Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Μαρ-2021 07:35

  Ο Άλμπερτ Μπουρλά βοήθησε να σωθεί ο κόσμος - Μπορεί να σώσει και τη μετοχή της Pfizer;

  Ο Άλμπερτ Μπουρλά βοήθησε να σωθεί ο κόσμος - Μπορεί να σώσει και τη μετοχή της Pfizer;
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η επέτειος του ενός χρόνου από τότε που ο κορονοϊός ξεκίνησε την επέλασή του στον πλανήτη ήταν πυρετώδης για τον διευθύνοντα σύμβουλο που έχει συνδεθεί όσο κανείς με τη μάχη κατά της πανδημίας. Ο Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer παραχώρησε την περασμένη Πέμπτη συνεντεύξεις σε αρκετά μέσα ενημέρωσης - από το CNBC και την εκπομπή "Morning Joe” του MSNBC έως μια τηλεοπτική συνέντευξη στο Ισραήλ, την πρώτη του στη μικρή χώρα όπου η Pfizer διεξάγει ένα τεράστιο πείραμα του εμβολίου της κατά του κορονοϊού. 

  Στη συνέχεια, ο Μπουρλά είχε μια πολύωρη σύσκεψη με την ομάδα των επιστημόνων και τους επικεφαλής των τμημάτων παραγωγής και διανομής του εμβολίου δύο δόσεων της εταιρείας. Επίσης, αφιέρωσε μέρος του χρόνου του για την αναθεώρηση της γενικής εταιρικής στρατηγικής της Pfizer.

  Η επιτυχία της ιατρικής ανακάλυψης που έκανε η Pfizer συνεχίζει να μεγεθύνεται. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Μπουρλά ενημερώθηκε ότι τα στοιχεία από το Ισραήλ έδειξαν πως το εμβόλιο, το οποίο ανέπτυξε η εταιρεία του από κοινού με τη γερμανική BioNTech, είναι κατά 94% αποτελεσματικό έναντι των ασυμπτωματικών περιπτώσεων του κορονοϊού, δύο εβδομάδες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης. Μια ακόμη ένδειξη ότι το εμβόλιο της Pfizer αποτελεί ένα εξαιρετικό όπλο στη μάχη κατά της πανδημίας. 

  Παράλληλα, την προηγούμενη εβδομάδα, ο 59χρονος διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, φορώντας μια μάσκα με το μότο "η επιστήμη θα κερδίσει”, έλαβε τη δεύτερη δόση του εμβολίου, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας του στο Μανχάταν, προσέχοντας ιδιαίτερα να μην διαταράξει τη γραμμή του εμβολιασμού. 

  "Είναι μια εξαιρετική εμπειρία για μένα”, σημειώνει ο Μπουρλά περιγράφοντας το πώς βίωσε ως επικεφαλής της Pfizer αυτόν τον τελευταίο έναν χρόνο. "Η ανθρωπότητα -ξαφνικά, καθώς κανείς δεν περίμενε ότι θα βρεθούμε σε αυτήν τη θέση- επένδυσε όλες τις ελπίδες της σε μας. Αυτό προκάλεσε τεράστια πίεση”, αναφέρει. 

  Ο Μπουρλά και η Pfizer έλαβαν τα εύσημα από ολόκληρο τον πλανήτη για το επίτευγμά τους - να παράσχουν ένα εμβόλιο που άλλαξε τις ισορροπίες στη μάχη ενάντια στον εφιαλτικό ιό και μάλιστα σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους. 

  Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, επισκέφθηκε πρόσφατα τη μονάδα παραγωγής της Pfizer στο Καλαμαζού του Μίσιγκαν, προκειμένου να ευχαριστήσει την εταιρεία που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που έλαβε έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). "Βρίσκομαι εδώ γιατί θέλω ο αμερικανικός λαός να καταλάβει το εξαίρετο έργο που γίνεται για να αντιμετωπιστεί η δυσκολότερη επιχειρησιακή πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ το έθνος μας”, δήλωσε ο Μπάιντεν, στεκόμενος δίπλα στον Μπουρλά.

