Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Σεπ-2020 15:00

  Forbes 400: Οι 9 πλουσιότερες γυναίκες της Αμερικής δεν είναι αυτοδημιούργητες

  Forbes 400: Οι 9 πλουσιότερες γυναίκες της Αμερικής δεν είναι αυτοδημιούργητες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ariel Shapiro

  Υπάρχουν μόνο 56 γυναίκες στη λίστα "Forbes 400", με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Αμερική -ίδιος αριθμός με τον προηγούμενο χρόνο. Όμως ως ομάδα, είναι πλουσιότερες από ποτέ, με περιουσία που φτάνει τα 452 δισ. δολάρια (από 430 δισ. δολάρια πέρυσι). Δύο από αυτές τις 56 γυναίκες -η Judy Love και η Lynda Resnick- συν-ίδρυσαν εταιρείες με τους συζύγους τους και είναι στη λίστα του Forbes ως μέρος ζευγαριού.

  Τα κέρδη από πέρσι, όμως, δεν κατανεμήθηκαν ισόποσα. Σχεδόν όλο το κέρδος των 22,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων πήγε σε δύο γυναίκες: την MacKenzie Scott και την Alice Walton. Η Scott, η οποία άλλαξε το επώνυμό της από Bezos, τον Ιούλιο, έλαβε μερίδιο 4% στην Amazon μετά το διαζύγιο της από τον Jeff Bezos το 2019. Είναι περισσότερο από 20 δισ. δολάρια πλουσιότερη από ό,τι πριν από ένα χρόνο, μετά το άλμα 64% στα κέρδη των μετοχών του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η Walton (περιουσία: 62,3 δισ. δολάρια), κληρονόμος της περιουσίας της Walmart, είδε την περιουσία της να αυξάνεται κατά σχεδόν 11 δισ. δολάρια, από τότε που δημοσιεύτηκε η λίστα Forbes 400 του 2019, λόγω των κερδών της μετοχής της Walmart, αφότου η εταιρεία έδωσε περισσότερο βάρος στις διαδικτυακές αγορές για είδη παντοπωλείου και οικιακά είδη, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

  Περισσότερο από το 60% των γυναικών στη λίστα είδαν τις περιουσίες τους να μειώνονται σε σχέση με πέρυσι. Ενώ οι μετοχές ηλεκτρονικού εμπορίου και βιντεοπαιχνιδιών αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, άλλοι τομείς, όπως τα ξενοδοχεία και τα πετρέλαιο και φυσικό αέριο, επλήγησαν. Η Elaine Wynn (περιουσία: 1,7 δισ. δολάρια), ο μεγαλύτερος μέτοχος του γίγαντα καζίνο Wynn Resorts, βγήκε από τη λίστα καθώς ο τουρισμός σταμάτησε και η μετοχή κατέγραψε απώλειες 33% σε σχέση με τη λίστα του 2019.

  Η μόνη γυναίκα νεοεισερχόμενη είναι η Alice Schwartz (περιουσία: 2,2 δισ. δολάρια), η οποία συν-ίδρυσε την Bio-Rad Laboratories για τη βιοεπιστημονική έρευνα και τη διάγνωση, μαζί με τον σύζυγό της, το 1952. Οι μετοχές της εταιρείας, η οποία έχει επίσης ένα προϊόν που χρησιμοποιείται στις δοκιμές κατά της Covid-19, έχουν σημειώσει κέρδη κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σε ηλικία 94 ετών είναι η γηραιότερη "νέα" της λίστας φέτος.

  Μόνο 11 από τις 56 γυναίκες στη λίστα Forbes 400 είναι αυτοδημιούργητες, που σημαίνει ότι έχτισαν την περιουσία τους μόνες τους ή με τον σύζυγό τους. Η Diane Hendricks του τομέα κατασκευών (περιουσία: 7 δισ. δολάρια) είναι η πλουσιότερη ανάμεσά τους. Οι άλλες 45 κληρονόμησαν τον πλούτο τους από τις οικογένειές τους ή τους θανόντες συζύγους τους -ή όπως η MacKenzie Scott, που κέρδισε την περιουσία της ως μέρος του διαζυγίου της με τον Jeff Bezos. Οι δέκα πλουσιότερες γυναίκες στη λίστα κληρονόμησαν όλες τις περιουσίες τους.

