Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Ιουλ-2021 07:42

  Ο γενικός εισαγγελέας του Νιού Τζέρσι "απειλεί" με αναστολή πλατφόρμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών bitcoin

  Ο γενικός εισαγγελέας του Νιού Τζέρσι “απειλεί” με αναστολή πλατφόρμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών bitcoin
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Των Steven Ehrlich και Michael del Castillo

  Η Διεύθυνση Κινητών Αξιών του Νιου Τζέρσεϊ σχεδιάζει να εκδώσει εντολή "αναστολής παροχής υπηρεσιών και αποχής” σε βάρος της πλατφόρμας παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών bitcoin BlockFi, προκειμένου να σταματήσει την παροχή έντοκων λογαριασμών, σύμφωνα με προσχέδιο ανακοίνωσης του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της πολιτείας.

  Εάν υπογραφεί η εντολή από τον γενικό εισαγγελέα, θα πρόκειται για την πρώτη κίνηση αυτού του είδους σε βάρος πλατφορμών δανεισμού κρυπτονομισμάτων, οι οποίες σημείωσαν ραγδαία ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ράλι της αγοράς.

  Η BlockFi από την ίδρυσή της το 2017 μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει 500 εκατ. δολάρια από ιδιωτική χρηματοδότηση και αποτιμάται στα 5 δισ. δολάρια.

  Το χωρίς ημερομηνία, αδημοσίευτο προσχέδιο της ανακοίνωσης του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα υποστηρίζει ότι η BlockFi χρηματοδοτεί, τουλάχιστον εν μέρει, τις λειτουργίες δανεισμού και διενέργειας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων μέσω της πώλησης μη εγγεγραμμένων κινητών αξιών κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.

  Η εταιρεία από το Νιού Τζέρσεϊ προσφέρει επιτόκια που κυμαίνονται από 0,25% έως και 8,5% ανάλογα με το κρυπτονόμισμα και το ύψος της κατάθεσης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, παρέχοντας παράλληλα πρόσβαση στην πλατφόρμα συναλλαγών της καθώς και πιστωτική κάρτα επιβράβευσης σε bitcoin. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC), το μέσο επιτόκιο σε εθνικό επίπεδο των λογαριασμός ταμιευτηρίου διαμορφώνεται σε μόλις 0,06%, ενώ η απόδοση του 10ετούς κρατικού αμερικανικού ομολόγου κυμαίνεται στο 1,9%.

  Το προσχέδιο ανακοίνωσης επισημαίνει επίσης ότι οι πλατφόρμες αποκεντρωμένης χρηματοδότησης, γνωστές στον χώρο και ως DeFi, δεν παρέχει ασφάλιση FDIC (σ.σ. διασφαλίζει καταθέσεις έως 250.000 δολαρίων σε περίπτωση πτώχευσης της τράπεζας) ή SIPC (σ.σ. Οργανισμός Ασφάλισης Επενδυτών, που διασφαλίζει επενδύσεις έως 500.000 δολαρίων) όπου οι παραδοσιακές τράπεζες και οι χρηματιστηριακές εταιρείες.

  Ωστόσο, παρότι η BlockFi παρέχει παρόμοιες πλατφόρμες αποταμίευσης και δανεισμού με αυτές που βασίζονται σε αποκεντρωμένα καθολικά, όπως οι πλατφόρμες Uniswap ή Compound (σ.σ. αποκεντρωμένα πρωτόκολλα συναλλαγής κρυπτονομισμάτων), είναι μια εταιρεία με συγκεντρωτικό σύστημα.

