Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Απρ-2021 07:53

  Πώς παρά τα μπλεξίματά του ο Bill Hwang της Archegos μάζεψε αθόρυβα $10 δισ.

  Πώς παρά τα μπλεξίματά του ο Bill Hwang της Archegos μάζεψε αθόρυβα $10 δισ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Nathan Vardi

  Το 2013, ο Bill Hwang ήταν αποφασισμένος να "μαζέψει” τα κομμάτια της πάλαι ποτέ υποσχόμενης καριέρας του που πλέον είχε γκρεμιστεί. Οι χρηματιστηριακές απώλειες κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης που είχαν οδηγήσει στην "ταπείνωση” του και η καταδίκη της εταιρείας του στις ΗΠΑ για εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών (insider trading) είχαν βγάλει τον Hwang από το "παιχνίδι” των hedge funds. Έκλεισε την εταιρεία hedge fund Tiger Asia που είχε ιδρύσει, η οποία εστίαζε σε μετοχές εταιρειών διαδικτύου και μέσων ενημέρωσης στην Ασία, και έχασε όλους τους πελάτες του. 

  Σε ηλικία 48 ετών, ο Hwang άνοιξε ένα "οικογενειακό γραφείο” στο Μανχάταν, την Archegos Capital Management, με κεφάλαιο περίπου 500 εκατ. δολάρια που του είχαν απομείνει μετά την πληρωμή 60 εκατ. δολαρίων για τη διευθέτηση σειράς κατηγοριών που του καταλογούσαν οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές και εισαγγελικές αρχές, και σκεφτόταν τα επόμενα βήματά του. Σύντομα, θα του απαγόρευαν να διενεργεί συναλλαγές στην αγαπημένη του χρηματιστηριακή αγορά, το Χονγκ Κονγκ, και οι άλλες ασιατικές αγορές στις οποίες ειδικευόταν, η Ιαπωνία και η Κορέα, δεν προσέφεραν τις ίδιες επενδυτικές ευκαιρίες.

  Έτσι, ο Hwang έστρεψε την προσοχή του στη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ. Ύστερα από χρόνια εστίασης κυρίως στην Ασία, ο Hwang ξεκίνησε να παρακολουθεί στενά τις εταιρείες διαδικτύου και μέσων ενημέρωσης που έδρευαν σε μέρη όπως η Σίλικον Βάλεϊ. Η έρευνά του ήταν εξαντλητική, αλλά μία εταιρεία του τράβηξε το ενδιαφέρον: επρόκειτο για μια υπηρεσία ενοικίασης DVD μέσω ταχυδρομείου που ξεκινούσε τη δύσκολη μετάβασή της στη ψηφιακή ροή περιεχομένου. Ο Hwang πόνταρε αφειδώς στη Netflix, επενδύοντας ένα σημαντικό μέρος του καθαρού κεφαλαίου του στις μετοχές της εταιρείας, περίπου την ίδια περίοδο που ο θρυλικός επενδυτής Carl Icahn έγινε ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Netflix. Ο Icahn πούλησε τις μετοχές που κατείχε στη Netflix μέσα στην επόμενη διετία, αλλά ο Hwang διακράτησε τη θέση του στην εταιρεία - για πολλά χρόνια.

  Ένα από τα μεγαλύτερα "μυστήρια” στις χρηματοπιστωτικές αγορές την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πώς ο Sung Kook "Bill” Hwang κατάφερε να εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους παίκτες της Wall Street αφότου έκλεισε το hedge fund του, το 2012. Η Archegos Capital του Hwang βρισκόταν πίσω από την υπόθεση της μη κάλυψης των margin calls που προκάλεσαν τριγμούς στις χρηματοπιστωτικές αγορές τις τελευταίες ημέρες και κόστισαν σε επενδυτικές τράπεζες όπως η Credit Suisse και η Nomura Holdings ποσό που κυμαίνεται μεταξύ 5 και 10 δισ. δολαρίων, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της JPMorgan.

