Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Οκτ-2021 11:24

  Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι στη λίστα Forbes 400 με τους πλουσιότερους Αμερικανούς του 2021

  Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι στη λίστα Forbes 400 με τους πλουσιότερους Αμερικανούς του 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του John Hyatt

  Με τις τεχνολογικές μετοχές να αυξάνουν την αξία τους και έναν κατακλυσμό από αρχικές δημόσιες προσφορές (ΙΡΟ), η περιουσία ήδη αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων του Elon Musk, των ιδρυτών των Snapchat και Airbnb και άλλων μελών του The Forbes 400, εκτοξεύτηκε στα ύψη.

  Είναι μια καλή στιγμή για να είσαι δισεκατομμυριούχος. Κατά μέσο όρο, οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι των ΗΠΑ είναι κατά 40% πιο πλούσιοι από ό,τι πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την τελευταία λίστα Forbes 400, που κυκλοφόρησε σήμερα. Από τους 345 που εμφανίστηκαν και πέρυσι, 314 από αυτούς είναι πλέον πλουσιότεροι, 14 διατηρούνται σταθεροί. Μόνο 17 είναι φτωχότεροι από πέρυσι. Η περιουσία των δέκα μεγαλύτερων κερδισμένων αυξήθηκε κατά μέσο όρο 222%, με ελάχιστη αύξηση κατά 131%. Το Forbes χρησιμοποίησε το κλείσιμο των τιμών των μετοχών από τη συνεδρίαση της Παρασκευής 3 Σεπτεμβρίου για να υπολογίσει το μέγεθος των περιουσιών στη λίστα, την 40η ετήσια κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων της χώρας.

  Ο Dan Gilbert ήταν ο μεγαλύτερος κερδισμένος σε ποσοστά σε σύγκριση με τη λίστα του περασμένου έτους. Η περιουσία του ιδιοκτήτη των Cleveland Cavaliers αυξήθηκε κατά 312%, από 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε 30,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Τώρα είναι ο 23ος πλουσιότερος Αμερικανός, σε σύγκριση με το Νο69 πέρυσι. Η Quicken Loans, η εταιρεία που ο Gilbert ίδρυσε το 1985, εισήχθη στο χρηματιστήριο υπό την μητρική εταιρεία Rocket Companies τον Αύγουστο του 2020, με αξία 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων· οι μετοχές έχουν απωλέσει αξία έκτοτε, αλλά το πλειοψηφικό μερίδιο του Gilbert στην εταιρεία ξεπερνούσε σε αξία τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια από τις 3 Σεπτεμβρίου.

  Η αύξηση της περιουσίας του Elon Musk κατά 180% από πέρυσι, από 68 δισεκατομμύρια δολάρια σε 190,5 δισεκατομμύρια δολάρια, τον καθιστά τον 8ο πιο κερδισμένο σε ποσοστιαία βάση στη φετινή λίστα. Αλλά σε όρους δολαρίου, ο Musk είναι μακράν ο μεγαλύτερος κερδισμένος· κέρδισε το εκπληκτικό ποσό των 122,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων χάρις στον ενθουσιασμό των επενδυτών για την βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, της οποίας η αξία των μετοχών είναι αυξημένη κατά 180% σε σχέση με την περσινή λίστα. Η τεράστια περιουσία του Musk επωφελήθηκε επίσης από τα βήματα που έκανε η δορυφορική και διαστημική εξερεύνηση μέσω της SpaceX, της οποίας η αξία εκτινάχθηκε στα 74 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τον γύρο χρηματοδότησης του Φεβρουαρίου 2020.

  Οι τρεις συνιδρυτές της Airbnb -ο Brian Chesky, ο Joe Gebbia και ο Nathan Blecharczyk- είναι όλοι μεταξύ των 10 μεγαλύτερων φετινών κερδισμένων καθώς η περιουσία τους αυξήθηκε κατά 222% ή περισσότερο. Εν μέσω του οικονομικού χάους και της αβεβαιότητας εξαιτίας της πανδημίας, η επιστροφή της Airbnb ήταν από το πουθενά. Αφού απέλυσε το ένα τέταρτο του προσωπικού της και ανέλαβε έκτακτο χρέος 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων την άνοιξη του 2020, η επιχείρηση ενοικίασης κατοικιών επιδόθηκε σε ανάπτυξη, καθώς οι πελάτες αναζητούσαν διακοπές με κοινωνική αποστασιοποίηση και μακροχρόνιες διαμονές. Η εταιρεία μπήκε στο χρηματιστήριο τον Δεκέμβριο του 2020 και έκλεισε την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης με αξία 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων· η μετοχή της κέρδισε 9% από την IPO της. 

