Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Μαϊ-2021 08:16

  Θα συνεχιστεί η κατάρρευση του bitcoin ή έχει "πιάσει πάτο";

  Θα συνεχιστεί η κατάρρευση του bitcoin ή έχει 'πιάσει πάτο';
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Charles Bovaird

  Η τιμή του bitcoin έχει βρεθεί υπό ισχυρή πίεση τον τελευταίο καιρό, υποχωρώντας σχεδόν στα 42.000 δολάρια την Δευτέρα, στο χαμηλότερο επίπεδο τριών και πλέον μηνών.

  Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα του πλανήτη βάσει κεφαλαιοποίησης κατρακύλησε έως τα 42.102,35 δολάρια το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinDesk, που είναι η χαμηλότερη τιμή του από τις 8 Φεβρουαρίου.

  Η τελευταία αυτή υποχώρηση του κρυπτονομίσματος υποδηλώνει μια τάση εξασθένισης με πιο μόνιμα χαρακτηριστικά, καθώς το bitcoin έχει χάσει περισσότερο από το 30% της αξίας του από το ιστορικό υψηλό των σχεδόν 65.000 δολαρίων που άγγιξε στα μέσα Απριλίου.

  [σ.σ. Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα είναι εξαιρετικά κερδοσκοπική και η αγορά είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτη. Όποιος το σκέφτεται θα πρέπει να είναι έτοιμος να χάσει το σύνολο της επένδυσής του].

  "Το Bitcoin καταρρέει”

  Την Κυριακή, ο Michael Kramer, ιδρυτής της Mott Capital Management, LLC, έγραψε στο ιστολόγιο της εταιρείας ότι "το Bitcoin καταρρέει”.

  Την ώρα που έγραφε το άρθρο του, το κρυπτονόμισμα διαπραγματευόταν πέριξ των 44.000 δολαρίων και ο Kramer επεσήμανε ότι το ψηφιακό νόμισα "ενδεχομένως να υποχωρήσει περαιτέρω”.

  Αρκετοί αναλυτές υπερθεμάτισαν, ρίχνοντας λίγο "φως” στις πρόσφατες πτωτικές κινήσεις του ψηφιακού νομίσματος, δίνοντας παράλληλα μια εικόνα για τη μετέπειτα πορεία του καινοτόμου περιουσιακού στοιχείου.

  "Το bitcoin δεν βρίσκεται σε τροχιά πλήρους κατάρρευσης, αλλά βλέπουμε την πρώτη μεγάλης κλίμακας διόρθωσή του από τότε που ξεκίνησε ο ανοδικός κύκλος στις αρχές του 2020”, ανέφερε ο Nick Mancini, αναλυτής στην εταιρεία παροχής δεδομένων για την αγορά των κρυπτονομισμάτων Trade The Chain.

  "Το bitcoin βρίσκεται αυτήν τη στιγμή 35% χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό των 64.900 δολαρίων του Απριλίου, αλλά φαίνεται ότι ο συνδυασμός της εξασθενούμενης ψυχολογίας, λόγω του πληθωρισμού, και των αρνητικών αναρτήσεων του Elon Musk στο Twitter ευθύνονται για την πρόσφατη πτώση”, πρόσθεσε.

  "Αυτήν τη στιγμή παρατηρείται μια συσχέτιση σε αναλογία περίπου 1:1 μεταξύ της ψυχολογίας και της τιμής διαπραγμάτευσης”, επεσήμανε ο Mancini, επικαλούμενος στοιχεία που συνέλεξε η Trade The Chain.

  "Η ψυχολογία στην παρούσα φάση επιδεινώνεται, επομένως βλέπουμε και την πτώση της τιμής”, πρόσθεσε.

  Ο Jason Lau, διευθυντής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων OKCoin, αναφέρθηκε επίσης στο πώς η νοοτροπία των επενδυτών διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στις αγορές.

  "Το bitcoin έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά 34% από το ιστορικό υψηλό του, πριν από 34 ημέρες. Αυτή η πρόσφατη κίνηση αντικατοπτρίζει την αλλαγή στην ψυχολογία - καθώς πολλοί έχουν αρχίσει να αναζητούν ευκαιρίες σε άλλα κρυπτονομίσματα, πέραν του bitcoin και διασπείρουν στο πλαίσιο αυτό την παραπληροφόρηση”, επεσήμανε.

  Το Bitcoin έχει εισέλθει σε "επίπεδο πώλησης”

  Η "διαγραμματική απεικόνιση του bitcoin κινείται πλέον σε επίπεδο πώλησης”, τόνισε ο Julius de Kempenaer, ανώτερος τεχνικός αναλυτής της StockCharts.com.

  "Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το bitcoin υποχώρησε κάτω από το πρόσφατα σχηματισθέν επίπεδο στήριξης των 47.000 δολαρίων. Η καθοδική διάσπαση αυτού του επιπέδου ενεργοποίησε μια σειρά νέων χαμηλότερων υψηλών και χαμηλών σημείων αναφοράς, που σημαίνει ότι η ημερήσια διαγραμματική απεικόνιση βρίσκεται πλέον σε επιβεβαιωμένη πτωτική τάση”, επεσήμανε.

