Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Νοε-2021 00:05

  Κleesto: Η πλατφόρμα που προσφέρει ψηφιακές λύσεις στον κλάδο του τουρισµού

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Καθώς παλεύουμε να ξεφύγουμε από τη δίνη του κορονοϊού, υπάρχουν περιπτώσεις που μας γεμίζουν αισιοδοξία και δημιουργούν προσδοκίες για ένα ευοίωνο μέλλον. Νέες, φρέσκες ιδέες, διάθεση για δημιουργία, για καινοτομία, για έναν καλύτερο κόσμο περιλαμβάνει η τρίτη κατά σειρά λίστα "Forbes 30 Under 30 Greece", στην οποία πρωταγωνιστούν αθλητές, επιστήμονες, startuppers, επιχειρηματίες. Ως αποτέλεσμα, η λίστα εμπεριέχει χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, εφαρμογές για τον τουρισμό, την εστίαση, τη βιομηχανία, αλλά και λύσεις που έχουν στόχο να βελτιώσουν τις ζωές των ανθρώπων, έως και πειράματα στο Διάστημα με την SpaceX του Elon Musk και την Blue Origin του Jeff Bezos. Με σύμμαχο, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, την τεχνολογία και την ευρηματικότητα, 30 νέοι και νέες κάτω των 30 ετών κινήθηκαν κόντρα στο βαρύθυμο κλίμα της πανδημίας και δημιούργησαν το δικό τους success story, κατακτώντας παράλληλα μια θέση στη λίστα "Forbes 30 Under 30 Greece 2022".

  Το Forbes Ελλάδας από σήμερα και για τις επόμενες 29 ημέρες θα παρουσιάζει σε καθημερινή βάση έναν έναν τους 30 νέους και νέες που κέρδισαν μια θέση στην φετινή κατάταξη "30 κάτω των 30". 

  Μανώλης Aδαµόπουλος (27 ετών), Γιώργος Σωτηρλής (25 ετών)

  Υπηρεσίες τουρισμού - Kleesto 

  Οι Μανώλης Αδαµόπουλος (COO), Γιώργος Σωτηρλής (CTO) και Γιώργος Πιλπιλίδης (CEO) (άνω των 30) ίδρυσαν το 2019 την kleesto µε σκοπό να προσφέρουν ψηφιακές λύσεις στον κλάδο του τουρισµού.

  Γιώργος Σωτηρλής, Γιώργος Πιλπιλίδης, Μανώλης Αδαμόπουλος 

  Η οµάδα κατάφερε κατά τα τελευταία δύο δύσκολα χρόνια που αντιµετώπισε ο κλάδος του τουρισµού να διασυνδέσει και να προσφέρει ψηφιακές υποδοµές σε περισσότερες από 1.000 τουριστικές επιχειρήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (από Ευρώπη, Ασία και Νότια Αφρική µέχρι την εξωτική Καραϊβική).

  Η kleesto έδωσε στους πελάτες της τη δυνατότητα να περιορίσουν τη ζηµιά τους κατά το 2020 σε λιγότερο από 50% − σε σχέση µε το 85% συνολικής πτώσης της αγοράς του τουρισµού λόγω της πανδηµίας. Παρόµοια παραδείγµατα εταιρειών κατάφεραν µέσα στο 2021 να ξεπεράσουν κατά 130% τον τζίρο που είχαν το 2019, χρησιµοποιώντας τα εργαλεία που προσφέρει η εταιρεία.

  Με την ψηφιοποίηση και αυτοµατοποίηση των καθηµερινών λειτουργιών που αφορούν τις κρατήσεις, τον εξοπλισµό, το προσωπικό, και των εξωτερικών συνεργατών, οι  tour operators µπορούν πλέον να διαχειρίζονται γρήγορα και εύκολα τα αιτήµατα των πελατών τους και να αυτοµατοποιούν πλήρως τις διαδικασίες κράτησης. Μέσα από το kleesto, οι  tour operators κερδίζουν καθηµερινά χρόνο από τη διαχείριση κρατήσεων και µπορούν να επικεντρωθούν στον πελάτη τους, επιταχύνοντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη νέων συνεργασιών. 

