Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 10-Μαϊ-2021 12:25

  INFORM: Ένας όμιλος με ιστορία 120 ετών στην αιχμή του ψηφιακού μετασχηματισμού

  INFORM: Ένας όμιλος με ιστορία 120 ετών στην αιχμή του ψηφιακού μετασχηματισμού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο ψηφιακός μετασχηματισμός εκτός από τα ψηφιακά εργαλεία και τις τεχνολογίες απαιτεί ευελιξία, αλλαγή στάσης και δημιουργία μιας νέας εταιρικής κουλτούρας στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον που δημιουργείται. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα στελέχη της INFORM, μιας εταιρείας με ιστορία άνω του ενός αιώνα που πραγματοποίησε τον δικό της μετασχηματισμό και συνεχίζει την εξέλιξή της, με όραμα να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις υψηλής τεχνολογίας στους στους τομείς της ψηφιακής ασφάλειας, της διαχείρισης εγγράφων και πληροφοριών καθώς και του Internet of Things (IoT). 

  Έχοντας ως παρακαταθήκη μια ιστορία 120 ετών που τον έχει καταστήσει ηγέτη στο χώρο των  Ο όμιλος στοχεύει στην ανάπτυξη υπηρεσιών υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, όπως οι υπηρεσίες CCM (Customer Communication Management) ή οι υπηρεσίες Enterprise Document Management, Scanning & Archiving, καθώς και η παροχή εξαιρετικά εξειδικευμένων και τεχνολογικά προηγμένων λύσεων ψηφιοποίησης όπως η λύση Digital Onboarding (DoB), OCR/Data Capture Solutions αυτόματης αναγνώρισης παραστατικών και καταχώρησης (Process Automation) με χρήση Machine Learning (ML), Robotic Process Automation, Natural Language Understanding και Cognitive Analytics Solutions, προκειμένου να υποστηρίξει τους υφιστάμενους και νέους πελάτες στον δικό τους ψηφιακό μετασχηματισμό.

  Η εταιρεία υλοποιεί επιχειρηματικές λύσεις με προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως Customer Communications Management, OCR, Document Management & Archiving, Client Digital Onboarding, Ψηφιακά Πορτοφόλια (digital wallets), Digital Printing, RPAs, Chatbots και παράλληλα παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις Government Identity and Banking Cards μέσω της AustriaCard αλλά και της νεοαποκτηθείσας Tag Systems. Ακόμη αξιοποιώντας την ισχυρή της τεχνογνωσία σε θέματα ασφαλούς διαχείρισης δεδομένων σε επίπεδο ομίλου (AUSTRIACARD HOLDINGS) δραστηριοποιείται και στον κλάδο του Internet Of Things (IoT) μέσω της νέας επιχειρηματικής μονάδας, Nautilus. 

  Επέκταση μέσω εξαγορών 

  Πρόσφατα η INFORM επέκτεινε το φάσμα των υπηρεσιών που παρέχει μέσω της επένδυσης που πραγματοποίησε για την εξαγορά του πλειοψηφικού ποσοστού 56,5% της Κυπριακής εταιρείας Cloudfin. Με αυτή την επένδυση η INFORM επεκτείνεται στις υπηρεσίες διαχείρισης, αυτόματης αναγνώρισης και καταχώρησης (Process Automation), όλων των τύπων παραστατικών και λοιπών εγγράφων (παραστατικά αγορών, εξόδων, συμβάσεις κλπ) με χρήση Machine Learning (ML) και διασύνδεση με ERP συστήματα. 

  Ακόμη, η INFORM παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης εγγράφων (Document Management), συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης (e-archiving), καθώς επίσης και προϊόντα αναγνώρισης εγγράφων για τις διαδικασίες Know Your Customer / Business (KYC / KYB), με έλεγχο αυθεντικότητας και εξαγωγή δεδομένων από έγγραφα ταυτοποίησης (ταυτότητες, διαβατήρια, άδειες οδήγησης), φορολογικά, εταιρικά και έγγραφα κοινής ωφέλειας.

  Σημειώνεται ότι η Cloudfin δραστηριοποιείται στις αγορές της Ελλάδας και Κύπρου τα τελευταία τρία έτη με συνεχή ανάπτυξη εργασιών και είναι αναγνωρισμένος πάροχος υπηρεσιών στον κλάδο που δραστηριοποιείται. Ανάμεσα στους βασικούς πελάτες της, ενδεικτικά αναφέρονται από τον χώρο του Auditing και Outsourcing οι PwC, Mazars και WTS, καθώς και πλήθος άλλων μεγάλων επιχειρήσεων όπως ο όμιλος PHC Franchised Restaurants Public Ltd (Pizza Hut, Burger King, KFC, TACO BELL, Wagamama etc), η Ναυτιλιακή Neptune Shipping Agencies, η HotelBrain καθώς και άλλες επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα. 

