Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Οκτ-2020 08:25

  Το όραμα της Twilio που κρύβεται πίσω από την εξαγορά της Segment έναντι 3,2 δισ. δολ.

  Το όραμα της Twilio που κρύβεται πίσω από την εξαγορά της Segment έναντι 3,2 δισ. δολ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Alex Konrad

  Νωρίς τη Δευτέρα, ο πάροχος υπηρεσιών επικοινωνίας μέσω διαδικτύου (cloud communications) Twilio, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ανακοίνωσε ότι έχει υπογράψει οριστική συμφωνία για την εξαγοράς της εταιρείας cloud computing Segment, έναντι τιμήματος 3,2 δισ. δολαρίων αποκλειστικά μέσω μετοχών. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης της Twilio, σύμφωνα με την εταιρεία.

  Το Forbes αποκάλυψε πρώτο την εξαγορά την προηγούμενη Παρασκευή (9 Οκτωβρίου).

  Σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Κυριακής στο Forbes, ο διευθύνων σύμβουλος της Twilio, Jeff Lawson (από κοινού με τον CEO της Segment, Peter Reinhardt) χαρακτήρισε τη συμφωνία ως το επόμενο βήμα για την εταιρεία του, η οποία για περισσότερο από μια δεκαετία παρέχει υπηρεσίες επικοινωνίας, φωνής και περιεχομένου, μέσω cloud.

  "Οι υπηρεσίες επικοινωνίας αποτελούν απλώς την αφετηρία για την παροχή μιας ουσιαστικής υπηρεσίας, η οποία αφορά την ανάπτυξη μιας πραγματικά ολοκληρωμένης πλατφόρμας συνδιαλλαγής μιας εταιρείας με τους πελάτες της”, εξηγεί ο Lawson. "Το μόνο πράγμα που έλειπε πάντα από την Twilow κατά τη διαδικασία ανάπτυξης αυτής της πλατφόρμας ήταν η κατανόηση των ίδιων των τελικών χρηστών. Γνωρίζουμε τον χώρο των υπηρεσιών επικοινωνίας, αλλά δεν ξέρουμε πραγματικά ποιοι είναι οι πελάτες στους οποίους απευθυνόμαστε”, προσθέτει.

  Η Segment ιδρύθηκε το 2011 και τελευταία φορά -το 2019- αποτιμήθηκε στα 1,5 δισ. δολάρια, καθώς αναδείχθηκε ως κορυφαία νεοφυής εταιρεία στην κατηγορία του λογισμικού CDP (πλατφόρμα δεδομένων πελατών). Με βάση τους όρους της συμφωνίας, η Segment θα λειτουργεί ως αυτόνομη επιχειρηματική μονάδα εντός της Twilio, με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο Peter Reinhardt να "λογοδοτεί” απευθείας στον Lawson”. Ωστόσο, ορισμένα χαρακτηριστικά της Segment θα ενσωματωθούν σταδιακά στην Twilio. "Θα επιταχύνει στην πραγματοποίηση του οράματός μας κατά 5 έως 10 χρόνια”, αναφέρει από την πλευρά του στο Forbes ο Reinhardt.

  Οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το ύψος των εσόδων που πραγματοποιεί η Segment, επισημαίνοντας μόνο ότι το πελατολόγιο της εταιρείας αγγίζει τους 20.000 πελάτες. Ωστόσο, στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, η Twilio ανέφερε ότι το μικτό περιθώριο κέρδους της Segment επί των πωλήσεων συνδρομών ξεπέρασε το 75%. Από τη μεριά του, ο αναλυτής της RBC Capital Market Alex Zukin εκτίμησε, την Κυριακή, ότι τα ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα της Segment στο τέλος του έτους θα διαμορφωθούν στο ύψος των 100 εκατ. δολαρίων.

