Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Σεπ-2020 08:20

  12 κάτω των 40 ετών: Οι νεότεροι δισεκατομμυριούχοι της λίστας Forbes 400 για το 2020

  12 κάτω των 40 ετών: Οι νεότεροι δισεκατομμυριούχοι της λίστας Forbes 400 για το 2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Hayley C. Cuccinello

  Tη στιγμή που οι περισσότεροι από τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής είναι αρκετά μεγάλοι δώδεκα από αυτούς δεν έχουν φτάσει ακόμα στην τέταρτη δεκαετία τους. Μερικοί από τους νεότερους της λίστας έχουν κληρονομήσει τον πλούτο τους, όπως ο Lukas Walton εγγονός του ιδρυτή της Walmart, Sam Walton. Ωστόσο οι περισσότεροι κέρδισαν δισεκατομμύρια ιδρύοντας μια εταιρεία τεχνολογίας ή κοινωνικών μέσων δικτύωσης συμπεριλαμβανομένων των συνιδρυτών της Snap, Evan Spiegel και Bobby Murphy όπως επίσης και των Dustin Moskovitz και Mark Zuckerberg που είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κάτω των 40 ετών. 

  Ένας από αυτoύς του millennials είναι ο νεοεισερχόμενος Trevor Milton, ένας 38χρονος που εγκατέλειψε το κολέγιο για να δημιουργήσει το 2015 την εταιρεία κατασκευής φορτηγών που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια και υδρογόνο,  Nikola. 

  Πριν από την εταιρεία Nikola ίδρυσε τέσσερις εταιρείες συμπεριλαμβανομένης της dHybrid Systems, μιας startup που σχεδίαζε συστήματα τροφοδοσίας για φορτηγά φυσικού αερίου. Πούλησε την επιχείρησή του στον κατασκευαστή μετάλλων Worthington Industries τo 2014 για $15,9 εκατ. και αυτά τα χρήματα τα χρησιμοποίησε για να ξεκινήσει την εταιρεία Nikola έναν χρόνο αργότερα. 

  Τον Σεπτέμβριο του 2019, η Nikola εξασφάλισε μια επένδυση 250 εκατομμυρίων  δολαρίων από τον ολλανδικό όμιλο CNH Industrial αυξάνοντας την αποτίμησή της στα $3 δισ. όταν η καθαρή αξία της ήταν μόλις $1,1 δισ. Τον Ιούνιο η Nikola μπήκε στο χρηματιστήριο και οι μετοχές της έκαναν μια δυνατή αρχή, τριπλασιάζοντας σχεδόν την αξία τους μέσα σε τέσσερις ημέρες διαπραγμάτευσης. Η μετοχή έχει έκτοτε σημειώσει πτώση κατά 68% έως τις 24 Ιουλίου, αλλά ο Milton ο μεγαλύτερος μέτοχος της Nikola, μπαίνει στο Forbes 400 με $3,3 δισ. κάνοντας έτσι ένα "τριπλό άλμα" σε λιγότερο από έναν χρόνο. 

  Ο αριθμός των ατόμων της λίστας κάτω των 40 του 2020 έχει μειωθεί κατά έναν σε σχέση με τον τον προηγούμενο χρόνο. Ο κληρονόμος της Μπύρας, Julio Mario Santo Domino III, έφυγε από τη λίστα των 400 πλουσιότερων Αμερικανών φέτος μετά την πτώση της αξίας του μεριδίου του στην Anheuser – Busch. O πρώην πρόεδρος του Facebook και xzrhmatod;othwτου Spotify Sean Parker έγινε 40 ετών τον Δεκέμβριο. 

  Τα 12 νεότερα μέλη του Forbes 400. H περιουσία του εκτιμάται έως τις 24 Ιουλίου του 2020: 


  1. Evan Spiegel
  Ηλικία: 30 ετών 
  Περιουσία: $11 δισ.
  Πηγή εσόδων: Snap, αυτοδημιούργητος 

  Τον Ιούνιο ο διευθύνων σύμβουλος της Snap, δέχτηκε επίθεση από την καμπάνια του Τραμπ αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι  δεν θα προωθεί πλέον τον λογαριασμό του προέδρου Τραμπ στην ενότητα Discover του Snapchat. O Spiegel, ο νεότερος δισεκατομμυριούχος, δημοσίευσε ένα σημείωμα 2.000 λέξεων λέγοντας ότι το αμερικανικό πείραμα αποτυγχάνει ζητώντας υψηλότερους φόρους για τους πλούσιου και εξέταση των αποζημιώσεων των Μαύρων Αμερικανών. 

