Aυθεντικές αλιευτικές εμπειρίες στη Μεσόγειο μέσω της Fisea

Αλέξανδρος Σολάνος, Θεμιστοκλής Βουτσής, Ιωάννης Κοσμαδάκης 

Θεµιστοκλής Βουτσής (21 ετών), Ιωάννης Κοσµαδάκης (27 ετών), Αλέξανδρος Σολάνος (27 ετών)
ΚΛΑΔΟΣ: Θεματικός Τουρισμός - FISEA

Μια πλατφόρµα κρατήσεων αυθεντικών αλιευτικών εµπειριών (ταξίδια ψαρέµατος) σε Ελλάδα, Ιταλία και Κύπρο, η οποία φέρνει τον ταξιδιώτη σε επαφή µε διαφορετικές µορφές αλιείας, µέσα από προσεκτικά επιλεγµένες περιηγήσεις στα καταγάλανα νερά της Μεσογείου, τη Fisea (fiseatrips.com), ίδρυσαν ο Θεµιστοκλής Βουτσής, ο Ιωάννης Κοσμαδάκης και ο Αλέξανδρος Σολάνος. Όραµά τους η άνθηση του αλιευτικού τουρισµού και η ανάκαµψη του βιοτικού επιπέδου των αλιέων µέσα από τη στροφή τους στον εναλλακτικό τουρισµό και την απόκτηση µιας επιπρόσθετης µορφής εισοδήµατος.

Το project ξεκίνησε, υπό µορφή ιδέας, το β’ τρίµηνο του 2019, στο πλαίσιο του διαγωνισµού του Επιστηµονικού Πάρκου Πατρών "Blue Hackathon", όπου κατέκτησε την 1η θέση. Αµέσως µετά η Fisea παρουσιάστηκε στην Έκθεση Καινοτοµίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας "Patras IQ" µε την υποστήριξη του POS4work, ενώ λίγους µήνες αργότερα συµµετείχε στο πρόγραµµα επιτάχυνσης του Ξενοδοχειακού Επιµελητηρίου Ελλάδος "CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator", όπου κατέκτησε το βραβείο κοινού. Το δ’ τρίµηνο του 2019 κατέκτησε την 3η θέση στο Youth Citizen Entrepreneurship Competition (υπό την οργάνωση της UNESCO) στην κατηγορία Tourism: Best Project.

Η Fisea απέκτησε νοµική υπόσταση τον Ιούνιο του 2020 και µέχρι σήµερα o Θεµιστοκλής, ο Ιωάννης και ο Αλέξανδρος οργανώνουν τακτικά αλιευτικά ταξίδια. Από το 2019 έχουν συµµετάσχει σε πληθώρα δράσεων υποστήριξης της καινοτοµίας & επιχειρηµατικότητας (Philoxenia, Xenia, Routelab, European Heritage for Youth Involvement and Entrepreneurship κ.ά.), ενώ έχουν συνάψει συνεργασίες για την προσφορά 50+ εκδροµών.

Αναγνωρίζοντας τις προοπτικές του χώρου του τουρισµού και χωρίς να στοχεύουν στην εγκατάλειψη της Fisea, η οµάδα των τριών δουλεύει εντατικά τον τελευταίο ενάµιση χρόνο προς την κατεύθυνση της δηµιουργίας µιας ανεξάρτητης µηχανής κρατήσεων (booking engine) που απευθύνεται σε tour operators καθώς και σε επαγγελµατίες των κλάδων της ενοικίασης ποδηλάτων, αυτοκινήτων, σκαφών, κ.λπ. Οι χρήστες, αξιοποιώντας τη νέα πλατφόρµα, αποκτούν όλα τα εργαλεία για την πώληση των υπηρεσιών τους στο Διαδίκτυο και την αποτελεσµατική διαχείριση των κρατήσεων, πληρωµών, πελατών, υπαλλήλων και αποθεµάτων τους. Το νέο τους προϊόν (rainvol.com) έχει ήδη δοκιµαστεί πιλοτικά από επιχειρήσεις της Μ. Βρετανίας και τον Νοέµβριο 2021 θα ανακοινωθεί επίσηµα.

O Θεµιστοκλής είναι φοιτητής ηλ. µηχανικός, Business Development Manager, ο Ιωάννης Ε. Κοσµαδάκης είναι ηλ. µηχανικός, Managing Director και ο Αλέξανδρος είναι ηλ. µηχανικός, Software & DevOps Engineer.
 

