Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Οκτ-2020 08:25

  Το όραμα της Twilio που κρύβεται πίσω από την εξαγορά της Segment έναντι 3,2 δισ. δολ.

  Το όραμα της Twilio που κρύβεται πίσω από την εξαγορά της Segment έναντι 3,2 δισ. δολ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Alex Konrad

  Νωρίς τη Δευτέρα, ο πάροχος υπηρεσιών επικοινωνίας μέσω διαδικτύου (cloud communications) Twilio, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ανακοίνωσε ότι έχει υπογράψει οριστική συμφωνία για την εξαγοράς της εταιρείας cloud computing Segment, έναντι τιμήματος 3,2 δισ. δολαρίων αποκλειστικά μέσω μετοχών. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης της Twilio, σύμφωνα με την εταιρεία.

  Το Forbes αποκάλυψε πρώτο την εξαγορά την προηγούμενη Παρασκευή (9 Οκτωβρίου).

  Σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Κυριακής στο Forbes, ο διευθύνων σύμβουλος της Twilio, Jeff Lawson (από κοινού με τον CEO της Segment, Peter Reinhardt) χαρακτήρισε τη συμφωνία ως το επόμενο βήμα για την εταιρεία του, η οποία για περισσότερο από μια δεκαετία παρέχει υπηρεσίες επικοινωνίας, φωνής και περιεχομένου, μέσω cloud.

  "Οι υπηρεσίες επικοινωνίας αποτελούν απλώς την αφετηρία για την παροχή μιας ουσιαστικής υπηρεσίας, η οποία αφορά την ανάπτυξη μιας πραγματικά ολοκληρωμένης πλατφόρμας συνδιαλλαγής μιας εταιρείας με τους πελάτες της”, εξηγεί ο Lawson. "Το μόνο πράγμα που έλειπε πάντα από την Twilow κατά τη διαδικασία ανάπτυξης αυτής της πλατφόρμας ήταν η κατανόηση των ίδιων των τελικών χρηστών. Γνωρίζουμε τον χώρο των υπηρεσιών επικοινωνίας, αλλά δεν ξέρουμε πραγματικά ποιοι είναι οι πελάτες στους οποίους απευθυνόμαστε”, προσθέτει.

  Η Segment ιδρύθηκε το 2011 και τελευταία φορά -το 2019- αποτιμήθηκε στα 1,5 δισ. δολάρια, καθώς αναδείχθηκε ως κορυφαία νεοφυής εταιρεία στην κατηγορία του λογισμικού CDP (πλατφόρμα δεδομένων πελατών). Με βάση τους όρους της συμφωνίας, η Segment θα λειτουργεί ως αυτόνομη επιχειρηματική μονάδα εντός της Twilio, με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο Peter Reinhardt να "λογοδοτεί” απευθείας στον Lawson”. Ωστόσο, ορισμένα χαρακτηριστικά της Segment θα ενσωματωθούν σταδιακά στην Twilio. "Θα επιταχύνει στην πραγματοποίηση του οράματός μας κατά 5 έως 10 χρόνια”, αναφέρει από την πλευρά του στο Forbes ο Reinhardt.

  Οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το ύψος των εσόδων που πραγματοποιεί η Segment, επισημαίνοντας μόνο ότι το πελατολόγιο της εταιρείας αγγίζει τους 20.000 πελάτες. Ωστόσο, στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, η Twilio ανέφερε ότι το μικτό περιθώριο κέρδους της Segment επί των πωλήσεων συνδρομών ξεπέρασε το 75%. Από τη μεριά του, ο αναλυτής της RBC Capital Market Alex Zukin εκτίμησε, την Κυριακή, ότι τα ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα της Segment στο τέλος του έτους θα διαμορφωθούν στο ύψος των 100 εκατ. δολαρίων.

  Το "ραντάρ” της Twilio εντόπισε για πρώτη φορά την Segment όταν αυτή πρωτοπαρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό το 2012. Ο Lawson, προγραμματιστής και ο ίδιος, είδε ένα δημοσίευμα για το προϊόν της Segment στην ειδησεογραφική ενότητα "Hacker News”, του "επιταχυντή” νεοφυών επιχειρήσεων Y Combinator. Ήρθε σε επαφή με τον Reinhardt σε ένα δείπνο που διοργάνωσε ο "επιταχυντής” στο Σαν Φρανσίσκο πριν από αρκετά χρόνια. Οι δύο τους συνέχισαν τη συζήτηση που ξεκίνησαν στο δείπνο σε ένα μπαρ εκεί κοντά. Η προοπτική να αξιοποιήσει η Twilio τη "συσσωρευμένη γνώση” της Segment για τους πελάτες μέσω των βάσεων δεδομένων που διατηρεί η τελευταία γι’ αυτούς, ώστε να επιτύχει καλύτερη επικοινωνία μαζί τους, σφήνωσε στο μυαλό του Lawson για αρκετούς μήνες, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

