Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Σεπ-2021 07:40

  Solana: Το κρυπτονόμισμα που έχει εκτοξευτεί κατά 13.000% από την αρχή του έτους

  Solana: Το κρυπτονόμισμα που έχει εκτοξευτεί κατά 13.000% από την αρχή του έτους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Charles  Bovaird

  Η τιμή του κρυπτονομίσματος Solana (sol) έχει σημειώσει ένα εντυπωσιακό ράλι το τρέχον έτος, αφήνοντας πολύ πίσω τα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα, καθώς η καινοτόμα τεχνολογία blockchain στην οποία βασίζεται συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον.

  Το ψηφιακό νόμισμα σκαρφάλωσε στο ιστορικό υψηλό των 214,36 δολαρίων το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας Messari, σημειώνοντας άνοδο άνω του 13.200% σε σχέση με την τιμή του την 1η Ιανουαρίου 2021, οπότε βρισκόταν στα 1,61 δολάρια.

  Το κρυπτονόμισμα υποχώρησε λίγο στη συνέχεια για να διαμορφωθεί την ώρα που γραφόταν το παρόν άρθρο στα 192,72 δολάρια, συνεχίζοντας όμως να γράφει κέρδη άνω του 11.800% από την αρχή του έτους.

  Η Solana, η καινοτόμος τεχνολογία της οποίας έχει προσελκύσει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, ισχυρίζεται ότι έχει δημιουργήσει το ταχύτερο δίκτυο blockchain στον κόσμο. 

  Σύμφωνα με τη "Λευκή Βίβλο” της Solana, το δίκτυό της μπορεί θεωρητικά να επεξεργαστεί 710.000 συναλλαγές το δευτερόλεπτο (TPS), χρησιμοποιώντας σύνδεση δικτύου 1 gigabit ανά δευτερόλεπτο.

  Ο Anatoly Yakovenko, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Solana, παρέχει σε ανάρτησή του στο ιστολόγιο της εταιρείας ένα πιο συγκεκριμένο παράδειγμα για το εύρος ζώνης του δικτύου blockchain της εταιρείας του.

  "Στις τρέχουσες επαναλήψεις του Solana Testnet, ένα δίκτυο 200 διακριτών κόμβων υποστηρίζει συνεχή διεκπεραίωση άνω των 50.000 συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο όταν εκτελείται με GPU", αναφέρει.

  "Η επίτευξη αυτού απαιτεί την εφαρμογή αρκετών βελτιστοποιήσεων και νέων τεχνολογιών, ενώ έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση της χωρητικότητας του δικτύου που σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα φάση ανάπτυξης του blockchain", προσθέτει ο ιδρυτής της Solana.

  Τα "συστατικά” της επιτυχίας

  Η Solana χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο συναίνεσης που ονομάζει "απόδειξη ιστορικού” (proof-of-history), ο οποίος "δημιουργεί ένα ιστορικό αρχείο που αποδεικνύει ότι μια συναλλαγή πραγματοποιήθηκε σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή”.

  Πέρα από αυτήν την ελπιδοφόρα τεχνολογία που μπορεί να προσφέρει που υψηλή ικανότητα συναλλαγών, η Solana έχει και άλλα ατού στο "μανίκι” της.

  Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, η μέση προμήθεια συναλλαγής είναι 0,00025 δολάρια, σημαντικά χαμηλότερη από το μέσο κόστος συναλλαγής στο δίκτυο της Ethereum, την ώρα που γραφόταν το παρόν άρθρο.

  Η Solana Labs, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το λογισμικό του δικτύου, συγκέντρωσε περισσότερα από 300 εκατ. δολάρια κατά τη διάρκεια ενός γύρου χρηματοδότησης με επικεφαλής μεγάλες εταιρείες όπως οι Andreessen Horowitz και Polychain Capital.

  Η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Alameda Research, που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο του κλάδου των κρυπτονομισμάτων Sam Bankman-Fried, συμμετείχε επίσης στον γύρο χρηματοδότησης.

  Οι προοπτικές

  Στο πλαίσιο της πρόσφατης προβολής της Solana, και των εντυπωσιακών κερδών που καταγράφει το κρυπτονόμισμά της, αρκετοί αναλυτές προέβησαν σε εκτιμήσεις για τις προοπτικές του δικτύου της, ενώ επεσήμαναν και τους παράγοντες που μπορούν να ωθήσουν ακόμη υψηλότερα το ψηφιακό της νόμισμα.