  Οι συνιδρυτές του Snapchat Bobby Murphy και Evan Spiegel είναι επίσης μεταξύ των 10 κορυφαίων κερδισμένων· η περιουσία τους εκτοξεύτηκε στα ύψη με αύξηση 223% και 207%, αντίστοιχα. Η εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών τους εξακολουθεί να αψηφά τους επικριτές της καθώς συνεχίζει να αυξάνεται· στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αύξησε τη βάση χρηστών της κατά 23% σε 293 εκατομμύρια άτομα και σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων 982 εκατομμυρίων δολαρίων, υπερδιπλάσιες από την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Η μετοχή της Snapchat κέρδισε 239% από πέρυσι. 

  Ακολουθούν οι 10 πιο κερδισμένοι, βάση της ποσοστιαίας μεταβολής της περιουσίας τους:

  1. Dan Gilbert

  Περιουσία: 30,9 δισεκατομμύρια δολάρια (αύξηση +312%και +23,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε δολάρια, από το Forbes 400 του 2020)
  Εταιρεία: Rocket Companies
  Οι μετοχές της Rocket Companies αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της αυξανόμενης περιουσίας του Gilbert, αλλά έχει λάβει επίσης ώθηση από την διαδικτυακή πλατφόρμα πώλησης αθλητικών παπουτσιών StockX. Η αγορά αθλητικών παπουτσιών ολοκλήρωσε έναν γύρο συγκέντρωσης χρημάτων τον Απρίλιο σε αξία 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ένα άλμα δισεκατομμυρίων δολαρίων από λίγους μήνες νωρίτερα.

  2. Brian Chesky

  Περιουσία: 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια (+303%, +9,4 δισεκατομμύρια δολάρια)
  Εταιρεία: Airbnb
  Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb περιέγραψε την έναρξη της πανδημίας ως την "πιο δύσκολη" περίοδο στη ζωή του, αλλά τώρα έχει ανεβασμένη ψυχολογία. Υποκινούμενος από την ανάκαμψη της εταιρείας του, ο Τσέσκι μίλησε πρόσφατα για την "ταξιδιωτική επανάσταση" που βρίσκεται σε εξέλιξη και την πρόθεση της Airbnb να την εκμεταλλευτεί.

  3. Vinod Khosla

  Περιουσία: 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια (+258%, +6,2 δισεκατομμύρια δολάρια)
  Εταιρεία: Technology Investments
  Η περιουσία του άνθησε πέρυσι χάρις στα μερίδιά του σε πολλές επιτυχημένες δημόσιες εγγραφές, όπως: αγοράστε τώρα-πληρώστε-αργότερα εταιρεία Affirm και υπηρεσία παράδοσης γευμάτων DoorDash, καθώς και μια νέα εκτίμηση του μεριδίου του στην Alphabet. Ο Khosla κατέχει επίσης θέσεις σε πληρωμές wunderkind Square και startup παράδοσης ειδών παντοπωλείου Instacart, οι οποίες και οι δύο αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

  4. Joe Gebbia

  Περιουσία: 10,8 δισεκατομμύρια δολάρια (+248%, +7,7 δισεκατομμύρια δολάρια)
  Εταιρεία: Airbnb
  Ο Gebbia, συνιδρυτής και επικεφαλής προϊόντων της Airbnb, διαδραματίζει έναν ρόλο στα παρασκήνια στην εταιρεία, αλλά η πρόσφατη φιλανθρωπία του έχει γίνει πρωτοσέλιδο. Η Gebbia χάρισε 25 εκατομμύρια δολάρια για την ανακούφιση των αστέγων στο Σαν Φρανσίσκο και βοήθησε στην ίδρυση του Airbnb.org, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που πληρώνει τους οικοδεσπότες της Airbnb για τη στέγαση προσφύγων.