  2. Bobby Murphy
  Ηλικία: 32
  Περιουσία $4,7 δισ.
  Πηγή εσόδων: Snap, αυτοδημιούργητος


  Ο συνιδρυτής της Snap και επικεφαλής του τεχνολογικού τμήματος δώρισε $5 εκατ. τον Απρίλιο για να βοηθήσει 60.000 κατοίκους του Λος Άντζελες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες λόγω του κορονοϊού. 

  3.Lukas Walton
  Ηλικία: 33
  Περιουσία: $15,4 δισ.
  Πηγή εσόδων: Walmart, κληρονόμος

  Ο εγγονός του ιδρυτή της Walmart Sam Walton κληρονόμησε την περιουσία του όταν ο πατέρας του, John, πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα το 2005. Ο Walton είναι πρόεδρος της περιβαλλοντικής επιτροπής του Walton Family Foundation το οποίο πρόσφατα έδωσε $1,25 εκατ. στο National Fish και Wildlife Foundation για την ενίσχυση της αποκατάστασης των δασών και των υγροτόπων στην κάτω κοιλάδα του Μισισίπι

  4. Mark Zuckerberg
  Ηλικία: 36
  Περιουσία: $85 δισ.
  Πηγή εσόδων: Facebook, αυτοδημιούργητος

  Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook ο οποίος ξεπέρασε τον Warren Buffett, έγινε ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Αμερική. Οι μετοχές του γίγαντα των κοινωνικών μέσων αυξήθηκαν σχεδόν κατά 60% από τα χαμηλά του Μαρτίου καθώς η χρήση του Facebook και τα έσοδα από τις διαφημίσεις αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Περισσότεροι από χίλιοι διαφημιστές ωστόσο συμμετείχαν σε μποϊκοτάζ στα μέσα Ιουνίου για να διαμαρτυρηθούν για την χαλαρή πολιτική του μέσου σε ρητορικές μίσους και παραπλανητικές δημοσιεύσεις πολιτικών. Ο Zuckerberg ανακοίνωσε στα τέλη του Ιουνίου πως το Facebook θα αρχίσει να απαγορεύσει περισσότερες διαφημίσεις που περιέχουν περιεχόμενο μίσους. 

  5. Dustin Moskovitz
  Ηλικία: 36
  Περιουσία: $14,2 δισ.
  Πηγή εσόδων: Facebook, αυτοδημιούργητος

  Ο συνιδρυτής του Facebook εγκατέλειψε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης το 2008 για να ξεκινήσει την εταιρεία Asana. To μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του προέρχεται από το ποσοστό 2% που κατέχει στο Facebook, ωστόσο και η Asana αναπτύσσεται χάρη στην ενίσχυση της τηλεργασίας. Μέχρι τον Νοέμβριο του 2018 η αξία της ανερχόταν σε $1,8 δισ. ενώ το φθινόπωρο αναμένεται να κάνει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο. 

  6. Scott Duncan
  Ηλικία: 37
  Περιουσία: $4,8 δισ.
  Πηγή: Αγωγοί, κληρονόμος

  Ο Duncan και τα τρία μεγαλύτερα αδέρφια του κληρονόμησαν το μερίδιό τους από την εταιρεία αγωγών του πατέρα τους Dan, Enterprise Product Partners, το 2010. Η περιουσία τους μειώθηκε από τα $6,3 δισ. πέρυσι καθώς οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν και οι μετοχές της εταιρείας επίσης κατέγραψαν πτώση. 

  7. Nathan Blecharczyk
  Ηλικία: 37
  Περιουσία: $3,1 δισ
  Πηγή Εσόδων: Airbnb, αυτοδημιούργητος

  Ο Blecharczyk ίδρυσε την Airbnb το 2008 με τους Brian Chesky και Joe Gebbia, οι οποίοι είναι επίσης κάτω των 40 ετών. Η πανδημία έπληξε σοβαρά την εταιρεία ενοικίασης κατοικιών με τα χρέη να αυξάνονται κατά $2 δισ. και τους επενδυτές να μειώνουν την αποτίμηση της εταιρείας στα $26 δισ. τον Απρίλιο από τα $35 δισ. το 2018. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι περιουσίες των ιδρυτών να μειωθούν στον καθένα κατά $1,1 δισ. Τον Μάιο η Airbnb απέλυσε το ένα τέταρτο του εργατικού της καθώς η πανδημία έπληξε τον κλάδο των ταξιδιών. Τον Αύγουστο η εταιρεία ανακοίνωσε πως κατέθεσε τον φάκελό της  για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο. 