  Bourla - Biden 15.03.2021

  Η "αδιαφορία” του χρηματιστηρίου

  Υπάρχει, όμως, μια μερίδα κόσμου που επιδεικτικά δείχνει ότι δεν εκτιμά τις προσπάθειες της Pfizer να δώσει μια επιστημονική λύση στη μάστιγα του κορονοϊού. Πρόκειται για τους επενδυτές στο χρηματιστήριο, που δεν εντυπωσιάστηκαν από την επιτυχία της φαρμακοβιομηχανίας. Παρά την πρόβλεψη της Pfizer ότι το εμβόλιο θα της αποφέρει έσοδα 15 δισ. δολαρίων το τρέχον έτος, η μετοχή της εταιρείας είναι διαπραγματεύσιμη περίπου στο ίδιο επίπεδο με αυτό που βρισκόταν παραμονές της πανδημίας, την ώρα που η ευρύτερη αγορά έχει αναρριχηθεί υψηλότερα. Στην πραγματικότητα, η μετοχή της Pfizer είναι μειωμένη κατά 15% σε σχέση με την εποχή που ο Μπουρλά ανέλαβε τη διοίκηση της εταιρείας, τον Ιανουάριο του 2019.

  Στον αντίποδα, είναι εμφανές ότι η Moderna έχει αναδειχθεί στην "αγαπημένη” του χρηματιστηρίου. Η μικρή εταιρεία βιοτεχνολογίας που ανέπτυξε το δεύτερο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που έλαβε το "πράσινο φως” για χρήση στις ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία αιχμής με την Pfizer, έχει δει τη μετοχή της να εκτοξεύεται κατά 529% εν μέσω της πανδημίας. 

  Κι ενώ το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού είναι το μοναδικό εμπορικό προϊόν που έχει κυκλοφορήσει η Moderna, η κεφαλαιοποίησή της έχει φτάσει πλέον τα 56 δισ. δολάρια και αντιστοιχεί περίπου στο 1/3 της χρηματιστηριακής αξίας που έχει η Pfizer.

  Η BioNTech, η μικρή γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας που συνεργάστηκε με την Pfizer για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορονοϊού, έχει δει επίσης τη μετοχή της να εκτοξεύεται.

  Όταν συμβάλλεις στη σωτηρία του κόσμου από μια παγκόσμια υγειονομική κρίση, δεν μπορείς να τους ευχαριστήσεις όλους. "Είμαι απογοητευμένος”, λέει ο Μπουρλά, προσθέτοντας: "Το αξίζουμε να πιστέψουν σε μας. Αλλά η τρέχουσα τιμή της μετοχής μας αποτελεί τεράστια απογοήτευση”. 

  Όταν το θέμα αυτό ρίχνει την ψυχολογία του, ο Μπουρλά θυμάται τα λόγια του Ίαν Ριντ, του προκατόχου του στη θέση του CEO της Pfizer, ο οποίος του είχε πει κάποτε ότι η δημιουργία αξίας για τους μετόχους είναι μαραθώνιος και όχι κούρσα ταχύτητας. Η ανάπτυξη του εμβολίου ήταν μια κούρσα ταχύτητας και ο Μπουρλά είναι πεπεισμένος ότι οι επενδυτές θα συνειδητοποιήσουν σύντομα ότι η μετοχή της Pfizer είναι υποτιμημένη.