  Το "ραντάρ” της Twilio εντόπισε για πρώτη φορά την Segment όταν αυτή πρωτοπαρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό το 2012. Ο Lawson, προγραμματιστής και ο ίδιος, είδε ένα δημοσίευμα για το προϊόν της Segment στην ειδησεογραφική ενότητα "Hacker News”, του "επιταχυντή” νεοφυών επιχειρήσεων Y Combinator. Ήρθε σε επαφή με τον Reinhardt σε ένα δείπνο που διοργάνωσε ο "επιταχυντής” στο Σαν Φρανσίσκο πριν από αρκετά χρόνια. Οι δύο τους συνέχισαν τη συζήτηση που ξεκίνησαν στο δείπνο σε ένα μπαρ εκεί κοντά. Η προοπτική να αξιοποιήσει η Twilio τη "συσσωρευμένη γνώση” της Segment για τους πελάτες μέσω των βάσεων δεδομένων που διατηρεί η τελευταία γι’ αυτούς, ώστε να επιτύχει καλύτερη επικοινωνία μαζί τους, σφήνωσε στο μυαλό του Lawson για αρκετούς μήνες, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

  Όταν του ζητήθηκε να δώσει ένα παράδειγμα για το πώς θα μπορούσαν οι εταιρείες-πελάτες να επωφεληθούν από τις συνδυαστικές υπηρεσίες των Twilio και Segment, ο Lawson αναφέρθηκε στην περίπτωση των τηλεφωνικών κέντρων και στη συνήθως απογοητευτική εμπειρίας της συνομιλίας ενός πελάτη με τον εκπρόσωπο μιας εταιρείας, ο οποίος χρειάζεται κάποια λεπτά έως ότου αποκτήσει πρόσβαση στο ιστορικό του πελάτη. Όπως εξήγησε, χάρη στις βάσεις δεδομένων πελατών της Segment, οι εκπρόσωποι των εταιρειών που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες επικοινωνίας της Twilio θα μπορούν να γνωρίζουν επακριβώς τι αγόρασε κάθε πελάτης και πότε, καθώς και τις τελευταίες κινήσεις του αλλά και τα κανάλια επικοινωνίας που προτιμά, αν για παράδειγμα προτιμά η επικοινωνία να γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτών μηνυμάτων.

  Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο Lawson αποκάλυψε ότι η Twilio σχεδιάζει να αναπτύξει επιπλέον εργαλεία που θα βασίζονται στην πλατφόρμα δεδομένων πελατών της Segment, αν και αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, φυσική εξέλιξη για την εταιρεία στο μέλλον θα μπορούσε να είναι η παροχή πιο ανταγωνιστικών υπηρεσιών για την ενίσχυση των πωλήσεων των εταιρειών-πελατών της, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα τη μηχανική μάθηση προκειμένου να προβλέψει σε ποιους πελάτες πρέπει οι εταιρείες να επικοινωνήσουν τις νέες προσφορές τους, αλλά και με ποιον τρόπο και πότε. 

  Η πρώτη αντίδραση της αγοράς στην ανακοίνωση της συμφωνίας ήταν θετική, με τις μετοχές της Twilio να ολοκληρώνουν τη συνεδρίαση της Δευτέρας με "άλμα” άνω του 7,5%. "Πιστεύουμε ότι η σύμπραξη θα μπορούσε να αποτελέσει μια εξαιρετική επιχειρηματική ευκαιρία”, ανέφερε σε έκθεσή του ο J. Derrick Wood, αναλυτής της Cowen, πριν ακόμη ανακοινωθεί η οριστικοποίηση της συμφωνίας.

  "Βλέπουμε ένα κενό στη επικοινωνία των εταιρειών με τους πελάτες τους, τη στιγμή που όλοι προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να συνδυάσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία”, ανέφερε ο Lawson. "Είναι πραγματικά εντελώς παράλογο το γεγονός ότι συνήθως μια επιχείρηση πρέπει να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της ώστε να ευθυγραμμιστεί με το λογισμικό που έχει αγοράσει για να διευκολύνει τη δραστηριότητά της. Εμείς αντίθετα, επιδιώκουμε να αλλάξουμε το λογισμικό μας ώστε να ευθυγραμμιστούμε με τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων-πελατών μας”, καταλήγει ο διευθύνων σύμβουλος της Twilio.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  07:36 23/05

  Γιατί η Ρωσία θα πυροδοτούσε έναν "συριακό" S-300 εναντίον ισραηλινών μαχητικών;

  Η Μόσχα θέλει από το Τελ Αβίβ να περιορίσει τις αεροπορικές του επιδρομές σε περιοχές της Συρίας.

