Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Ιουν-2021 07:52

  Fintech 50 2021: Το μέλλον των επενδύσεων

  Fintech 50 2021: Το μέλλον των επενδύσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Των Jonathan Ponciano, Maria Abreu

  Οι φρενήρεις επενδυτικές συναλλαγές από το σπίτι και οι υψηλές αποτιμήσεις των περιουσιακών στοιχείων σηματοδότησαν την πορεία του χρηματιστηρίου εν μέσω πανδημίας, τροφοδοτώντας την εκρηκτική ανάπτυξη των επιχειρήσεων χρηματοοικονομικής τεχνολογίας που προσφέρουν επενδυτικές υπηρεσίες.

  Κεφαλαιοποιώντας την εκρηκτική αύξηση των μικροεπενδυτών κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, η Robinhood επέστρεψε στη λίστα του Forbes "Fintech 50” 2021, απ’ όπου είχε αποχωρήσει πέρυσι όταν οι μεγάλες χρηματιστηριακές εταιρείες μείωσαν τις προμήθειές τους αυξάνοντας τον ανταγωνισμό για την πλατφόρμα διαδικτυακών συναλλαγών. 

  Εν μέσω της κατάρρευσης του χρηματιστηρίου πέρυσι και της ακόμη ισχυρότερης ανάκαμψής του, η Robinhood εμφάνισε έσοδα ρεκόρ, ύψους 673 εκατ. δολαρίων, και αναδείχθηκε στην κορυφή της διευρυνόμενης αγοράς των εφαρμογών χρηματιστηριακών συναλλαγών. 

  Το τρέχον έτος, με τις λεγόμενες meme stocks να ανεβάζουν τον όγκο των συναλλαγών σε επίπεδα ρεκόρ, η εταιρεία αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω τα έσοδά της, αφού έχει ήδη εγγράψει έσοδα περίπου 330 εκατ. δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους - υπερτριπλάσια του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.

  Η  Robinhood, όμως, δεν είναι η μόνη που μπορεί να κομπάζει για την ισχυρή ανάπτυξη που κατέγραψε το προηγούμενο έτος. Η ομοειδής χρηματιστηριακή εταιρεία Stash, η οποία παρέχει επίσης συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς, πιστωτικούς λογαριασμούς ακόμη και ασφαλίσεις ζωής, διπλασίασε το χαρτοφυλάκιο των λογαριασμών της πέρυσι, ενώ συγκέντρωσε σημαντικά κεφάλαια, πραγματοποιώντας τον πιο επιτυχημένο γύρο χρηματοδότησής της μέχρι σήμερα, τον Φεβρουάριο.

  Η νεοτράπεζα Aspiration, της οποίας τα funds είναι επενδυμένα σε εταιρείες 100% απεξαρτημένες από τα ορυκτά καύσιμα, επίσης σημείωσε την καλύτερη χρονιά στην ιστορία της, υπερδιπλασιάζοντας τους πελάτες της που έφτασαν σχεδόν τα 5 εκατομμύρια.

  Οι πιο καινοτόμες επενδυτικές fintec

  Aspiration

  Κεντρικά γραφεία: Λος Άντζελες

  Παρουσιάζεται ως η fintec των περιβαλλοντολόγων και παρέχει συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς και επενδυτικούς λογαριασμούς που επενδύουν σε εταιρείες 100% απεξαρτημένες από τα ορυκτά καύσιμα. Έχει συγκεντρώσει χρηματοδότηση 255 εκατ. δολαρίων από τους Alpha Edison, AGO Partners, Leonardo DiCaprio, Orlando Bloom κ.ά. Πέρυσι, οι χρήστες της υπερδιπλασιάστηκαν, φτάνοντας σχεδόν τα 5 εκατομμύρια.

  Αποτίμηση: 1 δισ. δολάρια

  Συνιδρυτές: Andrei Cherny, 45 ετών, διευθύνων σύμβουλος, και Joe Sanberg, 41 ετών, πολιτικός και επιχειρηματίας. Γνωρίστηκαν σε μια φοιτητική εκδήλωση στο Χάρβαρτ πριν από 24 χρόνια

  Guideline

  Κεντρικά γραφεία: Σαν Ματέο, Καλιφόρνια

  Παρέχει συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς σε μικρές επιχειρήσεις με μηνιαίο τέλος 39 δολαρίων συν 8 δολάρια για κάθε συμμετέχοντα εργαζόμενο. Οι εταιρείες ψηφιακών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Intuit και Square συνεργάζονται μαζί της. Έχει συγκεντρώσει χρηματοδότηση 144 εκατ. δολαρίων από τις Greyhound Capital, Tiger Global Management, Felicis Ventures κ.ά. Πέρυσι, η πελατειακή βάση της αυξήθηκε κατά 40%, ενώ τα περιουσιακά της στοιχεία διπλασιάστηκαν στα 4 δισ. δολάρια.

