Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 15-Νοε-2020 08:18

  Οι 20 καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για να διασκεδάσουν, να επενδύσουν και να εργαστούν Αμερικανοί

  startups
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Cecilia Rodriguez

  Βάσει κριτηρίων, όπως η εκπαίδευση, η ποιότητα ζωής, το σύστημα υγείας, η σύνδεση του διαδικτύου, η εγγύτητα στα αεροδρόμια, το κόστος ζωής, και η χαμηλή εγκληματικότητα, ο οργανισμός Καλύτερων Ευρωπαϊκών Προορισμών (Best European Destinations - EBD) αποκάλυψε τις κορυφαίες ευρωπαϊκές πόλεις για να διασκεδάσουν, να επενδύσουν και να εργαστούν Αμερικανοί.

  Οι 20 τελικές πόλεις επελέγησαν από ένα σύνολο 120 υποψηφιοτήτων.

  "Ανακαλύψτε τους φιλικούς για τους Αμερικανούς προορισμούς της Ευρώπης, με την καλύτερη ποιότητα ζωής, τη συνδεσιμότητα του διαδικτύου, ή και και τη δυνατότητα να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο επαγγελματικά", αναφέρει ο οργανισμός.

  Μπράγκα (Πορτογαλία)

  Ο Πορτογάλοι είναι εξερευνητές και οφείλουμε πολλές ανακαλύψεις σε αυτούς. Αντικρίζοντας τον ωκεανό, η Πορτογαλία είναι ανοιχτή στον κόσμο. Αυτός ο χαρακτήρας της και η επιχειρηματικότητα είναι δύο σημαντικά γνωρίσματα της πόλης Μπράγκα.

  "Ξεχάστε τα κλισέ για τους λαούς της Μεσογείου, καθώς οι Πορτογάλοι εργάζονται σκληρά και μιλούν αγγλικά καλύτερα από πολλούς Ευρωπαίους γείτονές τους", σημειώνει η EBD.

  Η Μπράγκα θεωρείται η πιο ευτυχισμένη πόλη της Πορτογαλίας μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις όσον αφορά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

  Εδώ και πολλά χρόνια είναι πόλος έλξης όχι μόνο οικογενειαρχών, αλλά και επιχειρηματιών που θέλουν να επενδύσουν στον τουρισμό.

  Μάλιστα, πολλοί όμιλοι, όπως Philips, Bosch και Continental, αλλά και νεοφυείς επιχειρήσεις και εταιρείες τεχνολογίας, έχουν σημαντική παρουσία στην πορτογαλική πόλη.

  Μαδρίτη (Ισπανία)

  Η Μαδρίτη ξεχωρίζει για την ποιότητα ζωής που προσφέρει, το λογικό κόστος ζωής και τη χαμηλή εγκληματικότητα. Η Ισπανία, επίσης, προσφέρει ικανοποιητικό σύστημα υγείας και οργανωμένο εκπαιδευτικό σύστημα.

  "Είτε μετοικείτε στη Μαδρίτη με τη δουλειά σας είτε αναζητάτε νέα καριέρα, ή θέλετε να συνταξιοδοτηθείτε, η ισπανική πόλη σάς ταιριάζει", σημειώνει η EBD.

  Οι Ισπανοί μιλούν καλά αγγλικά, αλλά αν μάθετε ισπανικά θα καταφέρετε να προσαρμοστείτε στην τοπική κοινότητα ακόμη πιο γρήγορα.

  Η Μαδρίτη είναι πιο ακριβή από άλλες ισπανικές πόλεις, αλλά έχει χαμηλότερο κόστος ζωής από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως Βιέννη, Ρώμη, Λονδίνο, Παρίσι.

  Μπράιτον (Ηνωμένο Βασίλειο)

  Για τους Αμερικανούς που θέλουν να μετακομίσουν στην Ευρώπη, για οποιονδήποτε λόγο, αλλά δεν θέλουν να ασχοληθούν με την εκμάθηση μιας γλώσσας, τότε η Βρετανία είναι η καλύτερη χώρα.