  Ο Γιώργος Πιλπιλίδης (CEO), µε εµπειρία και σπουδές στον τοµέα της πληροφορικής και της ανάπτυξης εφαρµογών, δραστηριοποιείται στον κλάδο του τουρισµού από το 2015, σχεδιάζοντας λύσεις τόσο για ταξιδιώτες όσο και για τουριστικές επιχειρήσεις. Ο Μανώλης Αδαµόπουλος (COO), µε σπουδές στην πληροφορική και στη βιοµηχανική οργάνωση και καινοτοµία, αναλαµβάνει τη σωστή λειτουργία της εταιρείας, φέρνοντας στην οµάδα την εµπειρία και τα µαθήµατά του από προηγούµενες startups (όπως, π.χ., η chainproof.ai). Ο Γιώργος Σωτηρλής (CTO), µε σπουδές στον κλάδο της πληροφορικής, ενασχόληση µε το αντικείµενο από νεαρή ηλικία και γνώση σε νέες τεχνολογίες, οργανώνει την τεχνική οµάδα και την ανάπτυξη των τεχνολογικών λύσεων που προσφέρει η εταιρεία. 

  Βασικός στόχος της kleesto είναι να προσφέρει πολύτιµη τεχνογνωσία σε µικροµεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις και τις απαραίτητες υποδοµές για να κάνουν το επόµενο βήµα για την επιχείρησή τους µε µια ελκυστική διαδικτυακή παρουσία και γρήγορη διανοµή των υπηρεσιών τους πέρα από τα ελληνικά σύνορα.


   

  Mεθοδολογία: Από τις πάνω από 100 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε το "Forbes" –είτε μέσω αιτήσεων των ίδιων των ενδιαφερομένων είτε μέσω προτάσεων από ιδρύματα και αρμόδιους φορείς–, η συντακτική ομάδα έκανε μια πρώτη διαλογή και κατέληξε σε 50. Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο (διευθύνοντα σύμβουλο της Chipita), Νίκο Καραμούζη (πρώην πρόεδρο της Eurobank και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, πρόεδρο της Grant Thornton), Μιχάλη Μπλέτσα (διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του MIT), Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (πρόεδρο του Capital.gr, πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων), αξιολόγησε τις 50 υποψηφιότητες με βαθμολογίες από το 1 (χαμηλότερο) έως το 4 (υψηλότερο), βάσει των οποίων διαμορφώθηκε η οριστική κατάταξη. Η σειρά δημοσίευσης έχει οριστεί σύμφωνα με τη βαθμολογία των μελών (από την υψηλότερη στη χαμηλότερη) και, εν συνεχεία, αλφαβητικά. Προϋποθέσεις συμμετοχής στη λίστα "Forbes 30 Under 30 Greece 2022" πληρούσαν όσοι είναι γεννημένοι από 1/1/1992 και μετά.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  16:54 01/12

  Τα "ηνία" της Zara επιστρέφουν στην οικογένεια Ortega μετά από 10 χρόνια

  H Marta Ortega Pérez, κόρη του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της εταιρείας, αναλαμβάνει την προεδρία της Ιnditex από τον Απρίλιο.

  00:15 01/12

  Ν. Χαντζή: Η Ελληνίδα που "έπεισε" τον όμιλο πολυτελών ξενοδοχείων Relais & Châteaux

  Το δικό της αποτύπωµα στον τουριστικό κλάδο θέλησε να αφήσει η Ναταλία Χαντζή. Με όραµα να µοιραστεί µε ταξιδιώτες από όλο τον κόσµο το µέρος όπου έκανε διακοπές ως παιδί, το 2015, η 20χρονη τότε...

  08:12 30/11

  Τι "βλέπουν" οι ειδικοί για τον πληθωρισμό - Και πώς εκτιμούν ότι θα επηρεάσει τις αγορές

  Η Fed συνεχίζει να επιμένει ότι ο υψηλός πληθωρισμός θα είναι "παροδικός".

  00:05 30/11

  Icarus Group: Η σωστή επιλογή για την οικονομική επισκευή-συντήρηση βιομηχανικών στοιχείων

  Καινοτόµες λύσεις συντήρησης βιοµηχανικών στοιχείων (αγωγούς, δεξαµενές κτλ.) µε τη χρήση προηγµένων υλικών, έχοντας ως στόχο το χαµηλό κόστος και την υψηλή ποιότητα, παρέχει η Icarus Group. Ο Θέµης...