  Στο δε έγγραφο ο προσωρινός γενικός εισαγγελέας της πολιτείας Andrew J. Bruck αναφέρει: "Οι κανόνες μας είναι απλοί: όποιος πουλά κινητές αξίες στο Νιου Τζέρσεϊ, πρέπει να συμμορφώνεται με τη νομοθεσία περί κινητών αξιών του Νιου Τζέρσεϊ. Κανείς δεν έχει ‘ελευθέρας’ απλώς και μόνο διότι δραστηριοποιείται στην ταχέως εξελισσόμενη αγοράς των κρυπτονομισμάτων. Η Διεύθυνση Κινητών Αξιών θα παρακολουθεί στενά το θέμα αυτό καθώς στόχος μας είναι η προστασία των επενδυτών”.

  Παρότι τα κρυπτονομίσματα bitcoin και ether θεωρείται ευρέως ότι αποτελούν εμπορεύματα που υπόκεινται στα σχόλια και τις ενέργειες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) και της Επιτροπής Προθεσμιακών Συναλλαγών Εμπορευμάτων (CFTC), άλλα περιουσιακά στοιχεία που υποστηρίζει η BlockFi, όπως η πλατφόρμα υβριδικών παραγώγων blockchain και η Uniswap παρέχουν λιγότερη διαφάνεια.

  Εάν η εντολή αναστολής και αποχής τελικά υπογραφεί, θα μπορούσε να αποτελέσει προηγούμενο για τον τρόπο με τον οποίο οι αμερικανικές πολιτείες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν περιουσιακά στοιχεία που δεν έχουν ακόμη κατηγοριοποιηθεί.

  Ο διευθύνων σύμβουλος της BlockFi, Zac Prince, κληθείς να σχολιάσει το θέμα, δήλωσε στο Forbes: "Η εταιρεία δεν έχει λάβει γνώση για τυχόν επικείμενες ενέργειες από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Νιού Τζέρσεϊ. Διατηρούμε εξαιρετικές σχέσεις με τις ρυθμιστικές αρχές του Νιού Τζέρσεϊ, όπως και με άλλες πολιτειακές και ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές”.

  Ωστόσο, μετά τη δημοσίευση του παρόντος άρθρου, ο Prince ανήρτησε στο Twitter το εξής σχόλιο: Αργά την Δευτέρα το απόγευμα η BlockFi έλαβε εντολή από τη Διεύθυνση Κινητών Αξιών του Νιού Τζέρσεϊ σχετικά με τη λειτουργία της υπηρεσίας έντοκων λογαριασμών BlockFi (ΒΙΑ) στην πολιτεία… Συνεχίζουμε να παρέχουμε πλήρως τις υπηρεσίες μας τους υφιστάμενους πελάτες μας στο Νιού Τζέρσεϊ”.

  Επεσήμανε, ωστόσο, ότι η εντολή καλεί την BlockFi να σταματήσει να δέχεται νέους πελάτες έντοκων λογαριασμών που κατοικούν στο Νιού Τζέρσεϊ από τις 22 Ιουλίου και μετά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  20:41 04/08

  Στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του Forbes η Rihanna

  Η αξία της Rihanna φτάνει πλέον τα $1,7 δισ. κάτι που την καθιστά την πιο πλούσια γυναίκα μουσικό στον κόσμο και δεύτερη μόνο πίσω από την Oprah Winfrey στον κλάδο της ψυχαγωγίας.

  08:01 04/08

  Βγήκε και επισήμως το διαζύγιο του Bill Gates και της Melinda French Gates

  H Μelinda έχει ήδη λάβει μετοχές αξίας 3,3 δισ. δολαρίων από τον Bill.

  00:05 04/08

  Πώς δύο λέξεις σε ένα άρθρο "καταπόντισαν" τις μετοχές της Tencent και έφεραν απώλειες δεκάδων εκατ. δολαρίων

  Η αγορά είναι συχνά ένα ευαίσθητο μέρος, αλλά μερικές φορές φτάνει στα άκρα. Οι μετοχές της Tencent απώλεσαν σχεδόν 10%, αφότου ένα άρθρο της Economic Information Daily, που συνδέεται με τα κινεζικά...