  Οι βρετανικές πόλεις Λονδίνο, Μπέρμινγχαμ και Μάντσεστερ είναι ιδανικές για να βρείτε δουλειά σε μια πολυεθνική, ενώ άλλες όπως το Μπράιτον για να ξεκινήσετε μια start-up.

  Μάλιστα, το Μπράιτον θεωρείται μία από τις πιο "πράσινες" πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, κάτι που συνεπάγεται άνετη, ποιοτική και οικονομική ποιότητα ζωής.

  Σαν Σεμπάστιαν (Ισπανία)

  Μία από τις ομορφότερες παραλιακές πόλεις της Ισπανίας, με τοπική κουζίνα, κουλτούρα και ποιότητα ζωής.

  Το Σαν Σεμπάστιαν βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ισπανίας με τη Γαλλία, για να μετακινείστε σε δύο διαφορετικές χώρες.

  "Εάν θέλετε να έρθετε για μικρό διάστημα, αποφύγετε την καλοκαιρινή περίοδο γιατί τα ενοίκια είναι στα ύψη. Αν όμως θέλετε να ζήσετε για έναν χρόνο, π.χ., λίγο πιο έξω από το κέντρο της πόλης θα βρείτε πολλές επιλογές κατοικίας σε χαμηλότερες τιμές", συμβουλεύει τους Αμερικανούς η EBD.

  Αμβούργο (Γερμανία)

  Περίπου το 14% των Αμερικανών έχουν γερμανικές ρίζες. Η Γερμανία είναι μια χώρα που υποδέχεται τους Αμερικανούς είτε θέλουν να επιστρέψουν στις ρίζες τους ή να ανακαλύψουν μια χώρα που είναι διεθνώς γνωστή για την ποιότητα ζωής, τη χαμηλή εγκληματικότητα, τις επαγγελματικές ευκαιρίες, και το δυνατό σύστημα περίθαλψης.

  "Η Γερμανία πάντα έχει κάτι να προσφέρει σε όλους όσοι μεταναστεύουν από τις ΗΠΑ, είτε συνταξιούχους, είτε εργαζόμενους, είτε επιχειρηματίες, είτε γονείς, οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας", λέει η EBD.

  "Εάν θεωρείτε αδύνατο να μάθετε γερμανικά, επιλέξτε το Βερολίνο. Αλλιώς, ελάτε στο Αμβούργο, που θα σας περιμένει με ανοιχτές αγκάλες", συμπληρώνει.

  Αθήνα (Ελλάδα)

  Μπορεί η εγκατάσταση σε ένα ελληνικό νησί να μοιάζει ειδυλλιακή, αλλά όσοι Αμερικανοί επιλέξουν την Ελλάδα πρέπει να λάβουν υπόψη τη σύνδεση στο διαδίκτυο και την εγγύτητα στα αεροδρόμια. Για αυτούς τους λόγους, καλύτερη θεωρείται η εγκατάσταση στην Αθήνα, μια πόλη που ξεχωρίζει για το ανεκτό κόστος ζωής, την ιστορία, τη γαστρονομία, την κουλτούρα και τη νυχτερινή ζωή.

  Πάνω από τους μισούς Αθηναίους γνωρίζουν καλά αγγλικά, κατάσταση ευνοϊκότερη από τη Γαλλία και την Ιταλία. Οι συνταξιούχοι Αμερικανοί θα προτιμήσουν να εγκατασταθούν στην Κεφαλονιά ή στη Ρόδο.

  Η εκμάθηση των ελληνικών θα βοηθήσει τους Αμερικανούς να διαχειρίζονται πιο εύκολα τις διοικητικές-γραφειοκρατικές υποχρεώσεις τους.

  Βρέστη (Γαλλία)

  Η Βρετάνη γενικότερα και η Βρέστη ειδκότερα αποτελούν πόλο έλξης πολλών αγγλόφωνων επιχειρηματιών και συνταξιούχων. 

  Η εγγύτητα στη θάλασσα, τα προσιτά ενοίκια, η ποιότητα ζωής, η ασφάλεια, η φύση, η γαστρονομία, ο πολιτισμός, οι εξαιρετικές εκδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, οι διεθνείς εκθέσεις και ο συναυλίες συγκαταλέγονται στα αξιοθέατα της Βρετάνης.