  08:04 29/11

  H μετάλλαξη Όμικρον "χτυπά" τις μετοχές

  Τα τρία σενάρια για την πορεία της αγοράς μετά το sell-off της Παρασκευής.

  00:45 29/11

  Κ. Σταυρόπουλος (iSquare): Η πανδημία έφερε μια μικρή επανάσταση στην τεχνολογία

  Ο ηγέτης μιας εταιρείας πρέπει πρώτα να υπηρετεί το στόχο ο ίδιος και μετά να καθοδηγεί τους άλλους εκτιμά ο Κωστής Σταυρόπουλος Πρόεδρος και CEO της iSquare.

  00:05 29/11

  Scander: Η ολοκληρωμένη λύση για τον χώρο της εστίασης και της φιλοξενίας

  Φτάνετε στο αγαπηµένο σας εστιατόριο, το οποίο είναι γεµάτο. Κι όµως, δεν χρειάζεται να περιµένετε για να παραγγείλετε. Βγάζετε το κινητό σας και µέσω της εφαρµογής Scander που ίδρυσε ο Μιχάλης...

  08:00 28/11

  Elon: Η πρώτη βιοδιασπώµενη χειρουργική µάσκα υψηλής προστασίας στη μάχη κατά του Covid

  Η Elon αποτελεί την απάντηση τριών νέων ανθρώπων, της Ελισάβετ, της Νικολέττας και του Ανάργυρου Κουτρούµπα (λίστα "Forbes Under 30 Greece 2019"), στην κρίση του κορονοϊού και στην προσπάθειά τους να...

  08:30 27/11

  Άλμα... στο εμπόριο κρασιού το 2021

  Το διεθνές εμπόριο οίνου, σε αξία, αυξήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2021 με τον εντυπωσιακό ρυθμό του +21%.

  08:00 27/11

  Wardrobly: Ελληνική πλατφόρµα ενοικίασης ρούχων σχεδιαστών υψηλής ποιότητας για κάθε περίσταση

  Το ενδιαφέρον του Σωτήρη Ζαϊρέ για την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών γύρω από µια καλύτερη ποιότητα ζωής τον οδήγησε το 2020 στη δηµιουργία της Wardrobly, της ελληνικής πλατφόρµας ενοικίασης µόδας,...

  08:02 26/11

  Η αυτοκρατορία εμπορικών ακινήτων του Τραμπ "νοσεί" λόγω της πανδημίας

  Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αγωνίζεται να διατηρήσει τα εμπορικά ακίνητά του μισθωμένα εν μέσω κορονοϊού.

  00:07 26/11

  Ο Γιώργος Γραμματίδης βάζει τέλος στα... "ματωμένα" διαμάντια με την Griamond

  Ο Γιώργος Γραµµατίδης επιχειρεί να βάλει τέλος στα "µατωµένα" διαµάντια µε τα Lab Grown Diamonds, τα λεγόµενα "ηθικά" διαµάντια. Σπούδασε στο ΕΚΠΑ και εργάστηκε στο Global Federation of...

  13:19 25/11

  Η Bank of America "βλέπει" μια "αρνητική" νέα χρονιά για το χρηματιστήριο

  Η σύγκριση με τη φούσκα των dotcom και οι προκλήσεις που έχουν μπροστά τους οι μετοχές.

  00:05 25/11

  Swim.me: Ένα IoT wearable σύστηµα υποβοήθησης κολυµβητών µε σοβαρά προβλήµατα όρασης

  Έχει κανείς προσπαθήσει ποτέ να κολυµπήσει µε κλειστά τα µάτια, χρησιµοποιώντας αποκλειστικά µόνο την ακοή και την αφή του; Ένα από τα σηµαντικότερα προβλήµατα που αντιµετωπίζουν οι κολυµβητές µε...

  17:03 24/11

  Αυτές είναι οι μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες των ΗΠΑ για το 2021

  Επέστρεψε στην κορυφή η Cargill, με την Koch Industries να χάνει την περυσινή πρωτιά της και να βρίσκεται στο Νο 2. Οι νεοεισερχόμενες και οι "εκτός λίστας".