  00:05 23/05

  Ευ. Λιακόπουλος (BSS): Είναι η κατάλληλη στιγμή οι επιχειρήσεις να κάνουν το άλμα προς το μέλλον

  "Δεν είχαμε ποτέ άλλοτε τόσα πολλά εργαλεία ανάπτυξης, ούτε τόσο θετικό κλίμα για επενδύσεις. Πρέπει να κινητοποιηθούμε άμεσα" εκτιμά ο Ευ. Λιακόπουλος CEO & Founder της BSS.

  08:42 21/05

  Είναι αποτελεσματικά τα νέα όπλα λέιζερ της Ρωσίας κατά των drones ή αποτελούν ένδειξη απελπισίας;

  Ρώσος αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ένα νέο λέιζερ για να καταστρέψουν ένα ουκρανικό drone.

  08:05 20/05

  Ο "Δούρειος Ίππος" του Πούτιν εντός των τειχών της ΕΕ

  Ο Όρμπαν μετατρέπει την Ουγγαρία στον πιο "φιλο-Πουτινικό" στρατώνα μέσα στο στρατόπεδο των φιλορώσων.

  16:49 19/05

  Συνεχίζεται η "κατρακύλα" της μετοχής της Walmart - Η οικογένεια Γουόλτον χάνει 34 δισ. δολάρια σε δύο ημέρες

  Η εταιρεία δήλωσε την Τρίτη ότι τα κέρδη της είχαν πληγεί από το αυξημένο κόστος για τα πάντα, από τα προϊόντα μέχρι τη ναυτιλία και την εργασία.

  16:45 19/05

  Αποφυλακίστηκε πρόωρα ο ''Pharma Bro'' Martin Shkreli

  Έγινε σύμβολο της απληστίας της Wall Street αφότου αύξησε την τιμή ενός φαρμάκου κατά 5.000%

  07:32 19/05

  Η μεγάλη επανεκκίνηση των κρυπτονομισμάτων: Πώς θα κλείσει η "τρύπα" του $1 τρισ.

  Κάθε reset στην ιστορία των crypto αύξησε την κεφαλαιοποίηση της αγοράς και ενίσχυσε την καινοτομία.

  07:38 18/05

  Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία βάζει "ταφόπλακα" στον Nord Stream 2

  Πώς ωφελούνται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα "σημάδια" που διαβάζουν οι μεγάλες πετρελαϊκές.

  07:33 17/05

  Ο ρωσικός στρατός έχει χάσει το 1/3 των δυνάμεών του στην Ουκρανία – και τώρα χάνει τον πόλεμο

  Το momentum της νίκης κινείται σταδιακά προς το ουκρανικό στρατόπεδο.

  07:30 16/05

  Πούτιν: Η αλήθεια και τα ψέματα που είπε για τη ρωσική οικονομία

  Τα μηνύματά του ήταν –τουλάχιστον– παραπλανητικά, καθώς η ρωσική οικονομία παρουσιάζει σαφή σημάδια ύφεσης.

  00:05 16/05

  Ράνια Πατσιοπούλου (SKF Hellas): Οι τάσεις της αγοράς δημιουργούν την ανάγκη για ανάπτυξη νέων λύσεων

  Προτεραιότητα στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των διαφόρων business units σε τοπικό επίπεδο δίνει η SKF Hellas, όπως αναφέρει η Ράνια Πατσιοπούλου Managing Director της εταιρείας.

  08:22 14/05

  Πώς το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό συνεχίζει να εκθέτει τα πλοία του σε ουκρανικές επιθέσεις

  Όταν η Ουκρανία βύθισε το ρωσικό καταδρομικό Moskva στις 13 Απριλίου, στέρησε από τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας την κύρια αεράμυνά του.

  11:02 13/05

  Στήριξη-έκπληξη από Έλον Μασκ στο Dogecoin μετά τη βουτιά στα κρυπτονομίσματα

  Έλον Μασκ εξέφρασε για άλλη μια φορά την υποστήριξή του στον ανταγωνιστή του Bitcoin που βασίζεται σε ένα meme βοηθώντας την τιμή του να ανακάμψει κατά περίπου 20%.

  17:46 12/05

  Στην κορυφή των Ευρωπαϊκών εισηγμένων η Shell με "καύσιμο" την εκτίναξη του πετρελαίου

  Στη δεύτερη θέση η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen και ακολουθεί η επίσης ενεργειακή Total. Στη δεκάδα και ο ρωσικός κολοσσός Gazprom.