  Όταν του ζητήθηκε να δώσει ένα παράδειγμα για το πώς θα μπορούσαν οι εταιρείες-πελάτες να επωφεληθούν από τις συνδυαστικές υπηρεσίες των Twilio και Segment, ο Lawson αναφέρθηκε στην περίπτωση των τηλεφωνικών κέντρων και στη συνήθως απογοητευτική εμπειρίας της συνομιλίας ενός πελάτη με τον εκπρόσωπο μιας εταιρείας, ο οποίος χρειάζεται κάποια λεπτά έως ότου αποκτήσει πρόσβαση στο ιστορικό του πελάτη. Όπως εξήγησε, χάρη στις βάσεις δεδομένων πελατών της Segment, οι εκπρόσωποι των εταιρειών που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες επικοινωνίας της Twilio θα μπορούν να γνωρίζουν επακριβώς τι αγόρασε κάθε πελάτης και πότε, καθώς και τις τελευταίες κινήσεις του αλλά και τα κανάλια επικοινωνίας που προτιμά, αν για παράδειγμα προτιμά η επικοινωνία να γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτών μηνυμάτων.

  Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο Lawson αποκάλυψε ότι η Twilio σχεδιάζει να αναπτύξει επιπλέον εργαλεία που θα βασίζονται στην πλατφόρμα δεδομένων πελατών της Segment, αν και αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, φυσική εξέλιξη για την εταιρεία στο μέλλον θα μπορούσε να είναι η παροχή πιο ανταγωνιστικών υπηρεσιών για την ενίσχυση των πωλήσεων των εταιρειών-πελατών της, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα τη μηχανική μάθηση προκειμένου να προβλέψει σε ποιους πελάτες πρέπει οι εταιρείες να επικοινωνήσουν τις νέες προσφορές τους, αλλά και με ποιον τρόπο και πότε. 

  Η πρώτη αντίδραση της αγοράς στην ανακοίνωση της συμφωνίας ήταν θετική, με τις μετοχές της Twilio να ολοκληρώνουν τη συνεδρίαση της Δευτέρας με "άλμα” άνω του 7,5%. "Πιστεύουμε ότι η σύμπραξη θα μπορούσε να αποτελέσει μια εξαιρετική επιχειρηματική ευκαιρία”, ανέφερε σε έκθεσή του ο J. Derrick Wood, αναλυτής της Cowen, πριν ακόμη ανακοινωθεί η οριστικοποίηση της συμφωνίας.

  "Βλέπουμε ένα κενό στη επικοινωνία των εταιρειών με τους πελάτες τους, τη στιγμή που όλοι προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να συνδυάσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία”, ανέφερε ο Lawson. "Είναι πραγματικά εντελώς παράλογο το γεγονός ότι συνήθως μια επιχείρηση πρέπει να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της ώστε να ευθυγραμμιστεί με το λογισμικό που έχει αγοράσει για να διευκολύνει τη δραστηριότητά της. Εμείς αντίθετα, επιδιώκουμε να αλλάξουμε το λογισμικό μας ώστε να ευθυγραμμιστούμε με τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων-πελατών μας”, καταλήγει ο διευθύνων σύμβουλος της Twilio.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:00 27/10

  Τελικά το Facebook "καταπίνει" το WhatsApp

  Το WhatsApp επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να μετεξελιχθεί σε πλατφόρμα αγορών, απεμπολώντας τις αρχές του να παραμείνει μια αμιγώς εστιασμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

  00:05 27/10

  Κ. Πιερρακάκης: Προχωράµε ολοταχώς στην ψηφιακή ανασύσταση του κράτους

  "Το κράτος πρέπει να είναι ενιαίο", τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναλύοντας τη στρατηγική του επόµενου διαστήµατος, ενόψει και της ενεργοποίησης του Ταµείου...

  12:33 26/10

  Γιατί η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ έγινε ξαφνικά bullish για το bitcoin

  Η JP Morgan, η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα με γνώμονα τα περιουσιακά στοιχεία, "μαλάκωσε" φέτος τον μέχρι πρόσφατα σκληρό τόνο της έναντι του bitcoin.

