Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Οκτ-2020 07:50

  ΗΠΑ: Ακόμη και οι δισεκατομμυριούχοι θα ψηφίσουν Μπάιντεν για πρόεδρο

  ΗΠΑ: Ακόμη και οι δισεκατομμυριούχοι θα ψηφίσουν Μπάιντεν για πρόεδρο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Forbes wealth team

  Ποιον πιστεύετε ότι θα ψηφίσουν οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι στις προσεχείς προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020; 

  Εάν θεωρείτε ότι όλοι κλίνουν υπέρ του "συναδέλφου” τους και μέλους της λίστα των 400 πλουσιοτέρων του Forbes Ντόναλντ Τραμπ, κάνετε λάθος. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, το Forbes έστειλε σε όλους τους δισεκατομμυριούχους των ΗΠΑ ένα σύντομο ερωτηματολόγιο για τις εκλογές. Απάντησαν 42 εξ αυτών, από όλο το πολιτικό φάσμα.

  Αυτό που προκαλεί όμως τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως παρότι οι εν λόγω δισεκατομμυριούχοι πιθανότατα διάκεινται περισσότερο υπέρ των Ρεπουμπλικανών από ό,τι ο μέσος Αμερικανός πολίτης, είναι εξίσου πιθανό να ψηφίσουν υπέρ του Τζο Μπάιντεν στις προσεχείς κάλπες.

  Ποιο πολιτικό κόμμα σας εκφράζει περισσότερο;

  Πρόσφατη δημοσκόπηση της Gallup έδειξε, εν τω μεταξύ, ότι το 28% των Αμερικανών προσδιορίζονται ως Ρεπουμπλικανοί, το 27% ως Δημοκρατικοί και το 42% ως ανεξάρτητοι. Οι δισεκατομμυριούχοι που ρωτήσαμε όμως κινούνται αρκετά πιο "δεξιά”: το 43% προσδιορίζονται ως Ρεπουμπλικανεί, το 33% ως Δημοκρατικοί και το 24% ως ανεξάρτητοι. 

  Ωστόσο, στην πρόθεση ψήφου κλίνουν προς την αντίθετη πλευρά. Σχεδόν το ήμισυ, ή το 48%, λένε ότι θα ψηφίσουν Μπάιντεν, έναντι 40% που θα δώσουν την ψήφο τους στον Τραμπ. Αναλογία σύμφωνη με την πρόθεση ψήφου του αμερικανικού λαού, όπως αυτή προκύπτει από τον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων που ανέλυσε η RealClearPolitics, βάσει του οποίου το 51% των Αμερικανών τάσσεται στο πλευρό του Μπάιντεν έναντι 42% που στηρίζει Τραμπ. Επίσης, συνάδει με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής, τα οποία καταδεικνύουν ότι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι ανοίγουν τα πορτοφόλια τους για να στηρίξουν τον Μπάιντεν από όσοι τον Τραμπ

  Φυσικά, δεν υποστηρίζουν όλα τα μέλη του "κλαμπ” των πλουσίων τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα. Ένας από τους δισεκατομμυριούχους, που κράτησε την ανωνυμία του, ψηφίζει την υποψήφια του Ελευθεριακού κόμματος, Τζο Γιόργκενσεν. Ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Χαλ, που πρωτοστατεί στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης χάρη στους αισθητήρες που κατασκευάζει η εταιρεία του, ψηφίζει τον υποψήφιο των Πρασίνων Χάουι Χόκινς, παρότι προσδιορίζεται ως Ρεπουμπλικανός. Δύο μέλη του κλαμπ των πλούσιων αποκάλυψαν στο Forbes ότι δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν καθόλου στις επικείμενες εκλογές, ενώ ένας ακόμη δισεκατομμυριούχος, ο οποίος ψήφισε την Χίλαρι Κλίντον το 2016, δηλώνει αναποφάσιστος/η.