  5. Bobby Murphy

  Περιουσία: 15,2 δισεκατομμύρια δολάρια (+223%, +10,5 δισεκατομμύρια δολάρια)
  Εταιρεία: Snapchat
  Η συνεχώς αυξανόμενη σε αξία μετοχή της Snapchat έκανε τον συνιδρυτή της περισσότερο από 10 δισεκατομμύρια δολάρια πιο πλούσιο από πέρυσι. Ο Μέρφι έβαλε ένα κομμάτι της περιουσίας του σε ακίνητα στην Καλιφόρνια, αγοράζοντας μια σειρά από πολυτελή ακίνητα στη νότια Καλιφόρνια τα τελευταία χρόνια. 

  6. Nathan Blecharczyk

  Περιουσία: 10 δισεκατομμύρια δολάρια (+223%, +6,9 δισεκατομμύρια δολάρια)
  Εταιρεία: Snapchat
  Ο Blecharczyk, επικεφαλής στρατηγικής της Airbnb και πρώτος μηχανικός της εταιρείας, υπηρετεί ως πρόεδρος της Airbnb China. Με την περιουσία του των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο απόφοιτος του Χάρβαρντ δεν χρειάζεται καθόλου επιπλέον χρήματα, αλλά συνεχίζει να καλωσορίζει τους επισκέπτες στο σπίτι του ως οικοδεσπότης της Airbnb.

  7. Evan Spiegel

  Περιουσία: 13,8 δισεκατομμύρια δολάρια (+207%, +9,3 δισεκατομμύρια δολάρια)
  Εταιρεία: Snapchat
  Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Snapchat κατατάσσεται στην 55η θέση στη φετινη λίστα Forbes 400, από το Νο161 πέρυσι. Ο Spiegel έχει δωρίσει περισσότερα από 280 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές· αυτός και ο συνιδρυτής Murphy έχουν δεσμευτεί να δωρίσουν 13 εκατομμύρια μετοχές στο ίδρυμα Snap.

  8. Elon Musk

  Περιουσία: 13,8 δισεκατομμύρια δολάρια (+207%, +9,3 δισεκατομμύρια δολάρια)
  Εταιρεία: Tesla
  Εκτός από το να γίνει ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος της Αμερικής, ο Musk πέρασε τον τελευταίο χρόνο ανεβάζοντας την αξία του κρυπτονομίσματος Dogecoin και επιβλέποντας το ποντάρισμα της Tesla ύψους 1,5 δισ. δολαρίων στο Bitcoin. η σχέση αγάπης-μίσους του επιχειρηματία με το Bitcoin συνεχίζει να μπερδεύει τους επενδυτές του.

  9. Jay Chaudhry

  Περιουσία: 16,3 δισεκατομμύρια δολάρια (+136%, +9,4 δισεκατομμύρια δολάρια)
  Εταιρεία: Zscaler
  Ο Chaudhry ήταν μεγάλος κερδισμένος στο παρελθόν. Ο ιδρυτής της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Zscaler έγινε 92% πλουσιότερος από το 2019 έως το 2020, για να ξεπεράσει τον εαυτό του πέρυσι με κέρδη 136% καθώς οι μετοχές της Zscaler συνέχισαν να αυξάνουν την αξία της.

  10. Ryan Patrick

  Περιουσία: 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια (+131% +4,2 δισεκατομμύρια δολάρια)
  Εταιρεία: Ασφάλιση
  Η Ryan Specialty Group μπήκε στο χρηματιστήριο τον Ιούλιο του 2021 και έκτοτε η αξία της αυξήθηκε κατά 25%. Ο 84χρονος ασφαλιστικός μεγιστάνας κατέχει επίσης μεγάλο μερίδιο στη βρετανική ασφαλιστική εταιρεία Aon PLC, οι μετοχές της οποίας έχουν αυξηθεί σε αξία κατά 42% από την περσινή λίστα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  00:15 18/10

  Ι. Μιχαλίτσης: Ηγεσία σημαίνει να φαντάζεσαι το μέλλον

  Υπάρχει μια επιτακτική ανάγκη οι νέοι ηγέτες να επιτυγχάνουν το σήμερα, δουλεύοντας όμως με μακροπρόθεσμη οπτική και να το πράττουν, πέρα από προσωπική φιλοδοξία δηλώνει ο Ιάκωβος Μιχαλίτσης, Γενικός ...