  Τα τμήματα χρηματομεσιτικών υπηρεσιών μεγάλων επενδυτικών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των Goldman Sachs και Morgan Stanley, παρείχαν στον Hwang τη δυνατότητα να επενδύσει τεράστια ποσά, έως και 50 δισ. δολάρια, σε μετοχές χρησιμοποιώντας παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα, γνωστά ως "συμφωνίες ανταλλαγής συνολικής απόδοσης” (total return swaps). Οι τράπεζες ενεργοποίησαν τις απαιτήσεις περιθωρίων εγγύησης (margin calls) της Archegos στα τέλη της προ-προηγούμενης εβδομάδας γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα στην απότομη πώληση των θέσεών της σε μετοχές.

  Πώς "έχτισε” την περιουσία του

  Αλλά το ερώτημα είναι πώς ο Hwang συγκέντρωσε αρχικά μια περιουσία 10 δισ. δολαρίων την οποία μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως εγγύηση για να χτίσει τις θέσεις του σε μετοχές μέσω των συμφωνιών ανταλλαγής συνολικής απόδοσης; Η απάντηση είναι ότι στα χρόνια που ακολούθησαν το "λουκέτο” στο hedge fund του, ο Hwang πραγματοποίησε μια σειρά εξαιρετικά επιτυχημένων χρηματιστηριακών συναλλαγών. Δημιούργησε την προσωπική του περιουσία χάρη στις τεράστιες αποδόσεις που του απέφεραν οι επενδύσεις του σε ορισμένες αμερικανικές ιντερνετικές μετοχές "υψηλών πτήσεων”, όπως η Netflix, η LinkedIn και η Amazon, στις οποίες διατήρησε τις θέσεις του, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση των δραστηριοτήτων της Archegos. 

  Ο Hwang "έχτισε” ένα "εστιασμένο”, αντισταθμιζόμενου κινδύνου χαρτοφυλάκιο (hedged portfolio) ιντερνετικών μετοχών, το οποίο τελικά θα περιελάμβανε και κινεζικές μετοχές εισηγμένες στην αμερικανική αγορά, καθιστώντας την Archegos ελκυστικό πελάτη για τις τράπεζες καθώς η αξία των περιουσιακών στοιχείων της εκτοξεύθηκε. Η μετοχή της Netflix έχει δεκαπλασιατεί από το 2013. Αν ο Icahn, για παράδειγμα, διατηρούσε το ποσοστό του στην εταιρεία, αυτό θα άξιζε σήμερα περίπου 20 δισ. δολάρια.

  "Ο Bill δεν φοβάται τη μόχλευση. Κάνει σημαντική δουλειά στις εταιρείες στις οποίες επενδύει και πάντοτε αντισταθμίζει τον κίνδυνο, ενώ οι εταιρείες στις οποίες επενδύει είναι γενικά υψηλής ποιότητας”, λέει ένα πρόσωπο που γνωρίζει τις επενδυτικές δραστηριότητες του Hwang. "Είναι πράγματι ένας από τους καλύτερους επενδυτές στον κόσμο”, προσθέτει.

  Το φιλανθρωπικό ίδρυμα και τα αναπάντητα ερωτήματα

  Πριν από μία δεκαετία και πλέον, αφότου η εταιρεία hedge fund του Bill Hwang, Tiger Asia, εμφάνισε μια εξαιρετικά καλή χρονιά, ο θρυλικός επενδυτής Julian Robertson αποφάσισε να κάνει ένα πάρτι προς τιμήν του Hwang, στο σπίτι του. Η Tiger Management του Robertson υπήρξε πρωτοπόρος στον κλάδο των hedge funds και είχε υποστηρίξει πολλά από τα στελέχη της, συμπεριλαμβανομένου του Hwang, όταν ξεκίνησαν τις δικές τους εταιρείες hedge fund, γνωστές ως "Tiger Cubs” ("τιγράκια”). 