  Αποτίμηση: 425 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την PitchBook.

  Συνιδρυτές: Kevin Busque, 42 ετών, διευθύνων σύμβουλος, Mike Nelson, 33 ετών, επικεφαλής τεχνολογίας και Jeremy Caballero, 38 ετών, επικεφαλής σχεδιασμού.

  iCapital Network

  Κεντρικά Γραφεία: Νέα Υόρκη

  Παρέχει μια εναλλακτική πλατφόρμα επενδύσεων, που αποτελεί συνδετικό κόσμο για χρηματοοικονομικούς συμβούλους και τους πλούσιους πελάτες τους με private equity, private debt, venture capital, hedge funds και εταιρείες ακινήτων. Παρέχει υπηρεσίες σε περισσότερες από 90 εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι Blackstone, The Carlyle Group, Brookfield, UBS, Deutsche Bank και Goldman Sachs. Έχει συγκεντρώσει χρηματοδότηση 239 εκατ. δολαρίων από τις BlackRock, Credit Suisse, Ping An κ.ά. Μετά από αρκετές εξαγοράς, όπως της ανταγωνίστριας Artivest και μιας πλατφόρμας εναλλακτικών επενδύσεων της Wells Fargo, έκλεισε το 2020 με υπό διαχείριση επενδυτικά στοιχεία 70 δισ. δολαρίων, ποσό αυξημένο κατά 48% έναντι του 2019.

  Αποτίμηση: 1,4 δισ. δολάρια

  Συνιδρυτές: Lawrence Calcano, 58 ετών, διευθύνων σύμβουλος και επί 17 χρόνια στέλεχος της Goldman Sachs, Dan Vene, 45 ετών και Nick Veronis, 56 ετών, διαχειριστικοί εταίροι.

  Robinhood

  Κεντρικά γραφεία: Μένλο Παρκ, Καλιφόρνια

  Η πλατφόρμα διαδικτυακών χρηματιστηριακών συναλλαγών άνοιξε τον δρόμο για τις χωρίς προμήθεις συναλλαγές μετοχών, κρυπτονομισμάτων, δεικτοποιημένων αμοιβαίων κεφαλαίων και δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς και πώλησης. Σήμερα διαθέτει περισσότερους από 13 εκατομμύρια χρήστες. Έχει συγκεντρώσει χρηματοδότηση συνολικού ύψους 5,6 δισ. δολαρίων από τις Ribbit Capital, Iconiq Capital, Andreessen Horowitz κ.ά. Το πρώτο τρίμηνο του 2021, είχε έσοδα συναλλαγές ύψους 331 εκατ. δολαρίων, υπετριπλάσιας της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

  Αποτίμηση: 11,7 δισ. δολάρια

  Συνιδρυτές: Vladimir Tenev, 34 ετών, διευθύνων σύμβουλος, και Baiju Bhatt, 36 ετών. Γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Στάνφορντ.

  Stash

  Κεντρικά γραφεία: Νέα Υόρκη

  Έναντι σταθερής προμήθειας που κυμαίνεται από 1 έως 9 δολάρια τον μήνα, η εφαρμογή παρέχει σε ερασιτέχνες επενδυτές μια σουίτα επενδυτικών υπηρεσιών σε μετοχές και θεματικά δεικτοποιημένα αμοιβαία κεφάλαια. Παρέχει επίσης συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς, χρεωστικές κάρτες, ακόμη και ασφάλειες ζωής. Στα έξι χρόνια ζωής της έχει προσελκύσει 5 εκατ. πελάτες και έχει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία άνω των 2,5 δισ. δολαρίων. Έχει συγκεντρώσει χρηματοδότηση 456 εκατ. δολαρίων από τις Union Square Ventures, Eldridge Industries, Goodwater κ.ά.

  Αποτίμηση: 1,4 δισ. δολάρια

  Συνιδρυτές: Brandon Krieg, 46 ετών, διευθύνων σύμβουλος, και Ed Robinson, 37 ετών, πρόεδρος,. Γνωρίστηκαν όταν ο Krieg ήταν επικεφαλής ηλεκτρονικών συναλλαγών σε άλλη χρηματιστηριακή εταιρεία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:51 26/07

  Πώς να καταλάβετε εάν το κινητό σας έχει παραβιαστεί από το λογισμικό Pegasus

  Τα δημοφιλή και γνωστά προγράμματα antivirus δεν μπορούν να το εντοπίσουν.