  "Ένας τέλειος προορισμός για να οργανώσετε τις τουριστικές σας δραστηριότητες, επιχειρήσεις, εστιατόρια, καφετέριες, ξενώνες. Δημιουργήστε τη δική σας εταιρεία ακινήτων και φέρτε πελάτες σας από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στα πιο όμορφα σπίτια στην ακτή της Βρετάνης", λέει η EBD.

  Αλγκάρβε (Πορτογαλία)

  Η πορτογαλική πόλη Αλγκάρβε είναι από τις πιο αραιοκατοικημένες και ηλιόλουστες ευρωπαϊκές πόλεις.

  Το Αλγκάρβε συνιστάται τόσο για ψηφιακούς νομάδες όσο και για οικογενειάρχες. "Πριν εγκατασταθείτε, αν εργάζεστε στο διαδίκτυο, ελέγξτε την ποιότητα της σύνδεσης. Οι μεγάλες πόλεις διαθέτουν ευρυζωνική σύνδεση οπτικών ινών. Για πιο απομακρυσμένα μέρη ή κοντά στη θάλασσα, μπορείτε να επιλέξετε δορυφορικό διαδίκτυο", συμβουλεύει η EBD.

  Βρυξέλλες (Βέλγιο)

  Κοσμοπολίτικη, ανοιχτή στον κόσμο, που φιλοξενεί πολλά διεθνή ιδρύματα και εταιρείες, η πόλη των Βρυξελλων έχει επίσης μια ζωντανή καλλιτεχνική καρδιά και μια διάσημη πολιτιστική σκηνή μοναδική στον κόσμο.

  Συνιστάται για Αμερικανούς με παιδιά χάρη στα πολλά πολύγλωσσα σχολεία, οι Βρυξέλλες είναι επίσης μια καλή επιλογή για ψηφιακούς νομάδες. Για λίγους μήνες ή μόνιμη διαμονή, η βελγική πρωτεύουσα προσφέρει σχετικά προσιτά ενοίκια σε σύγκριση με άλλες μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης.

  Μάλαγα (Ισπανία)

  Αν αγαπάτε την Ευρώπη για τον πολιτισμό, την αρχιτεκτονική, τις εκδηλώσεις, την παράδοση ή τη γαστρονομία της, τότε θα λατρέψετε τη Μάλαγα. Μερικές φορές συνδέεται κυρίως με τον ήλιο και τις παραλίες, αλλά η ισπανική πόλη είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Έχει την υψηλότερη συγκέντρωση μουσείων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο στην Ευρώπη, υψηλή ποιότητα ζωής, ασφάλεια, πλούσιο πολιτισμό, καλές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και ήλιο σχεδόν όλο το χρόνο.

  Βιέννη (Αυστρία)

  Αναγνωρισμένη ως μία από τις πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ευρώπη και ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας, η Βιέννη είναι ο κορυφαίος προορισμός για Αμερικανούς που επιθυμούν να εγκατασταθούν στην Ευρώπη.

  Η Βιέννη είναι η τέλεια επιλογή για όσους αναζητούν ασφάλεια, σταθερότητα, οικονομική προσιτότητα, πολιτισμό, πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη και πολύγλωσσα σχολεία.

  Συνήθως, οι Αμερικανοί που φεύγουν από τις ΗΠΑ τείνουν να ζουν κατά μέσο όρο πέντε χρόνια στη χώρα μεταγκατάστασής τους, αλλά όσοι εγκαθίστανται στην Αυστρία τείνουν να μένουν εκεί καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους, γοητευμένοι από την ποιότητα ζωής.

  "Όπως και η Ελβετία, έτσι και η Αυστρία προσφέρει ευκαιρίες εργασίας σε διάφορους τομείς υψηλού επιπέδου όπως διεθνείς εταιρείες, τράπεζες και πανεπιστήμια", σημειώνει η EBD.

  Ρότερνταμ (Ολλανδία)

  Με πολλά πολύγλωσσα σχολεία, η πόλη ταιριάζει σε οικογένειες με παιδιά αλλά και νέους φοιτητές και ψηφιακούς νομάδες. Επειδή είναι έδρα πολλών ιδρυμάτων και μεγάλων εταιρειών, το Ρότερνταμ προσφέρει καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για ειδικευμένους Αμερικανούς επιχειρηματίες.

