Κυριακή, 20-Σεπ-2020 08:06
Οι Αμερικανοί εμπιστεύονται περισσότερο τον Trump για την οικονομία

Του Joe Walsh
Οι ψηφοφόροι είναι πιθανότερο να εμπιστευτούν τον Trump για τα οικονομικά ζητήματα από τον Joe Biden παρά την ύφεση, αλλά ο Δημοκρατικός υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα προηγείται του Ρεπουμπλικάνου προέδρου σε όλη τη χώρα με 10% διαφορά. Αυτό αποτελεί ένα από τα συμπεράσματα μιας δημοσκόπησης που ανακοινώθηκε την Παρασκευή και η οποία αποτυπώνει το χάσμα που υπάρχει μεταξύ της οικονομικής άποψης των ψηφοφόρων και της απόφασής τους στην κάλπη.
-Ο Biden προηγείται του Trump κατά 10% σε όλες τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των NPR/PBS NewsHour/Marist College, που διεξήχθη μεταξύ 11 και 16 Σεπτεμβρίου.
-Ο Biden, επίσης, προηγείται σε σημαντικές πολιτείες που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, έχει προβάδισμα 17% στο Μέιν, 1% στη Βόρεια Καρολίνα, και 9% στο άλλοτε προπύργιο των Ρεπουμπλικάνων, την Αριζόνα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των New York Times/Siena College.
-Παρ' όλα αυτά, το 50% των ερωτηθέντων εγκρίνει τον τρόπο διαχείρισης της οικονομίας από τον Trump και εκτιμά πως ο πρόεδρος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την οικονομία από τον Biden.
-Μόνο το 38% των ψηφοφόρων πιστεύει πως ο Trump θα διαχειριζόταν τις φυλετικές σχέσεις καλύτερα από τον Biden. Το 40% εκτιμά πως ο Trump θα διαχειριστεί καλύτερα από τον Biden τον κορονοϊό.
-Μόνο το 40% των ενηλίκων εγκρίνει συνολικά τη θητεία του Trump.
Ο Trump κάποτε είχε ένα σημαντικό και διακριτό προβάδισμα για τα οικονομικά θέματα, αλλά η εμπιστοσύνη των Αμερικανών έχει συρρικνωθεί μετά τα "λουκέτα" στις επιχειρήσεις και την ανεργία εξαιτίας της πανδημίας. Αρκετές πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως, πλέον, σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι εγκρίνουν τη διαχείριση της οικονομίας.
Η οικονομία, διαχρονικά, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του προέδρου των ΗΠΑ. Ωστόσο, σε αυτές τις εκλογές οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επικράτηση του Biden, αν και ένα σημαντικό τμήμα της κοινής γνώμης δεν κατηγορεί τον Trump για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας. Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι για αυτή την κατάσταση φταίει η ακραία πολιτική πόλωση. Υποστηρικτές του Trump δεν τον κατηγορούν για την καταβαράθρωση της οικονομίας, ενώ πολλοί υποστηρικτές του Biden επικεντρώνονται στα ζητήματα της φυλετικής ανισότητας και του κορονοϊού, και όχι της οικονομίας.
23% είναι το μερίδιο των ψηφοφόρων που πιστεύουν πως οι ΗΠΑ βρίσκονται στον σωστό δρόμο. Από τον Μάρτιο το ποσοστό των απαισιόδοξων Αμερικανών έχει αυξηθεί δραματικά.
Τα μηνύματά του ήταν –τουλάχιστον– παραπλανητικά, καθώς η ρωσική οικονομία παρουσιάζει σαφή σημάδια ύφεσης.
Προτεραιότητα στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των διαφόρων business units σε τοπικό επίπεδο δίνει η SKF Hellas, όπως αναφέρει η Ράνια Πατσιοπούλου Managing Director της εταιρείας.
Όταν η Ουκρανία βύθισε το ρωσικό καταδρομικό Moskva στις 13 Απριλίου, στέρησε από τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας την κύρια αεράμυνά του.
Έλον Μασκ εξέφρασε για άλλη μια φορά την υποστήριξή του στον ανταγωνιστή του Bitcoin που βασίζεται σε ένα meme βοηθώντας την τιμή του να ανακάμψει κατά περίπου 20%.
Στη δεύτερη θέση η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen και ακολουθεί η επίσης ενεργειακή Total. Στη δεκάδα και ο ρωσικός κολοσσός Gazprom.
Τα κέρδη των κορυφαίων εισηγμένων στις ΗΠΑ εκτινάχθηκαν άνω του 61%. Η μεγάλη επιστροφή της ExxonMobil και οι εταιρείες που εξοστρακίστηκαν από το top-10.
Μοναδικό μέλος της λίστας σε ηλικία κάτω των 30 ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Στην κορυφή Μέσι και Λεμπρόν Τζέημς.
Η "γαλβανισμένη" Ευρώπη δείχνει ότι αλλαγές γίνονται -και γρήγορα- εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση.
Πρόσφατες αναλύσεις δείχνουν ότι ένα ΤΒ2 βρέθηκε στην Ουκρανία κατευθείαν από τη γραμμή παραγωγής.
Η δεύτερη ακριβότερη εξαγορά αθλητικής ομάδας μετά από εκείνη των Μπρούκλιν Νετς το 2019.
Θα δώσει την ευκαιρία στις ελληνικές επιχειρήσεις να εμφανιστούν στην παγκόσμια σκηνή.
Η ακλόνητη πίστη του CEO της Rosneft στον Ρώσο πρόεδρο εδώ και δύο δεκαετίες τον έχει κάνει πάμπλουτο.
Ο Βλαντίμιρ Ποτάνιν δεν έχει δεχθεί ακόμη κυρώσεις από τις ΗΠΑ ή την ΕΕ.
Η τακτική των Σαουδαράβων μπορεί να είναι ένδειξη μιας "σιωπηλής συνεργασίας" με τη Δύση. Ποιος είναι ο πιθανός αντίκτυπος στην Ευρώπη από το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο;
Σύμφωνα με τον Χοντορκόφσκι, όσοι πιστεύουν ότι η Δύση μπορεί να διαπραγματευτεί την ειρήνη με τον Πούτιν και να επιστρέψει στις "συνήθεις συναλλαγές" με τη Ρωσία, κάνουν μια "πολύ επικίνδυνη σκέψη".
Εκτινάχθηκε ο αριθμός εταιρειών που ιδρύθηκαν από Ρώσους πολίτες στην Τουρκία το τελευταίο δίμηνο.