  Το "στοίχημα” της καινοτομίας 

  Οι επενδυτές του χρηματιστηρίου, φυσικά, δεν είναι η μόνη ομάδα ανθρώπων στους οποίους ο Μπουρλά πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην παρούσα φάση. Με την ανάπτυξη του εμβολίου, έχει αναλάβει τεράστια ευθύνη και αυτό δεν είναι εύκολο να το διαχειριστεί κανείς. Η πολιτική παραγωγής και διανομής του εμβολίου της Pfizer έχει οδηγήσει σε πολλούς συμβιβασμούς και ο Μπουρλά γίνεται αποδέκτης παραπόνων από ηγέτες διαφόρων χωρών που πιστεύουν ότι δεν λαμβάνουν τις δόσεις του εμβολίου που έχουν παραγγείλει αρκετά γρήγορα. Ωστόσο, η διανομή του εμβολίου σε όσους το χρειάζονται είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να επιλυθεί ταχύτερα από το θέμα με τη μετοχή της Pfizer.

  Ο Μπουρλά ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος σε μια περίοδο μετάβασης για την εταιρεία. Τον Νοέμβριο του 2020, η Pfizer ολοκλήρωσε τη διάσπαση του κλάδου γενόσημων προϊόντων της Upjohn, που παράγει φαρμακευτικά σκευάσματα όπως τα Viagra, Lipitor και Lyrica, για τα οποία έχουν λήξει οι πατέντες. Η εκποίηση της μονάδας γενόσημων φαρμάκων ήταν το τελευταίο στάδιο ενός πολυετούς σχεδίου που υπερασπίστηκε με σθένος ο Μπουρλά για τον μετασχηματισμό της Pfizer από έναν διαφοροποιημένο φαρμακευτικό όμιλο σε μια επιχείρηση επιστημονικής καινοτομίας που η επιβίωση ή η κατάρρευσή της θα εξαρτάται από την ικανότητά της να αναπτύσσει νέα επώνυμα φάρμακα.

  Pfizer εργαστήριο 15.03.2021

  Εν μέσω της πανδημίας, η Pfizer διαχειρίστηκε επιδέξια τη λήξη της πατέντας της για το Lyrica, το αναλγητικό φάρμακο που της απέφερε πωλήσεις ύψους έως και 5 δισ. δολαρίων ετησίως. Η εταιρεία κατάφερε να συνεχίσει να αυξάνει τα έσοδά της, τα οποία ανήλθαν στα 41,9 δισ. δολάρια το 2020, και φαίνεται ότι βρίσκεται σε τροχιά να εκπληρώσει τη δέσμευσή της για ετήσια αύξηση εσόδων της τάξης του 6% έως το 2026.

  Ωστόσο, η Pfizer πρόκειται να χάσει την "προστασία των πατεντών” και την αποκλειστική διάθεση φαρμάκων που αντιπροσωπεύουν έως και 20 δισ. δολάρια των συνολικών πωλήσεών της, στο δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας, γεγονός που έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο της Wall Street. Το θέμα των "πατεντών” άλλωστε είναι ένα από τα σημαντικά θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει ένας διευθύνων σύμβουλος στον φαρμακευτικό κλάδο. 

  Μέχρι στιγμής, το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού δεν έχει βοηθήσει τον Μπουρλά στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Η Pfizer θα μπορούσε να εμφανίσει έσοδα άνω των 15 δισ. δολαρίων το 2021 από το εμβόλιο και ενδεχομένως κέρδη της τάξης των 4 δισ. δολαρίων. Αλλά οι χρηματιστές δεν ενδιαφέρονται και πολύ για τα συγκεκριμένα μεγέθη, παρότι είναι από τα μεγαλύτερα που έχει αποφέρει ποτέ ένα βιοφαρμακευτικό προϊόν σε διάστημα ενός μόνο έτους. Κι αυτό γιατί η Wall Street εκτιμά ότι δεν θα είναι επαναλαμβανόμενα.

  "Μόνο αυτήν την αξία μας δίνουν, 15 (σ.μ. δισ. δολ. φέτος) και το επόμενο έτος τίποτα”, λέει ο Μπουρλά. "Όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά η πιθανότητα να χρειαστεί να εμβολιαζόμαστε κατά του κορονοϊού κάθε χρόνο φαίνεται πολύ μεγάλη”, εξηγεί.