  8. Ernest Garcia III
  Ηλικία: 38
  Περιουσία: $4,2 δισ.
  Πηγή εσόδων: Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, κληρονόμος και συνεχιστής

  Ο Garcia ίδρυσε το διαδικτυακό κατάστημα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Carvana ως θυγατρική της DriveTime η οποία ανήκε στον πατέρα του, τον δισεκατομμυριούχο Ernest Garcia II. Χάρη στους πελάτες που κατά τη διάρκεια της πανδημίας αγόρασαν αυτοκίνητα από το διαδίκτυο, η εταιρεία Carvana έγινε ο τέταρτος μεγαλύτερος πωλητής μεταχειρισμένων οχημάτων στις ΗΠΑ από  την όγδοη θέση πέρυσι. 

  9. Trevor Milton
  Ηλικία: 38
  Περιουσία: $3,3 δισ.
  Πηγή εσόδων: Nikola Motor, αυτοδημιούργητος

  Ο Milton, ο νεότερος νεοεισερχόμενος της λίστας ανακοίνωσε στο Twitter στα τέλη Αυγούστου πως θα δώσει 6 εκατομμύρια από τις μετοχές του στους 50 καλύτερους υπαλλήλους της Nikola. 

  10.Lynsi Snyder
  Ηλικία: 38
  Περιουσία: $3 billion
  Πηγή εσόδων: In-N-Out Burger, κληρονόμος και συνεχιστής

  Η Snyder κληρονόμησε την εμβληματική αλυσίδα burger In-N-Out από τους παππούδες της και έγινε δισεκατομμυριούχος το 2017 όταν έλαβε το τελευταίο μέρος της κληρονομιάς της στα 35α γενέθλιά της. Το In-N-Out, το οποίο ισχυρίζεται ότι έχει εφεύρει το παράθυρο drive – thru, επιβίωσε κατά την πανδημία χάρη στο Drive - thru. Παρά την οικονομική ύφεση, η αλυσίδα σχεδιάζει να ανοίξει τρία νέα καταστήματα στο Κολοράντο αυτό το φθινόπωρο, τα πρώτα ανατολικά της Αριζόνα.

  11. Brian Chesky
  Ηλικία: 39
  Περιουσία: $3,1 δισ.
  Πηγή Εσόδων: Airbnb, αυτοδημιούργητος

  12. Joe Gebbia
  Ηλικία: 39
  Περιουσία: $3,1 δισ.
  Πηγή εσόδων: Airbnb, αυτοδημιούργητος

  Ο Chesky είναι διευθύνων σύμβουλος και ο Gebbia είναι επικεφαλής προϊόντος στην Airbnb. Η εταιρεία εξασφάλισε δάνειο ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Απρίλιο για να επιβιώσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας.Τον Αύγουστο απαγόρευσε τα πάρτι και επέβαλε όρια στην ενοικίαση κατοικιών σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη διάδοση του Covid-19.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Forbes 100+ The Greek List

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:16 25/09

  ΗΠΑ: Το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ εξετάζει τρόπους για "παράκαμψη" των εκλογικών αποτελεσμάτων

  Θα επικαλεστούν νοθεία και θα ζητήσουν να παρακάμψουν την λαϊκή ψήφο.

  15:30 24/09

  ΗΠΑ: Περισσότερα από 3 στα 10 νοικοκυριά εξάντλησαν τις αποταμιεύσεις τους στη διάρκεια της πανδημίας

  Ο σαρωτικός οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρος καθώς το 46% των νοικοκυριών στις ΗΠΑ βρέθηκαν αντιμέτωπα με μείζονα οικονομικά προβλήματα στη διάρκεια της κρίσης...

  12:46 24/09

  Τουρίστες μηνύουν την αυστριακή κυβέρνηση για το ski resort που πυροδότησε την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη

  Η Αυστριακή Ένωση Προστασίας των Καταναλωτών (VSV) δήλωσε την Τετάρτη ότι έχει καταθέσει τέσσερις αγωγές εναντίον της αυστριακής κυβέρνησης για το ξέσπασμα του κορονoϊού σε χιονοδρομικό κέντρο τον...

