 192 προορισμούς. Στην 7η θέση η Ελλάδα.