Mεθοδολογία: Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το "Forbes" –είτε μέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφερομένων είτε μέσω προτάσεων από ιδρύματα και αρμόδιους φορείς–, η συντακτική ομάδα έκανε μια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 50. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (διευθύνοντα σύμβουλο της Chipita), Νίκο Καραμούζη (πρώην πρόεδρο της Eurobank και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, πρόεδρο της Grant Thornton), Μιχάλη Μπλέτσα (διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (πρόεδρο του Capital.gr, πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις 50 υποψηφιότητες με βαθμολογίες από το 1 (χαμηλότερο) έως το 4 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαμορφώθηκε η οριστική κατάταξη. Η σειρά δημοσίευσης έχει οριστεί σύμφωνα με τη βαθμολογία των μελών (από την υψηλότερη στη χαμηλότερη) και, εν συνεχεία, αλφαβητικά. Προϋποθέσεις συμμετοχής στη λίστα "Forbes 30 Under 30 Greece 2022" πληρούσαν όσοι είναι γεννημένοι από 1/1/1992 και μετά.

Διαβάστε ακόμη 

* Κleesto: Η πλατφόρμα που προσφέρει ψηφιακές λύσεις στον κλάδο του τουρισµού

* Το Project Parenting η πρώτη εκπαιδευτική πλατφόρμα που στηρίζει τους γονείς 

* Σταµάτης Βόγλης: Ο startupper που μοιράζεται το ίδιο πάθος για βιώσιμη αλιεία και information services  

* Στέφανος Ντούσκος: Δεν τα παράτησε και δικαιώθηκε

* Μαριαλήνα Τσινίδη: Η 17η χρονη μαθήτρια που τα πειράματά της ταξιδεύουν στο διάστημα

* CollegeLink: Η πλατφόρμα που συνδέει τους νέους με την αγορά εργασίας

* Ο Νικόλας Βαρβέρης και η OVIVIEW ανοίγουν την πόρτα των εργοδοτών στους νέους

Περισσότερα από Forbes

Forbes Billionaires

Ο Michael Jordan, με αξία $3 δισ., μπήκε στο κλαμπ των 400 πλουσιότερων ανθρώπων της Αμερικής

Η πώληση των Charlotte Hornets εξασφάλισε στον θρύλο του NBA το εισιτήριο για το κλαμπ των 400 πλουσιότερων ανθρώπων της Αμερικής.

Forbes Οικονομια

Ινδία και Ρωσία "βάζουν φωτιά" στις τιμές ρυζιού και ντίζελ

Η απαγόρευση των εξαγωγών έστειλαν το ρύζι σε υψηλά 15ετίας και το ντίζελ στο +5%.

Forbes Ceo Talks

Γ. Λεβεντάκης (Gruppo Cucine): Επενδύουμε στην καινοτομία, με βιώσιμα χαρακτηριστικά

Στις σημερινές τάσεις που κυριαρχούν στην αγορά που δραστηριοποιείται η Gruppo Cucine αναφέρεται μεταξύ άλλων ο CEO της εταιρείας Γ. Λεβεντάκης.

Forbes Lifestyle

Αναζητούνται έργα αξίας ενός δισεκατομμυρίου

Όνειρο θερινής νυκτός θα ήταν για τους περισσότερους συλλέκτες να έχουν στην κατοχή τους έργα των Piet Mondrian, René Magritte ή Lucian Freud. Για τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Roman Abramovich και την πρώην σύζυγό του, Dasha Zhukova, είναι απλώς η πραγματικότητα.

Forbes World

Η Ουκρανία απέκτησε ένα υποβρύχιο drone - Η Ρωσία δεν είναι έτοιμη για αυτό

Τι είναι το υποβρύχιο drone Marichka και ποιες οι δυνατότητές του.

Forbes Business

Για ξέπλυμα χρήματος ερευνάται ο μεγιστάνας Β. Arnault - Στο μικροσκόπιο συναλλαγές με Ρώσο επιχειρηματία

Αφορά υπόθεση αγοράς ακινήτων σε πολυτελές θέρετρο των Άλπεων.

Forbes Οικονομια

ΗΠΑ: Υποχώρησε στο 3,5% ο "πληθωρισμός της Fed"

Έδειξε τις τάσεις υποχώρησης που περίμεναν οι αναλυτές.

Επιχειρησεις

Ψηφιακά 8 στα 10 καταναλωτικά δάνεια της Εθνικής Τράπεζας

Τα online δάνεια έχουν μεγάλη απήχηση και κινούνται αυξητικά.

Forbes Innovation

Nibble: Το chatbot που φέρνει το παραδοσιακό παζάρι στις online αγορές

Πολλοί αποφεύγουν το παζάρι της τιμής πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά στο διαδίκτυο το παιχνίδι αλλάζει...

Forbes Ελληνικη Εκδοση

Funky Buddha: Το success story του Έλληνα "Βούδα", οι ισχυρές επιδόσεις και το "στοίχημα" του εξωτερικού

Η ελληνική Funky Buddha ανταγωνίζεται στα… ίσα κορυφαία, διεθνή ονόματα.

Forbes Επιχειρησεις

Nike: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη, όχι όμως και τα έσοδα στο α' τρίμηνο χρήσης

Ανοδικά η μετοχή μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.