  Το φυλετικό χάσμα πλούτου της Αμερικής -οι λευκοί κατέχουν σχεδόν το 85% του πλούτου της χώρας παρά το ποσοστό που αντιπροσωπεύει λίγο περισσότερο από το 60% του πληθυσμού, σύμφωνα με την Federal Reserve και το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ- είναι ακόμη πιο έντονο μεταξύ των πλουσιότερων γυναικών του έθνους. Μόνο δύο στη λίστα, οι Oprah Winfrey και Thai Lee, η γυναίκα πίσω από τον πάροχο IT SHI International, δεν είναι λευκές.

  To Forbes υπολόγισε την περιουσία για τη φετινή λίστα Forbes 400 χρησιμοποιώντας τιμές μετοχών από τις 24 Ιουλίου 2020.

  Ακολουθούν οι εννέα πλουσιότερες γυναίκες στις ΗΠΑ:

  Alice Walton
  Περιουσία: 62,3 δισ. δολάρια

  Η Alice Walton μοναδική κόρη του ιδρυτή της Walmart, Sam Walton, έχει επικεντρώσει την καριέρα της στον κόσμο της τέχνης. Της απονεμήθηκε το μετάλλιο Getty τον Φεβρουάριο για τις συνεισφορές της στον τομέα. Το 2011, άνοιξε το Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης Crystal Bridges ύψους 1,2 δισ. δολαρίων στο Bentonville του Άρκανσο, όπου στεγάζεται και η εταιρική έδρα της Walmart. Το μουσείο έφερε έργα από τη Georgia O'Keeffe και τον Andy Warhol στην πόλη των 51.000 κατοίκων.

  Mackenzie Scott
  Περιουσία: 57 δισ. δολάρια

  Η Scott, που άλλαξε το όνομά της από Bezos τον Ιούλιο, χαράζει ένα φιλανθρωπικό μονοπάτι για τον εαυτό της, διαφορετικό από τον πρώην σύζυγό της. Τον Μάιο του 2019, υπέγραψε το Giving Pledge, υποσχόμενη να δώσει τουλάχιστον το ήμισυ της περιουσίας της σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. (Ο Jeff Bezos δεν έχει υπογράψει τη δέσμευση). Τον Ιούνιο, ανακοίνωσε ότι είχε δωρίσει σχεδόν 1,7 δισ. δολάρια σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η φυλετική ανισότητα και η ανισότητα μεταξύ των φύλων, συμπεριλαμβανομένου του Morehouse College και του National Women’s Law Center.

  Julia Koch
  Περιουσία: 45 δισ. δολάρια

  Η Koch εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο The Forbes 400 πέρυσι, αφού η ίδια και τα παιδιά της κληρονόμησαν το 42% του μεριδίου του γίγαντα ορυκτών καυσίμων Koch Industries μετά το θάνατο του συζύγου της, David Koch. Η πλουσιότερη γυναίκα στην πόλη της Νέας Υόρκης, φέρεται να είχε απομονωθεί στο κτήμα της στο Σαουθάμπτον, ύψους 27 εκατομμυρίων δολαρίων, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

  Jacqueline Mars
  Περιουσία: 29 δισ. δολάρια

  Η Mars κατέχει περίπου το ένα τρίτο της Mars Inc., του ιδιωτικού γίγαντα ζαχαροπλαστικής που κατασκευάζει είδη καραμέλας όπως οι M&Ms, Snickers και Twix και είναι επίσης μεγάλος πωλητής τροφών για κατοικίδια, με 50 μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Pedigree και Whiskas. Η περιουσία της έχει μειωθεί κατά περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια από πέρυσι. Η πανδημία θα μπορούσε να ακυρώσει την παράδοση με τα γλυκά κατά το αμερικανικό Halloween, φέτος, κάτι που σημαίνει ότι θα πληγεί μία πολύ σημαντική πηγή εσόδων.