  Στο απόγειό της, η Tiger Asia Management του Hwang είχε υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία ύψους 8 δισ. δολαρίων και ο Hwang είχε βγάλει πολλά χρήματα για τον Robertson, ο οποίος ήταν μεγάλος επενδυτής στην εταιρεία και συμμετείχε στα οικονομικά της. Το πάρτι ήταν ο τρόπος του Robertson να πει "ευχαριστώ". Λόγω της θρησκευτικής ευλάβειας του Hwang, στο πάρτι ήταν προσκεκλημένος ακόμη και ένας ιερωμένος.

  Οι έντονες θρησκευτικές πεποιθήσεις του Hwang αντικατοπτρίζονταν και στις δραστηριότητες του Grace and Mercy Foundation, του μη κερδοσκοπικού φιλανθρωπικού οργανισμού που ίδρυσε το 2006 και εδρεύει στα γραφεία της Archegos, σε ένα κτίριο στο κέντρο του Μανχάταν. Τα δημοσίως διαθέσιμα φορολογικά αρχεία του ιδρύματος δείχνουν ότι έχει δωρίσει 79 εκατ. δολάρια σε θεολογικά σεμινάρια, χριστιανικές ανθρωπιστικές φιλανθρωπικές οργανώσεις και άλλα θρησκευτικά ιδρύματα.

  Όμως, τα φορολογικά αρχεία του Grace and Mercy Foundation δίνουν επίσης και μια εικόνα για τις δραστηριότητες του "οικογενειακού γραφείου” του Bill Hwang. Το 2017 και το 2016, ο Hwang συνεισέφερε 210 εκατ. δολάρια σε μετοχές της Netflix στο ίδρυμα, ενώ μεταξύ 2015 και 2018 συνεισέφερε 236 εκατ. δολάρια σε μετοχές της Amazon, σύμφωνα πάντα με τα φορολογικά αρχεία. Δώρισε, επίσης, 48 εκατ. δολάρια σε μετοχές της Expedia και του Facebook.

  Οι ημερομηνίες απόκτησης ορισμένων από τις μετοχές της Amazon που συνεισέφερε ο Hwang στο ίδρυμα πήγαιναν πίσω ώς τις αρχές του 2011, σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις του ιδρύματος, όταν η μετοχή της Amazon διαπραγματευόταν έναντι 186 δολαρίων. Μια ημέρα μετά τη δωρεά των μετοχών που απέκτησε ο Hwang το 2011, το ίδρυμα πούλησε τις μετοχές της Amazon έναντι περίπου 1.478 δολαρίων έκαστη. Το ίδρυμα συνήθιζε να πουλάει τις μετοχές που συνεισέφερε ο Hwang λίγες ημέρες αφότου περνούσαν στην κατοχή του, σύμφωνα με τα φορολογικά αρχεία.

  Το γεγονός ότι ο Hwang είχε 500 εκατ. δολάρια σε μετοχές ορισμένων επιλεγμένων αμερικανικών εταιρειών να συνεισφέρει στο ίδρυμα, μεταξύ 2015 και 2018, είναι ενδεικτικό. Είχε, όμως, και αρκετούς φορολογικούς λόγους για να συνεισφέρει αυτές τις μετοχές στο ίδρυμά του. Εάν ο Hwang πωλούσε αυτές τις μετοχές, θα έπρεπε να καταβάλει φόρο υπεραξίας επί των πραγματοποιηθέντων κερδών. Ο φοροτεχνικός Robert Willens λέει ότι ένα άτομο που δωρίζει μετοχές σε ιδιωτικό ίδρυμα λαμβάνει έκπτωση φόρου για την εύλογη αγοραία αξία της δωριζόμενης μετοχής, έως και 20% του προσαρμοσμένου ακαθάριστου εισοδήματος, και δεν υποχρεούται να δηλώσει ως κεφαλαιακό κέρδος το ποσό που υπερβαίνει την εύλογη αγοραία αξία της μετοχής σε προσαρμοσμένη βάση. Η περίοδος ισχύος της έκπτωσης φόρου είναι πέντε χρόνια.