  Αυτή είναι η δεύτερη επένδυση που υλοποιεί η INFORM εντός του 2021. Νωρίτερα φέτος η εταιρεία εταιρεία ανακοίνωσε την αύξηση του πλειοψηφικού ποσοστό της στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών NEXT DOCS ECM EXPERT S.R.L. και NEXT DOCS CONFIDENTIAL S.R.L., που είναι ήδη μέλη του Ομίλου. Συγκεκριμένα η INFORM LYKOS Ρουμανίας πλέον κατέχει το 80,59% της NEXT DOCS ECM EXPERT S.R.L. και το 80% της NEXT DOCS CONFIDENTIAL S.R.L. Οι δραστηριότητες των εταιρειών NEXT DOCS σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης εγγράφων (συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης, ροής εργασίας και ανάπτυξης επιχειρηματικών διαδικασιών, έμμετρης ανάγνωσης, ευρετηρίασης, δημιουργίας εσωτερικών εγγράφων, διαδικαστικού ελέγχου και πρόσβασης), καθώς και φυσικής αρχειοθέτησης και πιστοποιημένης ασφαλούς καταστροφής εγγράφων.

  Μια ιστορία 120 ετών 

  H INFORM είναι μια από τις μακροβιότερες ελληνικές επιχειρήσεις με συνεχή παρουσία στη χώρα μας. Ιδρύθηκε το 1897 και εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 1994. Στο πλαίσιο συνεχούς ανάπτυξης και μετασχηματισμού που τη χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, η εταιρεία το 2000 επεκτάθηκε στη Ρουμανία, και το 2007 ακολούθησε η απόκτηση της AUSTRIACARD με έδρα την Βιέννη, που οδήγησε στη δημιουργία του ομίλου της AUSTRIACARD HOLDINGS. Αυτές οι επιχειρηματικές κινήσεις, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και δημιούργησαν τα εχέγγυα για περαιτέρω ανάπτυξη. 

  Η επέκταση στα Βαλκάνια συνεχίστηκε στις αρχές του 2010. Τo 2012 ιδρύθηκε η INFORM Albania, και ακολούθησαν την επόμενη διετία η AUSTRIACARD Τουρκίας και AUSTRIACARD Ρουμανίας αντίστοιχα. Το 2020  ενσωματώθηκε στην AUSTRIACARD HOLDINGS η TAG Systems παρέχοντας στον όμιλος τη δυνατότητα φυσικής παρουσίας στη Λατινική Αμερική, ενώ προχώρησε και στη δημιουργία ενός νέου κέντρου προσωποποίησης καρτών στις ΗΠΑ. 

  Το 2015 η INFORM ξεκίνησε οργανωμένα να παρέχει λύσεις που βοηθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πελατών της. Σήμερα η εταιρεία μετρά περισσότερους από 520 εργαζόμενους, 2.000 πελάτες σε 12 χώρες και είναι πιστοποιημένη από φορείς παγκόσμιας εμβέλειας (Visa, MasterCard, FSC, Veritas). 

  Σε επίπεδο ομίλου, η AUSTRIACARD HOLDINGS εξειδικεύεται σε λύσεις υψηλής τεχνολογίας πληροφορικής κυρίως σε θέματα Hardware Embedded Security, και απασχολεί 1.300 άτομα διεθνώς στους τομείς της Ψηφιακής Ασφάλειας (Digital Security), της Διαχείρισης Πληροφοριών (Information Management) και του IoT αντιστοίχως. O Όμιλος AUSTRIACARD HOLDINGS έχει ένα πολύ ισχυρό πανευρωπαϊκό επιχειρησιακό αποτύπωμα, από το Ηνωμένο Βασίλειο έως την Ελλάδα και την Τουρκία, με έξι παραγωγικές εγκαταστάσεις και οκτώ κέντρα προσωποποίησης στην Ευρώπη, καθώς και δύο επιπλέον κέντρα προσωποποίησης στην Νότια Αμερική και στις ΗΠΑ. 

  Η INFORM εξακολουθεί να παραμένει ηγέτιδα στον τομέα του Digital Printing και secure printing, αναλαμβάνοντας και δύσκολες αποστολές, όπως η παραγωγή πολύ εξελιγμένων ψηφοδελτίων για εκλογές ανά τον κόσμο, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τις προεδρικές εκλογές στη Νιγηρία. Σήμερα η εταιρεία σε σύμπραξη με το Εθνικό Γαλλικό Τυπογραφείο (IN Groupe) και της AUSTRIACARD, το digital security division της AUSTRIACARD HOLDINGS, διεκδικεί και το μεγάλο έργο για τις νέες ταυτότητες στην Ελλάδα συμμετέχοντας στο διαγωνισμό της ελληνικής κυβέρνησης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:13 03/08

  Η Disney απαιτεί πλέον τον εμβολιασμό όλων των υπαλλήλων της

  Η Walt Disney είναι η τελευταία εκ των αμερικανικών εταιρειών η οποία απαιτεί από τους περισσότερους υπαλλήλους της να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, καθώς οι νέες μολύνσεις αυξάνονται απότομα σε...