  09:13 03/08

  Η Disney απαιτεί πλέον τον εμβολιασμό όλων των υπαλλήλων της

  Η Walt Disney είναι η τελευταία εκ των αμερικανικών εταιρειών η οποία απαιτεί από τους περισσότερους υπαλλήλους της να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, καθώς οι νέες μολύνσεις αυξάνονται απότομα σε...

  07:56 03/08

  Οι 10 χώρες που προσφέρουν εξαψήφια μπόνους στους Ολυμπιονίκες τους

  Τα ποσά που προσφέρονται στους νικητές μεταλλίων. Μέχρι και ισόβια επιδόματα.

  00:05 02/08

  Ρομπότ εμπνευσμένο από ταινία του 1966 φέρνει την επανάσταση στα χειρουργεία κοιλιάς

  Η Vicarious Surgical, που υποστηρίζεται από τον Μπιλ Γκέιτς και η οποία πρόκειται να μπει στο χρηματιστήριο μέσω συμφωνίας με εταιρεία ειδικού σκοπού, ελπίζει να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ...

  08:39 01/08

  Ποια είναι η μυστηριώδης startup Paragon

  Ελάχιστα είναι γνωστά για την εταιρεία παρακολούθησης smartphone με έδρα το Τελ Αβίβ. Η αμερικανική χρηματοδότηση.

  08:12 30/07

  Πώς η Apple ξεφεύγει (προς το παρόν) από τον τεχνολογικό έλεγχο της κυβέρνησης της Κίνας

  Η κινεζική κυβέρνηση με τα ρυθμιστικά μέτρα που ανακοίνωσε επεφύλασσε ένα μικρό σοκ προς τους επενδυτές.

  00:31 30/07

  Μεγάλα λόγια, μεγαλύτερα κέρδη

  Από το ηλιόλουστο σπίτι που ενοικιάζει στο πολυτελές προάστιο του Μαϊάμι, Bay Harbour Island, ο Adam Wyden παρακολουθεί σκυθρωπός τις ειδήσεις στο Bloomberg. Είναι 22 Απριλίου, και οι αγορές...

  18:23 29/07

  Τ. Μίλτον: Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Nikola Motor κατηγορείται για εξαπάτηση επενδυτών

  Κατηγορητήριο για ψευδείς δηλώσεις προκειμένου να παραπλανήσει επενδυτές στην αγορά μετοχών.

  07:46 28/07

  Με στόχο το... χρυσό: Οι πιο ακριβοπληρωμένοι των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

  Μεταξύ των χιλιάδων αθλητών στο Τόκιο που έχουν ως επί το πλείστον "στενά" οικονομικά, είναι επαγγελματίες όπως ο Τζόκοβιτς, ο Ντουράντ και η Οσάκα.

  00:11 28/07

  Πώς 4 Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι έχασαν 13,6 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

  Τη Δευτέρα oι Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι του διαδικτύου υπέστησαν τις βαρύτερες απώλειες ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, καθώς οι φοβισμένοι επενδυτές συνέχισαν να "ξεφορτώνονται"...

  08:15 27/07

  Φτηνά και "μπαρουτοκαπνισμένα": Τα τουρκικά drones διευρύνουν την αγορά τους στο εξωτερικό

  Η Άγκυρα εξάγει για πρώτη φορά drones ακόμη και στην Ευρώπη.

  09:51 26/07

  Πώς να καταλάβετε εάν το κινητό σας έχει παραβιαστεί από το λογισμικό Pegasus

  Τα δημοφιλή και γνωστά προγράμματα antivirus δεν μπορούν να το εντοπίσουν.

  08:47 24/07

  Οι υψηλότερα αμειβόμενοι οδηγοί της Formula 1

  Ο Λιούις Χάμιλτον παραμένει στην pole position όσον αφορά τα έσοδα, ηγούμενος μιας ομάδας πιλότων της F1 που συνολικά αναμένεται να κέρδισει 211 εκατ. δολάρια το 2021.