  Ο Μπουρλά έχει ένα δίκιο. Η ζήτηση για το αποτελεσματικό εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού φαίνεται ότι πιθανότατα θα παραμείνει υψηλή και στο μέλλον προκειμένου να ενισχυθεί αφενός η ανοσοαπόκριση έναντι του κορονοϊού και αφετέρου η προστασία από τις μεταλλάξεις του. Και φέτος, η Pfizer παρέχει το εμβόλιό της σε τιμές "πανδημίας” - 19,50 δολάρια ανά δόση στις ΗΠΑ. Πρόκειται για προνομιακή τιμή σε σύγκριση με το τυπικό κόστος ενός νέου εμβολίου, επομένως η τιμή του στη μετά κορονοϊό εποχή θα μπορούσε να είναι υψηλότερη. Αξίζει να σημειωθεί ότι μία δόση του εμβολίου Gardasil της Merck, κατά του ιού των ανθρώπινων κονδυλωμάτων, κοστίζει πάνω από 200 δολάρια.

  Ωστόσο, σε αυτό που "ποντάρει” κυρίως ο Μπουρλά είναι η ικανότητας της εταιρείας να επαναλάβει με την ίδια ταχύτητα, εστίαση και ευελιξία την επιτυχία που σημείωσε στην περίπτωση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Άλλωστε, εάν η πανδημία ήταν μια δοκιμασία για τη νέα Pfizer, η φαρμακοβιομηχανία την πέρασε με εξαιρετική επιτυχία.

  Τα άλλα "όπλα” της εταιρείας

  Ο Μπουρλά έχει, όμως, και άλλους λόγους για να είναι αισιόδοξος. Τα φάρμακα Vyndaqel και Vynamax της εταιρείας, για τη θεραπεία μιας σπάνιας πάθησης που προκαλεί καρδιακή ανεπάρκεια, είδαν τις πωλήσεις τους να εκτινάσσονται κατά 170% πέρυσι, στο 1,3 δισ. δολάρια, και είναι πολλά υποσχόμενα. Επίσης, το πειραματικό φάρμακο abrocitinib, μια πειραματική θεραπεία κατά της ατοπικής δερματίτιδας, εκτιμάται ότι θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα 3 δισ. δολαρίων, και δεν αποκλείεται να εγκριθεί από τον FDA εντός των επόμενων εβδομάδων. Ακόμη, η αίτηση της Pfizer για έγκριση του πιο πρόσφατου συζευγμένου πνευμονιοκοκκικού εμβολίου της, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του τεράστιου τμήματος εμβολίων της φαρμακοβιομηχανίας, έλαβε προτεραιότητα για την αξιολόγησή του από τον FDA για πιθανή έγκριση χρήσης του σε ενήλικες έως τον Ιούνιο.

  Pfizer εργοστάσιο 15.03.2021

  Συνολικά, η εταιρεία έχει χαράξει έναν δρόμο για την παραγωγή νέων εσόδων ύψους 15 δισ. δολαρίων έως το 2025, και στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνεται το κέρδος από την αλλαγή που ελπίζει ο Μπουρλά ότι θα επιφέρει στον τομέα των εμβολίων η αποδεδειγμένα, πλέον, λειτουργική πλατφόρμα του αγγελιαφόρου RNA (messenger RNA), στην οποία βασίζεται και το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Pfizer. 

  Ακόμα και χωρίς την πλατφόρμα mRNA, ο Μπουρλά είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το τι μπορεί να επιτύχει η φαρμακοβιομηχανία χάρη σε ορισμένα από τα πειραματικά εμβόλιά της, που στοχεύουν στην πρόληψη μιας ευρείας γκάμας παθήσεων, από το επικίνδυνο "κλωστηρίδιο το δύσκολο” (Clostridium difficile) έως τη νόσο του Lyme και τη λοίμωξη βρεφών από τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό, που η Pfizer ελπίζει ότι θα μπορέσει να καταπολεμήσει εμβολιάζοντας τις εγκύους.