  Ωστόσο, τα φορολογικά αρχεία του Grace and Mercy Foundation προκαλούν τόσες ερωτήσεις όσες και οι απαντήσεις που παρέχουν. Η αύξηση των περιθωρίων εγγύησης (margin calls) στη Wall Street τις τελευταίες ημέρες σχετίζεται με το γεγονός ότι ο Hwang πραγματοποιούσε επενδύσεις χρησιμοποιώντας συμφωνίες ανταλλαγής συνολικής απόδοσης (total return swaps), που του παρείχαν τη δυνατότητα να έχει κέρδος από τις επενδύσεις του σε μετοχές που σημειώνουν άνοδο, χωρίς στην πραγματικότητα να κατέχει αυτούς τους τίτλους. Τα swaps ήταν δελεαστικά για έναν χρηματιστή όπως ο Hwang, διότι του επέτρεψαν να αυξήσει τις θέσεις του σε μετοχές χωρίς να χρειαστεί να καταβάλει μεγάλο μέρος των χρημάτων που απαιτούσε η αγορά τους. Συμφώνησε δε να υποστεί τις όποιες απώλειες. Με αυτόν τον τρόπο, ο Hwang μόχλευσε το εστιασμένο χαρτοφυλάκιό του.

  Την ίδια στιγμή, η χρήση των συμφωνιών ανταλλαγής συνολικής απόδοσης επέτρεψε στον Hwang να "χτίσει” το εστιασμένο χαρτοφυλάκιό του χωρίς να γνωρίζουν οι άλλοι τις κινήσεις του. Οι θεσμικοί επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειακών γραφείων, υποχρεούνται στις ΗΠΑ να υποβάλουν ανά τρίμηνο δηλώσεις για τις θέσεις τους σε μετοχές αν αυτές ξεπερνούν συνολικά τα 100 εκατ. δολάρια. Αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Archegos υπέβαλε σχετική δήλωση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). 

  Αυτό εν μέρει εξηγεί πώς ο Hwang μπόρεσε να δημιουργήσει προσωπική καθαρή περιουσία 10 δισ. δολαρίων χωρίς το Forbes να έχει ιδέα ότι ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Wall Street. Εντός της στενά συνδεδεμένης και μυστικοπαθούς ομάδας των Tiger Cubs, πάντως, ήταν γνωστό ότι ο Hwang είχε γίνει εξαιρετικά πλούσιος, αλλά δεν διέρρευσε ποτέ ούτε μια κουβέντα για την επιτυχία του. "Όλοι μας, διατηρούμε επαφή και μιλάμε μεταξύ μας”, λέει πρώην επενδυτής της ομάδας των Tiger Cubs, προσθέτοντας: "Ήταν γνωστό εντός της Tiger ότι ο Bill είναι γίνει πλουσιότερος από τον Julian. Είχε επιτύχει αποδόσεις της τάξης του 100% για πολλά χρόνια”.

  Το Forbes υπολογίζει ότι η περιουσία του Julian Robertson ανέρχεται σε 4,5 δισ. δολάρια, ενώ αναφέρει ότι ο γνωστός επενδυτής συνέχισε να υποβάλει δηλώσεις στη SEC για αρκετά χρόνια αφότου έκλεισε την εταιρεία hedge fund του. Άλλοι διαχειριστές hedge fund, που τερμάτισαν την παροχή υπηρεσιών σε πελάτες, όπως ο Michael Platt, είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια. Το οικογενειακό γραφείο του Platt επίσης υποβάλει δηλώσεις στη SEC και το Forbes έχει τεκμηριώσει ότι η περιουσία του αυξήθηκε από τα 3,6 δισ. δολάρια το 2014 στα 13 δισ. δολάρια σήμερα.