  Οι περισσότεροι Ολλανδοί μιλούν άριστα Αγγλικά και είναι ευχάριστοι, ανεπιτήδευτοι και φιλικοί.

  Αλσατία (Γαλλία)

  Ένας έξυπνος συμβιβασμός για όσους αμφιταλατεύονται μεταξύ Γαλλίας ή Γερμανίας, η Αλσατία είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη για να ξεκινήσει κάποιος μια νέα ζωή. Ένας ονειρεμένος προορισμός για Αμερικανούς, η περιοχή τα έχει όλα: ποιότητα ζωής, πολιτισμό, γαστρονομία, φύση, αμπελώνες, ασφάλεια και ρομαντισμό.

  Τοσκάνη (Ιταλία)

  Πολλοί Αμερικανοί εγκαταστάθηκαν στην Τοσκάνη για την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τα μαγευτικά τοπία.

  "Αν το αντέξετε οικονομικά, μπορείτε να εγκατασταθείτε στους λόφους κοντά στη Φλωρεντία και να ζήσετε κοντά σε αστέρες ταινιών, μεγάλους επιχειρηματικούς ηγέτες και διάσημους τραγουδιστές", λέει η EBD. "Για τρεις έως πέντε φορές φθηνότερες επιλογές, μπορείτε επίσης να βρείτε τον μικρό σας παράδεισο σε άλλα μικρά αυθεντικά χωριά της Τοσκάνης".

  Βασιλεία (Ελβετία)

  Η Ελβετία είναι ένας ιδανικός προορισμός για ειδικευμένους Αμερικανούς που αναζητούν ειρήνη, ασφάλεια και καλές θέσεις εργασίας.

  Πολλές εταιρείες τεχνολογίας, τραπεζών, χημικών και φαρμακευτικών προϊόντων, όπως η Roche, η Novartis, η Bayer και η Colgate, προσφέρουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

  "Η ζωή μπορεί να είναι ακριβή στη Βασιλεία, αλλά οι μισθοί είναι υψηλοί", σχολιάζει η EBD. Η πόλη και η γύρω περιοχή θεωρούνται επίσης από τις καλύτερες επιλογές για ψηφιακούς νομάδες που θέλουν να δημιουργήσουν νεοφυείς επιχειρήσεις.

  Ντουμπρόβνικ (Κροατία)

  Ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον λατρεύουν αυτόν τον προορισμό διακοπών. Ανακαλύψτε το για λίγες ημέρες ή αφήστε τις αποσκευές σας εκεί για λίγους μήνες ή και μόνιμα. Το Ντουμπρόβνικ είναι ένας παράδεισος της Αδριατικής, μια απίστευτη πόλη που έχει εμπνεύσει πολλούς καλλιτέχνες, σχεδιαστές, σεναριογράφους και σκηνοθέτες.

  "Γιατί να μην ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση οργάνωσης γάμου στο Ντουμπρόβνικ;" προτείνει η EBD. "Ο προορισμός αναγνωρίζεται ως ένας από τους καλύτερους για προτάσεις γάμου και μερικά από τα ξενοδοχεία του κατατάσσονται μεταξύ των καλύτερων για γαμήλιες τελετές στην Ευρώπη".

  Βερολίνο (Γερμανία)

  Το Βερολίνο είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη και μία από τις φθηνότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες χάρη στα ελεγχόμενα ενοίκιά της. Κορυφαίος προορισμός για ψηφιακούς νομάδες και στελέχη που επιθυμούν να εργαστούν σε μεγάλες εταιρείες, το Βερολίνο είναι επίσης κατάλληλο για όσους θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, είτε είναι παραδοσιακή είτε εναλλακτική. "Αξίζει να μάθετε κάποια βασικά γερμανικά, ειδικά αν θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση", συνιστά η EBD.

  Κορκ (Ιρλανδία)

  Ένα μέρος με εντυπωσιακά φυσικά τοπία, ποταμούς, λιμάνια, όρμους, θαλασσινά τοπία, βουνά, κοιλάδες ποταμών και ακτές, το Κορκ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιρλανδίας, αλλά για πολλούς ντόπιους η "πραγματική πρωτεύουσα της Ιρλανδίας".

