Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Οκτ-2020 07:50

  ΗΠΑ: Ακόμη και οι δισεκατομμυριούχοι θα ψηφίσουν Μπάιντεν για πρόεδρο

  ΗΠΑ: Ακόμη και οι δισεκατομμυριούχοι θα ψηφίσουν Μπάιντεν για πρόεδρο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Forbes wealth team

  Ποιον πιστεύετε ότι θα ψηφίσουν οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι στις προσεχείς προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020; 

  Εάν θεωρείτε ότι όλοι κλίνουν υπέρ του "συναδέλφου” τους και μέλους της λίστα των 400 πλουσιοτέρων του Forbes Ντόναλντ Τραμπ, κάνετε λάθος. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, το Forbes έστειλε σε όλους τους δισεκατομμυριούχους των ΗΠΑ ένα σύντομο ερωτηματολόγιο για τις εκλογές. Απάντησαν 42 εξ αυτών, από όλο το πολιτικό φάσμα.

  Αυτό που προκαλεί όμως τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως παρότι οι εν λόγω δισεκατομμυριούχοι πιθανότατα διάκεινται περισσότερο υπέρ των Ρεπουμπλικανών από ό,τι ο μέσος Αμερικανός πολίτης, είναι εξίσου πιθανό να ψηφίσουν υπέρ του Τζο Μπάιντεν στις προσεχείς κάλπες.

  Ποιο πολιτικό κόμμα σας εκφράζει περισσότερο;

  Πρόσφατη δημοσκόπηση της Gallup έδειξε, εν τω μεταξύ, ότι το 28% των Αμερικανών προσδιορίζονται ως Ρεπουμπλικανοί, το 27% ως Δημοκρατικοί και το 42% ως ανεξάρτητοι. Οι δισεκατομμυριούχοι που ρωτήσαμε όμως κινούνται αρκετά πιο "δεξιά”: το 43% προσδιορίζονται ως Ρεπουμπλικανεί, το 33% ως Δημοκρατικοί και το 24% ως ανεξάρτητοι. 

  Ωστόσο, στην πρόθεση ψήφου κλίνουν προς την αντίθετη πλευρά. Σχεδόν το ήμισυ, ή το 48%, λένε ότι θα ψηφίσουν Μπάιντεν, έναντι 40% που θα δώσουν την ψήφο τους στον Τραμπ. Αναλογία σύμφωνη με την πρόθεση ψήφου του αμερικανικού λαού, όπως αυτή προκύπτει από τον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων που ανέλυσε η RealClearPolitics, βάσει του οποίου το 51% των Αμερικανών τάσσεται στο πλευρό του Μπάιντεν έναντι 42% που στηρίζει Τραμπ. Επίσης, συνάδει με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής, τα οποία καταδεικνύουν ότι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι ανοίγουν τα πορτοφόλια τους για να στηρίξουν τον Μπάιντεν από όσοι τον Τραμπ

  Φυσικά, δεν υποστηρίζουν όλα τα μέλη του "κλαμπ” των πλουσίων τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα. Ένας από τους δισεκατομμυριούχους, που κράτησε την ανωνυμία του, ψηφίζει την υποψήφια του Ελευθεριακού κόμματος, Τζο Γιόργκενσεν. Ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Χαλ, που πρωτοστατεί στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης χάρη στους αισθητήρες που κατασκευάζει η εταιρεία του, ψηφίζει τον υποψήφιο των Πρασίνων Χάουι Χόκινς, παρότι προσδιορίζεται ως Ρεπουμπλικανός. Δύο μέλη του κλαμπ των πλούσιων αποκάλυψαν στο Forbes ότι δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν καθόλου στις επικείμενες εκλογές, ενώ ένας ακόμη δισεκατομμυριούχος, ο οποίος ψήφισε την Χίλαρι Κλίντον το 2016, δηλώνει αναποφάσιστος/η.

  Poll Forbes 2
  Ποιο υποψήφιο υποστηρίζεται στις προεδρικές εκλογές του 2020;
  Poll Forbes 2a
  Ποιον υποψήφιο υποστηρίξατε στις προεδρικές εκλογές του 2016;

  Εξίσου σημαντική με την ψήφο των δισεκατομμυριούχων βέβαια είναι και η οικονομική στήριξή τους προς τους υποψηφίους για την αμερικανική προεδρία. Από τους ερωτηθέντες, 26 δισεκατομμυριούχοι (ή τα 2/3 των ερωτηθέντων) είπαν ότι συνεισέφεραν οικονομικά σε μια προεκλογική εκστρατεία φέτος, 26 επίσης απάντησαν ότι έχουν στηρίξει κάποια πολιτική επιτροπή, 10 ότι συμμετείχαν σε κάποιον προεκλογικό έρανο και τέσσερις ότι φιλοξένησε έναν τέτοιο έρανο. Μόνο 7 από τους 42 δισεκατομμυριούχους που απάντησαν δήλωσαν ότι δεν έχουν στηρίξει κανέναν υποψήφιο φέτος.