  Οι φορολογικές δηλώσεις του Grace and Mercy Foundation, πάντως, δείχνουν ότι τα 500 εκατ. δολάρια που μετέφερε ο Hwang στο ίδρυμα ήταν όντως σε μετοχές και όχι σε συμφωνίες ανταλλαγής συνολικής απόδοσης. Παρότι, όμως, υπάρχουν περιπτώσεις όπου ένα οικογενειακό γραφείο με θέσεις 100 εκατ. δολαρίων σε μετοχές της αμερικανικής αγοράς δεν υποχρεούται να υποβάλει δηλώσεις των θέσεών του, αυτές είναι εξαιρετικά περιορισμένες, ειδικά για ένα σχετικά μεγάλο οικογενειακό γραφείο που έχει πολλούς υπαλλήλους σε επενδυτικές δραστηριότητες.

  Παρ' όλα αυτά, είναι πιθανό ο Hwang να συνάπτει συμφωνίες ανταλλαγής συνολική απόδοσης ή άλλου είδους συμβόλαια παραγώγων και τελικά να αποκτά τις μετοχές. Το κόστος βάσης ορισμένων μετοχών που συνεισέφερε ο Hwang στο ίδρυμά του ήταν σημαντικά υψηλότερο από την υποκείμενη τιμή των μετοχών κατά τη στιγμή της αγοράς, υποδηλώνοντας ότι ενδεχομένως έχει καταβληθεί σημαντικό premium. Η χρήση παραγώγων θα μπορούσε επίσης να εξηγήσει την έλλειψη υποβολής δηλώσεων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

  Το comeback

  Αυτό που είναι σίγουρο, λένε άνθρωποι που γνωρίζουν τις συναλλαγές της Archegos, είναι ότι ο Hwang δεν χρησιμοποιούσε μεγάλα ποσά για μόχλευση κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του οικογενειακού γραφείου του. Ορισμένες τράπεζες ήταν διστακτικές να συνεργαστούν με τον Hwang. Το 2012, η ​​εταιρεία του Tiger Asia δήλωσε ένοχη για την κατηγορία ομοσπονδιακής απάτης που σχετιζόταν με τις συναλλαγές της επί δύο ιντερνετικών μετοχών στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ χρησιμοποιώντας εμπιστευτικές πληροφορίες. Ο Hwang διευθέτησε, επίσης, την αστική δίωξη που κίνησε εναντίον του η SEC για παράνομες συναλλαγές επί μετοχών.

  Όμως, καθώς η Archegos μεγάλωνε, εξελισσόταν σε πολύ προσοδοφόρο πελάτη για τις επενδυτικές τράπεζες, που αποφάσισαν να "αγκαλιάσουν” εκ νέου τον Hwang. Έφτασαν στο σημείο ακόμη και να ανταγωνίζονται για το ποια θα τον προσελκύσει. Τους κατέβαλε προμήθειες για τις συμφωνίες ανταλλαγής συνολικής απόδοσης και συνέχιζε να μοχλεύει περαιτέρω τις θέσεις του, οι οποίες επεκτάθηκαν συμπεριλαμβάνοντας κινεζικές μετοχές τεχνολογίας που ήταν εισηγμένες στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ. Οι μετοχικές επιλογές του Hwang ήταν εξαιρετικά ακριβείς και σωστές κατά τη διάρκεια των τελευταίων εννέα ετών.

  Το οικογενειακό γραφείο του Hwang ήταν ακόμη πιο ελκυστικός πελάτης καθώς αντιστάθμιζε τις εστιασμένες μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις του έναντι των κινδύνων. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ο Hwang αντιστάθμιζε το χαρτοφυλάκιό του σορτάροντας μεμονωμένες μετοχές. Ορισμένες από αυτές τις σορτ θέσεις, όπως η Under Armour, απέδωσαν ιδιαίτερα καλά. Άλλες όμως, και ειδικότερα η Tesla, δεν απέδωσαν. Έτσι, ο Hwang σταμάτησε το σορτάρισμα μεμονωμένων μετοχών και εστίασε στο σορτάρισμα της ευρύτερης αγοράς. Αυτή η διαφοροποιημένη σορτ θέση κατέστησε το εστιασμένο μετοχικό χαρτοφυλάκιο του Hwang λιγότερο ριψοκίνδυνο για τις τράπεζες, αλλά όχι εντελώς ακίνδυνο. Ο Hwang  μπόρεσε να πείσει τις τράπεζες και να χρηματοδοτήσει έτσι τις επενδυτικές κινήσεις του, εκτοξεύοντας την καθαρή περιουσία του.