  08:19 24/09

  ΗΠΑ: Ένα αυστηρότερο lockdown θα οδηγούσε σε ισχυρότερη ανάκαμψη τώρα, εκτιμούν οι οικονομολόγοι

  Φέρνουν το παράδειγμα της Ιαπωνίας και των χωρών της Ευρώπης.

  10:20 23/09

  H Tesla έχει μια φθηνότερη, μεγαλύτερη μπαταρία αλλά θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για τη μαζική παραγωγή

  Θα χρειαστούν μερικά χρόνια για να δημιουργηθεί ένας μεγάλος όγκος καθώς το σύστημα παραγωγής αυτών των μπαταριών δεν είναι ακόμα έτοιμο.

  07:55 23/09

  Στα "καρφιά" ο Αρνό ως την εκδίκαση της αγωγής της Tiffany για το deal των $16 δισ. με την LVMH

  Δικαστήριο του Ντελάγουερ όρισε δικάσιμο στις 5 Ιανουαρίου 2021, πριν την λήξη της προθεσμίας που έχουν ορίσει οι αμερικανικές αντιμονοπωλιακές αρχές για την ολοκλήρωση του deal.

  08:10 22/09

  Τα προβλήματα της Nikola εγείρουν ερωτήματα για την Tesla

  Οι επενδυτές περιμένουν να δουν αν θα απαντήσει ο Musk στην "Battery Day".

  07:48 21/09

  Στα "χέρια" των Oracle και Walmart το 20% της TikTok, με τις "ευλογίες" Τραμπ

  Η Oracle θα αποκτήσει το 12,5% της πλατφόρμας κοινής χρήσης βίντεο, ενώ η Walmart ποσοστό 7,5%.

  08:08 20/09

  Η αξία της ιδιοκτησίας της Βασίλισσας Ελισάβετ μειώθηκε 700 εκατ. δολ. εξαιτίας της πανδημίας

  "Βουτιά" για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων μετά το lockdown που επιβλήθηκε στη Βρετανία.

  08:06 20/09

  Οι Αμερικανοί εμπιστεύονται περισσότερο τον Trump για την οικονομία

  Αν και ο Biden προηγείται στις δημοσκοπήσεις, σε όλες τις ΗΠΑ.

  16:10 18/09

  Εκλογές ΗΠΑ: Οι μεγαλύτεροι χορηγοί των Trump και Biden

  Σχεδόν πενταπλάσια είναι η στήριξη που έχει λάβει ο Biden από δισεκατομμυριούχους στην προεκλογική του εκστρατεία.

  07:45 18/09

  Πώς οι Tesla και Nikola θα ορίσουν το μέλλον των ηλεκτρικών οχημάτων εάν δεν διαθέτουν τις μπαταρίες;

  Οι εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων δεν κατασκευάζουν τις δικές τους μπαταρίες.

  08:40 17/09

  Chuck Feeney: Από δισεκατομμυριούχος... σχεδόν απένταρος - όπως ακριβώς το σχεδίαζε

  Χρειάστηκαν δεκαετίες, αλλά ο Feeney, ο πρώην δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής του λιανικού γίγαντα Duty Free Shoppers τελικά δώρισε όλα τα χρήματά του στη φιλανθρωπία.

  07:53 16/09

  Εκλογές ΗΠΑ: Ποιο είναι το καλύτερο και ποιο το χειρότερο αποτέλεσμα για τις μετοχές

  Μπορεί να μην υπάρχει ξεκάθαρος νικητής την επομένη των εκλογών και αυτό είναι ό,τι χειρότερο για τις αγορές.

  17:17 15/09

  O Αρνό περνά στην επίθεση: Η Tiffany πλήρωσε 140 εκατ. δολάρια μερίσματα την ώρα που είχε ζημία

  Οργή διακατέχει την LVMH αναφορικά με τα 70 εκατομμύρια δολάρια ανά τρίμηνο σε μερίσματα, που πλήρωσε η Tiffany στους μετόχους της, εν μέσω της πανδημίας και μάλιστα την ώρα που η εταιρεία κατέγραφε...

  08:34 15/09

  Γιατί χάλασε το deal μεταξύ LVMH και Tiffany

  Η συμφωνία της LVMH για την απόκτηση της Tiffany ήταν παραδεισένια. Η εταιρεία κοσμημάτων θα ταίριαζε τέλεια στο πολυτελές στερέωμα της LVMH και θα συνέβαλε σημαντικά στα κέρδη.