  07:51 26/10

  Ποια είναι η κοσμηματοπώλης που έχασε 900 εκατ. δολ. σε λιγότερο από δύο χρόνια

  Η θεαματική άνοδος και πτώση της Carolyn Rafaelian, πρώην δισεκατομμυριούχου ιδρύτριας της Alex and Ani.

  08:05 25/10

  Ανεπηρέαστος από την πανδημία ο παγκόσμιος πλούτος, άγγιξε τα 400 τρισ. δολ. για πρώτη φορά

  Στους ωφελημένους οι πολυεκατομμυριούχοι, στους χαμένους οι γυναίκες, οι νέοι και οι λιγότερο μορφωμένοι.

  11:05 24/10

  Ελληνοτουρκικά και Λευκορωσία: Οι "καυτές πατάτες" στα χέρια των ΗΠΑ

  Ενώ έχουμε στρέψει την προσοχή μας στο πιθανό νέο κύμα κορονοϊού και στις εκλογές, εκκολάπτονται δύο κρίσεις που θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό -και δυσμενή- αντίκτυπο για τις ΗΠΑ. Η μία αφορά την...

  09:59 24/10

  ΗΠΑ: Τα 7,2 δισ. δολ. θα αγγίξουν τα απλήρωτα ενοίκια ως το τέλος του 2020

  Τα νοικοκυριά σε ενοίκιο θα χρειαστούν νέα οικονομική βοήθεια, για να αποφευχθεί κύμα εξώσεων στις 31 Δεκεμβρίου.

  07:44 23/10

  Η PayPal "αγκαλιάζει" επιτέλους τα κρυπτονομίσματα, και φυσικά τα Bitcoin και Ethereum

  Η PayPal θα υποστηρίζει συναλλαγές με bitcoin, ethereum, litecoin και bitcoin cash, σε πρώτη φάση στις ΗΠΑ.

  11:50 22/10

  BoA: Η αύξηση 72% των κρουσμάτων κορονοϊού επιβραδύνει την οικονομική ανάκαμψη

  Οι δείκτες της οικονομικής δραστηριότητας ήδη προκαλούν ανησυχία.

  07:50 21/10

  ΗΠΑ: Ακόμη και οι δισεκατομμυριούχοι θα ψηφίσουν Μπάιντεν για πρόεδρο

  Tο Forbes έστειλε σε όλους τους δισεκατομμυριούχους των ΗΠΑ ένα σύντομο ερωτηματολόγιο για τις εκλογές.

  08:13 20/10

  Τραμπ: Αντιμέτωπος με δάνεια 900 εκατ. δολαρίων αν επανεκλεγεί

  Ο Τραμπ πιθανότατα θα χρειαστεί να εμπλακεί σε συναλλαγές με ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων.

  08:20 19/10

  ΗΠΑ: "Η χειρότερη φάση της πανδημίας" έπεται, προειδοποιεί ο πρώην Επίτροπος του FDA

  "Η επιδημιολογική εικόνα επιδεινώνεται σε όλη τη χώρα".

  08:07 18/10

  Pfizer: Θα ζητήσει επείγουσα έγκριση του εμβολίου τον Νοέμβριο, μετά τις αμερικανικές εκλογές

  Η Pfizer και άλλες φαρμακευτικές έχουν ενοχληθεί από την πολιτικοποίηση των δοκιμών του εμβολίου από κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Τραμπ.

  10:40 17/10

  "Οι Μπάιντεν στη φυλακή": Ο νέος στόχος του Τραμπ για να διασώσει την επανεκλογή του

  Ο "σκοτεινός" ρόλος του δικηγόρου του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι.

  17:33 16/10

  Η Βρετανία σχεδιάζει την έναρξη κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους που θα μολύνονται σκόπιμα με κορονοϊό

  Μια κίνηση που εγείρει ζητήματα δεοντολογίας και ασφάλειας.

  09:53 16/10

  Κύπρος: Το όχι και τόσο αναπόφευκτο τέλος των... "χρυσών διαβατηρίων"

  Από την 1η.6.2013 έως την 31η.12.2019, οι αρχές της χώρας ενέκριναν την πολιτογράφηση συνολικά 2.855 επενδυτών. Οι σχετικές συναλλαγές ανήλθαν σε περίπου 11,4 δισ. δολάρια. Το ΑΕΠ της χώρας ανέρχεται ...