  Poll Forbes 3
  Έχετε στηρίξει οικονομικά κάποιον υποψήφιων φέτος και με ποιον τρόπο;

  Επίσης, κανείς από όσους απάντησαν δεν αλλάξει "στρατόπεδο” από το 2016 έως σήμερα, αν και 4 δισεκατομμυριούχοι που δεν ψήφισαν τότε δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν στις φετινές εκλογές. Δύο υπέρ του Τραμπ και δύο υπέρ του Μπάιντεν. Ακόμη, ένας δισεκατομμυριούχος που ψήφισε τον Τραμπ το 2016 δήλωσε ότι δεν θα προσέλθει στις κάλπες φέτος. 

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους δισεκατομμυριούχους που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο του Forbes είναι πρώην συνεταίρος του Ντόναλντ Τραμπ: πρόκειται για τον Χόρχε Πέρες, τον "βασιλιά” της αγοράς ακινήτων του Μαϊάμι, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Τραμπ προτού αυτός αναλάβει την προεδρία σε τρία πρότζεκτ οικιστικής ανάπτυξης στη Φλόριντα, τα οποία όμως δεν ευδοκίμησαν. Το 2017, δε, ο Πέρες επέκρινε σφόδρα την πρόταση του Τραμπ για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, την οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα χαρακτήρισε ως "το πιο ηλίθιο πράγματα που έχω δει ή ακούσει στη ζωή μου”. Ο Πέρες είχε ψηφίσει τη Χίλαρι Κλίντον το 2016 και πρόκειται να ψηφίσει τον Μπάιντεν φέτος.

  Κάποιοι ακόμη δισεκατομμυριούχοι από αυτούς που απάντησαν και αξίζουν να αναφερθούν είναι ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ντέιβιντ Γκέφεν (θα ψηφίσει Μπάιντεν), ο ιδρυτής του ιστότοπου αγγελιών Craigslist Κρέγκ Νιούμαρκ (Μπάιντεν), ο μεγιστάνας της αγοράς ακινήτων του Μπρούκλιν Ντέιβιντ Βαλέντας (Μπάιντεν), τον συνιδιοκτήτη της αλυσίδας ελαστικών Southern Tire Mart Τόμας Νταφ (θα ψηφίσει Τραμπ) και ο Ντον Χάνκεϊ (Τραμπ), ιδρυτής του ομώνυμου πιστωτικού οργανισμού παροχής subprime δανείων αυτοκινήτων..

  Τα 3/4 των ερωτηθέντων που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο του Forbes επέλεξαν να μην αποκαλύψουν την ταυτότητά τους, είτε γράφοντας "ανώνυμος” είτε αφήνοντας κενό το συγκεκριμένο πεδίο.  Η συντριπτική πλειοψηφία των 600 και πλέον δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ πάντως, αρνήθηκε να να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο. 

  Poll Forbes 4
  Πολλοί θεωρούν ότι οι εκλογές του 2020 είναι οι πιο σημαντικές της εποχής μας. Συμφωνείτε με αυτήν την άποψη;

  Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει κάτι στο οποίο όλοι τους φαίνεται να συγκλίνουν: Σχεδόν το 80% "συμφωνεί” ή "συμφωνεί απόλυτα” ότι οι φετινή εκλογική αναμέτρηση για την αμερικανική προεδρία είναι η πιο σημαντική της εποχής μας.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:11 23/11

  Chainalysis: Ένας νέος "μονόκερος" γεννιέται στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων

  Η εταιρεία ασφάλειας και ανάλυσης συναλλαγών της, ανεβάζει την αποτίμησή της στο 1 δισ. δολάρια.

  00:05 23/11

  Δ. Μπίτας - Ν. Παπασταύρος (ΚΥΤΙΟΝ): H ρηξικέλευθη εφαρμογή γεωργίας ακριβείας

  Μια ρηξικέλευθη εφαρμογή γεωργίας ακριβείας, το ρομποτικό σύστημα ΚΥΤΙΟΝ, δημιούργησαν δύο τελειόφοιτοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ο Διονύσιος Μπίτας και ο Νίκος –...

  09:24 22/11

  Let’s Sign: Η εφαρμογή που μεταφράζει τη νοηματική γλώσσα στην ομιλούμενη και αντίστροφα

  Μια ιδέα που θα λύσει σε πραγματικό χρόνο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κωφάλαλοι στην επικοινωνία τους σκεφτήκαν οι 16χρονες Ελβίρα Βιδάκη, Ολυμπία Βλαχοπούλου, Σοφία Γαμβρινού και  Ισιδώρα...