  Poll Forbes 2
  Ποιο υποψήφιο υποστηρίζεται στις προεδρικές εκλογές του 2020;
  Poll Forbes 2a
  Ποιον υποψήφιο υποστηρίξατε στις προεδρικές εκλογές του 2016;

  Εξίσου σημαντική με την ψήφο των δισεκατομμυριούχων βέβαια είναι και η οικονομική στήριξή τους προς τους υποψηφίους για την αμερικανική προεδρία. Από τους ερωτηθέντες, 26 δισεκατομμυριούχοι (ή τα 2/3 των ερωτηθέντων) είπαν ότι συνεισέφεραν οικονομικά σε μια προεκλογική εκστρατεία φέτος, 26 επίσης απάντησαν ότι έχουν στηρίξει κάποια πολιτική επιτροπή, 10 ότι συμμετείχαν σε κάποιον προεκλογικό έρανο και τέσσερις ότι φιλοξένησε έναν τέτοιο έρανο. Μόνο 7 από τους 42 δισεκατομμυριούχους που απάντησαν δήλωσαν ότι δεν έχουν στηρίξει κανέναν υποψήφιο φέτος.

  Poll Forbes 3
  Έχετε στηρίξει οικονομικά κάποιον υποψήφιων φέτος και με ποιον τρόπο;

  Επίσης, κανείς από όσους απάντησαν δεν αλλάξει "στρατόπεδο” από το 2016 έως σήμερα, αν και 4 δισεκατομμυριούχοι που δεν ψήφισαν τότε δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν στις φετινές εκλογές. Δύο υπέρ του Τραμπ και δύο υπέρ του Μπάιντεν. Ακόμη, ένας δισεκατομμυριούχος που ψήφισε τον Τραμπ το 2016 δήλωσε ότι δεν θα προσέλθει στις κάλπες φέτος. 

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους δισεκατομμυριούχους που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο του Forbes είναι πρώην συνεταίρος του Ντόναλντ Τραμπ: πρόκειται για τον Χόρχε Πέρες, τον "βασιλιά” της αγοράς ακινήτων του Μαϊάμι, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Τραμπ προτού αυτός αναλάβει την προεδρία σε τρία πρότζεκτ οικιστικής ανάπτυξης στη Φλόριντα, τα οποία όμως δεν ευδοκίμησαν. Το 2017, δε, ο Πέρες επέκρινε σφόδρα την πρόταση του Τραμπ για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, την οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα χαρακτήρισε ως "το πιο ηλίθιο πράγματα που έχω δει ή ακούσει στη ζωή μου”. Ο Πέρες είχε ψηφίσει τη Χίλαρι Κλίντον το 2016 και πρόκειται να ψηφίσει τον Μπάιντεν φέτος.

  Κάποιοι ακόμη δισεκατομμυριούχοι από αυτούς που απάντησαν και αξίζουν να αναφερθούν είναι ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ντέιβιντ Γκέφεν (θα ψηφίσει Μπάιντεν), ο ιδρυτής του ιστότοπου αγγελιών Craigslist Κρέγκ Νιούμαρκ (Μπάιντεν), ο μεγιστάνας της αγοράς ακινήτων του Μπρούκλιν Ντέιβιντ Βαλέντας (Μπάιντεν), τον συνιδιοκτήτη της αλυσίδας ελαστικών Southern Tire Mart Τόμας Νταφ (θα ψηφίσει Τραμπ) και ο Ντον Χάνκεϊ (Τραμπ), ιδρυτής του ομώνυμου πιστωτικού οργανισμού παροχής subprime δανείων αυτοκινήτων..

  Τα 3/4 των ερωτηθέντων που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο του Forbes επέλεξαν να μην αποκαλύψουν την ταυτότητά τους, είτε γράφοντας "ανώνυμος” είτε αφήνοντας κενό το συγκεκριμένο πεδίο.  Η συντριπτική πλειοψηφία των 600 και πλέον δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ πάντως, αρνήθηκε να να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο. 

  Poll Forbes 4
  Πολλοί θεωρούν ότι οι εκλογές του 2020 είναι οι πιο σημαντικές της εποχής μας. Συμφωνείτε με αυτήν την άποψη;

  Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει κάτι στο οποίο όλοι τους φαίνεται να συγκλίνουν: Σχεδόν το 80% "συμφωνεί” ή "συμφωνεί απόλυτα” ότι οι φετινή εκλογική αναμέτρηση για την αμερικανική προεδρία είναι η πιο σημαντική της εποχής μας.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:35 28/05

  Ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο είναι ένας 25χρονος που εγκατέλειψε το κολέγιο

  Ο Αlexandr Wang συνεργάζεται με την Πολεμική Αεροπορία και τον στρατό των ΗΠΑ.

  08:13 27/05

  Η Ρωσία ξεμένει από σύγχρονα τανκς και επιστρατεύει "αρχαία" T-62

  Τρεις μήνες μετά την έναρξη του πολέμου της κατά της Ουκρανίας, η Ρωσία ξεμένει σιγά-σιγά από τανκς.