  Θα υπάρξουν, φυσικά, αποτυχίες. Πέρυσι, το φάρμακο της Pfizer για την πρόληψη του μεταστατικού καρκίνου του μαστού, Ibrance, απέτυχε να αποφέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα σε κρίσιμη κλινική δοκιμή για τον πρώιμο καρκίνο του μαστού, αλλά ο Μπουρλά πιστεύει ότι η Pfizer έχει προετοιμαστεί στρατηγικά και για τέτοιου είδους απογοητεύσεις.

  "Αυτό που με ενθουσιάζει περισσότερο στην ερευνητική μας δραστηριότητα είναι ο βαθμός διαφοροποίησής της, δεν είναι μόνο ένα ή δύο πράγματα πολλά υποσχόμενα”, εξηγεί.

  Επιπλέον, κάτι που απασχολεί ολοένα και περισσότερο τις διοικήσεις των επιχειρήσεων στην Αμερική είναι η βιωσιμότητα και ο αντίκτυπος που έχει στην κοινωνία η επιχειρηματική τους δραστηριότητα, και όχι μόνο η προσφορά αξίας στους μετόχους τους. 

  Κάτι που ο Μπουρλά κάνει πράξη. Η εταιρεία του ανέπτυξε ένα εμβόλιο που συμβάλλει στη βιωσιμότητα και έχει καθοριστικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Είναι άλλωστε πεπεισμένος ότι η σχέση μιας βιοφαρμακευτικής εταιρείας με τους ασθενείς, την κοινωνία και τους μετόχους τους πρέπει να είναι σχέση συμβίωσης, και είναι αποφασισμένος να το αποδείξει. 

  "Η μεγαλύτερη παρανόηση σε ό,τι αφορά το επιχειρηματικό μοντέλο λειτουργίας των φαρμακευτικών εταιρειών είναι πως ό,τι θεωρείται καλό για τους μετόχους είναι κακό για τους ασθενείς. Στην πραγματικότητα, ισχύει το αντίθετο”, λέει ο Μπουρλά. 

  "Με βάση το τρέχον μοντέλο λειτουργίας της φαρμακοβιομηχανίας, το οποίο αναπτύχθηκε την τελευταία δεκαετία και που σαφώς εξελίσσεται ακόμη περισσότερο, δεν μπορεί να υπάρξει αξία για τους μετόχους εάν δεν υπάρξει πραγματική, απτή αξία για τους ασθενείς”, καταλήγει.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  07:41 12/04

  Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είναι λιγότερο αποτελεσματικό έναντι των μεταλλάξεων

  Τι δείχνει η νέα μελέτη από το Ισραήλ για τη χρήση του εμβολίου στον "πραγματικό κόσμο".

  09:37 11/04

  Ποιοι είναι οι Έλληνες που μπήκαν στην ευρωπαϊκή λίστα του Forbes "30 κάτω των 30" 2021

  Οι Γιάννης Ασσαέλ, Μαριάννα Καψετάκη, Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου και Γιώργος Καλλίγερος, που διαπρέπουν στις κατηγορίες "Επιστήμη" και "Βιομηχανία" μίλησαν στο Capital.gr.

  08:17 11/04

  Πώς οι δισεκατομμυριούχοι έγιναν πλουσιότεροι το 2021

  Η λίστα με τους 10 τομείς από τους οποίους πλούτισαν.

  08:13 09/04

  Ο σεμνός δισεκατομμυριούχος CEO της BioNTech μιλά για την νέα εποχή των mRNA εμβολίων

  Ο Ουγκούρ Σαχίν, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, αποκαλύπτει το όραμά του και τον δρόμο που ανοίγει η τεχνολογία του mRNA για νέες θεραπείες.