  Το τρέχον έτος, ο Hwang φαίνεται ότι διεύρυνε τη μόχλευσή του αλλά και τον κίνδυνο δραματικά. Ενεπλάκη με συναλλαγές δημοφιλών μετοχών που έδειχναν να ενισχύονται, σχεδόν παράλογα. Ο Hwang είχε έκθεση στις μετοχές των εταιρειών μέσων ενημέρωσης της Νέας Υόρκης, ViacomCBS και Discovery, οι οποίες είδαν τις μετοχές τους εκτινάσσονται κατά 169% και 157%, αντίστοιχα, στις πρώτες 11 εβδομάδες του 2021. Είχε, επίσης, μακροπρόθεσμη θέση στην GSX Techedu, μια κινεζική διαδικτυακή συμβουλευτική υπηρεσία η μετοχή της οποίας τριπλασιάστηκε σε διάστημα δύο εβδομάδων τον Ιανουάριο.

  Οι κίνδυνοι που αναλάμβαναν οι τράπεζες και ο Hwang έγιναν απόλυτα ξεκάθαροι τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι μετοχές ορισμένων επιλογών της Archegos, όπως η GSX Techedu, υποχώρησαν σχεδόν ταυτόχρονα. Η μετοχή της ViacomCBS κατέγραψε απότομη πτώση την προηγούμενη εβδομάδα αφότου η εταιρεία εξέδωσε νέες μετοχές συνολικής αξίας 2,6 δισ. δολαρίων. Μία ακόμη μετοχή που περιελάμβανε το χαρτοφυλάκιο του Hwang και υποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικών τσιγάρων RLX Technologies. Τη στιγμή, δε, που ορισμένες από τις μετοχικές επιλογές του "υπέφεραν”, η ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά σκαρφάλωνε σε νέα ιστορικά υψηλά, γεγονός που θα μπορούσε να πλήξει τη διαφοροποιημένη αντιστάθμιση κινδύνου της Archegos. Παραμένει ασαφές πόση από την καθαρή περιουσία του Hwang θα απομείνει όταν κατακάτσει ο κουρνιαχτός.

  Εν τω μεταξύ, η Archegos διά μέσω της εκπροσώπου της, Karen Kessler, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Πρόκειται για μια δύσκολη στιγμή για το οικογενειακό γραφείο της Archegos Capital Management, τους συνεργάτες και τους εργαζομένους μας. Όλα τα σχέδια συζητούνται καθώς ο κ. Hwang και η ομάδα χαράσσουν τον καλύτερο δρόμο για τη συνέχεια”.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:48 08/05

  Τα ακίνητα που διακυβεύονται στο διαζύγιο των Γκέιτς

  Ο Μπιλ Γκέιτς είναι σήμερα ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 130,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

  07:46 07/05

  Εξωπραγματικές οι απολαβές του Μασκ το 2020 - Υπερβαίνουν αυτές όλων των άλλων CEOs

  Το Forbes υπολογίζει ότι το προηγούμενο έτος οι απολαβές του ανήλθαν σε περίπου 11 δισ. δολάρια.

  17:17 06/05

  Ο Τζεφ Μπέζος πούλησε μετοχές της Amazon αξίας 2,5 δισ. δολαρίων

  Στο 1,9 δισ. εκτιμάται το κέρδος από αυτή τη συναλλαγή, με τον ιδρυτή της Amazon να κατέχει πλέον το 10,4% της εταιρείας.

  07:56 06/05

  Νέα ελπιδοφόρα θεραπεία κατά του κορονοϊού από την AbCellera

  Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας μπορεί να "αλλάξει τα δεδομένα του παιχνιδιού" καθώς είναι αποτελεσματική.