  17:50 26/05

  Οι πιο πολύτιμες ποδοσφαιρικές ομάδες στον κόσμο το 2022 - Επέστρεψε στον θρόνο της η Ρεάλ

  Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αγγλικά club η πλειονότητα του πιο ακριβού top-20.

  14:46 26/05

  ''Βουτιά'' $124. δισ. για τις περιουσίες του Έλον Μασκ και του Τζεφ Μπέζος φέτος

  Οι περιουσίες των 50 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο μειώθηκαν κατά περισσότερο από μισό τρισ. δολάρια.

  11:08 26/05

  ΗΠΑ: Η επίθεση στο σχολείο του Τέξας έρχεται μετά από δύο χρόνια ρεκόρ πωλήσεων σε όπλα

  Οι ετήσιες πωλήσεις πυροβόλων όπλων στις ΗΠΑ σημείωσαν ιστορικό ρεκόρ 22,8 εκατομμυρίων το 2020.

  07:33 26/05

  Τουρκία: Ανοίγει τη συμπαραγωγή στρατιωτικών drones και με άλλα κράτη

  Στον ίδιο δρόμο το Ιράν που συνεργάζεται με το Τατζικιστάν, ενώ το Ισραήλ "βλέπει" Μαρόκο.

  16:50 25/05

  Ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την ταχεία έκδοση ρωσικής υπηκοότητας στη νότια Ουκρανία

  Σε μια ένδειξη των σχεδίων της Ρωσίας για μακροπρόθεσμο έλεγχο των νότιων ουκρανικών περιοχών Χερσώνα και Ζαπορίζια

  07:30 25/05

  Οι εταιρείες-κολοσσοί που βγάζουν τα λιγότερα χρήματα

  Υπάρχουν περιπτώσεις επιχειρήσεων που διατηρούνται στη ζωή παρά τις τεράστιες ζημιές.

  19:47 24/05

  Μη επανδρωμένα πλοία: Έρχεται η νέα φάση στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας

  Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας αποτέλεσε τη σκηνή πάνω στην οποία έκαναν την εμφάνισή τους περισσότερα drone από οποιονδήποτε προηγούμενο πόλεμο.

  08:10 24/05

  Ποιοι βρίσκονται στη "μαύρη λίστα" του Πούτιν

  Ηχηρές απουσίες ο Ντόναλντ Τραμπ και το δίκτυο Fox News.

  07:36 23/05

  Γιατί η Ρωσία θα πυροδοτούσε έναν "συριακό" S-300 εναντίον ισραηλινών μαχητικών;

  Η Μόσχα θέλει από το Τελ Αβίβ να περιορίσει τις αεροπορικές του επιδρομές σε περιοχές της Συρίας.

  00:05 23/05

  Ευ. Λιακόπουλος (BSS): Είναι η κατάλληλη στιγμή οι επιχειρήσεις να κάνουν το άλμα προς το μέλλον

  "Δεν είχαμε ποτέ άλλοτε τόσα πολλά εργαλεία ανάπτυξης, ούτε τόσο θετικό κλίμα για επενδύσεις. Πρέπει να κινητοποιηθούμε άμεσα" εκτιμά ο Ευ. Λιακόπουλος CEO & Founder της BSS.

  08:42 21/05

  Είναι αποτελεσματικά τα νέα όπλα λέιζερ της Ρωσίας κατά των drones ή αποτελούν ένδειξη απελπισίας;

  Ρώσος αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ένα νέο λέιζερ για να καταστρέψουν ένα ουκρανικό drone.

  08:05 20/05

  Ο "Δούρειος Ίππος" του Πούτιν εντός των τειχών της ΕΕ

  Ο Όρμπαν μετατρέπει την Ουγγαρία στον πιο "φιλο-Πουτινικό" στρατώνα μέσα στο στρατόπεδο των φιλορώσων.

  16:49 19/05

  Συνεχίζεται η "κατρακύλα" της μετοχής της Walmart - Η οικογένεια Γουόλτον χάνει 34 δισ. δολάρια σε δύο ημέρες

  Η εταιρεία δήλωσε την Τρίτη ότι τα κέρδη της είχαν πληγεί από το αυξημένο κόστος για τα πάντα, από τα προϊόντα μέχρι τη ναυτιλία και την εργασία.