  "Η Solana είναι ο εύλογος ανταγωνιστής της Ethereum, με αστραπιαίες συναλλαγές σε ένα κλάσμα της τιμής”, σημειώνει ο Scott Melker, επενδυτής κρυπτονομισμάτων, αναλυτής και οικοδεσπότης του podcast "The Wolf Of All Streets”.

  "Η ραγδαία αύξηση της αξίας της οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο λανσάρισμα του grypto gaming και των επιτυχημένων NFTs", προσθέτει ο Melker και εξηγεί: "Προγραμματιστές και project βασίζονται στην τεχνολογία της Solana εδώ και χρόνια, κάτι το οποίο αποτυπώνεται στην εκτόξευση της τιμής της και στο εύρος υιοθέτησής της”.

  Ο Loan Venkatapen, συνιδρυτής και διαχειριστής της Blocklabs Capital Management, συνηγορεί: "Η τεχνολογία blockchain της Solana προσφέρει εξαιρετικά υψηλή απόδοση, μικρή καθυστέρηση (σ.σ. από τη στιγμή της καταχώρησης μιας συναλλαγής έως την επαλήθευση) και είναι πλήρως συμβατή με τα ‘έξυπνα συμβόλαια’ (σ.σ. πρωτόκολλα αυτόματων συναλλαγών)".

  "Οι τεχνολογίες blockchain έχουν κάνει έναν ιστορικό συμβιβασμό μεταξύ της ασφάλειας, της αποκέντρωσης και της ταχύτητας. Η Solana κάνει την πρώτη σοβαρή προσπάθεια επίλυσης αυτού του διλήμματος”, προσθέτει.

  "Με την ενσωμάτωση του μηχανισμού απόδειξης ιστορικού στην συνήθη διαδικασία συναίνεσης της απόδειξης κυριότητας, η Solana έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο εξ αρχής ικανό να επεξεργάζεται έως και 65.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, με μέσο κόστος συναλλαγής μικρότερο από 1 σεντ, ενώ τα περισσότερα δίκτυα blockchains εξακολουθούν να λειτουργούν με βάση τις λύσεις δύο επιπέδων της Ethereum ή με βάση παράπλευρες αλυσίδες”, επισημαίνει ο Venkatapen.

  "Η Solana έχει ένα μοναδικό δίκτυο blockchain που προσφέρει επαλήθευση σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο”, προσθέτει και ο Marius Rupsys, επενδυτής σε ψηφιακά νομίσματα. "Αυτό δημιουργεί ευκαιρίες για εφαρμογές που δεν ήταν δυνατές προηγουμένως”, προσθέτει και εξηγεί: "Για παράδειγμα, σε αυτήν την τεχνολογία blockchain μπορούν να βασιστούν παιχνίδια. Το Star Atlas είναι το πιο αξιοσημείωτο που χτίστηκε πάνω στην τεχνολογία της Solana”.

  "Επιπλέον, τα NFTs είναι μια πραγματικά ‘καυτή’ αγορά αυτήν τη στιγμή", σημειώνει ο Rupsys, παραπέμποντας στην πρόσφατη είδηση ότι το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX έχει λανσάρει μια πλατφόρμα για τη δημιουργία NFTs με βάσει τόσο την τεχνολογία της Solana όσο και της Ethereum, που θα είναι διαλειτουργικά μεταξύ blockchain δικτύων.

  Συνοψίζοντας επισημαίνει ότι "αυτή η τεχνολογία blockchain προσφέρει πολλές δυνατότητες εφαρμογών”, διαθέτοντας παράλληλα "μεγάλη κοινότητα” αλλά και "επενδυτές με επιρροή”.

  [σ.σ.: Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα ή ψηφιακά νομίσματα είναι εξαιρετικά κερδοσκοπική και η αγορά είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτη. Όποιος το σκέφτεται θα πρέπει να είναι έτοιμος να χάσει ολόκληρη την επένδυσή του. Είμαι κάτοχος bitcoin, bitcoin cash, litecoin, ether και EOS].

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  13:16 08/02

  Στις 23-26 Απριλίου η 2η "Σύνοδος Κορυφής Under 30" του Forbes στην Αφρική

  Θα πραγματοποιηθεί στην Γκαμπορόνε της Μποτσουάνα.

  07:30 08/02

  Οι Ρώσοι κατέβασαν τα "αρκτικά" άρματα Tor στη Χερσώνα – και οι Ουκρανοί άρχισαν να τα ανατινάζουν

  Το Tor-M2DT έκανε το ντεμπούτο του στα πεδία μάχης της Ουκρανίας – 3.000 μίλια νοτίως του Βόρειου Πόλου. Και δεν τα πήγε καλά.