  Laurene Powell Jobs
  Περιουσία: 16 δισ. δολάρια

  Η Powell Jobs -που κληρονόμησε δισ. σε μετοχές της Apple και της Disney από τον αείμνηστο σύζυγό της Steve Jobs- διευθύνει το Emerson Collective, έναν οργανισμό κοινωνικών αλλαγών που κάνει τόσο δωρεές όσο και επενδύσεις. Δέχτηκε επίθεση στο διαδίκτυο όταν το The Atlantic, όπου η Emerson Collective κατέχει πλειοψηφικό πακέτο, απέλυσε το 20% του προσωπικού του τον Μάιο, μετά την πτώση των πωλήσεων διαφημίσεων λόγω της πανδημίας.

  Abigail Johnson
  Περιουσία: 15 δισ. δολάρια

  Η Johnson είναι πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Fidelity Investments, του γίγαντα αμοιβαίων κεφαλαίων που ιδρύθηκε από τον παππού της το 1946. Κατέχει σχεδόν το ένα τέταρτο της εταιρείας, η οποία τον Οκτώβριο του 2019 ακολούθησε τους Schwab και TDAmeritrade και σταμάτησε να χρεώνει προμήθειες σε χρηματιστήρια των ΗΠΑ.

  Ann Walton Kroenke
  Περιουσία: 8,4 δισ. δολάρια

  Η Walton Kroenke, η μεγαλύτερη κόρη του Bud Walton (αδελφός του ιδρυτή της Walmart, Sam Walton) κληρονόμησε το μερίδιό της στην εταιρεία λιανικών πωλήσεων όταν ο πατέρας της πέθανε το 1995. Είναι παντρεμένη με τον μεγιστάνα ακινήτων Stanley Kroenke (που έχει ξεχωριστή περιουσία 8,3 δισ. δολάρια). Η Ann δεν ασχολείται με τη διαχείριση της Walmart και δεν έχει εργαστεί ποτέ στην γιγαντιαία επιχείρηση.

  Blair Parry-Okeden
  Περιουσία: 8,2 δισ. δολάρια

  Όταν η μητέρα τους, η Barbara Cox Kennedy, πέθανε το 2007, η Parry-Okeden και ο αδερφός της Jim Kennedy κληρονόμησαν το 25% στην Cox Enterprises. Ο όμιλος πολυμέσων είναι η μητρική εταιρεία καλωδιακών και διαδικτυακών παρόχων Cox Communications και Cox Automotive, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά εταιρειών αυτοκινήτων όπως η Kelley Blue Book και η Autotrader. Η Cox Automotive έχει απολύσει ή θέσει σε αργία περισσότερους από 5.400 υπαλλήλους της στις ΗΠΑ από την έναρξη της πανδημίας.

  Nancy Walton Laurie
  Περιουσία: 7,5 δισ. δολάρια

  Η μικρότερη κόρη του αείμνηστου Bud Walton, Walton Laurie και ο σύζυγός της, Bill Laurie, έχουν την Providence Bank of Missouri. Κληρονόμησε επίσης ένα κομμάτι μετοχών της Walmart. Το ζευγάρι κατοικεί κυρίως στο Χέντερσον της Νεβάδας, ένα προάστιο του Λας Βέγκας, και έχει σπίτια στη γειτονιά Bel Air του Λος Άντζελες και στην Κολούμπια του Μιζούρι. Όπως και η θεία της, Alice και η αδερφή της Ann, η Walton Laurie είδε επίσης την περιουσία της να αυξάνεται κατά το παρελθόν έτος, καθώς οι διαδικτυακές αγορές ώθησαν σε κέρδη τις μετοχές της Walmart κατά τη διάρκεια της πανδημίας.


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  00:26 22/09

  Οι πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές του πλανήτη το 2021: Ο Ρονάλντο ανέκτησε τον τίτλο από τον Μέσι

  Οι δύο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές μπορεί να άλλαξαν ομάδες, αλλά παραμένουν οι πιο ακριβοπληρωμένοι του αθλήματος, αποκομίζοντας συνδυαστικά 235 εκατ. δολάρια την τρέχουσα σεζόν.

  07:42 21/09

  Γιατί η Evergrande δεν θα είναι μια νέα Lehman Brothers

  το χείλος του γκρεμού η αγορά ακινήτων της Κίνας. Γιατί θεωρείται μικρός ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης εκτός συνόρων.