  07:54 16/10

  To Squid Game οδηγεί σε επίπεδα ρεκόρ τη μετοχή του Netflix

  Η κορεάτικη σειρά έγινε viral και έφτασε στο νούμερο ένα της υπηρεσίας σε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ.

  16:20 15/10

  Forbes: Ο LeBron James o πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του NBA με 111,2 εκατ.

  Στην 4η θέση ο "δικός μας" Αντετοκούνμπο με 80,3 εκατ. δολάρια.

  08:08 15/10

  Η οικονομία των ΗΠΑ μπορεί να κινδυνεύει με νέα ύφεση

  Έρευνα υποστηρίζει ότι η αμερικανική οικονομία ενδεχομένως να εισέλθει σε ύφεση στα τέλη του 2021.

  08:17 14/10

  Οι ΗΠΑ διεκδικούν τα πρωτεία στην εξόρυξη bitcoin καθώς οι εξορύκτες εγκαταλείπουν την Κίνα

  Πού βρίσκονται τα μεγαλύτερα κέντρα εξόρυξης στον κόσμο.

  09:45 13/10

  Το 'πε και το 'κανε ο Έλον Μασκ: "Απένειμε" το αργυρό μετάλλιο στον Μπέζος

  Νέο "επεισόδιο" στη δημόσια διαμάχη τους.

  08:05 12/10

  Ο Τραμπ θα ήταν πλουσιότερος αν είχε επενδύσει την κληρονομιά του στον S&P 500

  Η περιουσία του συρρικνώθηκε στην αρχή της πανδημίας, αλλά η αυτοκρατορία των ακινήτων του δεν ανέκαμψε.

  07:48 11/10

  Sam Bankman-Fried: Έγινε ο πλουσιότερος 29χρονος στον πλανήτη χάρη στα κρυπτονομίσματα

  Ο συνιδρυτής του FTX, πριν ακόμη κλείσει τα 30 του χρόνια, έχει περιουσία $22,5 δισ.

  00:06 11/10

  Giuseppe Zorgno (AIG): Τα τρία πράγματα που πρέπει να θυμάται κανείς όταν βρίσκεται στην εξουσία

  Τα χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου CEO στην εποχή του πλήρους μετασχηματισμού σκιαγραφεί ο Giuseppe Zorgno CEO της AIG.

  08:11 08/10

  Το χρέος του Τραμπ "σκαρφάλωσε" στα 1,3 δισ. δολάρια

  Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος εκτιμάται ότι πρέπει να αποπληρώσει δάνεια ύψους 738 εκατ. δολαρίων την επόμενη τριετία.

  12:07 07/10

  Forbes: Οι "κρυφές" διαταγές της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην Google να εντοπίσει χρήστες που κάνουν συγκεκριμένες αναζητήσεις

  Εκφράζονται φόβοι ότι η κυβέρνηση ζητά κρυφά από την Google να παρέχει πληροφορίες που θα μπορούσαν να εμπλέξουν αθώους χρήστες που απλώς αναζητούν στο διαδίκτυο συγκεκριμένους όρους.

  00:44 06/10

  Ωρολογιακή "βόμβα" στα χέρια του Πάπα το σκάνδαλο διαφθοράς στο Βατικανό

  Η μεγαλύτερη ποινικού χαρακτήρα οικονομική δίκη στην ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας, έχει χαρακτηριστεί ως σημείο καμπής για τον μεταρρυθμιστή Πάπα Φραγκίσκο.

  16:17 05/10

  Forbes: Οι 400 πιο πλούσιοι Αμερικανοί για το 2021 - Στην κορυψή για 4η χρονιά ο Bezos - Εκτός λίστας Trump και Oprah

  Η περιουσία των 400 πλουσιότερων Αμερικανών της λίστας του Forbes αυξήθηκε κατά 40% τον τελευταίο χρόνο, στα 4,5 τρισ. δολάρια.

  07:48 04/10

  Νέα προειδοποίηση Google για "ευπάθειες" του Chrome - Αφορά 2 δισεκατομμύρια χρήστες

  Συνολικά 13 zero days έχουν εντοπιστεί από την αρχή του έτους.