  07:38 07/02

  Bill Gates: H Τεχνητή Νοημοσύνη είναι το "πιο hot θέμα" του 2023 - Θα φέρει αλλαγές στην αγορά εργασίας

  Τι λέει για το "έξυπνο" ChatGPT και τη συνεργασία της Microsoft με τη start up OpenAI.

  07:35 06/02

  Ποια μηνύματα έκρυβε το κινεζικό "μπαλόνι" που έσκασαν οι ΗΠΑ

  Το Πεκίνο θέλησε να τεστάρει την αντίδραση της Ουάσιγκτον φέρνοντας σε δύσκολη θέση στρατό και κυβέρνηση. Πάντως, πολλά ερωτήματα ίσως μείνουν αναπάντητα.

  00:05 06/02

  B. Kachrilas (Timac Agro I ΛΥΔΑ): Αποτελεσματικό μοντέλο ηγεσίας είναι αυτό που εκφράζει την επιχείρηση

  Στον ρόλο που μπορεί να έχει η κατά περίπτωση εφαρμογή διαφορετικών μοντέλων ηγεσίας στην καθοδήγηση μίας επιχείρησης, αναφέρεται ο Bruno Kachrilas, General Manager Greece στην Group Roullier – Timac...

  08:05 05/02

  Οι πραγματικοί λόγοι πίσω από τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στην Big Tech - Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης

  Η αντικατάσταση των ανθρώπων με μηχανές γίνεται ο ταχύτερος τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων.

  08:47 04/02

  Sony vs Microstoft: 32 εκατ. πωλήσεις PS5 εναντίον... άγνωστου αριθμού πωλήσεων Xbox

  Οι πωλήσεις του PS5 έχουν πλέον ανέλθει στις 32 εκατ. κονσόλες. Η Microsoft από την άλλη...δεν ανακοινώνει τα στοιχεία για τα Xbox.

  08:21 04/02

  Τι δείχνει πραγματικά το βίντεο με την "ακτίνα του θανάτου" στην Ουκρανία

  Ένα βίντεο με τίτλο "καταστροφή Ρώσων με ακτίνα θανάτου" έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές στο Twitter.

  07:40 03/02

  Η OpenAI λανσάρει την πρώτη συνδρομητική έκδοση του ChatGPT

  Έναντι 20 δολαρίων τον μήνα για premium χρήση μόλις δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του.

  07:40 02/02

  John Rogers (Ariel Investments): Πώς βγαίνει πιο ισχυρός από τις bear markets επί 4 δεκαετίες

  Η υπομονετική επενδυτική προσέγγιση του John W. Rogers Jr. έχει αποδειχθεί ανθεκτική στις καταιγίδες της αγοράς.

  07:39 01/02

  Εμφύλιος στους Ρώσους ολιγάρχες με έναν πρώην πράκτορα του FBI στις υπηρεσίες του Ντεριπάσκα

  Ο παλαιός έμπιστος του Τραμπ επελέγη να κάνει "φύλλο και φτερό" τις δραστηριότητες του Ποτάνιν.

  07:33 01/02

  Alex Katsaros (TopFX Group): Προκλήσεις και κίνδυνοι σε μία αγορά τρισεκατομμυρίων δολαρίων

  Ο CEO του ομίλου TopFX Group, Alex Katsaros, εξηγεί πώς λειτουργεί ένα CFD.

  07:40 31/01

  Γιατί η Τουρκία συζητά με τη Μ. Βρετανία για την αγορά Eurofighter

  Το ανατολίτικο παζάρι με το βλέμμα στις ΗΠΑ και το αντιστάθμισμα με τα Rafale της Ελλάδας.

  07:33 30/01

  Έκπτωτοι "μονόκεροι": Οι startuppers που έχασαν 100 δισ. δολάρια σε έναν χρόνο

  To Forbes επαναπροσδιόρισε την αξία των "μονόκερων" και τα αποτελέσματα... είναι εντυπωσιακά.

  00:05 30/01

  Χ. Καββαδίας (Megaplast): Γιατί επενδύσαμε στην Ελλάδα και όχι στην Πολωνία

  "Η βασική μας υποδομή σήμερα είναι το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας" αναφέρει ο πρόεδρος και CEO της Megaplast Χρ. Καββαδίας.

  07:33 27/01

  Οι Ρώσοι "ξετρυπώνουν" το ουκρανικό πυροβολικό με μια εφαρμογή smartphone

  Ο ρωσικός στρατός λέει ότι "αναβίωσε" μια τεχνολογία που πρωτοχρησιμοποιήθηκε στον Α' Παγκόσμιο.