  "Το επόμενο επίπεδο ενδιάμεσης στήριξης κυμαίνεται μεταξύ 42.000-43.000 δολαρίων, το οποίο έχει ήδη δοκιμαστεί, και άντεξε μέχρι μέχρι τώρα", πρόσθεσε.

  Η Katie Stockton, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Fairlead Strategies, LLC, συνηγόρησε, χαρακτηρίζοντας το επίπεδο των 42.000 δολαρίων ως "κρίσιμη στήριξη”.

  "Δεν υπάρχουν ενδείξεις καθοδικής εξάντλησης, καθώς το bitcoin δοκιμάζει το εν λόγω επίπεδο… αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί σε δύο εβδομάδες με βάση τους τρέχοντας δείκτες υπεραγοράς/υπερπώλησης”, πρόσθεσε,

  Ο Pankaj Balani, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Delta Exchange, έδωσε από τη μεριά του και μια εικόνα για τη συνέχεια, αναφερόμενος στα βασικά επίπεδα στήριξης του κρυπτονομίσματος.

  "Παρά την απότομη διόρθωση και την διαπραγμάτευση του bitcoin στη ζώνη στήριξης των 42.000-44.000 δολαρίων, δεν πιστεύουμε ότι το bitcoin έχει δει τον πάτο”, δήλωσε.

  "Σε αντίθεση με τις προηγούμενες πτώσης του bitcoin -τους τελευταίους 9 μήνες-, αυτήν τη φορά δεν βλέπουμε οι αγοραστές να θεωρούν ότι είδε τα χαμηλά του. Οι περισσότεροι traders είναι πεπεισμένοι ότι θα κινηθεί χαμηλότερα και κοιτούν προς το επίπεδο των 35.000-38.000 δολαρίων”. ανέφερε.

  Ο Sean Rooney, επικεφαλής ερευνητής της Valkyrie Investments, αναφέρθηκε επίσης στο ενδεχόμενο περαιτέρω πτώσης, επικαλούμενος πληροφορίες που συνέλεξε μέσω blockchain αναλύσεων. 

  "Οι traders και οι βραχυπρόθεσμοι επενδυτές θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι με βάσει τις αναλύσεις υπάρχουν μεγάλα αποθέματα bitcoin στα ανταλλακτήρια. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σήμα ότι οι πιέσεις, στο πλαίσιο της τρέχουσας πτωτικής τάσης, δεν έχουν υποχωρήσει και είναι όντως πιθανό να καταγράψει χαμηλότερες τιμές”.

  Θετική προοπτική

  Παρά τα πρόσφατα προβλήματα του ψηφιακού νομίσματος, πάντως, αρκετοί είναι οι αναλυτές που εμφανίζονται αισιόδοξοι για τις μελλοντικές προοπτικές του.

  "Παρά την αρνητική ψυχολογία, τα θεμελιώδη στοιχεία φαίνονται ισχυρά, με τον δείκτη κατακερματισμού του bitcoin (σ.σ. μονάδα μέτρησης της επεξεργαστικής ισχύος του δικτύου bitcoin) και τις ενεργές διευθύνσεις να αγγίζουν πρόσφατα ιστορικά υψηλά”, δήλωσε ο Lau του ανταλλακτηρίου OKCoin.

  "Η επερχόμενη αναβάθμιση του bitcoin με την τεχνολογία Taproot φαίνεται επίσης να βρίσκεται σε καλό δρόμο, με σχεδόν το 80% των εξορυκτών να την υποστηρίζουν”, πρόσθεσε.

  Ο William Noble, επικεφαλής τεχνικός αναλυτής για την εταιρεία παροχής δεδομένων κρυπτονομισμάτων Token Metrics, αναφέρθηκε επίσης στη θετική προοπτική του, εστιάζοντας στην πρόσφατη ιστορία της αγοράς.

  "Νομίζω ότι όσον αφορά τις διαγραμματικές απεικονίσεις πρέπει να ληφθεί υπόψη η εποχικότητα”, σημείωσε. "Πέρυσι υπήρξε μεγάλη κινητικότητα από τα τέλη Μαΐου έως τον Αύγουστο. Περιμένουμε να επαναληφθεί η ιστορία”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

  "Όποιος πουλάει τώρα θα το μετανιώσει αργότερα. Η φράση ‘μην πουλάς στην πτώση’ δεν ήταν ποτέ πιο επίκαιρη”, πρόσθεσε.

  "Τα κρυπτονομίσματα είναι για τους ανθρώπους. Όταν αναδυθεί ο κόσμος της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi), οι άνθρωποι θα γελούν με όσους τροφοδοτούσαν τον πανικό στα μέσα Μαΐου”, επεσήμανε.