  08:14 22/11

  Οι δέκα ασφαλέστερες χώρες για να επισκεφθείτε

  Το χάσμα μεταξύ των λιγότερο και των πιο ειρηνικών χωρών συνεχίζει να αυξάνεται, σύμφωνα με το Ινστιτούτο για τα Οικονομικά και την Ειρήνη.

  10:09 21/11

  Έρευνα Οξφόρδης: Η ανοσία από τον κορονοϊό μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον έως έξι μήνες

  Οι ερευνητές προσπαθούν να κατανοήσουν την πλήρη διάρκεια προστασίας από την επαναμόλυνση.

  08:08 21/11

  PGENius: H πλατφόρμα που "διαβάζει" ολόκληρο το γενετικό υλικό

  Τρεις γυναίκες, η Μαρία Κορομηνά, η Μαρία-Θεοδώρα Πανδή και η Σταυρούλα Σιαμόγλου κι ένας άντρας, ο Γιώργος Πατρινός (άνω των 30) βρήκαν τον τρόπο να "μεταφράσουν" το γενετικό προφίλ ενός ασθενούς σε ...

  08:33 20/11

  Το Facebook κινδυνεύει να "κάτσει στο εδώλιο" για τις εξαγορές Instagram και WhatsApp

  "Κατηγορείται" ότι με τις εξαγορές περιόρισε τις εναλλακτικές των χρηστών στο οικοσύστημα των social media.

  01:11 20/11

  Κ. Κεχαγιάς, Η. Παπαστάμου, Γ. Πικραμένος, Ι. Βυθούλκα: Η Optecharge βάζει τα αυτοκίνητα στην... πρίζα

  Η ηλεκτροκίνηση μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας και η μέρα που θα βρισκόμαστε όλοι σε αναζήτηση μιας… πρίζας πλησιάζει. Για τη μέρα αυτή έχουν προετοιμαστεί ο Κωνσταντίνος Κεχαγιάς, ο Γιώργος...

  09:06 19/11

  H τεχνολογική καινοτομία που φέρνει επανάσταση στη βιώσιμη ανακύκλωση φιαλών PET

  Δίνει τη δυνατότητα για φιάλες από νιφάδες χρησιμοποιημένων απορριμμάτων.

  00:05 19/11

  Mantis Business Innovation: Η startup που δημιούργησε το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων

  Η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων, το Elevate Greece. Ένα εργαλείο το οποίο απώτερο στόχο έχει τη στήριξη και ενίσχυση του οικοσυστήματος καινοτομίας. Μια πλατφόρμα η...

  12:39 18/11

  Η περιουσία του Έλον Μασκ αυξήθηκε κατά $6 δισ. μετά την ανακοίνωση περί εισόδου της Tesla στον S&P 500

  Η μετοχή της Tesla σημείωσε ''άλμα'' άνω του 8% την Τρίτη, ανεβάζοντας τα κέρδη της εταιρείας μέχρι στιγμής για φέτος κατά 410%.

  00:05 18/11

  Ηλίας Θεοδωρίδης - Ηλίας Ψυρούκης: Δύο 25χρονοι που "παίζουν" με δορυφόρους

  Στα 16 τους ο Ηλίας Θεοδωρίδης και ο Ηλίας Ψυρούκης κατασκεύασαν έναν εκπαιδευτικό δορυφόρο με αποστολή την τρισδιάστατη απεικόνιση του εδάφους, κατακτώντας πανευρωπαϊκή διάκριση, ενώ λίγα χρόνια...

  12:45 17/11

  H Τesla αναμένεται να εισαχθεί στον S&P 500 στις 21 Δεκεμβρίου

  Ο Elon Musk, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, έμαθε επιτέλους ένα νέο που περίμενε πολύ καιρό. Η μετοχή της Tesla θα εισαχθεί στον S&P 500 στις 21 Δεκεμβρίου.

  07:51 17/11

  Εμβόλιο κορονοϊού: Τι έπεται μετά τα πρώτα εξαιρετικά αποτελέσματα των Pfizer και Moderna

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου στο πλαίσιο μιας κλινικής δομικής δεν αντικατοπτρίζει πάντοτε την αποτελεσματικότητά του στο πραγματικό κόσμο.

  00:05 17/11

  Άγγελος Γκαμηλιάρης: Δημιουργώντας βιντεοπαιχνίδια

  O Άγγελος Γκαμηλιάρης δραστηριοποιείται από τα 17 του στον "μαγικό", όπως τον αποκαλεί, τομέα της τεχνολογίας και των βιντεοπαιχνιδιών. Αποφάσισε να αφήσει τις σπουδές του σε αγγλικό πανεπιστήμιο,...

  07:46 16/11

  Γιατί τα 50+ είναι η καλύτερη ηλικία για να ανοίξεις επιχείρηση

  Οι 50άρηδες έχουν διπλάσιες πιθανότητες το εγχείρημά τους να στεφθεί με επιτυχία εν συγκρίσει με έναν 30άρη.