  15:23 08/04

  Τέσσερις Έλληνες κι ένας Κύπριος στη λίστα του Forbes με τους Ευρωπαίους "30 κάτω των 30"

  Γιάννης Ασσαέλ, Μαριάννα Καψετάκη, Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου και Γιώργος Καλλίγερος ξεχωρίζουν στην ευρωπαϊκή λίστα του Forbes 30 Under 30 Europe Class Of 2021.

  08:01 08/04

  Ο "πύραυλος" Μασκ: Πώς το εκκεντρικό αφεντικό της Tesla έγινε ο 2ος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη

  Η περιουσία του Μασκ αυξήθηκε κατά περισσότερα από 126 δισ. δολάρια σε ένα μόλις έτος.

  14:22 06/04

  Forbes: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη - Στην κορυφή και πάλι ο Bezos, κατά πόδας ακολουθεί ο Musk

  Arnault, Gates και Zuckerberg συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Τα ελληνικά ονόματα της λίστας. Αυξήθηκε 5 τρισ. η συνολική περιουσία τους.

  11:39 06/04

  Πώς να μάθετε αν το e – mail σας είναι μεταξύ των εκατομμυρίων που έχουν διαρρεύσει από το Facebook

  Το site που επιτρέπει στους χρήστες να ψάχνουν σε βάσεις δεδομένων από δεκάδες παραβιάσεις για να δουν αν λογαριασμοί τους έχουν παραβιαστεί.

  07:58 06/04

  Ο Μασκ έγινε $6 δισ. πλουσιότερος μετά το ρεκόρ παραδόσεων οχημάτων της Tesla στο τρίμηνο

  Η Tesla παρέδωσε συνολικά 184.800 οχήματα το α΄ τρίμηνο, αριθμό υπερδιπλάσιο του αντίστοιχου διαστήματος πέρυσι.

  07:53 05/04

  Πώς παρά τα μπλεξίματά του ο Bill Hwang της Archegos μάζεψε αθόρυβα $10 δισ.

  Αφότου μάλιστα έβαλε "λουκέτο" στο hedge fund του, το 2012.

  07:48 02/04

  Πώς "χτίζεις" μια εταιρεία 1 δισ. δολ. χωρίς βοήθεια, σε λιγότερο από 10 χρόνια

  H άμεση επιτυχία που είχε η ιδέα της Cloudinary, κατέστησε την εταιρεία κερδοφόρα από την πρώτη μέρα.

  13:46 01/04

  Ο αντίκτυπος της κρίσης στη Διώρυγα του Σουέζ στον κόσμο θα μπορούσε να διαρκέσει εβδομάδες

  Η Ευρώπη είναι η περιοχή που θα βιώσει τις ισχυρότερες συνέπειες από το μπλοκάρισμα της Διώρυγας.

  07:45 01/04

  Πόσο σημαντική είναι η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας της Ελλάδας με ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία;

  Η Ελλάδα θα ήταν αφελής αν πιστεύει ότι άλλοι θα έρθουν προς υποστήριξή της σε μια κρίση στην Αν. Μεσόγειο.

  08:13 31/03

  Πώς η Goldman και γίγαντες της Wall δάνεισαν δισ. σε κάποιον που πόνταρε σαν τον "τζογαδόρο" των meme stocks

  Και η Archegos σήμερα προσομοιάζει με το αρχέτυπο του ριψοκίνδυνου επενδυτή που αδιαφορεί για τον αντίκτυπο των κινήσεών του.

  07:46 30/03

  Θα μπορούσε η Archegos να προκαλέσει ευρύτερο sell-off;

  Δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά είναι μάλλον απίθανο ένα συστημικό sell-off. Εγείρει όμως τρία σημαντικά θέματα.