  Σημείωση αρθρογράφου: Διαθέτω ορισμένα bitcoin, bitcoin cash, litecoin, ether και EOS.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:42 20/06

  Εμπραχίμ Ραϊσί: Ποιος είναι ο αμφιλεγόμενος νέος πρόεδρος του Ιράν

  Το όνομά του ενεπλάκη σε μαζικές εκκαθαρίσεις αντιφρονούντων και θεωρείται ο επόμενος Ανώτατος Ηγέτης.

  08:25 18/06

  Στο "άδυτο" της περιουσίας των $10 εκατ. του Άντονι Μπλίνκεν, ΥΠΕΞ του Μπάιντεν

  O Μπλίνκεν συνίδρυσε μια συμβουλευτική εταιρεία και έκανε μια μικρή περιουσία.

  09:42 17/06

  Ο συναγερμός για τον πληθωρισμό έχει ήδη χτυπήσει - Τότε γιατί η Fed δεν αύξησε τα επιτόκια;

  Για κίνδυνο οικονομικής ύφεσης και αστάθειας στις χρηματοπιστωτικές αγορές κάνει λόγο ο Ελ-Εριάν.

  08:05 16/06

  Μπορεί ο νέος ρόλος της Τουρκίας στο Αφγανιστάν να επανασυσφίξει τους αμερικανο-τουρκικούς δεσμούς;

  Η επανασύσφιξη ίσως απαιτήσει ισχυρότερες διαρθρωτικές αλλαγές από πλευράς Τουρκίας.

  08:18 15/06

  Ο Paul Tudor Jones προειδοποιεί για "τρελό" πληθωρισμό - Χαρακτηρίζει το bitcoin "μέσο σίγουρης επένδυσης"

  Παρά την ακραία μεταβλητότητα του κρυπτονομίσματος θεωρεί το bitcoin "αξιόπιστο" αντιστάθμισμα του πληθωρισμού.

  07:52 14/06

  Fintech 50 2021: Το μέλλον των επενδύσεων

  Η πανδημία έφερε εκρηκτική ανάπτυξη για τις εταιρείες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας επενδυτικών υπηρεσιών.

  08:24 11/06

  Το καθεστώς Ερντογάν παρέλυσε από τις αποκαλύψεις ενός αρχιμαφιόζου: Οι στρατηγικές επιπτώσεις

  Τα βίντεο του Πεκέρ αποκαλύπτουν το "βαθύ κράτος" που έχει στηθεί γύρω από τον Ερντογάν.

  07:40 10/06

  Ο Μπάφετ "πόνταρε" $500 εκατ. στη βραζιλιάνικη ψηφιακή τράπεζα Nubank

  Μετά την κεφαλαιακή "ένεση" των 750 εκατ. από ομάδα επενδυτών η Nubank αποτιμάται στα $30 δισ..

  08:00 09/06

  Έκθεση "βόμβα": Οι Αμερικανοί κροίσοι -όπως οι Μπέζος, Μασκ, Μπάφετ- πλήρωσαν μόλις 3,4% σε φόρους

  Ένα μέσο νοικοκυριό με $70.000 εισόδημα, πληρώνει σε φόρους το 14%.

  17:32 08/06

  Οι πιο καινοτόμες Fintech του 2021

  Οι εταιρείες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας είχαν την τιμητική τους εν μέσω πανδημίας. Μπορεί η Coinbase και κάποιες άλλες να "αποφοίτησαν" ωστόσο φέτος υπάρχουν 20 νέες παρουσίες.

  07:57 08/06

  Γιατί το Ελ Σαλβαδόρ θέλει να γίνει η πρώτη χώρα που θα υιοθετήσει επίσημα το bitcoin

  Θα προσελκύσει επενδύσεις και θα φέρει ανάπτυξη, υποστηρίζει ο πρόεδρος της χώρας Ναγίμπ Μπουκέλε.

  08:13 07/06

  Όντως οι Anonymous απείλησαν τον Έλον Μασκ με αφορμή τα tweets του για το bitcoin;

  Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος βρίσκεται πίσω από το βίντεο. Όμως, ο Μασκ μάλλον δεν θα χάσει τον ύπνο του.

  08:07 06/06

  Γιατί θα έχει ένταση η επικείμενη συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν

  Οι S-400, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η αρμενική γενοκτονία τούς κρατούν σε απόσταση.

  15:39 04/06

  Αυτοί είναι οι 50 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές του κόσμου - Έπεσε μία θέση ο Αντετοκούνμπο

  Στην πρώτη θέση ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ. Στην 7η θέση ο περσινός πλουσιότερος Ρότζερ Φέντερερ.

  08:02 04/06

  Στο "κόκκινο" οι ανησυχίες για το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm - Το Μπαχρέιν κάνει ενισχυτική δόση με Pfizer

  Αμφισβητείται η αποτελεσματικότητά του. Εξάρσεις της πανδημίας σε χώρες που το χρησιμοποίησαν.