  Με τα υπέροχα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα του κέντρου της πόλης, ο Κορκ είναι ένας προορισμός για την έναρξη μιας νέας ζωής. Συνιστάται για οικογένειες που εγκαθίστανται και για όλους εκείνους που επιθυμούν να ξεκινήσουν κάτι καινούργιο στην Ευρώπη, λέει η EBD.

  Πόζναν (Πολωνία)

  Το Πόζναν είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας με κορυφαία ποιότητα ζωής, κυρίως λόγω των πολλών πρασίνων χώρων, του χαμηλού ποσοστού εγκληματικότητας και πολλών κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων υψηλής ποιότητας.

  Σε σύγκριση με άλλες αμερικανικές ή ευρωπαϊκές πόλεις, το Πόζναν είναι προσιτό με μέτρια ενοίκια και φθηνότερες τιμές τροφίμων από τη Γερμανία, την Ελβετία, την Αγγλία ή τη Γαλλία. Οι Πολωνοί εργάζονται σκληρά, όπως αντικατοπτρίζεται στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας - μία από τις υψηλότερες στην Ευρώπη.

  Αζόρες (Πορτογαλία)

  Ιστορικά μιλώντας, ένα μεγάλο τμήμα των Πορτογάλων που εγκαταστάθηκαν στις ΗΠΑ προέρχονται από τις Αζόρες, ειδικά από εκείνους που κάποτε εγκαταστάθηκαν στη Μασαχουσέτη για το -τώρα ανενεργό- εμπόριο φαλαινών.

  Πολλά κίνητρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή από την κυβέρνηση για την προσέλκυση επιχειρήσεων και νεοσύστατων επιχειρήσεων. Με μειωμένο ΦΠΑ (5%, 10%, 18%) οι Αζόρες συγκαταλέγονται στους ευρωπαϊκούς προορισμούς με την καλύτερη ποιότητα ζωής και την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής στα ακίνητα. Η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο στις Αζόρες είναι σχεδόν τρεις φορές χαμηλότερη από τη μέση τιμή στις ΗΠΑ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:33 25/11

  Όχι, ο Έλον Μασκ δεν είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - Οι λόγοι

  Παρά την άνοδο της Tesla, ο Μασκ δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει τη θέση του 2ου πλουσιότερου ανθρώπου.

  00:05 25/11

  O Μάριος Νούτσος και η finloop πάνε σε άλλο επίπεδο την αγορά των μικροπιστώσεων

  Έχοντας βιώσει την οικονομική ασφυξία που επέφερε ο αλόγιστος δανεισμός την εποχή προ κρίσης, τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους καταναλωτές, ο Μάριος Νούτσος και ο Αντώνης Πρέντζας (άνω των 30)...

  08:53 24/11

  To Snapchat μοιράζει $1 εκατ. την ημέρα προκειμένου να "κοντράρει" το TikTok

  Η νέα υπηρεσία Spotlight του Snapchat έχει στόχο να "κλέψει" μερίδιο της πίτας του TikTok.

  00:05 24/11

  Στέφανος Στιβ Πουλίδης: Ο 24χρονός που "χτίζει" ποδοσφαιρικές ομάδες και φέρνει νέα πνοή στα logistics

  Ο Στέφανος Στιβ Πουλίδης, ηλεκτρολόγος μηχανικός με εξειδίκευση σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης, στα 24 του έχει ήδη ιδρύσει 2 εταιρείες οι οποίες μεγαλώνουν διαρκώς,...

  08:11 23/11

  Chainalysis: Ένας νέος "μονόκερος" γεννιέται στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων

  Η εταιρεία ασφάλειας και ανάλυσης συναλλαγών της, ανεβάζει την αποτίμησή της στο 1 δισ. δολάρια.

  00:05 23/11

  Δ. Μπίτας - Ν. Παπασταύρος (ΚΥΤΙΟΝ): H ρηξικέλευθη εφαρμογή γεωργίας ακριβείας

  Μια ρηξικέλευθη εφαρμογή γεωργίας ακριβείας, το ρομποτικό σύστημα ΚΥΤΙΟΝ, δημιούργησαν δύο τελειόφοιτοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ο Διονύσιος Μπίτας και ο Νίκος –...