  08:47 24/07

  Οι υψηλότερα αμειβόμενοι οδηγοί της Formula 1

  Ο Λιούις Χάμιλτον παραμένει στην pole position όσον αφορά τα έσοδα, ηγούμενος μιας ομάδας πιλότων της F1 που συνολικά αναμένεται να κέρδισει 211 εκατ. δολάρια το 2021.

  08:07 23/07

  Tι συμβαίνει με τα Ολυμπιακά χωριά μετά το τέλος των αγώνων

  Οι Ολυμπιακοί αγώνες απαιτούν από τις πόλεις υποδοχής να φιλοξενήσουν δεκάδες χιλιάδες αθλητές συνήθως σε ένα νεόκτιστο Ολυμπιακό Χωριό με αρκετές χώρες να το εκμεταλλεύονται με διάφορους (μερικές...

  03:04 23/07

  Πόσα επιπλέον χρήματα μπορεί να κερδίσει ο Αντετοκούνμπο τώρα που κατέκτησε τον τίτλο του NBA

  H ιστορική εμφάνιση Αντετοκούνμπο σε έναν από τους καλύτερους τελικούς NBA όλων των εποχών. Πώς επηρεάζει τις συνεργασίες του.

  08:15 22/07

  Συμφωνία-μαμούθ στον χώρο των κρυπτονομισμάτων

  Το ανταλλακτήριο παραγώγων κρυπτονομισμάτων FTX συγκέντρωσε χρηματοδότηση ρεκόρ ύψους $900 εκατ. δολαρίων.

  07:42 21/07

  Ο γενικός εισαγγελέας του Νιού Τζέρσι "απειλεί" με αναστολή πλατφόρμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών bitcoin

  Ενδεχομένως να αποτελεί το πρώτο σημάδι περιορισμού μιας ακμάζουσας αγοράς.

  07:41 21/07

  Η IPO της Robinhood θα κάνει τους δισεκατομμυριούχους ιδρυτές της πλουσιότερους

  Η εφαρμογή χρηματιστηριακών συναλλαγών στοχεύει σε αποτίμηση έως και $35 δισ..

  07:57 20/07

  Pegasus Spyware: Έχει όντως "σημαντικά" προβλήματα ασφαλείας το iMessage της Apple;

  Εκτιμάται ότι η εφαρμογή της Apple δεν παρέχει ασφάλεια στους χρήστες της από "μηδενικού κλικ" επιθέσεις χάκινγκ.

  07:44 20/07

  Βιντεοπαιχνίδια: H Netflix επιχειρεί να επιτύχει εκεί που απέτυχε το Xόλιγουντ

  Η Netflix πιστεύει πως μπορεί να ξαναγράψει την προβληματική "ιστορία" του Χολιγουντ πάνω στα βιντεοπαιχνίδια.

  07:50 19/07

  Πώς να γίνεις δισεκατομμυριούχος πουλώντας… αέρα κοπανιστό

  Η MSP "δεσμεύεται" να ανακτήσει αξιώσεις για νοσήλια και εργαστηριακές εξετάσεις που κατέβαλε το κράτος ενώ έπρεπε να πληρώσει στην πραγματικότητα κάποιος άλλος ασφαλιστικός φορέας.

  09:12 17/07

  CEO next 2021

  Ποιοι είναι οι επόμενοι ηγέτες που θα μεταμορφώσουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες αμερικανικές επιχειρήσεις.Τα ονόματα που φιγουράρουν στη λίστα του Forbes.

  08:03 16/07

  Τι γνωρίζουμε για την long covid που "απειλεί" εκατομμύρια ανθρώπους

  Μπορεί να προκαλέσει εξουθενωτικά σωματικά και ψυχικά συμπτώματα για μήνες ή και χρόνια μετά τη νόσηση.

  07:57 15/07

  Μετοχές του Facebook πουλά σχεδόν κάθε μέρα ο Zuckerberg εδώ και μήνες

  Μετά από ένα χρόνο κατά τον οποίο δεν πούλησε καμία μετοχή της Facebook, ο Mark Zuckerberg επέστρεψε δυναμικά.

  07:49 14/07

  Buffett, Gates, Zuckerberg μεταξύ αυτών που έδωσαν το "παρών" στην "κατασκήνωση" των δισεκατομμυριούχων

  Τουλάχιστον 25 δισεκατομμυριούχοι με συνολική περίουσία περίπου $825 δισ. στο Sun Valley 2021.

  07:53 13/07

  Το 17 ετών ταξίδι του Ρίτσαρντ Μπράνσον μέχρι το διάστημα

  Πώς ο Μπράνσον έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που πέταξε με δικό του διαστημικό σκάφος στο διάστημα.

  08:08 12/07

  Είναι το bitcoin έτοιμο να βγει από το τέλμα;

  Τι δείχνουν το εύρος ζώνης Bollinger και ο δείκτης Bollinger Bands. Τι λένε οι αναλυτές.