  07:56 03/08

  Οι 10 χώρες που προσφέρουν εξαψήφια μπόνους στους Ολυμπιονίκες τους

  Τα ποσά που προσφέρονται στους νικητές μεταλλίων. Μέχρι και ισόβια επιδόματα.

  00:05 02/08

  Ρομπότ εμπνευσμένο από ταινία του 1966 φέρνει την επανάσταση στα χειρουργεία κοιλιάς

  Η Vicarious Surgical, που υποστηρίζεται από τον Μπιλ Γκέιτς και η οποία πρόκειται να μπει στο χρηματιστήριο μέσω συμφωνίας με εταιρεία ειδικού σκοπού, ελπίζει να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ...

  08:39 01/08

  Ποια είναι η μυστηριώδης startup Paragon

  Ελάχιστα είναι γνωστά για την εταιρεία παρακολούθησης smartphone με έδρα το Τελ Αβίβ. Η αμερικανική χρηματοδότηση.

  08:12 30/07

  Πώς η Apple ξεφεύγει (προς το παρόν) από τον τεχνολογικό έλεγχο της κυβέρνησης της Κίνας

  Η κινεζική κυβέρνηση με τα ρυθμιστικά μέτρα που ανακοίνωσε επεφύλασσε ένα μικρό σοκ προς τους επενδυτές.

  00:31 30/07

  Μεγάλα λόγια, μεγαλύτερα κέρδη

  Από το ηλιόλουστο σπίτι που ενοικιάζει στο πολυτελές προάστιο του Μαϊάμι, Bay Harbour Island, ο Adam Wyden παρακολουθεί σκυθρωπός τις ειδήσεις στο Bloomberg. Είναι 22 Απριλίου, και οι αγορές...

  18:23 29/07

  Τ. Μίλτον: Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Nikola Motor κατηγορείται για εξαπάτηση επενδυτών

  Κατηγορητήριο για ψευδείς δηλώσεις προκειμένου να παραπλανήσει επενδυτές στην αγορά μετοχών.

  07:46 28/07

  Με στόχο το... χρυσό: Οι πιο ακριβοπληρωμένοι των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

  Μεταξύ των χιλιάδων αθλητών στο Τόκιο που έχουν ως επί το πλείστον "στενά" οικονομικά, είναι επαγγελματίες όπως ο Τζόκοβιτς, ο Ντουράντ και η Οσάκα.

  00:11 28/07

  Πώς 4 Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι έχασαν 13,6 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

  Τη Δευτέρα oι Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι του διαδικτύου υπέστησαν τις βαρύτερες απώλειες ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, καθώς οι φοβισμένοι επενδυτές συνέχισαν να "ξεφορτώνονται"...

  08:15 27/07

  Φτηνά και "μπαρουτοκαπνισμένα": Τα τουρκικά drones διευρύνουν την αγορά τους στο εξωτερικό

  Η Άγκυρα εξάγει για πρώτη φορά drones ακόμη και στην Ευρώπη.

  09:51 26/07

  Πώς να καταλάβετε εάν το κινητό σας έχει παραβιαστεί από το λογισμικό Pegasus

  Τα δημοφιλή και γνωστά προγράμματα antivirus δεν μπορούν να το εντοπίσουν.

  08:47 24/07

  Οι υψηλότερα αμειβόμενοι οδηγοί της Formula 1

  Ο Λιούις Χάμιλτον παραμένει στην pole position όσον αφορά τα έσοδα, ηγούμενος μιας ομάδας πιλότων της F1 που συνολικά αναμένεται να κέρδισει 211 εκατ. δολάρια το 2021.

  08:07 23/07

  Tι συμβαίνει με τα Ολυμπιακά χωριά μετά το τέλος των αγώνων

  Οι Ολυμπιακοί αγώνες απαιτούν από τις πόλεις υποδοχής να φιλοξενήσουν δεκάδες χιλιάδες αθλητές συνήθως σε ένα νεόκτιστο Ολυμπιακό Χωριό με αρκετές χώρες να το εκμεταλλεύονται με διάφορους (μερικές...

  03:04 23/07

  Πόσα επιπλέον χρήματα μπορεί να κερδίσει ο Αντετοκούνμπο τώρα που κατέκτησε τον τίτλο του NBA

  H ιστορική εμφάνιση Αντετοκούνμπο σε έναν από τους καλύτερους τελικούς NBA όλων των εποχών. Πώς επηρεάζει τις συνεργασίες του.

  08:15 22/07

  Συμφωνία-μαμούθ στον χώρο των κρυπτονομισμάτων

  Το ανταλλακτήριο παραγώγων κρυπτονομισμάτων FTX συγκέντρωσε χρηματοδότηση ρεκόρ ύψους $900 εκατ. δολαρίων.