  09:24 22/11

  Let’s Sign: Η εφαρμογή που μεταφράζει τη νοηματική γλώσσα στην ομιλούμενη και αντίστροφα

  Μια ιδέα που θα λύσει σε πραγματικό χρόνο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κωφάλαλοι στην επικοινωνία τους σκεφτήκαν οι 16χρονες Ελβίρα Βιδάκη, Ολυμπία Βλαχοπούλου, Σοφία Γαμβρινού και  Ισιδώρα...

  08:14 22/11

  Οι δέκα ασφαλέστερες χώρες για να επισκεφθείτε

  Το χάσμα μεταξύ των λιγότερο και των πιο ειρηνικών χωρών συνεχίζει να αυξάνεται, σύμφωνα με το Ινστιτούτο για τα Οικονομικά και την Ειρήνη.

  10:09 21/11

  Έρευνα Οξφόρδης: Η ανοσία από τον κορονοϊό μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον έως έξι μήνες

  Οι ερευνητές προσπαθούν να κατανοήσουν την πλήρη διάρκεια προστασίας από την επαναμόλυνση.

  08:08 21/11

  PGENius: H πλατφόρμα που "διαβάζει" ολόκληρο το γενετικό υλικό

  Τρεις γυναίκες, η Μαρία Κορομηνά, η Μαρία-Θεοδώρα Πανδή και η Σταυρούλα Σιαμόγλου κι ένας άντρας, ο Γιώργος Πατρινός (άνω των 30) βρήκαν τον τρόπο να "μεταφράσουν" το γενετικό προφίλ ενός ασθενούς σε ...

  08:33 20/11

  Το Facebook κινδυνεύει να "κάτσει στο εδώλιο" για τις εξαγορές Instagram και WhatsApp

  "Κατηγορείται" ότι με τις εξαγορές περιόρισε τις εναλλακτικές των χρηστών στο οικοσύστημα των social media.

  01:11 20/11

  Κ. Κεχαγιάς, Η. Παπαστάμου, Γ. Πικραμένος, Ι. Βυθούλκα: Η Optecharge βάζει τα αυτοκίνητα στην... πρίζα

  Η ηλεκτροκίνηση μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας και η μέρα που θα βρισκόμαστε όλοι σε αναζήτηση μιας… πρίζας πλησιάζει. Για τη μέρα αυτή έχουν προετοιμαστεί ο Κωνσταντίνος Κεχαγιάς, ο Γιώργος...

  09:06 19/11

  H τεχνολογική καινοτομία που φέρνει επανάσταση στη βιώσιμη ανακύκλωση φιαλών PET

  Δίνει τη δυνατότητα για φιάλες από νιφάδες χρησιμοποιημένων απορριμμάτων.

  00:05 19/11

  Mantis Business Innovation: Η startup που δημιούργησε το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων

  Η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων, το Elevate Greece. Ένα εργαλείο το οποίο απώτερο στόχο έχει τη στήριξη και ενίσχυση του οικοσυστήματος καινοτομίας. Μια πλατφόρμα η...

  12:39 18/11

  Η περιουσία του Έλον Μασκ αυξήθηκε κατά $6 δισ. μετά την ανακοίνωση περί εισόδου της Tesla στον S&P 500

  Η μετοχή της Tesla σημείωσε ''άλμα'' άνω του 8% την Τρίτη, ανεβάζοντας τα κέρδη της εταιρείας μέχρι στιγμής για φέτος κατά 410%.

  00:05 18/11

  Ηλίας Θεοδωρίδης - Ηλίας Ψυρούκης: Δύο 25χρονοι που "παίζουν" με δορυφόρους

  Στα 16 τους ο Ηλίας Θεοδωρίδης και ο Ηλίας Ψυρούκης κατασκεύασαν έναν εκπαιδευτικό δορυφόρο με αποστολή την τρισδιάστατη απεικόνιση του εδάφους, κατακτώντας πανευρωπαϊκή διάκριση, ενώ λίγα χρόνια...