  16:28 05/05

  Η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας είναι "απαρχαιωμένη", προειδοποιεί τουρκική μελέτη

  Η "εγκατάλειψη" του προγράμματος των F-35 για χάρη των S-400 ήταν κακό παζάρι, αναφέρει το think tank EDAM.

  07:59 05/05

  Ο Buffett αποκάλυψε επιτέλους τον διάδοχό του - Προμηνύοντας τη μελλοντική στόχευση στην ενέργεια

  Επέλεξε τον Greg Abel, επικεφαλής του τομέα ενέργειας της Berkshire Hathaway.

  00:19 03/05

  Το Bitcoin δεν είναι χρήµα - Ακόµα

  Το Bitcoin αποτελεί τη νέα "αγάπη" των επενδυτών. Γράφει ο Steve Forbes.

  08:19 02/05

  Amazon: Ανακοίνωσε έσοδα 108,5 δισ. δολ. και συνέτριψε τις εκτιμήσεις των αναλυτών

  Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου κατέγραψε το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία του. Στα 202 δισ. δολ. η περιουσία του Jeff Bezos.

  08:12 02/05

  ΗΠΑ: Πάνω από 100 εκατ. Αμερικανοί εμβολιάστηκαν - Είναι αρκετό;

  Μια ξαφνική πτώση του ποσοστού εμβολιασμών μπορεί να σημαίνει πως ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού ίσως να μην εμβολιαστεί εγκαίρως ή και ποτέ.

  00:11 28/04

  Μπουρλά: Ενδεχομένως έως τέλος του έτους να είναι έτοιμο το χάπι της Pfizer κατά του κορονοϊού

  Η εταιρεία πραγματοποιεί ήδη κλινικές δομικές Φάσης 1 του φαρμάκου που θα "αλλάξει" το παιχνίδι, λέει ο Μπουρλά.

  07:43 27/04

  Δύο εφιαλτικά σενάρια για το Bitcoin

  Η αποδοχή τους από τις κυβερνήσεις θα μπορούσε να είναι το ίδιο καταστροφική, όσο και η απαγόρευσή τους.

  21:05 26/04

  Οι ΗΠΑ θα μοιράσουν έως και 60 εκατ. δόσεις εμβολίου AstraZeneca σε άλλες χώρες

  Δεδομένου ότι το εμβόλιο δεν έχει εγκριθεί ακόμη στις ΗΠΑ και η χώρα έχει αρκετά από τα υπόλοιπα εμβόλια.

  20:00 26/04

  "Χείρα βοηθείας" από τη Sanofi στη Moderna για την παραγωγή 200 εκατ. δόσεων εμβολίου στις ΗΠΑ

  H Sanofi θα αναλάβει για λογαριασμό της Moderna τη διαδικασία εμφιάλωσης του εμβολίου και την ολοκλήρωση της συσκευασίας των φυαλιδίων, στις εγκαταστάσεις της στο Νιού Τζέρσι.

  08:02 26/04

  "Αλεπού" ο Γουίλμπουρ Ρος: Πώς γλίτωσε το σκάνδαλο και επέστρεψε στην επιχειρηματική δράση

  Αφότου βγήκε αλώβητος από μια πολυετή έρευνα ηθικής, ο υπ. Εμπορίου του Τραμπ επέστρεψε στον επιχειρηματικό στίβο με μια νέα SPAC, την οποία ίδρυσε λίγο πριν φύγει από το υπουργείο.

  08:14 25/04

  Όσκαρ 2021: Τι περιέχει η τσάντα με τα δώρα αξίας 205.000 δολ.

  Τα προϊόντα καλύπουν ένα μεγάλο φάσμα κατηγοριών από εδέσματα έως ακριβές προσωπικές υπηρεσίες, αλλά και πακέτα διακοπών.

  08:13 25/04

  Τεράστιο πλήγμα για το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό η έξωση της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35

  Η απόγνωση της τουρκικής κυβέρνησης είναι ολοφάνερη. Οι εναλλακτικές επιλογές.