  08:09 20/09

  Η αμερικανική εταιρεία που "βοήθησε" ακούσια την Ινδία να κατασκοπεύει Κίνα και Πακιστάν

  Ερευνητές της Kaspersky εντόπισαν μια εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας.

  00:07 20/09

  Η MSD και η CEO της πολεμούν τον καρκίνο και συμβάλλουν στη λύση κοινωνικών προβλημάτων

  Η Agata Jakoncic, CEO της MSD για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και Πρόεδρος της PIF μοιράζεται τις απόψεις της για τo τι πρέπει να κάνει ένας CEO.

  09:00 18/09

  Ενημερώστε τον Chrome τώρα: Χάκερ επιτίθενται σε δύο σημαντικές ευπάθειες στο πρόγραμμα

  Η Google αποκάλυψε ότι δύο αδυναμίες που υπάρχουν στον Chrome δέχονται επίθεση.

  08:33 18/09

  Μετοχές της Tesla αξίας $297 εκατ. έχει "ξεφορτωθεί" η Cathie Wood - Τί αγοράζει

  Ποντάρει σε μετοχές του κλάδου τεχνολογίας, που πιστεύει ότι θα μπορούσαν να κάνουν νέο ράλι.

  07:51 17/09

  Θα έχει το ράλι μετοχών του 2021 την "κατάρρευση" του 1987;

  Ομοιότητες και διαφορές με την οικονομική κρίση του 1987.

  14:42 16/09

  Ο παράγοντας που θα μπορούσε να σταματήσει την πτώση του bitcoin

  Πώς οι περιορισμοί και η αυστηροποίηση των μέτρων στην Κίνα επηρεάζουν το κρυπτονόμισμα.

  07:58 16/09

  Εξαιρετικά αποτελεσματικό το εμβόλιο της Moderna έναντι της μετάλλαξης Δ - Αλλά η προστασία φθίνει με τον χρόνο

  Κατεγράφησαν 36% λιγότερες μολύνσεις στους πιο πρόσφατα εμβολιασμένους.

  07:34 15/09

  Evergrande: Πολύ μεγάλη για να καταρρεύσει - Μονόδρομος η αναδιάρθρωση

  Ο αντίκτυπος μιας άτακτης εκκαθάρισης, με το υπέρογκο χρέος των $302 δισ., θα είναι τεράστιος.

  07:52 14/09

  Το Facebook έκανε τα "στραβά μάτια" για VIP χρήστες που "πάτησαν" τους κανόνες του

  Εσωτερικά έγγραφα χαρακτηρίζουν τις πολιτικές του κοινωνικού δικτύου ως "μη υπερασπίσιμες".

  08:06 13/09

  Στην IKEA φέρεται να περνά το εμβληματικό κατάστημα της Topshop του Φίλιπ Γκριν έναντι $534 εκατ.

  Η πώληση του καταστήματος δεν αρκεί όμως για να καλύψει το τεράστιο χρέος του ομίλου Arcadia.

  07:40 10/09

  Solana: Το κρυπτονόμισμα που έχει εκτοξευτεί κατά 13.000% από την αρχή του έτους

  Βασικό της ατού, η καινοτόμος τεχνολογία στην οποία βασίζεται το δίκτυο blockchain της, το ταχύτερο στον κόσμο.

  19:14 09/09

  Στον έλεγχο του Γκέιτς περνά η αλυσίδα Four Seasons, έναντι 2,2 δισ. δολαρίων

  Με τη νέα επένδυση, ο Γκέιτς αυξάνει το ποσοστό του στην αλυσίδα στο 71,25% από 47,5 προηγουμένως.

  07:41 09/09

  Τα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ για το 2021: Για πρώτη φορά ένα δημόσιο πανεπιστήμιο βρίσκεται στην κορυφή

  Από τα 25 κορυφαία Πανεπιστήμια στην κατάταξη του Forbes, τα έξι είναι δημόσια.

  07:40 09/09

  Ο Πούτιν μπλοκάρει την "Έξυπνη Ψήφο" του Ναβάλνι και στη "ρωσική Google"

  Κυρώσεις στην Yandex εάν εμφανίζει αποτελέσματα αναζήτησης για την πρωτοβουλία "Έξυπνη Ψήφο" των επικριτών του Πούτιν.